Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Én is. Most itthon elkezdtek piszkálni, hogy ez azért van mert nem eszek cukrot...és hogy majd tuti bajom lesz. De ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy pont a cukor vitte le a vércukor szintem.
Én sem értem, de a doki első blikkre azt mondta h ne hagyjam abba a diétát semmiképp sem.
Eddig Károlyihoz jártam most először mentem Naszódihoz. Ő küldött el erre a vizsgálatra.
Amúgy azt mondta hogy 90% IR. És hogy fenn áll vagy 20 éve....
Namármost akkor én nagyon szerencsés vagyok, mindkét fiammal egyetlen egy együttlétből lettem terhes...
Igen!!! Szia!!
Melyik dokihoz jársz?
Szia!
Te kecskeméti vagy?
Változó. Ennél jobb eredményre kaptam már 3x850mg metformint.
Most 1 éve hasonló lett az eredményem és először 2x500 mg meforalt kaptam, de aztán felemelte a doki 2x1000-re
de csak azért kaptam, mert babát szeretnénk
egyébként elég lenne a diéta is
de én abba hagytam a gyógyszert, mert nem voltam jól tőle
Majd az endokrinológusod eldönti.
Nekem sokkal brutálisabb eredményeim voltak nekem van gyógyszerem. Napi 3 x 850 mg meforal. De sajna a diéta sem elég, hanem még plusszba nagyon fontos a sport is!
Igazából az endokrinológus küldött el, mert gyanakszik. Pajzsmirigyalulműködésem van 10 éve. Túlsúlyos vagyok sok sport és ch szegény étrend ellenére is.
Már van két fiam, mindkettő első próbálkozásra megfogant :) Lehet, hogy még szeretnénk egy 3. babát. :)
Babát szeretnél?
Igen tudom, hogy mindenhol ez a referenciaérték van írva, de 5-ig a legjobb, főleg, ha babát szeretnél.
Az inzulin éhgyomrihoz az van írva hogy 2,6-24,9 -ig jó.
Akkor ez mit jelent? Nekem a 11,95 beleesik.
Köszönöm
Szia. Ez sajnos IR. az éhgyomori inzulin max. 5 lehetne, a 120 perces pecig max. az ötszöröse, tehát max. 25.
Valamint a terhelt cukor sem megy vissza az éhgyomori szintjére.
Sziasztok! Már egy óraja a netet böngészem és nem jutok egyről a kettőre. Segítséget szeretnék kérni. Ma volt terheléses vérvételem. Az eredmények ezek lettek:
Glukóz evés előtt 4,8
Glukóz 120 perc 5,2
Inzulin éhgyomri 11,95
Inzulin 120 perces 41,6
Az utolsó érték érdekelne, mert annál nem volt referenciaérték megadva.
Köszönöm előre is :)
Szia Meluss!!! :)
Jajj, nagyon remélem sikerül az inszem.
Megkérdezhetem melyik intézménybe jártok? Komolyan 10 hónap a várólista lombikra? Ezt nem hiszem el! Rengeteg! Akkor jobb, ha mi is mihamarabb megyünk... Én ezt nem tudtam, hogy ennyit kell várni. Megdöbentettél most.
Amúgy a Lombik életre halálra elég jó fórum itt a hoxán. Mindig van aki segít. Van egy listám hogy milyen vizsgálatok kellenek. Ha más nem küldi el, akkor én el tudom küldeni, adj mail címet.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?