Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Mkacca, nagyon köszönöm, zseniálisan leírtad! Nagyon hasonló ahhoz az étrendhez, amit Panni is javasolt! Nagy segítség ez nekem, és örömmel nyugtázom, hogy nem kell hogy Fényevő legyek. :DDD
Le a kalappal hogy ezt így csináljátok! Beállok én is a sorba, és szigorúan be fogom tartani!!!
Ígértem diétás tanácsokat.
Én úgy fogtam hozzá, hogy megnéztem azokat az ételeket, amiket anno diétás oktatáson ajánlottak az IR diétára, azok közül melyek a gluténmentesek:
- barna rizs, basmati rizs, hajdina, köles
- zöldségből, gyümölcsből mehet minden, ami nem tilos IR-ben sem.
- sajnos kenyérből, lisztből csak a gluténmenteset eheted, abból is inkább a barnát. Mivel szerintem mind a gluténmentes liszt, mind a kenyér pocsék ízre és állagra is, ezt én kihagyom.
- viszont van otthon mandulalisztem, gesztenyeliszt, őrölt dió, kókuszliszt, amiből nagyon jó sütiket lehet sütni. Keress rá a neten a paleolit sütikre, azok mind gluténmentesek és alig tartalmaznak szénhidrátot. Paleolit kenyeret is lehet sütni, de abban nincs valami sok szénhidrát, így én nem sok értelmét látom.
- a cukorpótlók maradnak, mivel nincs bennük glutén.
-Tej, sajt, natúr joghurt, túró számolással mehet, nincs benne glutén, de a többi termékben vizslasd az összetevők között, hogy van-e glutén, mert pl. a Norbi Update pudingban van, amit korábban szerettem.
-Szalámikkal kell nagyon vigyázni, virslivel, hogy ne legyen benne glutén. Ezt minden esetben feltüntetik a csomagolásán. A Füstli virsiben pl. nincs glutén. A hentesnél kapható nyers húsokban nincs glutén. Kolbászban elvileg nincs glutén és az olyan húskészítményekben, amik nincsenek kutyulva, értsd: angolszalonna, sonka, tehát, ami szín hús.
-Magok továbbra is mehetnek: dió, kesudió, mandula, pisztácia stb.
Minta étrend:
Reggeli: Régebben kölesgolyót ettem kesudióval, de meguntam. Most barna rizst eszem sonkával vagy tonhallal zöldségekkel.
Tízórai: kölesgolyó vagy mandula vagy kesudió egy almával vagy 1 naraccsal.
Ebéd: hús barnarizzsel. Van, hogy rendelek paleolitos ebédet és hozok hozzá barnarizst vagy kölest.
Uzsonna: gyümölcs
Vacsora: ugyanaz mint az ebéd, csak kevesebb.
Nálunk is rajtunk kívül álló okok vannak...
Mikor tervezel menni?
Én is úgy érzem hogy nem csak fizikai okai vannak a sikertelenségnek. Szerencsére a párommal nagyon jól megvagyunk, nálam a múltban gyökereznek az okok. El fogok menni, mert én is kíváncsi vagyok.
Majd beszámolok!!
Simán benne van egyébként, hogy lelki okok vannak a háttérben.
Én nagyon kíváncsi volnék milyen tapasztalatot szerzel, ha elmész kineziológushoz!
Szia!
Én tudom magamról, hogy mennyi és milyen lelki okai vannak, hogy nem jön össze...tisztában vagyok vele, ezért próbálunk a férjemmel minél többet megtenni, hogy ezek a problémák megoldódjanak.
Mindemellett járunk persze kivizsgálásokra, hogy szervi okokat is feltárjunk...
Most hosszú hétvégézünk, kikapcsolódunk, de több ilyen kéne..
Sziasztok lányok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ti kerestétek/keresitek hogy esetleg nincs-e lelki tényező ami gátolja a babóca érkezését??
Olvastam egy kinezológus honlapját és azt írta, hogy aki inszemre,lombikra jár, annak igenis foglalkoznia kell a teste mellett a lelkével is, de gondolom aki spontán próbálkozik, annak se árt. Arra gondoltam hogy teszek egy próbát, hátha van valami elfojtott érzés, ami leblokkol.
Annál is inkább mert a 14.napon negatívat teszteltem és nagyon furi érzéseim vannak, már érzelmileg.
Mit gondoltok erről??
Duzsika!
sajnálom :(
nálam is felmerült régen az endo, de végül nem vizsgálták ki. a laparos műtétnek is ez lett volna a fő célja, a diagnosztizálás... de nem került rá sor a baba miatt :)
szóval fel a fejjel! még bármi lehet ;) azért amíg nincs műtét, nehogy védekezzetek! :P
Szia duzsika! Sajnálom! Ez elég rosszul hangzik, de látom, a pozitív hozzáállás meg van. Mondjuk másképp nem is lehet!!
Kolléganőmnek szintén endoja van. Neki szülés után jött elő, hasonló helyen mint neked. Szegénykém nagyon szenved vele, műtötték is, de elég sokat stresszel és nem tart semmilyen étrendet.
El kell menni másik dokihoz is, meg egy profi dietetikushoz!! Fel a fejjel!!
Duzsika bakker, nem semmi! De be fogod bizonyitani, tuti vagyok benne. En azt tudom, hogy Fulop tenyleg a legnagyobb endos szaktekintely. Ketlem, hogy csak ugy poenbol vagy penzert ajanlgatna a mutetet. Van akinel egy kisebb polip is gondot okoz, ez meg komolyabb annal.
Az endometriozis egy auto-immun betegseg, amit altalaban a gluten csak rosszabba tesz, de semmikeppen sem segiti a gyogyulast, van boven osszefugges a dolgok kozott, de meg ma is kutatjak az okokat stb...
Úgy látom, nem is olyan egyedi ez a szívás nálam. Sokan küzdötök még a gluténmentesség kérdésével, sokan Ir-rel kombinálva.
Na, akkor mérgemben tényleg elhúzok arra a jógára! :DDD
Köszi Lányok, nagyon jól esnek a soraitok! :)
Mkacca, megköszönném ha írnál ötleteket hogy miként oldottad meg az IR diétádat gluténmentesen!
Nem, a mensim tök oké. Végbélfájdalmaim voltak, főleg mensi előtt 1 nappal, de nagyon erősek. Szóval nem holmi nyilallgatás, hanem kb. leülni sem tudtam, olyan éles, késszúrás szerű.
Honey a gluténmentesség állítólag fontos az endometriózisnál. Pontosan nem tudom hogy miért. Ez most egy új probléma nálam, most fogom még csak én is kiismerni. Köszi a bítatást! :)
Viki, a hormonterápiát azért nem javasolta, mert babát szeretnénk, és a kettő nem fér össze.
Panni, köszönöm, megnézem az endoblogot! Örülnék diétás tippeknek, ha nem teher leírnod! És igen, ki fogok mászni ebből is! :)
Primosten, Nagy-Nagy Gratuláció Neked!!!!! A legjobbkor írtad le a történeted, nagyon sok erőt ad, szóval Köszönöm! Végül spontán jött össze a baba? Neked azt mondták, kardinális a műtét? Gátolta a teherbeesést?
Na Lányok, én el is kezdem a gyógyulás terápiámat, és lemegyek jógázni. A mai hírek után jót fog tenni... :DDD
Köszönöm a bíztató sorokat mindannyiotoknak, nagyon jól esnek! :)
sajnálom duzsika
szerintem az IR-be beépíthető a gluténmentesség valahogyan.
nekem a pm-alulműködés miatt javasolják a gluténmentes étkezést, és próbálom betartani, de pl. a kukoricás dolgok, ami ugye gluténmentes, engem felpuffasztanak, hizlalnak, meg annyira nem is szeretem őket.
hajrá!!!! nagyon drukkolok, és jól tetted, hogy felszívtad magad!
Nagyon sajnálom :( De legalább kiderült.
Sajnos pont a PCOS egyik velejárója lehet az endometriózis (néha rák, mellrák), mivel ugye ez a méhnyálka rendellenes felszaporodása, ami az ösztrogént szereti. Nálunk az ösztradiol (mint egyik fajta ösztrogén) sokszor normális, de az ösztron a magas.
Nem javasolt hormonterápiát?
Te josagos eg!!!
A glutenmentes taplalkozast miert ajanlotta? A liszterzekenyseget belgyogyasz szokta megallapitani, kolonoszkopos vizsgalat utan. Sajnos sokan ma szuksegtelenul ajanljak a glutenmentesseget, divatbol. Kerj ki egy 2. velemenyt, ha van ra lehetoseged.
Az endohoz nem tudok erdemben hozza szolni, csak annyit, hogy nagyon sajnalom, hogy meg ez is tetezi a helyzetet. Viszont legalabb van egy ujabb tampont es tudod merre van elore.
A "legnagyobb sz@rbol kimaszni" fogadalmadra pedig emelem poharam! :) Igy lesz, meglatod!!!
Duzsika nagyon sajnálom. Én is mindig úgy vagyok ezzel, hogy amit vizsgálunk, az tuti rossz lesz.
Én is IR-es vagyok és a meddőségis dokim javasolta a gluténmentes diétát az immunbetegségem miatt. Én megoldottam. Most már tejterméket se nagyon eszem. Legszívesebben MET nélkül paleolitoznék, de nem merem kipróbálni, mert nem ajánlja a Mensmentis.
Ha gondolod, holnap írok, hogy miket eszem, csak nemsokára megyek edzeni.
Írtad korábban, hogy voltak tüneteid, gyanakodtál az endora. Leírnád, pontosan mit éreztél? Én már mindentől parázok. Fájdalmas volt a mensesed?
Hát az LH felette van az FSH-nak. 1,56-os az arány. 1:1 lenne a tökéletes. Tehát nem tökéletes, de azért nem annyira vészes.
PCO-s tüneteid nincsenek mellé?
Sziasztok! Voltam a Fülöp dokinál. Sajnos nem a legfényesebb a helyzet. Jól sejtettem, endometriózisom is van. Vicces így a pcos mellé.
Azt mondta a doki, hogy sajnos a legrosszabb helyen van, ez az endometriózis legrosszabb fajtája, mert a hüvelyfal és a bél közötti kötőszövetes részben helyezkedik el. UH-n nem lehet látni, kézi vizsgálat során derült ki. Nagyon fájt, majdnem leugrottam a vizsgáló székről. Műteni akar. Valaki van hasonló helyzetben? Totál tanácstalan vagyok. Azt mondja, hátráltathatja a teherbeesést. Mivel valami folyadékszerű anyag kerül általa a többi szerv köré. Kicsit gyulladásszerű közeget csinál, ami nem tesz jót sem a petesejt vándorlásának, sem a spermiumoknak. Viszont a csavar a dologban, hogy a műtét után akár pár hónappal újra kiújulhat. :( A műtétnek pedig vannak kockázatai, mert elég rossz helyen van. Amin viszont full kiakadtam, hogy gluténmentesen kellene étkeznem. Hát itt sírtam el majdnem magam, mivel ugye az IR-em miatt, én elég sok glutént beviszek, mivel muszáj. Kérdeztem a dokit, hogy akkor most fényevő legyek? Csak sajnálkozott, hogy pcos mellé mekkora szívás az endometriózis, és mondta hogy vmit biztos ki tudnak találni a dietetikusok. Ja, és egy kis icipici polipot is talált. Szóval így állok. Ki fogom kérni még egy orvos véleményét. De szerintetek ezt tényleg kardinális műteni? Mondta hogy van rá hormon kezelés is, de akkor nem lehet a babával próbálkozni. Szóval az nálam nem játszik. Eléggé letörtem délelőtt, sírtam mint a zápor eső. De mostanra megint felszívtam magam. Meglátjátok lányok, én azért sem hagyom magam, és hamarosan kisbabánk lesz! Én leszek az élő példa arra, hogy a legnagyobb szarból is ki lehet mászni, és lehet kisbabája mindenkinek!!!!
sziasztok,
segítségeteket kérném… elvileg minden hormoneredményem a normál tartományban van, semmit nem csillagoztak meg, és határértéken belül vannak…. valaki lát benne valami problémát mégis? előre is köszönöm….ja, 5. napon vettük le…
tsh 1.626 mu/L
T3 4.37 pmol/L
T4 13.64 pmol/L
FSH 3.96 IU/L
LH 6.18 IU/L
Prolaktin 14.47 ng/mL
Ösztradiol 42.1 pg/mL
Progeszteron 0.8 ng/mL
Női hormon kötő fehérje SHBG 84.g nm/L
Totál tesztoszteron 0.78 ng/mL
ATPO 8.96 U/mL
Nem voltam még, hátha vmi csoda folytán nem jön meg, de nem úgy néz ki... :(
Megyek hozzá is és az újhoz is, aztán majd a kettőből összehozok valamit... :D
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?