Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Sziasztok lányok!
Köszi duzsika!Hát elég húzós de én is be fogok jelentkezni. Majd írd meg hogy mit mondott a másik doki, kíváncsi leszek. A vizsgálatról adott dokumentációt is ugye?gondolom ezeket viszed a másik orvoshoz.
Szerintem is lehet összefüggés a inofolic és a hízás között, mert nekem a fogyásom után két éve nem változott a súlyos a diéta mellett, most meg +2-3 kg..elég érdekes, és semmin nem változtattam
Én már több mint 4 hónapja iszom napi kettőt és egyáltalán nem híztam tőle,sőt! 64 kilóról indultam és már csak 56 kiló vagyok.
Szerintem ezt nem lehet kizárólag az Inofolic-ra fogni,a hormonok is nagyban befolyásolják a súlyingadozást.
Sziasztok!
Bella, én úgy tudom hogy a gluténmentességtől "csak" nem romlik a helyzet, illetve a műtét után segít megelőzni a kiújulást.
Fülöp doki egyébként nagyon kedves és alapos volt, sok időt rám szánt, és full profi. A vizsgálat azért húzós volt, 20.000 Ft. A műtét viszont csillagászati összeg nála...
Igen, a Róbert Károlyban voltam nála. Mondjuk kb. 1 perc alatt megtalált mindent, amit az összes eddigi doki észre sem vett. Az endon kívül pl. egy lencseméretű, ici-pici polipot is. Szóval azért tud a doki...
Időpontot telefonon kértem hozzá, és kb. 3-4 hétre kaptam.
Viszont jövő hét pénteken megyek Sipos Doktorhoz, kikérem az ő véleményét is, addig nem döntök.
Mandi sajna ehhez nem értek, de látom Odi már segített! ;)
Ábriné, írnál majd a Hycosyról hogy milyen volt? Hol csináltatod és mennyiért?
Szomorúan olvasom, hogy többen írjátok a hízást az Inofolictól... Most elgondolkoztam, hogy lehet hogy nem is a Karácsony volt nálam a ludas? :P
Egy pár kiló most rajtam is van...
sziasztok!
tudtok nekem segíteni? bocs, ha hülye a kérdés...
megvettem a szurikat, de a Merionallal kapcsolatban elbizonytalanodtam, mert nincs hozzá tű, vagyis fecskendő. azt külön kell hozzá venni?? vagy hogy? és miért nem mondta ezt a patikus néni? :(
Ez a PCO(S) tenyleg egy misztikus problema, sajnos meg mindig leginkabb sotetben tapogatoznak az eredetet illetoen...
Ez minden tudomanyos alapot nelkuloz, de en azt figyeltem meg, hogy rengeteg hosszutavfutononek van akneja. Alt-ban rafogjak az izzadtsagra, porra (eltomiti a porusokat, stb.), de ez az all alatti/allkapocs-vonalbeli akne azert eleg PCOS gyanus... Csak talalgatok, mert en is erdekesnek tartom, amit a sport-PCOS kapcsolatarol irsz.
Milyen sportagban versenyeztel, ha megkerdezhetem? Az Inofolic neked segit? (Bocsi, ha mar irtad, s nem emlekszem.)
Akkor ez az "ízlés szerint" kategória! Na klassz! :-)
Nekem most egy sikertelen Clostis ciklus után egy hónap hormon mentes pihi következne, de két hónap lesz, mert épp külföldön leszek azokon a napokon, amikor az orvosom által tervezett injekciós kúrát kezdeni kellene. Tervezett stimuláció lesz! Remélem nagy-nagy sikerrel! ;-) Mint Neked most! :-)
A fizikai stressz szerepéről a menarché ideje alatt hadd másoljak be ide valamit (forrás: 3 év megjelent amcsi szakkönyv):
Habár bonyolult bemutatni, a hipotalamikus diszfunkció (mint feltételezés) logikus és valószínű magyarázatot ad az ovulációs hibára. A tüszőből jövő feedback jelekre adott normális agyalapi mirigy válaszhoz a pulzatilis GnRH kiválasztásnak egy kritikus sávban kell lennie. Lányokban a pubertás beindulása a csökkenő központi GnRH neuronaktivitás gátlásnak és a növekvő pulzatilis GnRH szekréciónak az eredménye, amely az agyalapi mirigy gonadotropin felszabadítását progresszívan stimulálja, ezzel együtt a petefészekben a tüszőnövekedést és ösztrogén produkciót is. A menarché után a ciklus hosszúsága és a menstruációs karakterek a serdülő lányokban tipikusan változnak amíg a hipotalamikus - agyalapi mirigy - petefészek tengely érik és a pozitív feedback viszony az ösztradiol és gonadotropin szekréció és az ovuláció között megalapozottá válik. (!!!!!!) Azok a faktorok, melyek reaktiválják a központi gátló mechanizmusokat, mint pl. érzelmi, táplálkozási (súlyvesztés, étkezési rendellenességek) vagy a fizikai stressz (túlzott testedzés) szupresszálni tudják a GnRH neuron aktivitást, diszfunkcionális GnRH kiválasztási mintához vezetve, amely nem tud támogatni egy progresszív tüsző fejlődést, és így anovulációt eredményez. (!!!!!!)
Gondoltam hátha valakinek gondolatébresztő.
Az edzésintenzitást nálam azért csökkentették, mert már "nem volt megfelelő testzsírom". 168 cm-hez volt 52 kg-mom BMI 20 alá csökkent, ami nem ideális a Baba-projekthez. (Most 36 éves vagyok, középiskolában voltam 54 kg.) Csak zárójel: 52 kg-mal nem volt jó a koleszterinszintem!!!!!
Azért nekem ez nagyon érdekes téma, hogy vagyunk jónéhányan, akik edzenek, esetleg élsportolók, s PCO-sok. Én magam részéről nem tudom hová tenni, hogy először évekig-13 évig amatör versenyző voltam, majd profi vizsgát tettem a Magyar Olimpiai Bizottság előtt, s mégis PCOS vagyok. Én bevallom őszintén sokkal jobban hiszem, hogy a PCO genetikai betegség, mint életmódbeli hiba következménye. Amúgy jó, ha elmész egy személyi edzőhöz, talán be tudja állítani az optimális BMI-det.
jó neked!
szerintem van, akinek használ, és sajnos van, akinek nem. nem csodaszer. ez van. :(
gratulálok az ikrekhez! a nevedre valamelyik fórumból emlékszem... :-)
Szia! Voltak itt sokan, akiknek osszejott a baba az Inofolictol (vagy mellett).
En is hiztam tole, viszont van sok pozitiv hatasa is: borom szepen kitisztult, hajhullasom lelassult (megallt?), és nagyon kellemes lett a hangulatom... Nekem ennyit ez a plusz 2-3 kg meger... :))
Sziasztok! Koszi mindenkinek a hozzaszolasokat, velemenyeket és tanacsokat!
Duzsika, a "combtarogatos, ujsaggal a kezukben tornazo lanyok" kepen nagyot nevettem. Nagyon szemleletes leiras, tudom mirol beszelsz :) En is jobban szeretem az intenziv edzeseket.
Provence, igazad van, en is ugy ereztem, hogy a futas pont kapora jott: most ez a "fekete barany", de ha mast csinalnek lehet, hogy az lenne... Az aviva tornarol sok jot hallottam. Tudjatok, hogy hol lehet megtanulni? (Kulfoldon elek, ezert a "betanulasra" nem tudok elmenni.)
Viki77, igy van, arrol nem is beszelve, hogy lehet gyerekuk az olimpiai elsportoloknak és a maratoni futonoknek is...
viktoriavoros, koszi a tippeket! En is fogytam futastol, de a testzsir%-om soha nem ment a normalis ala és soha nem volt amenorrheam. Erdekes, amit az intenzitasrol irsz, nalam kb. 10-10.5 km/h a lassu, konnyu futas sebessege, lehet hogy ezen kene valtoztatnom? Lehet, h tenyleg erdemes egy edzo segitseget kikerni.
Ja, és a rendszeres futasnak koszonhetoen a szivveresem is lelassult. A legutobbi EKG-m 56 BPM (beats per minute) lett. A haziorvosom orult, mert szerinte jol kondicionalt, edzett szivem van. A meddosegi orvosom pedig huzta a szajat, "Hmmmmm... Bradycardia.... Hmmmmm.... Ez a petesejtek leszivasakor, altatasnal gondot okozhat...." Majd legkozelebb iszom elotte egy dupla kavet :)) Bar azt hiszem ez az utolso korom nala... Aprilisban orvosvaltas.
Szia!
Én is leálltam a futással. Én nagyon vékony lettem tőle. PCOS-ként valahonnan 63 kg-ról 52 kg-ig sikerült lefogynom, ráadásul egy nyár alatt. Most 57 kg vagyok, mióta nem futok, de a mozgást kondícionáló- és erősítő tréninggel kell felcserélni. Beszélj egy személyi edzővel, valószínűleg túledzettséget próbálják nálad is kikerülni azzal, hogy leállítottak a futásról. Én most hetente 8-10 órát edzek (társastánc, deepwork, trx), de nem olyan intenzíven, ahogy 1-2 éve, s cisztáim a komplett kezelésnek köszönhetően nincsenek. ((Én is edző vagyok, javaslom keress fel egy személyi edzőt, megmondja mi az optimális terhelésed-amúgy gépen futhatsz 5,8 km/óra alatti sebességgel, s emelheted 10 fokig a padot!!!! A mozgásra szerintem figyelj, hogy ne haladja meg nagyon a napi 45-60 percet, ha vékony vagy))
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?