Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? fórum

Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)

2290. Bella_85 (válaszként erre: 2289. - Panni_80)
2014. márc. 18. 13:59
Jaj de jóó!:)
2289. Panni_80 (válaszként erre: 2288. - Bella_85)
2014. márc. 18. 13:19
Bizony,sokkal jobb a kedv és jövő héten még órát is állítunk és sokáig lesz világos:)
2288. Bella_85
2014. márc. 18. 13:11
Egyébként csodálatos ez a szép idő ugye?Szerintem ez jót tesz a hormonháztartásunknak, legalábbis rám nagyon hat az ilyesmi:)Sokkal könnyebb nem depizni:))
2287. Bella_85 (válaszként erre: 2283. - Duzsika)
2014. márc. 18. 13:08

Sziasztok lányok!

Köszi duzsika!Hát elég húzós de én is be fogok jelentkezni. Majd írd meg hogy mit mondott a másik doki, kíváncsi leszek. A vizsgálatról adott dokumentációt is ugye?gondolom ezeket viszed a másik orvoshoz.

Szerintem is lehet összefüggés a inofolic és a hízás között, mert nekem a fogyásom után két éve nem változott a súlyos a diéta mellett, most meg +2-3 kg..elég érdekes, és semmin nem változtattam

2286. 55c0be1206 (válaszként erre: 2285. - Szandra_86)
2014. márc. 17. 22:08
Szerintem egyeni is a dolog, de lehet, hogy dolgok osszhatasa. En augusztus ota szedem es ket es fel kilot hiztam ugy hogy intenziv sportot is vegre beiktattam, en zsirt es izmot is hiztam, de nekem kellett is.
2014. márc. 17. 20:52

Én már több mint 4 hónapja iszom napi kettőt és egyáltalán nem híztam tőle,sőt! 64 kilóról indultam és már csak 56 kiló vagyok.

Szerintem ezt nem lehet kizárólag az Inofolic-ra fogni,a hormonok is nagyban befolyásolják a súlyingadozást.

2284. mandella (válaszként erre: 2281. - Odi03)
2014. márc. 17. 20:09
Odi, köszönöm a segítséged!!
2283. duzsika
2014. márc. 17. 15:43

Sziasztok!

Bella, én úgy tudom hogy a gluténmentességtől "csak" nem romlik a helyzet, illetve a műtét után segít megelőzni a kiújulást.

Fülöp doki egyébként nagyon kedves és alapos volt, sok időt rám szánt, és full profi. A vizsgálat azért húzós volt, 20.000 Ft. A műtét viszont csillagászati összeg nála...

Igen, a Róbert Károlyban voltam nála. Mondjuk kb. 1 perc alatt megtalált mindent, amit az összes eddigi doki észre sem vett. Az endon kívül pl. egy lencseméretű, ici-pici polipot is. Szóval azért tud a doki...

Időpontot telefonon kértem hozzá, és kb. 3-4 hétre kaptam.

Viszont jövő hét pénteken megyek Sipos Doktorhoz, kikérem az ő véleményét is, addig nem döntök.

Mandi sajna ehhez nem értek, de látom Odi már segített! ;)

Ábriné, írnál majd a Hycosyról hogy milyen volt? Hol csináltatod és mennyiért?

Szomorúan olvasom, hogy többen írjátok a hízást az Inofolictól... Most elgondolkoztam, hogy lehet hogy nem is a Karácsony volt nálam a ludas? :P

Egy pár kiló most rajtam is van...

2282. Odi03 (válaszként erre: 2281. - Odi03)
2014. márc. 17. 15:32
Lehet, azt hitte a patikus néni, hogy vannak eszközeid otthon. Bár általában meg szokták kérdezni, hogy van-e mivel beadnod.
2281. Odi03 (válaszként erre: 2280. - Mandella)
2014. márc. 17. 15:29
Igen, kell tű hozzá, (egy kisebb és egy nagyobb) és fecskendő. A nagyobb az oldószerhez kell, a kisebbel meg beadod magadnak. A fecskendőből 2ml-es elég lesz, úgy emlékszem. Valami fertőtlenítős cuccot is érdemes kérned hozzá, amivel fertőtleníted a beadás helyét, ha ilyened még nincs otthon.
2280. mandella
2014. márc. 17. 14:35

sziasztok!

tudtok nekem segíteni? bocs, ha hülye a kérdés...

megvettem a szurikat, de a Merionallal kapcsolatban elbizonytalanodtam, mert nincs hozzá tű, vagyis fecskendő. azt külön kell hozzá venni?? vagy hogy? és miért nem mondta ezt a patikus néni? :(

2279. Bella_85
2014. márc. 17. 12:13
Ja és Duzsika!Azt szerettem volna még megkérdezni, hogy Fülöp dokiról mik a benyomásaid?(alapos, kedves stb.) és akkor a Károly Róbert Klinikán voltál a 13. kerületben?És csak úgy kértél időpontot?Mennyibe is került a vizsgálat?:)köszi
2278. Bella_85 (válaszként erre: 2241. - Duzsika)
2014. márc. 17. 12:07
duzsika!huu érdekes ez az endos dolog, nem is tudtam, hogy erre is a glutén elhagyását javasolják, hát szuper ez IR mellé, de nekem is bele kéne fognom a pajzsmirigy miatt, a lányok jól összefoglalták. Egyébként akkor diétával sokat javul vagy mindenképpen kell a műtét?
2277. Bella_85 (válaszként erre: 2245. - Honeydew123)
2014. márc. 17. 12:02
Honeydew!Az emelkedett FSH szintet biztos hogy okozhatja a stimu szerintem nem kell kétségbeesni. Várni kell és meg kell ismételni szerintem nem lesz gond.
2276. Bella_85
2014. márc. 17. 11:59
Sziasztok lányok!Elég rég nem jelentkeztem, a múlt hét egy horror volt de megpróbálok visszaolvasni. Viszont képzeljétek el úgy néz ki volt a 16. napra ovum (szombaton), ami tök jó mert closty mellett is csak 17-19 napra szokott lenni, ez meg most spontán hónap. 3 hete iszom az inofolicot. Viszont legnagyobb bánatomra én is híztam 2-2,5 kg-ot tőle, amit nem szeretek, erre nagyon érzékeny vagyok mert sokat dolgoztam a -12 kg-ért.
2275. Honeydew123 (válaszként erre: 2272. - Viki77_2)
2014. márc. 17. 07:20
Igen, gondolatebreszto, koszi!
2274. Honeydew123 (válaszként erre: 2270. - 759dae95ea)
2014. márc. 17. 07:18

Ez a PCO(S) tenyleg egy misztikus problema, sajnos meg mindig leginkabb sotetben tapogatoznak az eredetet illetoen...

Ez minden tudomanyos alapot nelkuloz, de en azt figyeltem meg, hogy rengeteg hosszutavfutononek van akneja. Alt-ban rafogjak az izzadtsagra, porra (eltomiti a porusokat, stb.), de ez az all alatti/allkapocs-vonalbeli akne azert eleg PCOS gyanus... Csak talalgatok, mert en is erdekesnek tartom, amit a sport-PCOS kapcsolatarol irsz.

Milyen sportagban versenyeztel, ha megkerdezhetem? Az Inofolic neked segit? (Bocsi, ha mar irtad, s nem emlekszem.)

2273. Kinguskam (válaszként erre: 2256. - Szandra_86)
2014. márc. 16. 22:22

Akkor ez az "ízlés szerint" kategória! Na klassz! :-)

Nekem most egy sikertelen Clostis ciklus után egy hónap hormon mentes pihi következne, de két hónap lesz, mert épp külföldön leszek azokon a napokon, amikor az orvosom által tervezett injekciós kúrát kezdeni kellene. Tervezett stimuláció lesz! Remélem nagy-nagy sikerrel! ;-) Mint Neked most! :-)

2272. Viki77_2
2014. márc. 16. 21:34

A fizikai stressz szerepéről a menarché ideje alatt hadd másoljak be ide valamit (forrás: 3 év megjelent amcsi szakkönyv):

Habár bonyolult bemutatni, a hipotalamikus diszfunkció (mint feltételezés) logikus és valószínű magyarázatot ad az ovulációs hibára. A tüszőből jövő feedback jelekre adott normális agyalapi mirigy válaszhoz a pulzatilis GnRH kiválasztásnak egy kritikus sávban kell lennie. Lányokban a pubertás beindulása a csökkenő központi GnRH neuronaktivitás gátlásnak és a növekvő pulzatilis GnRH szekréciónak az eredménye, amely az agyalapi mirigy gonadotropin felszabadítását progresszívan stimulálja, ezzel együtt a petefészekben a tüszőnövekedést és ösztrogén produkciót is. A menarché után a ciklus hosszúsága és a menstruációs karakterek a serdülő lányokban tipikusan változnak amíg a hipotalamikus - agyalapi mirigy - petefészek tengely érik és a pozitív feedback viszony az ösztradiol és gonadotropin szekréció és az ovuláció között megalapozottá válik. (!!!!!!) Azok a faktorok, melyek reaktiválják a központi gátló mechanizmusokat, mint pl. érzelmi, táplálkozási (súlyvesztés, étkezési rendellenességek) vagy a fizikai stressz (túlzott testedzés) szupresszálni tudják a GnRH neuron aktivitást, diszfunkcionális GnRH kiválasztási mintához vezetve, amely nem tud támogatni egy progresszív tüsző fejlődést, és így anovulációt eredményez. (!!!!!!)

Gondoltam hátha valakinek gondolatébresztő.

2271. Ábriné
2014. márc. 16. 21:14
Kb az Aviva tornát is akkor kezdtem el, mikor az Inofolicot, szóval az is lehet, hogy a torna boritotta fel a ciklusom. Egyébként napi 1 inofolicot iszom, megvárom a hormoneredményeim. ja és jövőhéten megyek hycosy vizsgálatra is...
2270. 759dae95ea (válaszként erre: 2265. - Honeydew123)
2014. márc. 16. 20:02

Az edzésintenzitást nálam azért csökkentették, mert már "nem volt megfelelő testzsírom". 168 cm-hez volt 52 kg-mom BMI 20 alá csökkent, ami nem ideális a Baba-projekthez. (Most 36 éves vagyok, középiskolában voltam 54 kg.) Csak zárójel: 52 kg-mal nem volt jó a koleszterinszintem!!!!!

Azért nekem ez nagyon érdekes téma, hogy vagyunk jónéhányan, akik edzenek, esetleg élsportolók, s PCO-sok. Én magam részéről nem tudom hová tenni, hogy először évekig-13 évig amatör versenyző voltam, majd profi vizsgát tettem a Magyar Olimpiai Bizottság előtt, s mégis PCOS vagyok. Én bevallom őszintén sokkal jobban hiszem, hogy a PCO genetikai betegség, mint életmódbeli hiba következménye. Amúgy jó, ha elmész egy személyi edzőhöz, talán be tudja állítani az optimális BMI-det.

2269. mandella (válaszként erre: 2268. - Mandella)
2014. márc. 16. 19:33
na, utánaolvastam a te történetednek, wicky, és hát oké, hogy Inofolic, de te emellett azért Clostit is szedtél, tehát a kettő együtt hatott (vagy csak a Closti (az állítólag amúgy is "hajlamosít" az ikrekre). ettől függetlenül persze örömteli a hír, hogy sikerült neked, de egyáltalán nem biztos, hogy az Inótól.
2268. mandella (válaszként erre: 2267. - Wicky12)
2014. márc. 16. 19:28

jó neked!

szerintem van, akinek használ, és sajnos van, akinek nem. nem csodaszer. ez van. :(

gratulálok az ikrekhez! a nevedre valamelyik fórumból emlékszem... :-)

2267. wicky12 (válaszként erre: 2264. - Ábriné)
2014. márc. 16. 19:08
Kedves Ábriné! Csak egyikként jelentkeznék azok közül, akiknek igenis sikerült kevesebb mint 3 hónap alatt teherbe esni az Inofolictól! Egyébként nekem az első doboz több mint 1 héttel kitolta a ciklusomat, de a 2. doboz után, a kövi ciklusomban viszont teherbe is estem! Most 13 hetes kismama vagyok ikrekkel! :) Szóval ne add fel, igenis van esély bármire, még akkor is ha elsőre úgy néz ki h nem használ! Sok sikert továbbra is mindenkinek!!!
2266. Honeydew123 (válaszként erre: 2264. - Ábriné)
2014. márc. 16. 17:42

Szia! Voltak itt sokan, akiknek osszejott a baba az Inofolictol (vagy mellett).

En is hiztam tole, viszont van sok pozitiv hatasa is: borom szepen kitisztult, hajhullasom lelassult (megallt?), és nagyon kellemes lett a hangulatom... Nekem ennyit ez a plusz 2-3 kg meger... :))

2014. márc. 16. 17:34

Sziasztok! Koszi mindenkinek a hozzaszolasokat, velemenyeket és tanacsokat!

Duzsika, a "combtarogatos, ujsaggal a kezukben tornazo lanyok" kepen nagyot nevettem. Nagyon szemleletes leiras, tudom mirol beszelsz :) En is jobban szeretem az intenziv edzeseket.

Provence, igazad van, en is ugy ereztem, hogy a futas pont kapora jott: most ez a "fekete barany", de ha mast csinalnek lehet, hogy az lenne... Az aviva tornarol sok jot hallottam. Tudjatok, hogy hol lehet megtanulni? (Kulfoldon elek, ezert a "betanulasra" nem tudok elmenni.)

Viki77, igy van, arrol nem is beszelve, hogy lehet gyerekuk az olimpiai elsportoloknak és a maratoni futonoknek is...

viktoriavoros, koszi a tippeket! En is fogytam futastol, de a testzsir%-om soha nem ment a normalis ala és soha nem volt amenorrheam. Erdekes, amit az intenzitasrol irsz, nalam kb. 10-10.5 km/h a lassu, konnyu futas sebessege, lehet hogy ezen kene valtoztatnom? Lehet, h tenyleg erdemes egy edzo segitseget kikerni.

Ja, és a rendszeres futasnak koszonhetoen a szivveresem is lelassult. A legutobbi EKG-m 56 BPM (beats per minute) lett. A haziorvosom orult, mert szerinte jol kondicionalt, edzett szivem van. A meddosegi orvosom pedig huzta a szajat, "Hmmmmm... Bradycardia.... Hmmmmm.... Ez a petesejtek leszivasakor, altatasnal gondot okozhat...." Majd legkozelebb iszom elotte egy dupla kavet :)) Bar azt hiszem ez az utolso korom nala... Aprilisban orvosvaltas.

2264. Ábriné
2014. márc. 16. 15:30
Sziasztok! Én 2 hónapja iszom az Inofolicot. Eddig 28-32 napos ciklusaim voltak, most 40! napra jött meg. Az orvosom azt mondta, hogy igyam 3 hónapig, annyi idő alatt tuti segit...Hát, ahogy olvasgatom a fórumot, nem lett babás senki sem 3 hónap alatt az Inofolictól..És hiztam is, amióta iszom, pedig ugyanúgy eszek és sportolok, mint előtte. Most újból megyek teljes hormon laborvizsgálatra, mert nem tudom, miért lett ilyen hosszú a ciklusom..
2263. 759dae95ea (válaszként erre: 2253. - Honeydew123)
2014. márc. 16. 15:03

Szia!

Én is leálltam a futással. Én nagyon vékony lettem tőle. PCOS-ként valahonnan 63 kg-ról 52 kg-ig sikerült lefogynom, ráadásul egy nyár alatt. Most 57 kg vagyok, mióta nem futok, de a mozgást kondícionáló- és erősítő tréninggel kell felcserélni. Beszélj egy személyi edzővel, valószínűleg túledzettséget próbálják nálad is kikerülni azzal, hogy leállítottak a futásról. Én most hetente 8-10 órát edzek (társastánc, deepwork, trx), de nem olyan intenzíven, ahogy 1-2 éve, s cisztáim a komplett kezelésnek köszönhetően nincsenek. ((Én is edző vagyok, javaslom keress fel egy személyi edzőt, megmondja mi az optimális terhelésed-amúgy gépen futhatsz 5,8 km/óra alatti sebességgel, s emelheted 10 fokig a padot!!!! A mozgásra szerintem figyelj, hogy ne haladja meg nagyon a napi 45-60 percet, ha vékony vagy))

2262. Viki77_2
2014. márc. 16. 12:36
Szerintem egy felnőtt nőnél, ha már tényleg érett és stabil és EGÉSZSÉGES, normális a hormonrendszer (16 után), nem hinném hogy ciszták lennének a sok mozgástól. A női atlétáknak meg katonáknak is kimarad a mensijük, néha el is marad, de az a zsírveszteség miatt van ha jól tudom. De ha leállnak, ugyanúgy visszatér. (meg hát az nagyon nagy igénybevétel, sokkal nagyobb mint a sima hétköznapi sportolgatás)
2014. márc. 16. 12:27
NEm azetr, de ez a doki csak valamire fogni akarta a cisztat es kapora jott a futas. Nagy baromsag. Az aviva sokkal intenzivebb verkeringest csinal a futasnal es megis hasznal a dolgoknak, amugy sem sarokra lepve futunk...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook