Ikerterhesség (beszélgetés)
Oh, édes kis drágaságok, nagyon szépek!
Gratula, nagyon ügyes vagy, hogy még fejni is tudsz! örülök, hogy minden jól alakult és még a kórházban is jól érezted magad. :)
Sziasztok csajok,nagyon aranyosak vagytok,köszönjük a sok jókivánságot!:)
Na hát ez is eljött,hazahoztuk a két kis manót,elveszve a maxi cosiban :) Azt hiszem jól érzik magukat itthon,jól alszanak.Tegnap még azt sem tudtam,h mit merre hogyan,de a mai nap már alakul,elpakolásztuk a dolgaikat még ami szanaszét került,magamat is :D , ma itt volt a védönö,el volt ájulva,h minden mennyire rendben van és jól csinálom a dolgokat.Tetszettek neki is a babuk :)
A kórházi lét elszaladt,nagyon jó kis csapat volt bent,akik sokat segitettek,föleg szoptatás ügyben,szerencsére két östehetséget kaptunk,akik már a kis koruk és súlyuk ellenére is tudnak szopizni.Nagyon álmosak még és ébresztgetni kell öket szopikor,emiatt tápszert is kell nekik még adnom,mert amúgy lenne tejem már kettönek is szerencsére,de nem birnak annyit ébren lenni,viszont éhesen nem alszanak.Ördögi kör :) Védönö azt mondta,ha a sárgaság lemegy róluk,semmi gond nem lesz és szerinte fogom tudni öket szoptatni. A kórházban többet voltam a szoptatási tanácsadó szoptatós szobájában,mint a szobámban :D kis túlzással,de megérte,úgy látszik.Fejni is tudok még,igy ha birnám energiával,tápi nem kéne,de most annyira fitt még nem vagyok.
Szóval majd alakulnak a napok.
Nem is tudom hirtelen mit irjak még nektek,majd igyekszem jelentkezni :) Ne haragudjatok,nincs idöm visszalolvasni,remélem mindenki jól van!
Á, még nincs nevük, csak névkezdeményük: Gerda és Simon. Majd még úgyis meggondolom magam. :D
Hát, november óta itthon vagyok. Kicsit már elegem van magamból. :D
Barbi, tök jók vagytok! Nekem a szülős pakkom izééé még sehol, a táskában épp legók vannak, meg Péternek kell még vennie kispapacsomagot. Meg még egy csomó minden van, amit meg kell csinálni. De babonából nem akarom. Nem üzenhetem azt az univerzumnak, h készen állok. Majd a macskám jelez.
A babák engem is kínoznak. Én nem is értem, hogy jut eszükbe mozogni, nem látják, hogy nincs erre már hely?!
Libapek, tényleg nagyon ráérsz! :D :D kíváncsi vagyok az eredmenyre!
Padme, hajrá, én is sokat gondolok rátok!!!
Üdv az új kismamáknak! :)
A napsütésről jut eszembe: elkezdtem D vitamin cseppeket szedni, mert rájöttem, h itt a kórházban fekve 0 db napsugár tud elérni. :(
Tényleg Libapék, végül döntöttetek a nevek ügyében?
Mi újság a többiekkel, hogy vagytok friss mamik és többiek, akik rég jelentkeztek???
Padme, nagyon sokat gondolok rátok, remélem szuper hírekkel jössz!
Az éjszakám ismét borzalmas volt, dehát ez már egy darabig így is marad. Na, én mostanra mondom azt, hogy minden rendben a babák cuccaival, minden kimosva, vasalva, minden beszerezve, kórházi cucc teljes (azt hiszem). El sem hiszem, hogy itt tartunk, ez annyira felemelő. Balázs baba dugdosgatja ki mindenét, ő rengeteget mocorog, bármikor odanyúlok, hogy megsimizzem, tutira reagál. Bence már nem ennyire aktív vagy csak nem úgy fekszik, ő szeret inkább néha jól belerúgni a hólyagomba, na olyankor aztán csillagokat látok :) Fejben készülök már a szülésre, kicsit azért félek, hogy lesz-e erőm, hiszen nem vagyok fizikailag a toppon, de bízom benne, hogy ahogy az elsőnél, úgy most is megkapom azt az állati erőt valahonnan :)Nagyon tetszett a szülésznő megjegyzése, hogy remek alkatom van a szüléshez :)
Padme, megahiperszuperdrukkolás a mai UH-ra!
Annyira unom magam már itthon - tudom, ez luxusnyavalygás -, kitaláltam, hogy megfigyelem a macskánkat, hogy vajon előre jelzi-e majd, ha szülni készülök. :D Olvastam néhány angol fórumot erről, tudom, hogy tiszta hülyeség, nincsen paramacskánk, csak kíváncsi vagyok, érezni fogja-e előre. Ez az új projektem.
Amúgy jól vagyok, ma pihenek, tegnap elfáradtam, fájt mindenem. Vissza akarom kapni a karcsú ujjaimt. Lábujjak included.
Szia. Engem nem engrdtek ki. Bár annyira előre haladott volt a toxémia hogy szerdán befektetett a doki másnap pesig s.os. Császár volt. Ott van a legnagyobb biztonságban az ember.
Én is úgy mentem be hogy szülésig bent tartanak és naponta ellenőrzik a vérem és a vizeletet. Kitartás Neked és a szobatársadnak is!
Jobbulast kivanok nagyidnak!
En is egyik percben azon sirok, hogy mennyi mindent megtesz a parom, masikban nevetek valamin, aztan megint sirok. Anyum meg nyaggat, hogy mit sirok, mert ezt erzik a babak is, es h boldogsag legyen, h bokdog babak legyenek, na akkor erre sirok.. :)
Majd irj, Padme, h mi volt az UHn! Nyarra mind kover es eeszseges csecsemok kepeit toltjuk fel ide.
Sztem a terhesegi toxemiaval nem szoktak hazaengedni az embert.
A nagymamam korhazban van, emiatt is ugy izgulok, nem csoda hogy barmi kiborit.Megyek, megfurdok es ma mar csak fekszem.
Meg mindig koszi a szoritast! Rank fer! Holnap uh. Nagyon izgulok. Aliz keveset mozog, ami kicsit aggaszt, Dia meg akkorakat ut-rug, h mar faj.
Szemeremcsontom nekem is faj, es felette ket oldalt van egy egy izom, ami volt, hogy begorcsolt, azt hizzem osszecsinalom magam. Eaadasul ne tudtam, h art e a babaknak. Aztan a gorcs elmult, de a fajdalom allandosult. Akkor is faj, ha csak megfordulok az agyon.
Blissy, udv itt, remelem minden ok lesz nalatok! En sajna ebben nem tudok nyilatkozni, nekunk 7 v 8 hetesen meg csak ures petezsakok voltak.
Nyar. A nyarat mar en is varom, hatha adigra hazaengednek minket a ket csajszival, ea addigra kicsit biztosabbak leszunk benne, h egeszsegeaek.
Drukkolok nektek lanyok, hogy meglwgyen az aprilis 10 es 11. Mi is hasonlora gyurunk, hogy elerjuk az aprilist.
Az agyammal en is tudom, h a hasonalvas meg odebb van , na de a vagyakozas! :)
O, most en is elkezdtem varni a nyarat, ahogy igy lefestetted. Kezemben limonade es/vagy jegeskave, sut ram a nap, a dedek cukin alszanak.
Jaj, erzem, h kezdek hiszterikus lenni, minden bant, zavar, legszivesebben a fel vilaggal osszevesznek! A hasam meg kemeny, es fajdogal.
Tenyleg, a szules elott van vmilyen jellemzo lelkiallapot vagy hangulat?
Nekem még Korodim írta, hogy a hason alvást a szülés után is felejtsem el, akkor is, a hasam már rendbejött, ha nem akarok tócsában ébredni :)
Az elején amúgy is ez volt, már törölközőket raktam magam alá, mert úsztam a tejben..
A kézzsibbadás is a víz miatt van, meg a ráfekvés. Egyszerűen sok a szervezetnek a súly, és már az embernek minden porcikája vizesedik.. A naplómban viccre véve leírtam anno, nekem milyen nyavalyáim voltak, ezt is megörökítettem. A mai napig nevetek, ha visszaolvasom. Utólag se szépülnek meg az emlékek, pocsékul éreztem magam a terhesség alatt, de most már könnyű nevetni rajta, meg belegondolni, hogy idén nyáron csak melegem lesz, de nem akarok majd percenként elpusztulni a szívdobogós rosszullétektől, és bármilyen szögben kényelmes lesz a nyugágyban heverészni, limonádéval a kezemben, miközben a babák a kertben üldögélnek az épp aktuális bébiszitter-nagyszülő/barát felügyelete alatt :)
Libapek :) ez jó sztori. Múltkoriban az IKEA-ban én is úgy éreztem, hogy mindenki engem bámul. Aztán persze a másik véglet, hogy "ahhoz képest nincs is nagy hasad"...igen, tényleg nincs, konkrétan hasból állok. Tényleg dobok is fel képet.
Ez a jó idő jó hatással van rám is, az éjszakák szőrnyűek nagyon, azoktól előre rettegek. Fél-egy óránként biztosan mosdótúra, zsibbadás, nem találom a jó fekvőpózt, stb. Nappal még, még elvagyok, sokat vagyok a levegőn és ez azért feltölt rendesen.
Én úgy, de úgy várom már ezeket a kicsi embereket :) Neked be kell feküdni vagy mit mondanak, mi az uccsó dátum a szülésre? Én örülnék, ha április elejéig húznánk, de akkor már jöhetnének. Mondjuk 10-e? :)
Padme, holnap már csütörtök, remélem minden nagyon jól alakul!
Gratulalok minden uj kismamanak!
En is megvagyok meg, nem tudom, hogy de ettol a napsutestol en hiperaktiv lettem. Jovunk-megyunk. Meg jo, h felulrol nezve kicsinek tunik a pocakom. Az utcan azert rendesen megbamulnak. :D
Ez a rohadt vizesedes... reggelente fajnak az ujjaim. Gyanitom, h rafekszem a kezemre, es fokent attol.
Irtuk korabban, h kut mennyi beszolas meg megjegyzes er az ikrek miatt. Hat velem iszonyu vicces tortent! Alltam a villamosmefalloban, amikor odajott hoztam egy nemtul jozan fazon, es MEG AKART OLELNI, mert hogy babat varok, es ez csodalatos, neki 4 van, es mindenben szamithatok ra, majd segit. :DDDD Mar banom, h nem kertem elerhetoseget, lehet, h kesobb jol jott volna. :DDD
Padme, sok kitartast! Minden nap gondolok ratok, nagyon bator vagy, hogy nem hagyod el magad, es elore nezel!
Barbi, hogy erzed magad? Olyan hihetetlen, h hamarosan, egy honapon belul itt lesznek a babaink! Fel sem tudom fogni!
A második után terveztünk még egyet... Amúgy nem gondoltam, hogy negatív amit írsz, főleg, hogy a mi életünk a miénk és nem másé!
Igen, a három picinek biztosan szuper lesz. :)
Így kell, vagy nem így kell, nekünk így jött össze... Egyet terveztünk kis korkülönbséggel, arra nem is gondoltunk, hogy akár ikrek is lehetnek :)
Az eleje biztosan nem lesz egyszerű, kemény szervezést és kitartást igényel majd, de úgy állunk hozzá, hogy ez most egy megoldandó feladat! És meg fogjuk oldani!!! :)
Hát, ami azt illeti... :D
Az igazság az, hogy egyet terveztünk, de a harmadikat duplán adják! :) Itthon pedig az első 6 volt decemberben, a második pedig 6 hónapos lesz 24-én.
Szerettük volna kislányt is, legalább egyet (elsőre úgy tűnt, hogy kétpetéjűek), de így hozta a sors. 4-nél azért meg fogunk állni, nem próbálkozunk már, hátha alapon... Most csak arra gondolok, hogy tudjam őket legalább a betöltött 37. hétig kihordani is legyenek egészségesek!
Meglesz nektek a 37. hét és minden rendben lesz! Szerettetek volna kislányt? Voltak nálatok ikrek a családban?
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre