Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
499. 2a033963fa (válaszként erre: 498. - Ryta)
2009. nov. 8. 19:32

Ha nálunk nem kapható,akkor te hogy jutottál hozzá?Vajon más fajta is jó?Vagy a sima borsmenta tea is?

Örülök hogy jobban vagy :)

Köszi.Szia

498. ryta (válaszként erre: 497. - 2a033963fa)
2009. nov. 8. 14:58

hali,

a Colpermin borsmenta kapszula,ami nálunk sajna nem kapható.3x1 szedtem belőle, plusz reggelire melóban ittam borsmenta teát is.

elkezdtem rendszeresen mozogni,este már nem eszem,jahhh és munkahelyet váltottam,mert a fő bűnös a stressz volt.

497. 2a033963fa (válaszként erre: 496. - Ryta)
2009. nov. 7. 09:39

Szia!

Megírod nekem is,mert engem is nagyon érdekelne ez a kapszula.Előre is köszönöm!

Üdv!

496. ryta (válaszként erre: 494. - Szfe)
2009. nov. 7. 08:14

priviben keresd a választ,

üdv,ryta

495. youlcsi (válaszként erre: 493. - Momo65)
2009. nov. 6. 11:10

igaz, ami igaz, az ibs kizárásos diagnózis. de egy igazán jó orvosnak vamóban MINDENT ki kellett volna zárnia, mielőtt kimondja.

remélem, hogy a diétának köszönhetően jobban leszel :)

sok sikert!

494. szfe (válaszként erre: 480. - Ryta)
2009. nov. 6. 11:05

Kedves Ryta!

Ápr. 3. -án (217. sz. ) írtad, hogy elkezdted szedni a Colpermin-t, egyben ígérted, hogy az esetleges ennek köszönhető változást is közzéteszed. Kerestem, de nem találtam, viszont okt 2. -i (480. sz. ) üzenetedből örömmel értesültem, hogy IBS-es panaszaid megszűntek. Véleményed szerint lehet, hogy a Colpermin-től?

Válaszodat előre is köszönöm, és üdv. :

szfe

493. momo65 (válaszként erre: 492. - Youlcsi)
2009. nov. 3. 22:15

Kedves Youlcsi!

Köszi, ezen én már rég túl vagyok. A leletem jelentése: túlszaporodott a Candida. Kb. 3 hete ezzel foglalkozom a szabadidőmben, rengeteg cikket és fórumot olvastam végig, azért kértem székletvizsgálatot. Volt vagy 5-6 féle vér, széklet tesztem,hasi uh. és minden negatív. Korábban írtam ,hogy 3 éve un. IBS-em van, amit csupán az támaszt alá, hogy mást nem látott a gasztrodokim. Székrekedésem, szorulásom soha nem volt, felfújódás és görcsök viszont igen. Szóval szépen félrediagnosztizáltak, mert a dokim 1x sem csinált candidavizsgálatot, és én egyszer sem vettem a fáradtságot,hogy az egyszerűen bekapható Dicetel helyett kinyomozzam, mi a fene bajom van. Megkíméltem volna magamat sok-sok szenvedéstől.

Csak azért bátorkodtam ezzel előhozakodni, hátha segíthetek Nektek, mert lehet, hogy a kizárásos IBS diagnózis nem biztos, hogy az ami...

492. youlcsi (válaszként erre: 491. - Momo65)
2009. nov. 3. 20:08

momo!

nem elkeserítésként, de a candida mindenkiben benne van. a normál flóra része...

491. momo65
2009. nov. 3. 18:05

Sziasztok!

Jelentem nálam a több hónapi fájdalom-KLUTTYGÁS( ami régebben sosem volt)-görcs stb. után Candida albicanst talált az ÁNTSZ a székletemben.

A többi kluttyogónak írom ,ÉRDEMES egy IGAZI Candida tesztet csináltatni.

Diétázom ( a candida diétát tartom plusz grape cseppek )és kb. 1 hete nem bugyog a hasam!

490. szfe
2009. nov. 3. 11:53

Kedves Ryta!

Ápr. 3.-án (217. sz.) írtad, hogy elkezdted szedni a Colpermin-t, egyben ígérted, hogy az esetleges ennek köszönhető változást is közzéteszed. Kerestem, de nem találtam, viszont okt 2.-i (480. sz.) üzenetedből örömmel értesültem, hogy IBS-es panaszaid megszűntek. Véleményed szerint lehet, hogy a Colpermin-től?

Válaszodat előre is köszönöm, és üdv.:

szfe

489. momo65 (válaszként erre: 488. - Youlcsi)
2009. nov. 2. 09:16
Köszi szépen!
488. youlcsi (válaszként erre: 486. - Momo65)
2009. okt. 30. 08:10

kitartást a colonhoz!

a bélflóra regenerálásához én jobban ajánlanám a protexint, vagy a progastrót... igaz, ezek sokkal drágábbak (sajnos), viszont többféle baktériumot tartalmaznak, így hatásosabak.

nem volt/nincs candidám. a "jobbanlét" oka talán az lehetett, hogy valamikor régen használták a béltisztítást terápiás céllal is bélgyulladásnál... csak hát azóta fejlődött az orvostudomány :)

487. momo65
2009. okt. 30. 05:48

Más.

Van itt valaki rajtam kívűl, akinek sem hasmenése, sem székrekedése nem volt SOHA,"csak" görcsei,és felfújódása?

486. momo65 (válaszként erre: 484. - Youlcsi)
2009. okt. 30. 05:22

Meg is lesz, novemberben, altatással!

Normaflorral építem.

Nem lehet, hogy a candida miatt lettél jobban, mikor kipucolódtál?

Nekem lehet, hogy az van.Hamarosan megtudom, aztán lépek. Elkezdtem diétázni, és nagyságrendekkel jobban vagyok.

485. vidéki
2009. okt. 19. 17:53

Ha valaki nem látta, 1-2 információ hasznos lehet, esetleg.

[link]

484. youlcsi (válaszként erre: 483. - Momo65)
2009. okt. 19. 08:14

szia!

ha az orvos indokoltnak tartja a colont, akkor mindenképp csináltasd meg! hidd el, csak úgy hobbiból nem tükrözgetnek senkit!

a bélflórát (mivel építgeted?) azért egy béltisztítással nem lehet kiirtani. sőt! nekem pl tükrözések után mindig volt néhány jobb hetem :)

tejallergia? miért gondolsz épp erre? még annyi minden lehet...

483. momo65
2009. okt. 18. 10:41

Sziasztok!

Azért írok,mert teljesen tanácstalan vagyok.

A problémáim akkor kezdődtek,mikor elköltöztünk, az eladás-vétel körüli problémák után, mikor már minden ok volt e körben.Egy refluxszal kezdődött, megspékelve rekeszizomsérvvel,erre a mai napig( 3,5 éve)szedek gyógyszert-teljesen rendben van. Rá egy évre kezdődött, hogy görcseim, felfújódásom lett,visszamentem a gasztrodokimhoz.Kolonoszkópia után diag: IBS. Kaptam Dicetelt, amivel eddig elvoltam, de idén ősszel olyan görcseim lettek, amit alig bírtam ki.Hozzáteszem, hogy már nyáron sem volt minden ok állndóan felfújódtam, de úgy, hogy kb.10-15 cm-t nőtt a hasam minden délutánra.Már a végén nem ettem semmit,csak háztartási kexet, meg kamillát ittam( lehet, hogy a kamllával nyírtam ki a bélflórámat végleg).Hozzáteszem sosem volt hasmenésem.Most csináltattam széklet és vérvizsgálatokat és eddig minden ok.Mindíg 7végén görcsölök,lehet hogy tejallergia? Papaverint kaptam a drtól meg egy behívót novemberre kolóra.Most építgetem a bélflórámat, most menjek el egy f...tásra,és kezdjek mindent előről? MIT tegyek?

482. rose69
2009. okt. 3. 14:39

Sziasztok!

Új vagyok itt,de szeretném megosztani veletek az én tapasztalataimat.

18 éves korom óta szenvedek ebben a betegségben.Egyik orvostól a másikig jártam eredménytelenül!Minden vizsgálati eredményem negatív volt, sehol sem találtak semmit,a létező összes vizsgálatra elmentem...aztán feladtam.

"Próbáltam" együttélni a tünetekkel hosszú éveken keresztül.Persze rengeteget szenvedtem ezalatt az évek alatt mind fizikailag,mind lelkileg.

Meg is lett az eredménye: pánikbeteg lettem.A pánikbetegség annyira elhatalmasodott rajtam,hogy nem mertem emberek közé menni.

Végül pszichológusnál kötöttem ki.Sokat segített!(megmutatta az utat merre haladjak önmagam gyógyításában)

Most már elmondhatom,hogy nekem a meditáció és az autogén tréning segít mind a pánikbetegség leküzdésében mind az ibs-ből való gyógyulásban.Persze nem gyógyultam még meg teljesen,de nagyon sokat javult az állapotom!!Sajnos hosszú az út a teljes gyógyulásig!!!

Én azt gondolom,hogy ezt a betegséget mindenkinek saját magának kell meggyógyítania,más nem tud segíteni!Ahhoz pedig,hogy valaki meg tudja gyógyítani magát, meg kell ismernie az igazi önmagát és ezáltal megtalálni a lelke legmélyén a valódi okát a betegségének...

Ennyit szerettem volna írni,köszönöm,hogy elolvastátok!

Rose69

481. Ene22 (válaszként erre: 480. - Ryta)
2009. okt. 3. 10:19

szia Ryta!

Köszi szépen az együttérzésed.Nagyon rossz volt 2 évig a hasmenéssel is szenvedni én már annyi gyógyszert beszedtem, pedig 22 éves vagyok.De megprópálok minél gyorsabban gyógyulni, eljárok terápiára is, csak közben egyetemre járok levelezőn és még azon is idegesítem magam (már mért ne). De muszáj összeszednem nem lehetek idegroncs ilyen fiatalon! Köszönöm!

480. ryta (válaszként erre: 477. - Ene22)
2009. okt. 2. 08:30

Kedves Ene22!

Tudom mennyire rosszul érzed magadat a bőrödben...hidd el én tudom!!!18 éves voltam,amikor az első pánikrohamon átestem,most 38 vagyok.Az elmúlt 20 évben voltam fent és lent is,voltak jó és rossz időszakaim.Az IBS-em 3 éve kezdődött,de ekkor már nem pánikoltam,tehát nekem fordítva működött a dolog, mint nálad.

A pánikrohamaimat megtanultam ilyen hosszú idő alatt kontrollálni,mások észre sem vették,hogy éppen rosszul vagyok.Az IBS-sel már nem tudtam mit kezdeni,főleg ha az utcán kapott el a hasmenés.Sokat szenvedtem miatta,de nem akarom elkiabálni és gyorsan le is kopogom..kopp-kopp..hogy június óta nincs IBS-em.Előfordulhat, hogy visszaesek a téli depressziós idő közeledtével,de nagyon remélem, hogy nem így lesz.

Neked sok sikert és kitartást a pánik leküzdésében!!

479. vidéki (válaszként erre: 477. - Ene22)
2009. szept. 28. 06:05
Szia! Nagyon sajnállak, hogy ez van! Kívánom, hogy minél előbb jöjjél ki belőle! Jobbulást, gyógyulást neked! Szorítok neked!!!Hihetetlen amúgy!!Nagyon elszomorított!
478. Ene22
2009. szept. 27. 20:00
én nem akarok megilyeszteni senkit.....
477. Ene22
2009. szept. 27. 19:58

Szia Vidéki!

Teljesen elvagyok keseredve.Viszont van egy jóhírem! Elmúlt a hasmenésem! Átváltott pánikbetegségbe... mióta pánikolok azóta nem megy a hasam. Nagyszerű. Nagyon rosszul vagyok a buszon (márpedig én pesten dolgozom, 1órát buszozok az m3-mon) a metrón a kocsiba...stb. De már eljutottam természetgyógyászhoz, de egyedül nem merek sehova menni. Hnap megyek anyukámmal pszichiátriára. Szedek valami pánikbogyót is. Ez sokkal rosszabb, mint a hasmenés!!! Hát idefajult a sok idegeskedés meg hasmenés. Nesze neked ibs!!! :-((((

476. vidéki (válaszként erre: 475. - Youlcsi)
2009. szept. 16. 18:25
Én is :)))
475. youlcsi (válaszként erre: 474. - Vidéki)
2009. szept. 16. 07:48
:)
474. vidéki (válaszként erre: 473. - Youlcsi)
2009. szept. 15. 22:41

Aki ide jön az nem ott tart, hogy "HOPPÁ, NEKEM IBS-EM VAN!!" Az én leleteim negatívok voltak, orvos nem tudott segíteni és akkor elkezdtem keresni mivel tudom a bajomat enyhíteni. Ugyanazt tudom írni amit te.

Szerinted ha ezt írod valakinek akkor segítesz neki?

"ez jó kérdés. . . én nem szedek ilyeneket. tk jól megvagyok a hasmenésemmel. élettársak lettünk :)"

Hát én nem voltam meg jól a hasmenésemmel!!

Pardon érte!

Én sem szeretnék vitatkozni, csak a saját tapasztalataimat szerettem volna megosztani azzal akit ez érdekel. Igen, nagy az internet hatalma.Pluszban és mínuszban.

Hogy igazad legyen: aki beteg az menjen orvoshoz!

473. youlcsi (válaszként erre: 472. - Vidéki)
2009. szept. 15. 20:32

nem szeretnék vitatkozni, értem, amit írsz... a gondom azzal van, hogy túl nagy az internez hatalma... az embernek hasmenése van, rátéved egy ilyen fórumra... és HOPPÁ, NEKEM IBS-EM VAN!!! felkiáltással elkezdi magát kezelgetni. NEM!!! orvos kell, aztán ha a leletek negatívak, akkor el lehet kezdeni keresni, hogy mivel tudja enyhíteni a bajokat, ha már az orvos sem tud segíteni...

mert, azzal egyetértek, ha nincs szervi baj, akkor nem kell agyba-főbe gyógyszert szedni, lehet próbálkozni mással.

ja, és jelenleg nem szedek semmilyen gyógyszert :)

472. vidéki (válaszként erre: 470. - Youlcsi)
2009. szept. 15. 18:50

Kedves youlcsi!

Azt hiszem félreértettél. Én nem orvos, hanem a mértéktelenül használt gyógyszerek ellen vagyok. Ha valaki epegörcsben fetreng, vagy szívrohamra gyanakszik, vagy 200 a vérnyomása irány az orvos! De már ne is haragudj, de ez egy IBS fórum!! Hány embertől olvashattad, hogy orvostól, orvosig járt, évente megcsinálják a gyomor és végbéltükrözést, meg mindent és az orvos tanácstalan, nem tudja az okot, csak egyik gyógyszert írja a másik után! Ha szerinted ez jó akkor szedjed de ne csodálkozz semmin! Én csak arról írtam többször, hogyha az orvos nem segít, akkor ne nyugodjunk bele, keressük meg a magunk "mankóit" és segítsünk magunkon, mert az orvosnak egy vagyunk a sok közül, magunknak viszont mi vagyunk az elsők és amúgy is mi szenvedünk!!! Igen igazad van a hasmenés komoly dolog, lehet belőle baj! Már az is baj, hogy megy a hasunk! Ha olyan mértékben szenvedünk akkor irány az orvos. Na de mi van ha nem tud segíteni? Mert ők csak gyógyszerben tudnak gondolkozni!

Egy mini történet: iszonyatos sarokfájdalmam volt.Röntgen, 1,5 cm-es csontkinövés a sarkaimon.Attól fájt, mert csonthártyagyulladás alakult ki ott. Kaptam gyógyszert lórúgásnyi erejűt, semmi. Már menni is alig tudtam, Szteroid injekciót akart adni az orvos. Na azt nem! Találtam egy homeopátiás gyógyszert pont ilyenre, beszedtem és 1 hónap múlva semmi bajom nem volt, és azóta se. Pedig a csontkinövés ott van, nem vágták le. Amikor a Dr.-nőnek elmeséltem úgy nézett rám mint egy varangyra, homeopátia ah.....

Bocs a hosszú válaszomért, de mindenki egyéni felelőssége kiben, miben hisz! Te az orvosban, gyógyszerben, én a gyógynövényben.Mondjuk elég idős is vagyok, szedtem már össze egy kis tapasztalatot mindenről.Régen nem volt gyógyszer mégse halt ki az emberiség:)))Volt nekik gyógynövényük!

471. vidéki (válaszként erre: 469. - 2a033963fa)
2009. szept. 15. 18:30

Szia Brin!Mindenki mond mindent, mindenféle bizonyíték nélkül. Nekünk kell eldönteni mikor mit hiszünk el.

Szerinted született olyan vizsgálat ami kimutatja, hogy konkrétan a Neurosan por okozott valakinek Alzheimer kórt?Amúgy tudod nincs két egyforma szervezet:))

A Valerianából a teljesen simát szedtem. Én 5 hónapig szenvedtem erőteljes változatban, szörnyű volt, semmihez se volt kedvem.Most is akadnak "kilengéseim" de jól vagyok. Nekem a hasmenés volt tragédia, az életemet tette tönkre.Neked is gyógyulást kívánok!

470. youlcsi (válaszként erre: 468. - Vidéki)
2009. szept. 15. 07:51

kedves Vidéki!

csak egy dologgal nem értek egyet:

"Ha nagyon nagy a baj akkor jöjjön az orvos!!"

nem így van. orvoshoz el kell menni! a hasmenés az nem játék!

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook