IBS szindróma (beszélgetés)
szia!
ha korábban volt gyulladás, sztem azt a colont is meg kellene ismételni... az ördög nem alszik :(
Sziasztok. 24 éves srác vagyok.Gyanítom hogy IBS-ben szenvedek, bár az orvosnál még csak egyszer voltam emiatt.Egy Protonexa nevű gyógyszert irt fel, de attól semmit nem változott. Nem is értem miért ezt irta fel mert ezt gyomorsavtúltengésre szedik nekem pedig azzal nincs bajom, na mindegy.Az egész 16 éves koromban kezdődött amikor átiratkoztam egy másik suliba félévkor ahová nem igazán szerettem járni. Reggelente hasmenésem volt szinte mindennap kivéve hétvégén. Akkor elküldtek végbéltükrözésre, ki is mutatta hogy vastagbélgyulladásom van, de gyógyszert nem adtak rá. A tanév végén meg is szűntek a hasmenések, de egy két éve újrakezdődtek, volt amikor jobban volt amikor kevésbé, de egy fél éve már majdnemhogy mindennapossá vált és egyre rosszabb. Főleg zsíros ételek és tejtermékek fogyasztása utána ami még nem is olyan nagy gond mert próbálom ezeket elkerülni. De sajnos mikor olyan helyen vagyok ahol nem tudok elmenni wc-re akkor nagyon felerősödik. Az építőiparban dolgozom ahol elég gyakran kell olyan helyen lenni ahol nincs wc és olyankor kínlódás az egész nap, főleg reggel mikor tudom hogy olyan helyre kell mennem. A másik pedig az utazás, főleg a buszozás, sajnos sokat kell buszoznom, vagy ha autóval megyek valahová és nem én vezetek.Régen lopediumot szedtem rá ami hatott is egy darabig de mióta szinte minden reggel beszedek egyet azóta nincs sok hatása. Egy hónap múlva megyek dolgozni külföldre és félek hogy majd emiattt haza kell jönnöm mert ott még orvoshoz sem tudok elmenni. Két hét múlva megyek tejcukor és lisztérzékenységi vizsgálatra, remélem tudnak mondani valami hasznosat.
szia, én annyit tudok mondani, hogy a Reasec-től hánytam, abszolút nem bírta a gyomrom, ráadásul valahol azt olvastam, hogy rákkeltő is.
Szia Margit! Jó tanácsot nagyon nehéz adni. Ha van időd és türelmed böngészd végig a hozzászólásokat, hátha találsz valami jót. Nincs két egyforma szervezet ami egyiknek jó, a másiknak nem. Pl. hasmenés ilyen hosszú ideig elégtelen hormontermeléstől is lehet, ezt egy orvos írta. Én gyógyszerellenes vagyok, és a homeopátiára esküszöm, nekem be is vált. 5 hónap hasmenés után, április óta tünetmentes vagyok. Bármit is szedsz, csak kitartóan kúraszerűen használ, és ha valamitől nincs javulás abba kell hagyni és másikkal kell próbálkozni! Türelmet és jobbulást kívánok neked, ne nyugodj bele a betegségbe, mindenre van gyógymód csak meg kell találni! Ha bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok ha tudok. Szép napot neked!
Sziasztok!
Már nem is tudom hány éve szenvedek a hasmenéstől, nagy nehezen eljutottunk oda, hogy megtükröztek, nincs bélgyulladásom, így aztán IBS a diagnóis. Az orvos felírt Reasecet, de semmit nem ér. Úgy érzem, senki nem veszi komolyan ezt a dolgot, pedig rettentően szenvedek tőle, de gondolom ezt nektek nem kell bemutatni.
Tudtok valami jó tanácsot adni, kinek mi segített?
hi mizu itt ?rem mindenki jól van :)
ja, és jó a blog :)
esetleg próbáld felvenni a kapcsolatot a c-c fórumról rigorral (vagy már lehet meg is tetted?). ő nagy guruja volt az scd-nek, csak sajnos eltűnt egy vita után.
Sa-ni!
igazán örüök, hogy sikerült megoldást találnod. ideje volt már, hogy jobban legyél :)
Mellette Enterolt szedek - de diéta nélkül ennek nem volt olyan nagy és rendszeres hatása.
egy csaj ott a belen irtam tegnap h (sotén) chronos.és tökjó neki mindenre jó a gyógyszer, azt mondta, idöben lett elkapva,.3 hónapja ment a hasa stb,megtükrözte,egyböl megálapitotta stb,és kész.1 hét utén már tükrözte is.valszeg neki ezért hat mert gyorsan kapott rá segitséget
nem szaroztak,
ja és neki is a semmiböl jtt.
vsz ugyanaz. de mindegy is. kezelés továbbra sincs.
lehet h nem ugyanaz mint amikor nov be volt vagy azt érzed ?
alhasi nyomásérzékenység egy adott pontban. hogy hol, nem tudom, mert nem élveztem, bárhol is nyomta :)
nekem viszont visszatért az ileocoecalis nyomásérzékenység :( utoljára novemberben voltak ilyen gondjaim.
remélem ez nem azt jelenti, hogy nyárra rosszabodni fog...
ér5deeks nem szedem a dicetelt pár napja és nem fáj ott ahol szokott a hasam,de a gyomorügy az szar továbbra is.
oh köszönöm, de csak holnap kapom meg a rendes gipszet. még csak sínben vagyok (had dagadjon még, ha akar)
Na te szegény! Minél előbbi gipszmentességet....
és az elfoglaltságon kívül, van aki csuklótörött :)
így meg elég körülményes gépelni...
Mi ez a nagy csend? Mindenki meggyógyult? (remélem)
Szia vidéki.Küldtem neked üzit.Puszi
az általánosításban nem. nem értek azzal egyet, hogy mindent a pszichére kellene visszavezetni. sokmindent lehet, de nem mindent.
ezt én kérdem?....:)aki tökre pesszimista
pósa ferencröl nem hallottam de teccenek a könyvei.hát persze hogy könyvtárban nincs egy se.lehet megveni öket:)
én is olvastam ezt délután :)
teccik, de nem tudok mindenben azonosulni vele.
Igaz őt kifelejtettem:) Az orvosok is elismerik ezt a tényt, a pszichoszomatikus betegségek közé sorolják:)
rüdiger dahlke :) olvastam
kurt ot is.imádom
csak még nekem van baj a fejemmel sajna...:(
Én ezzel 100%-ban egyet értek. Kurt Tepperwein vagy Pósa Ferenc könyveit érdemes olvasgatni ez ügyben. Vagy van egy másik, : A betegség mint szimbólum, most nem jut eszembe ki írta:(
További ajánlott fórumok: