IBS szindróma (beszélgetés)
még engem se!
olvastam homeosrol ami jo ibs-re interneten csak még nem vettem meg!
Aloe socortina-a neve!!!
Szia Darcy!
nekem is szar a munkahely de mig nincs más nem tudom otthagyni!!!
azt én is csak vészhelyzetbe szedem!
Tudom hogy nem jo!
Kedves Kinga!
Javaslom hogy olvasgasd át miket ajánlottak itt a "sorstársak".Minden ember más,mindenkinek más ami beválik.
Szerintem abban mindanyian egyet értünk,hogy az orvosok nem nagyon tudnak segíteni ezen.Próbálj ki pár hagyományos módszert-pl. a gyógyteát!Ne várj rögtön csodát,hisz' a betegséged sem pár napja tart.(És nem is pár nap alatt alakult ki!)Nálam ami bevált:orvosi zsálya tea-hasmenés esetén,azonnal,emelett pedig folyamatosan a körömvirágtea.Ebből napi min. 1 liter!!A körömvirág gyulladáscsökkentő,belülről nyugtatja a gyulladt bélfalat.Emelett probiotikum-olyan amiben többféle összetevő is van+inulin.Nekem ebből a Dr.Chen vált be-de van akinek más.
Aztán még ami a lényeg:amint azt az előző pár hozzászólásban is olvastál,ez a stresszes életünk miatt alakul ki sokunknál.Érdekes,hogy mikor nem kell dolgoznom menni -szabadság vagy hétvége-mindig jobban vagyok én is,csakúgy mint mások.Tehát fontos valamilyen lelki segítség is.Nekem a jóga is segít,aztán különböző légzéseket is tanultam,ami stressz esetén alaklmazható-(én is félre szoktam vonulni a munkahelyemen).Illetve iszom citromfű és orbáncfű teát is.Ezek is nagyon jók.
Úgy gondolom olvasgasd át a többiek tanácsát-különösen "vidéki" hozzászólásait.
Én emelett járok term.gyógyászhoz-nekem ott tanítottak sok mindent.Rengeteget javultam,de sajnos a munkahelyem én sem hagyhatom ott.Pedig aki kezel megmondta,hogy semmi bajom nem lenne már,ha ez a vacak munkahelyem nem lenne. :)
Remélem találsz itt a fórumon hasznos dolgokat!Jobbulást!!!!!!
Szia Kinga!
Még nem tudom van-e megoldás, de én is 3 éve szenvedek, mint te, ami a legrosszabb, hogy nem érzem teljes értékű embernek így magam és az önbizalmam is egyre kevesebb ez persze nyomaszt ami szintén hasmenést vált ki. Most tesztelem a colpermint,majd leírom ha már hosszútávon érzékelek valami jót.
Imodium nagyon jó,azt tudom,ha vészhelyzet van azt szedem be,de mégiscsak gyógyszer,napi szinten nem lehet,sőt...én igyekszem hogy minnél kevesebbet kelljen.
A vastabletta nem hasfogó?Én úgy hallottam.
Brin !
Én szedtem egy hétig de nem nagyon használt!
Nekem inkább az immodium a jobb! Nekem az ibs-hez társul az epediéta is még vastablettát is szedek,!Jan 4-én megyek hasiultrahangra!Amugy a munkahely is nagyon közrejátszik mindenbe , nekem is stresszes munkahelyem van ,utálok bejárni de nem tudok váltani mert nincs másik!
Mostanába egyszer megyek hajnalba vagy éjfélkor ,meg most voltam délután is!Engem is idegesit mert nagyon éhes vagyok és kivánom akolbászt ,szalonnát hagymával meg szeretem a zsiroskenyeret meg mindenféle pörköltöt és nem merek enni!!!
Ha nyugodtabb vagyok akkor nincs baj esetleg egyszer!Én csak kevés kávét iszom!
Én hasonlóan vagyok. Nyáron pár napra elutaztunk nyaralni és ott szinte semmi problémám sem volt, ehettem ihattam.
Itthon pedig van úgy, hogy egy száraz pogácsa elrágcsálása után is jelentkeznek a tünetek. Nehéz ügy :-))
Az a rossz az IBS-ben, hogy ahány féle ember, annyi féle képpen jelentkezik.
Én már sokmindent próbáltam kitaróan, előszőr candida diétát egy évig, utánna laktózmentest, mikor mit találtak ki az orvosok.Teljesen mindegy volt, amikor érzelmileg nagyon magam alatt voltam, semmit sem ettem egy hétig, csak vizet ittam, többször volt hasmenésem mint elötte. De amikor egy hétre kimentem Svédországba és csak a tavak partján üldögéltem,semmi bajom nem volt, pedig féltem mi lesz a repülőn, mi lesz ha hasmenésem lesz, idegen környezet, de meglepően minden jól működött és még tejterméket és fehérkenyeret is ettem, meg édességet is.
Csak azon múlik, ki mennyire stresszel. Persze a puffadás ellen jó ha megválaogatjuk miket eszünk.
Mivel a rohanó élet, és a megfelelés, helytállás egyre jobban nyomasztaja mindennapjainkat, egyre többen leszünk IBS-esek és talán meglesz rá a megoldás.
Szia Omega!
Én is ugyan így voltam, már szinte semmit nem ettem, és azt hittem, ezzel most már együtt kell élnem.
Köszi!!
Azért aggódtam egy picit,mert azt hallottam az aluminium káros,és rákkeltő,és a neurosanban az van,de már megtaláltam neten hogy az a száramazéka ami a porban van,nem káros.
Kedves MINDEN IBS-es fórumozó!
2006-ban könyveltek el, mint IBS-est. Idén nagyon eldurvult, amikor betegállomány alatt a candidás fórumra tévedtem. Rájöttem, hogy el kell mennem vizsgálatra, és kiderült, hogy CANDIDA ALBICANS-om van !!
Már 2. hónapja csinálom a diátát, szedtem gombaölőt + Progastro 825- öt eszem.
Csodálatos a javulás, de még nem mondom, hogy tökéletes.
Ami szomorú, hogy SEMMILYEN ORVOS nem hívta fel a figyelmemet erre.
Javaslom mindenkinek, hogy ne nyugodjatok bele, hogy csak IBS-etek van, és ennyi!
Ha van kérdésetek, mindenkinek szívesen válaszolok, elmondom amin átmentem, tapasztaltam.
Üdv.,momo.
Nem tudom...csak elkeserítő.Én mindenképpen diétát tartok,mert ha sokat eszem (lehet tegnap az volt a baj) akkor szokott előfordulni,bár nem mindig,csak mikor-hogy "tartja kedve" :D
Meg olvasom a topicot az elejétől,és jegyzetelek,hátha találok valami "csodaszert"
Velem is előfordul olyan, de mikor munkába vagyok akkor ezek a tünetek állandóak. Holott alig eszem valamit ,mégis akár nappalos akár éjszakás vagyok a munka végére mindig elkezdődik odabent a csinnadratta. Azért ha hosszabb ideig itthon vagyok nincs állandóan jelen a tünet, csak időközönként.
Az étkezéssel sem biztos egyébként, hogy összefügg. Mint írtam mikor munkában vagyok, vagy éjszakára megyek aznap már alig eszem valamit és mégis rendszerint úgy felfújódok, mintha legalább 5 kg szilvát ugyanannyi savanyúkáposztával vagy babbal kisértem volna le. Én azt szoktam mondani a hasam önálló életet él.