IBS szindróma (beszélgetés)
ezt egy doki irta egy fórumon vkinek:
youlcsi neked lehet nem fog tecceni:)
Nagyon fontos a számomra, hogy azt a szemléletet, miszerint a betegségeinket magunknak csináljuk és csak mi tudjuk őket meggyógyítani, minél több emberhez tudjam eljuttatni, és hogy a kollégáimmal és a beteg emberekkel is megértessem, hogy a gyógyszerek és a kés csak szükségmegoldások, melyek nem alkalmasak a betegségek végleges meggyógyítására, miután az igazi betegség mindig a pszichében van.
Chron
ezt irtam,ez nemjó?:)
most mi a bajoddddddd?????????????
vidéki!
kedves vagy :)
nálunk nem süt a nap, fúj a szél, és alig lehet látni a szúnyogoktól, de délelőtt már megjártam a majálist. volt sör és virsli is :) este is beiktatunk egy kis bulit annak örömére, hogy ma 9 éve ismertem meg kedvesemet.
betegséggel nem foglalkozom, foglalkozik ő énvelem :) sajnos nehéz megfeledkezni róla, nem engedi. de egyenlőre én állok nyerésre. amíg tudom mellette is élni az életem ugyanúgy/közel úgy, mint korábban, addig nem zavar különösképp. csak kissé körülményes és kényelmetlen, de ennyi. volt rá 2 évem, hogy megtanuljak vele élni.
lilla!
a crohn a tápcsatorna betegsége. szájüregtől végbélnyílásig bárhol kialakulhat.
persze. a colitis maga a vastagbél-gyulladás. anélkül, hogy részleteznék, hogy mitől van. így vsz a crohn okozza.
megvagyok :) változatlanul. mint mindig :) már elkönyveltem, hogy így maradok.
mikor mész nőgyógyászhoz?
bnöm is chronos,most beszéltem vele,még a tükrözést sem tudták megcsinálni neki,olyan gyulldat volt.és colitise is van.
és ö sem reagál a szteroidra....
csak akkor lehetne a nődokis dolog, ha a petefészkem időközben felvándorolt volna a köldököm és a bordáim közé :) nem, ez bél volt, vagy epe. de most már kontrolig fél lábbal is kibírom.
a norcolut lényegében szintetikus sárgatest-hormon. mert néha illenék menstruálni is, ami mostanában nem tartozik a jó szokásaim közé :)
mennyire alul görcsöltél?
nem neked is nödokis dolog ?
na rólam meg annyit hogy ugye a hasi Uh negativ voltam ma nödiknál.2nél is..
aki mütött ahhoz is elmentem. azt mondta vaklóban lát ott vmit de nem 4,5 vm,csak 3.érdekes... ez szerinte elfog múlni ha megjön,utána menjek vissza és megnézi.ja nekem szinte mimden hónapban ez van,mindig van ciszta aztán elmulik ,onnan tudom hogy egy idöbe havonta nézték és mindig volt. ez sem normális.
olyan "szedjétek ki a beleimet, mert megpusztulok"-típusú görcs. hála az égnek, alig fél óra alatt elmúlt. remélem, ilyen most egy darabig nem ismétlődik. elég nekem ez a tompa hasfájás is...
viszont most kaptam norcolutot. úgyhogy készülök a következő adag görcsre úgy jó 2 hét múlva... de azt legalább tudni fogom, mitől van :)
nem tűntem el, csak kezdek elúszni a melóval (egy hónap múlva megújító audit lesz)
és persze nem is vagyok 100%-os. tegnap is úgy begörcsölt a hasam, hogy azon gondolkoztam, tán jobb lenne, ha egy baseball-ütővel leszedálnának :) és persze az audit miatt nem vagyok abban biztos, hogy eljutok jövő héten az orvosomhoz. pedig kellene. csak hát így nem egyszerű, hogy 100 km-re van. amíg itthon jártam, addig egyszerű volt, csak átcsörögtem, hogy mikor mehetek, és 3 perc alatt a szakrendelésen is voltam. most meg ugye ezt már meg kell szervezni.
lilla! tesztelj egyet! ha méhenkívüli, a hcg-tesz akkor is pozitív.
de egyébként ennyi idő alatt valóban nem nő ekkorára.
és irány minél előbb a nőgyógyász!!!
hüle és nemideva kérdés de segitsetek lécci,ugye voltam uhn és talált vmit,tudom tudom ne idegeskedjek de kérdésemaz hogy mivel ez a méh mögött van stb ez lehet akár méhenkivüli is?bár nem tudom a barátommal 16-23ig terjedö idöszakban voltam együtt és védekeztem 1szer nem de ott sem volt semmi:)ráadásul ez az izé már 4,5 cm eres, nem hiszem h 2 hét alatt ez igy megnöne nem?
tesztet nem csináltam.köszi
hát sajna nem jó hirek de nem adom fel,és nem kesergek :
voltam ma Uh-n nincs semmi epe stb de helyette van más...uj cisztát vmit találtak a méh mögött v mi...4,5cm...totál kivagyok...feb ban mütöttek,ha visszajött az endo nem tudom mit csinálok.de tuti nem müttetek ujra
még nögy hoz holnap megyek.
sok jó könyvet vettem ki,hajnali 1ig azt oovastam,,meg megyek egy nöhöz aki ilyen uj medicinás dolgokkal foglalkozik,most hallok erröl elöször,majd kiderül mit mond,csak beszélgetünk.
Ö meggyógyult sokmindenböl többek közt a refluxból.