IBS szindróma (beszélgetés)
mommo65!
Én még nem voltam semmilyen tükrözésen igy nem tudok semmit rola de van aki azt mondja hogy szar és nem megy többet soha van aki meg se érzi!állitolag altatásba nem fogsz érezni semmit!Kitartást kivánok neked!
engem a papaverin nagyon meghajtott nem birtam szedni!nekem atroparin komibánátum jött be!!!
Én is félnék ahelyedbe!!!Kitartást majd irj ha tul leszel mindenen!!!!
Sziasztok! BÚÉK mindenkinek!
Szia Manyika!
Már sokal jobban vagyok, Papaverinnel ugyan, de legalább dolgozom :D.
Múlt héten voltam gyomortükrözésen. Kibírtam, bár mivel a dokim szerint is sokkal érzékenyebb lett a nyálkahártyám az elmúlt évek alatt, kellemtelenebb volt, mint amire emlékeztem. Csak annyi, hogy kicsit gyulladt a gyomrom,de az elmúlt hónapok alatt bevitt gyógyszermennyiség után az lenne a csoda, ha nem lenne.
DE! Jövõ héten megyek vastagbél tükrözésre, befekszem a MÁV Krh.-ba kedden, aztán altatásban lesz szerdán a dolog. Nagyon félek!!!:S
Már volt nekem ilyen, csak akkor még a Szabolcs u.-i krh.-ban, akkor IBS-t állapítottak meg. Remélem most is "csak" ennyi lesz, de a szeptember óta fennálló görcseim miatt semmi jóra nem számítok (igaz nagyon rosszra sem).
Volt valakinek mostanában a MÁV kórházban ilyen vizsgálata???? Kérlek adjatok tanácsot!
Köszi, M.
Szia vov!
köszi kiprobálom!!!!Boldog terhességet kivánok neked!!!
Momo65!
Én meg ha itthon vagyok enyhébb a hasmenés vagy napi 1szeri lágy!
viszont ahogy visszamentem dolgozni a sok stressztől én is fogytam!valahogy munkahelyet kéne váltani de hogy?Nincs semmi kilátásba!
Én most megint normaflort iszok!
Majd mennem kell megint vérvételre mert vashiányos vérszegény vagyok!
A hasiultrahangom negativ lett csak annyit mondott a doki gázos has!
voltam a gastron nem küldött tovább semmire csak annyit mondott hogy vigyázzak az étrendre hogy mit eszek !Ha valami van menjek vissza!
Én meg tudom enni a zsiroskenyeret is,és éhes is vagyok ,viszont a nyerspaprika,hagyma,májkrém betudkavarni rendesen azt nem is nagyon eszek hétvégén nagyon begörcsöltem!!!
Mindenkinek IBS, orvos, gyógyszer és stresszMENTES, egészséges nagyon boldog új esztendőt kívánok!
BUÉK!!
Itt a magyarországi megfelelője : Duspatalin
Én próbáltam puffadásos tünetekre semmit nem használt .. sőt..
Sziasztok, párszor már írtam a fórumra. Pár éve fekélyes vastagbélgyulladást állapítottak meg nálam, amit szerintem egy afrikábak összeszedett fertőzés okozhatott. egy éve voltam utoljára vastagbéltükrözésen, ott pár pici gyulladást láttak a vékonybélen, felírták ugyanazt a gyógyszert, amit 10 éve. Sajnos, az sem oldotta meg teljesen a problémámat, ráadásul a hajam is elkezdett hullani tőle, így befejeztem a szedését. (6 évig nem szedtem korábban.)
Kb. 3 hónapja intenzíven edzek - heti kétszer, erőnléti edzés - , 2 hónapja naponta-két naponta éhgyomorra megiszom egy ampulla Normaflore-t, így jobban érzem magam, kisebb problémákkal, mint amik korábban, a gyógyszer alatt is előfordultak.
Rám leginkább a hirtelen rám törő hasmenés volt jellemző, ami volt, amikor 2 hétig is eltartott, és akkor borzasztóan éreztem magam, mert ezzel nem lehet normális életet élni.
Találtam egy gyógyszert, ami kifejezetten IBS-re jó, nem próbáltam még, Londonban biztos, h. lehet kapni, ez a neve: Colofac IBS.
Ti hallottatok már róla?
A boots.com-on láttam.
Sziasztok!
10 éve szenvedek Ibs-ben, refluxban és még isten tudja miben. Eddigi tüneteim nem voltak elviselhetetlenek pl: székrekedés,hányiner,szédülés,
bordaív alatti fájdalom,puffadás,rossz közérzet.
De ez kb 2 hónapja változott. Teljesen szétesett az emésztésem. Egy heti hasmenés után erős gyomorfájdalom, étvágytalanság, evés esetén erős görcs,hasmenés vagy hányás,erős alhasi fájdalom,élénk bélmozgás,szédülés,hányinger,nagyfokú gyengeség /már a napi háztartás sem megy/,állandó alvás,végbél fájdalom /mintha kést szúrnának bele /széklet színe sötétbarna és sárga váltakozása egy ürítésen elül.Elmentem dokihoz aki mindenre azt mondta, hogy tipikus, és Dicetelt meg Mezim fortét írt fel.A tüneteim sokat enyhültek de nem múltak el.Szerintem rám férne egy tükrözés de nem akarnak elküldeni.Ultrahangon és ct-n kb nyolc hónapja voltam.Naggyából negatív lett.A májamon találtak valamit amire azt mondták, hogy zsírmáj, ezért fogyózzak.Sajnos hajlamos vagyok rémeket látni,ezért nem vesznek komolyan.Amikor kimondom, hogy rák akkor megnyugtatnak, hogy nem fogyok így nem lehet rák.Én erről nem vagyok meggyőződve.Nyáron három ismerősöm halt meg rákban ebből kettő vastagbélrákban és fiatalon. Paranoid lennék? Nem hinném.Csak egy olyan orvos kellene aki komolyan vesz.Ha valakinek vannak ilyen tünetei vagy tippjei akkor írjon.
Sziasztok!
szia!
sajnálom :(
én dolgoztam úgy hetekig, hogy napi 4 kávé és pár szem keksz tartotta bennem a lelket, mert nem bírtam enni... a szagát sem bírtam semminek.
aztán dolgoztam úgy hetekig, hogy csak vizet ittam, vagy inkább azt sem, mert amint bármi a gyomromba került beindult a bélműködés... 15-20x látogattam a porcelánt.
szerencsére erős fájdalmaim nincsenek szinte soha.
nem panaszkodni akarok, csak leírtam, hogy lásd, volt más is -ha nem is ugyanolyan, de- hasonló helyzetben (igaz, nem ibs-sel). ki lehet jönni belőle, de ehez amit leírsz tuti orvos kell.
biztatni? azzal tudlak, hogy bármi van, halgass az orvosodra, bízz benne! ez a legfontosabb. ha nem megy, inkább keress mást!
a fájdalom nem jelent ám feltétlen gyulladást, úgyhogy azért előre ne parázz (de ez majd vérképből úgyis kiderül -feltételezem, ha már tükrözésről beszélsz, lesz vérvétel is)
Sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon görcsölök, pedig már azt hittem megtaláltam a gondom okát (azt hittem csak a candida). Ha valakit érdekel, már voltam itt (483.hsz az elsõ), ott leírtam, hogy mi van mögöttem.
Most nagyon erõs fájdalom mindkét oldalon a medence felett( gondolom a vastagbél fel és lemenõ ága). Ebben az évben ez már a 3. hét ami miatt nem tudok dolgozni menni szept.òta. Ja, mindez hasmenés, székrekedés nélkül!!!!Szedtem antibiotikumot kb. 2 hete, mert valami felsõlégúti nyavalyám volt. Lehet, hogy amiatt jött újra elõ, pedig becsülettel gombát irtottam, diétáztam ( már 6 kg-ot fogytam 2 hónap alatt),szedem a Progastrot is .
Na meg a munkahelyemen is elég nagy volt a leterhelés, és a stressz.
Nem bírom én ezt már türelemmel.Teljesen ki vagyok borulva. Már a napi 3 Papaverin sem használ,és szombat óta napi 2 Catafalamot kell szednem, és már semmit nem merek enni, étvágyam sincs, pedig mindíg szerettem a hasam.
Szerda délelõtt megyek a gasztrodokimhoz, v. holnap, de nem tudom hogy fog megtükrözni ilyen gyulladtan, ha ugyan megcsinálja. Nagyon félek, hogy ha igen, altatás nélkül nagyon fog fájni:(
Meg azt sem tudom, mi lesz a karácsonnyal, a melóhelyen biztos azt hiszik lógok.
Volt már valaki ennyire lent? Kérlek írjatok, ha van kedvetek. Tudtok valamivel bíztatni?
Elõre is nagyon köszönöm.
Én ittam egy darabig,nem sokáig,nem éreztem tőle semmi változást,se jobb-se rosszabb nem volt.Nekem mindig gyanús ha valaki fórumokon elhúzza az ember előtt a mézesmadzagot,meg ilyen-olyan e-mail címre írjon neki az ember.
Ha tud valamit ami jó,akkor bökje ki.Nem?
igen... aloe a mi istenünk :) nem véletlenül nem mertem még kipróbálni.
egyébként ezekkel én is úgy vagyok, hogy nem értem, ha valami mindenre jó (mit crohn? rák!), akkor mi a fenéért vannak még beteg emberek... na de minimum egy nobel-díjat megérnének :Đ
pár hete egy másik fórumon jelentkezett be valaki valami "elixírrel". no, az a leírás szerint jó volt a bélre, a petefészekcisztákra, a rákra, de még szerelmi csalódásra és munkahelyi problémákra is LOL úgy kiuosztottuk szegény csajt, hogy máshová menjen házalni, hogy törölte is magát :o
Akkor csak nem vagyok egyedül :)
Pl,az Aloe verás dolgokat is azért nem tudom komolyan venni,mert az is "midenre" jó.Crohn betegeknek is ajánlották,aztán egy másik fórumon olvastam hogy volt aki kórházba került miatta.
Igen!
fura nekem is!!!
Természetesen vannak ilyen szerek. Nem gyógyszerek. Ha olyant szedsz ami a szervezetedet és az immunrendszeredet arra kényszeríti, hogy "munkába" álljon akkor mindenre képes. Hasmenésre és hasfogásra is:)))
Mert a szervezeted tudja a legjobban, hogy mit kell csinálnia, hogy neked jó legyen. Ha hagyják!!!!
a progastro 825 ez egyik legjobb probiotikum (másik, amit ajánlani szoktak a protexin)... jó választás :) remélem, hosszútávon is bejön :Đ
igaz (halkan súgom) kicsit drágán vetted... 6000 körül már szokott lenni a patikákban.
szintén halkan súgom (nehogy reklámnak higgyék), ha bejön, akkor a termék nevével jelzett honlapról olcsón (5000-ért) meg lehet rendelni ;)
Rámentem az oldalra és jo ibs-re is!Azt irja hogy hasmenés székrekedésre meg minden más emésztőrendszeri problémára!
Én irtam nekik levelet hogy mi a bajom remélem válszolnak rá!!!