Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » IBS szindróma fórum

IBS szindróma (beszélgetés)

❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
349. youlcsi (válaszként erre: 347. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 18:20

nem teljesen így, de való igaz, megfigyelhető családi halmozódás.

nálunk senkinek nincs ilyen baja. legalábbis nem tudunk róla.

348. youlcsi (válaszként erre: 346. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 18:19

amúgy is időszerű a kontrol, de egy kicsit vérezgettem, hát megsürgettem :)

van itthon is nagyon jó orvos. 2 gasztrósunk van, én is náluk kezdtem, és ők, ha nem boldogulnak, akkor tovább irányítják az embert, ahogy engem is.

nem tükröztek, csak másfél év után. addig volt minden más: számtalan tenyésztés, uh, h2-kilégzési teszt, immunológiai vizsgálatok, vékonybélrtg, gastroscopia+duodenoscopia, ct, újabb immunológia, haemocultura.

amikor jött a hőemelkedés, akkor góckutatás (szokásos: nőgyógy, szájseb, FOG, mrtg+mantoux-próba) és ezután colonoscopia.

láthatod, alaposak az itteni dokik :)

ja, korábban azért nem tükröztek, mert vsz a vékonybélben van nagyobb gond, és azt úgysem tudják megnézni.

347. makrai.lilla (válaszként erre: 345. - Youlcsi)
2009. ápr. 25. 18:07

állitoleg a chron elöfordul ott ahol van a családban .

nálunk nincs.de apám szintén refluxos stb.

346. makrai.lilla (válaszként erre: 345. - Youlcsi)
2009. ápr. 25. 18:06

miért mi van veled most miért mész dokihoz ???

nemtudom de van egy ismim ott baján akit mondtam.szerencsétlen is szenved a gyomrátol és azt mondja ott nincs is iylen orvos.segits már majd mert akkor megadom neki annak a nevét akihez te jársz stb mert évek óts szenved ...

persze én szerintem sem lehet mindent a pszihére fogni de nemtudom.ha nem találnak semmit,ugyis ezt mondják.

na de ha 2 éve votlak bajaid,meg sem tükrüztek ez alatt a 2 év alatt ????

345. youlcsi (válaszként erre: 327. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 18:01

a crohnt novemberben diagnosztizálták, de 2 éve kezdődtek a gondok. szóval számítottam rá.

műteni nem kell, szó sem volt róla.

bár most kissé beparáztam, úgyhogy 2 hét múlvára be is jelentkeztem dokihoz. remélem, csak repedés...

a pszichés blablával én nem értek egyet. tudom, milyen az, amikor stressz miatt vagyok beteg (érettségi, főiskola... volt időm megtapasztalni), aki ismeri magát, az tudja, hogyha attól van.

én úgy gondolom, a psziché tud betegségeket okozni/produkálni DE: olyanokat, amikkel már találkoztál korábban. nem valami olyat, amiről, mikor először hallasz, utána kell nézned, hogy mi is az!

2009. ápr. 25. 17:59
elolvastam amugy amiket beirtál a IBD fórumra onnan voltál ismerös.hogyhogy neked ennnyire nem tudták megmondani mi ez?????
343. makrai.lilla (válaszként erre: 342. - Youlcsi)
2009. ápr. 25. 17:56

azt mondta volna a doki ha ott van, azt mondta a belen nem láttak.

még a vakbél is jó,ó mondom,miért nem vették ki?:)) nem egyszer voltam elötte vakbél gyanus,akkor minden megoldotott volna,mert tuti h az már nem lehet.

altattak,endoszkóppal kivehették volna:)

342. youlcsi
2009. ápr. 25. 17:55

lilla!

lehetnek endo-s sejtek a bélfalban is! szerintem csak kellene egy tükrözés, méghozzá menzesz idején.

de csak gondolkodom...

2009. ápr. 25. 17:44
amugy vettem salvus vizet kipróbáljuk milyen,állitolag nagyon nem jó az ize :)
2009. ápr. 25. 17:43

az endo az a nök 20 % ának van csak sokan nem tudnak róla,minden meddöségért ez a felelös !és minden endo összenövést okoz,uh a hashártya összenövés az végülis ugyanaz.de nekem hálistennek egy nagyon kisfokut mutattak ki,a bnömnek 4.fokú,egyböl ki kellett venni a petefészkét.szóval rengeteg nönek van csak nem tud róla.magyarul a méhnyálkahártya kijut vhogy és minden hónapban növekszik.de amugy valóban összetévesztendö az IBS sel...

és amugy te?neked is IBS van, nem olvasgattam itt végig az összes hozzászólást

339. vidéki (válaszként erre: 338. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 17:40
Csak azért gondolom mert annyi minden más bajod is van: endometriózis, hashártya. Szerintem már bocs de egy darabig felejtsd el az orvosokat és kúráld magad de ne gyógyszerrel! És az is jó tanács-ha megengeded, hogy nem szabad ennyit és ilyen szinten foglalkozni magaddal!Mert akkor egyre több bajod lesz, és ez egy ördögi kör amiből nem tudsz kiszállni....Fiatal vagy foglald le magad, annyi minden szép és jó van! És meglátod jobban leszel!
338. makrai.lilla (válaszként erre: 337. - Vidéki)
2009. ápr. 25. 17:32

miböl gondolod ?

mármint h nem az van?a gyomor most más téma,igaziból ami a chront illetné amikor felvetettem a dokinak azt mo ndta tuti nincs.2 éve tükröztek persze azóta változhatott sokminden de a vérkép stb be nincs olyan eltérés.

na mindegy.

most nem megyek egy darabig,egy stóc papirom van egész jan tól mentem idáig elég volt.-

Ö sem tud már ujat mutatni.

sztem azért az IBS beleillik a képbe,nekem ezt irta rá 2006 ban a papirra h IBS-

337. vidéki (válaszként erre: 336. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 17:29
Szerintem neked nem IBS-ed van! És mindenképpen menjél el orvoshoz ebben az esetben ez a legjobb amit megtehetsz!
336. makrai.lilla (válaszként erre: 335. - Vidéki)
2009. ápr. 25. 17:21

nem mert az nem ott fáj, az nögy.dolog,megmütöttek és igaz viszsajöhet de nem ilyen hamar.hashártya összenövésem volt,és a mütét utéán 1 hétig tök jó is volt de aztán ugyanozz elkezdett fájni.mindenképp a végére kéne járni hogy még mindig csak IBS vagy már nem.

csak a tükrözést énsem eröltetném ,2 éve volt,kegyetlenül fájt,pedog altattak.

meg még egy hétig utána.

atto félek énis nem e Chron.-

335. vidéki (válaszként erre: 334. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 17:15

Lilla! Nem lehet, hogy minden bajod okozója az endometriózis?

Ezt is olvastam róla:tünetek a fáradtság, fájdalmas széklet ürítés, derékfájás, hasmenés és szorulás.Lehet, hogy ezen a vonalon kéne elindulnod? Jobbulást!

2009. ápr. 25. 17:03
amugy nekem ezen kivül endometriózisom is van ami szintén a nem gyógyitható kategóriába sorolható,idén feb ban mütöttek és ezt szövettan is igazolta sajna.
2009. ápr. 25. 17:03
szia!köszi olvastam vagyis aszsem igy átfutottam mert nemvolt sok idöm tegnap elött jöttem haza de mindenképpen.-
332. vidéki (válaszként erre: 331. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 25. 16:41
Kedves lilla! Írtam neked a múltkor, nem tudom olvastad-e? Ha nem, akkor keresd meg 296. számú üzenetet.Szia. Jobbulást.
2009. ápr. 25. 15:57
ja meg hogy a nagy has is feszithet.sajna nekem elég nagy van vagyis hasra hizok és bár fogytam most 5 gk ot.a has ugyanakkora maradt.
2009. ápr. 25. 15:56

nekem amugy anno azt mondta az orvos hogy akinek éjjel nem fáj a bele az nemutal pl vastagbél gy. ra,mertnekem való igaz mondtam annno is hogy éjjel nem fájt a hasam sosem,jól alszok,csak nappal.a gyomor az most más kérdés sajna.

szerintetek?nektek éjjel is fáj ?

2009. ápr. 25. 07:59
apám pl fejfájós ha ideges stb de évek óta..sokan vannak igy.nemtudom melyik a "jobb " de sztem a has az kegyetlen.
328. vidéki (válaszként erre: 320. - Husipook)
2009. ápr. 24. 22:53
Husipook! Aranyos vagy amiket rólam írtál! Az viszont nem amit magadról.Először is minden a fejben kezdődik és a testben végződik. Ha ott fenn rendben van minden akkor nyaktól lefelé is oké. Nem nézünk hátrafelé. Ami elmúlt és nem tudunk változtatni rajta azon nem gyötrődünk. Mi lett volna ha... című mondatot elfelejtjük sürgősen!Még én is tudok rólad egy pár JÓ dolgot. Van munkahelyed (még ha sok is a munka) méghozzá külföldön egy igencsak szép helyen:) Megállod a helyed, mert ha nem így lenne már nem lennél ott.Gondolj azokra akik munkanélküliek lettek és esélyük sincs egy új helyre.Szerinted mit nem adnának a munkahelyedért? Lehet, hogy nem az lettél a szüleid miatt aki akartál lenni, de lettél VALAKI, sőt úgy sikerült ez, hogy folyamatosan keresztbe tettek és lám mégis! Aztán megtaláltad a párod, az igazit(!!!) és esküvő is lesz. Én is szeptemberben mentem férjhez,csak még 1976-ban:)) Előre is szeretettel gratulálok:) Mit gondolsz milyen sokan nem találják meg a párjukat, a másik felüket, bármennyire is akarják? Milyen sokan magányosak. És tessék Neked ez is sikerült!!Esküvővel fűszerezve:)) Tessék nagyon örülni, elégedettnek lenni!Már csak egy pici baba hiányzik és tökéletes lesz minden! Istenem a szüleiddel nem sikerült. Az élet nem gömbölyű mindig! A legelső és legfontosabb, hogy szeresd önmagad! Van miért.Ha csak azzal foglalkozunk, hogy a sebeinket nyalogatjuk elmegy mellettünk az élet minden szépségével! Nekem így pár levélke alapján is nagyon szimpatikus lány vagy, és egy értékes emberke hidd el! Az öregségem előnye, hogy már nem szoktam becsapódni:) Szóval husipook csapj bele a lecsóba, tiéd az élet, ne rágódj ne görcsölj semmin, élvezd az életet, olyan rövid.Én gratulálok neked mindehhez ahol most vagy! Meglátod eltűnik ez a rusnya IBS és maradéktalanul élvezheted majd azt a gyönyörű szeptemberi napot a párod oldalán:) Minden jót neked! Ja és erősítsd magad, mert nincs felvirágozva az út az aranylakodalomig és le kell győzni az akadályokat. Ja és a cigi....
2009. ápr. 24. 22:11

ja értem...akkor Ok..

és mióta is mondták meg neked ezt a chront ?

ezt müteni kell?

most egy nagyon jó könyvet vettem ki majd leirom a cimét,már beleolvastamm ez is lelki oldalrol közeliti meg a dolgokat....gyomor bélrendszer milyen pszichés ok miatt lehet...ez stimm de akkor is... attol mert elhoszem és tudom hogy pl ez meg ez a bajom vagy ezt meg ezt nem tudok megemészteni vagy feldolgozni még nemlesz jobb egyik napról a másikra...

326. youlcsi (válaszként erre: 317. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 24. 21:47

lilla!

pedig sajnos vannak olyan, nagyon jó orvosok, akiket kénytelen az ember megfizetni...

ha nem találtam volna rá a dokimra, akkor vsz én is keményen perkálnám a sokezreket, mert részemről csak EGY olyan orvos jöhetett volna szóba, aki magánklinikán dolgozik.

325. youlcsi (válaszként erre: 323. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 24. 21:35
crohn. szövettan szerint.
2009. ápr. 24. 21:26

"nekem anno úgy magyarázták, hogy akkor kezd javulni az ember, ha megérti: igen, meg van a baj, ibs-nek hívják, nem kell tovább keresgélni.

ez igaz ....jó lenne ha igy tudnék gondolkozni.......

2009. ápr. 24. 21:25
de neked chron van nem???v colitisz???
322. youlcsi (válaszként erre: 321. - Makrai.lilla)
2009. ápr. 24. 21:22

na, azért azoktól tuti meg tudja az ember különböztetni.

hál' istennek még egyikkel sem volt gondom soha, de arra már felkészítettek, hogy ha az epeköveim bezavarnak, akkor még a vakolatot is lekaparom fájdalmamban (komolyan el is gondolkodtam ekkor rajta, hogy szabadulni kellene tőlük... de hát olyan szépen szaporodnak! :))

mellesleg az ibs is, mint krónikus betegség, rendszeres kontrollt igényel (legalább háziorvosit). szerintem. így meg kiderül, ha valami belezavar.

2009. ápr. 24. 20:53

szerintem azért veszélyes ugymond ez az IBS vagy akármi,mert ez a hol itt fáj , hol ott fáj,hol itt görcsöl ,hogy megy a has stb ,után,ha valóban komoly baja lesz az embernek ,ne adj isten,már nem fogja tudni megkülönböztetni hogy vajon ez most még mindig az IBS vagy épp vesekövem vagy epekövem vagy vakbelem van.

én igy gondolom.

2009. ápr. 24. 18:32
Szia vidéki.Nagyon jó dolgokat irsz.És nem veszem okoskodásnak.De nagyon nehéz nem gondolni a múltra.Föleg úgy hogy tudom azt,ha a szüleim úgy álltak volna melletem ahogy kell nem itt tartanék.Mindenröl lebeszéltek amilyen tervem volt mindig hülyének nézztek.Elvették az összes önbizalmam.Szerencsére megtaláltam a páromat szeptemberben az esküvöt is megcsináljuk.De addigra szeretnék teljesen jól lenni,és úgy át élni azt a napot ahogy kell.Nagyon örülök hogy rád találtam itt.Te megprobálsz adni egy kis akarateröt mindenkinek.Én nagyon értékellem és el sem tudod képzelni mennyire jó.
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook