IBS szindróma (beszélgetés)
Youlcsi!
milyen hasfogot adott?
Nekem a doki a immodiumot mondta!!!!
dori 74!
nem lehet hogy stresszes vagy és amiatt mész nagyon sokat!
Megszokta aszervezeted!Nekem is van olyan hogy egy nap egyszer megyek aztán az ideg dolgozik bennem hogy lehet nem tisztultam ki!Valami természetes nyugtatoval probálkozz!!!!
Én olyankor megyek többször ha el kell mennem itthonrol!bennem astressz dolgozik már észrevettem!!
Menj dokihoz ha mégis nyugtalanit!
üdv itt :)
én rég jártam erre... mint korábban írtam, a normix nem vált be.
most oda jutottam, hogy néhány hétre javasolta az orvos a hasfogót, és hatástól függően újabb szövettan a szigmából.
érdekes... most mikroszkópos colitis került szóba... nem sokat lehet róla találni, de az mindenképpen érdekes, hogy mivel a bélfal látszólag teljesen ép, egészséges ebben a kórságban, így nem kerül sor biopsziára, és így gyakran tévesen ibs-nek van diagnosztizálva... már amennyire gyakran félre lehet diagnosztizálni egy ritka betegséget (vagy lehet, hogy ezért ritka? LOL)
lehet fertőzéses a gastroenteritis, de ez K5290 bno kódos, azaz "nem fertőzéses..." diagnózis.
Normixot kaptam. tegnap fogyott el. 12 napig szedtem, és semmit nem csinált.
Nekem sincs, és nem is volt. A Bolus adstr. nekem a hasmenésemet tartotta kordában. Ha valóban gyomor-bél-hurutod/gyulladásod van, nem tudom, miért nem kapsz Normix-ot. (Egyébként úgy tudom - nem vagyok orvos - a gastroenteritis lehet fertőzéses is.)
Üdv.: szfe
elolvastam. nekem nincs fertőzéses bélbajom :o
a diagnózisom (jelenleg) éppen nem fertőzéses k.m.n. gastroenteritis.
köszi :)
utánanézek... bár nem nagyon merek magánakciókba kezdeni az orvos nélkül...
Próbáld ki a Bolus adstringenst!
Annyit szedjél, amennyi kell (napi 3×3-ig is el lehet menni az okosok szerint, de már sokkal előbb hat).
nekem adoki virusfertőzésre gyanakodott és arra irta fel de nem volt jo!!!!
utána mondta hogy ez ibs!
a normix nem jo ibs-re !én szedtem nekem semmit nem használt!
Én egy honapja egyáltalán nem szedek semmi hasfogot napi egyszer megyek van hogy kétszer kezdek megnyugodni és ugynézki helyre fogok állni!!!
eszek ami jolesik!!!!
Azt hiszem, a kérdésed nekem szól.
Colpermin előtt nem ittam tiszta borsmenta-teát, csak olyan keveréket, amiben az is volt. A Colpermin-kúra után tisztán is próbáltam/próbálom. Tapasztalataim hasonlóak, de de talán kevésbé "kemények".
Szinte azonnal (1 nap), de csak addig tart, amíg szedjük. Mivel erős antibiotikum, már 2 hét is kockázatos, ez volt a maximum, amire orvost rá tudtam beszélni.
Szia !
Én szoktam inni borsmenta teát . Első nap használ , aztán második nap "megbolondul" a belem . És minden még rosszabb lesz . Kérdésem . A Colpermin szedése előtt próbáltad-e a borsmentát és akkor hatott-e .
Kösz a választ .
érdeklődnék, hogy a normix kb mennyi idő alatt hozza meg a várt hatást?
most éppen ezt kaptam... ilyet még nem szedtem.
én is a Colpermin mellett teszem le a voksomat.Szerencsém van, mert az osztrák barátnöm egy gyógyszergyárban dolgozik és tud szerezni,persze ugy, h kifizetem.
Nem tudom konkrétan mennyi ideig szedtem,de most jol vagyok, tünetmentes,pedig 4 évet vett el az életemböl a nyavalya.
Szia!
Két éve kínlódom IBS-szel, elég rossz körülmények mellett, mert egyéb olyan gyógyszereket vagyok kénytelen szedni, amik irritálják a beleket (ritmus-szabályozó, értágító, izületi gyulladáscsökkentő).
Amit tudtam, kipróbáltam. Tapasztalataim:
1. Nem ártott, de nem is használt: Dicetel, Protexin Balance, Normaflore, Pro Gastro, Laktiv, Borsmenta tea.
2. Egyes tüneteket átmenetileg csökkentettek: Carbo Activatus, Buscopan, Refluxon.
3. Szedés ideje alatt általánosan javított, de nem szedhető tartósan, mert erős antibiotikum: Normix.
4. Bevált, használt: Colpermin és Bolus Adstringens.
Két hónapos szedés után úgy érzem, a Colpermin, gyógyít is, nem csak tünetet kezel. Sajnos, drága (a 2 hónapra elég 200 db kb. 16 000 Ft, mert csak külföldről hozatható, v. ö. 517. sz. hozzászólás). Persze, még mindig olcsóbb, mint a hatástalanok szedése kilo-számra. Határozottan javult az állapotom, fájdalmaim majdnem teljesen megszűntek, székletem napi 1 vagy 2, és egyre inkább visszatartható. Most még egy kúrán gondolkozom.
A Bolus Adstringens-t széklet-moderátorként használom, volt, amikor naponta 3 is kellett, most már csak 1 (recept nélküli, 50 db 1 400 Ft). Alkalmasint (amikor eszembe jut) szoktam búzakorpát is szedni, a kb. egy hónapra elegendő 250 g 190 Ft.
Egyébként nem diétázom, mindent eszem, ami ízlik, nem hízom, nem fogyok.
Ha van kérdésed, üzenj bátran.
::::))))))))
biztos én is mondanék furcsákat!!!!!::)))
Tündi 33!
Engem mostanába csak a kávé hajt meg reggel de az se hasmenés már csak lágy és kevés!Az első adag kemény megiszom reggel a kávét és még utána 2x megyek de nem sok!Aztán egész nap semmi!
Rájöttem hogy a gyümölcstea jo inkább mézzel és kevés citromlével!!!Én sokmindent eszek a zsiros nehéz ételekből keveset csak pár falatot!Az eurovit multivitamint szedem még meg 1000 c vitamint!Viszont ha éjszaka vizet iszok az is meghajt!!!De ez régen is igy volt!!!Az este szalonnás tojást ettem egy kicsit nehéz volt!!!
A tükrözés miatt kapott érzéstelenítő/altató/ hatásától én is mondtam illetve csináltam cifraságokat. Pl közöltem a feleségemmel, hogy maradjunk ott estére a pihenő helyiségbe, mert kényelmes, van tv és így az esti kézilabda meccset is meg tudom majd nézni :-))
Továbbá mikor gyalogoltunk haza felé, elkezdtem mindenféle mulatós nótát énekelni, és közöltem, ha haza érünk lepofozom a családot jobbról is és balról is. Holott ha valamit akkor a mulatós nótákat nagyon nem szeretem, énekelni sem szoktam és alapból nem vagyok agresszív személy. :-)))
Sziasztok!
Nekem megcsinálták tegnap a tükrözést, itthon vagyok. Az altatás kiútött rendesen, de legalább nem tudtam semmirõl.
Soha, semmilyen körülmények között nem engedném altatás nélkül.
Utólag a betegszállító fiúval jót nevettünk, mert amikor kihozott, szólt, hogy ébredezzek, de állítólag mondtam neki, hogy ne beszéljen velem így, mert úgy is az autópályán vagyunk, hagyjon aludni, aztán sírva fakadtam smile.
Aztán még vagy fél óráig sírtam . Este hazahozott a férjem, de nagyon gyenge vagyok. Hál istennek tiszta voltam, a kórházban kapott, teába kevert , teljesen íztelen valamitõl kipucolódtam. Reggel kaptam még két beöntést, aztán kiültem a folyosóra nézelõdni, mert nem bírtam a szobában meglenni. Onnan szó szerint futva mentünk a nõvérkével, azt sem tudtam hová. De oda mentünk.
Nagyon-nagyon rendesek voltak. Le a kalappal, a MÁV Gasztro dolgozói elött.
A dokimat meg egyszerûen imádom. Nyugodt, mindíg mosolyog, higgadt, mindent meg lehet vele beszélni. Egy tündér. Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek.