Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Akkor mi a gondod?
Minden oké, napi pia betolva, feladat letudva,max. 2 óra alatt végzel vele,ennyi idő alatt egy könyvet nem tudnál kiolvasni, csak egy filmet megnézni mondjuk, nappal nem remegsz érte, este nem dülöngélsz - nem kötekedsz, mi a baj?
AKARD! S sikerül!
Ha a cigit letudtad tenni, megy ez is!!
Erőt hozzá!
Akarom,én hidd el.De szerintem Te nagyon is jól tudod milyen nehéz.Nehéz elhatározni,holnaptól semmi pia!
A cigit letettem 26 év cigizés után.Most ez jön.
A pia.Muszály lesz.Az a baj halogatom....Majd,majd,majd...............
Tétovázom.Ez igaz.Majd holnap.Még ma iszunk kicsit.
Majd holnap...
Ez megy,valóban.Félek én ettől a gyógyszer beültetéstől.Neked hogyan sikerült megszabadulnod a piától?
Képzeld, még a hét jól telik. :DDDD
Tegnap délután is várt haza és nem ivott sokat. Az este is jól telt ismét. ;)
Ma jön elém a munkahelyre és megyünk anyuék. Bízom benne, hogy nem szakad meg a jó folyamat.
Legyen szép napod!
újabb félreértés:)
én azt szeretném, ha felismernék az alkoholista közvetlen környezetében élők, hogy azzal amit csinálnak, csak fenntartják ezt a mókuskereket, és segítséget kérnének a saját maguk számára, hogy az ő életük is békésebb legyen
Maradjunk annyiban, hogy én nem értek félre semmit.
Te meg próbálj meg abban hinni, hogy az alkeszoknak is jól esik a jó szó.
KINEK NEM?
Csak amikor már azt érzi az ember, hogy falra hányt borsó, akkor megunja.
Most akkor te mit is akarsz?
Hogy ide ne jöjjön beszélgetni, segítő kezet nyújtani senki?
ti valamit nagyon félreértetek. nem lehet az alkoholistákon segíteni, ők csak magukon tudnak segíteni, senki nem tud az alki helyett nem inni ugyanis.
amikor valaki elvállal 2-3 állást és kifelé azt mutatja, vagy próbálja azt a látszatot kelteni, hogy minden rendben, akkor segít fenntartani az ivást. ha kimentik az alkoholistát, akkor a felelősséget is leveszik a válláról, így nem szembesül azzal, hogy mekkora bajban van
Nem tudom, mi félreérthető azon, hogy hétvégéd hogy telt, minden rendben?
Pár napja jöttem, próbáltam beszélgetést kezdeményezni, bíztatni így is, úgy is, de köztudott, hogy SEGÍTENI csak annak lehet, aki ő maga is akarja.
Lehet, hogy kicsit furcsán fogalmazott, esetleg a kérdésem volt félreérthető?
Ide mindenki azért jön, mert vagy Ő maga, vagy a családtagja beteg!
Próbájunk segiteni, ha tudunk, lehet, hogy pár jó szó is elég valakinek!!:)
Hm....... a mostan i eszemmel nem csinálnám!
Nem vagyok válás párti / azóta is egyedül élek/
de a fiatal éveimet nem rontanám el.
Van az ismeretségi körömben is, akinek a férje az egész fizetését elitta, Ő meg 2,3 állást vállalt, h meg tudjanak élni. Nem beszélve arról, hogy az embernek az idegeit is megtépázzák ezek a dolgok. A sok szomszéd, ismerős előtti szégyenkezés, a tehetetlen düh, hogy mitévő légy, a hazudozás a gyereknek, apu beteg, ...stb. s a rengeteg próbálkozás szépen megbeszélve, aztán hangosabban, majd nem törődve vele s ki tudja még hánmy variáció s nem változik semmi, csak kikészülsz s a családod is!!
Légy kicsi magad felé ÖNZŐ!!
Szia!
Gratulálok, azért ehez nagy kitartás kellett! :)
Szerintem nem lehet tudni mi a baj?
Talán az is, hogy nyugodt és otthon mindene megvan. (?)Mindenben azt nézem, hogy neki mi a jó.
Szia!
Sajnos igy éltünk 10 évig, pedig mindenün k megvolt. Talán ez volt a baj?
10 év után meglépett talált mást, én 7 hónapos terhes voltam, tuléltem itt vagyok, ennek éppen 32 éve:):)
Szia!
Én is voltam már többször így, hogy javulás volt, utána megint a rossz jött. Most is félek ettől.
Szia!
Annak idejéln én is igy voltam, minden apró változásnak örültem, sajnos nem volt maradandó a jó!
Szia!
Képzeld, tegnap jól viselkedett a párom. :)
Elment végre fodrászhoz és megcsinálta amit kértem tőle, ja és nem ivott sokat. Olyan jólesett, hogy volt egy jó délutánom. :)
Mit szól ehhez a családod?
Lehet őket bántja a dolog, ezért gondoltam a csökkentésre, vagy neked az eszméletvesztés jó benne?
Tényleg, mi a jó neked a részegségben?
de ha ittak ...
Akkor mit csináltak?Agresszívek lettek?
Én nem,abszolút.Semmi.Tök nyugodt vagyok,nem bántok sosem senkit..
Köszönöm,minden rendben volt.
Berúgtam esténként,de ez nálam ugye mindennapos!
Hétvégéd hogy telt?
Minden rendben volt?
Szia!
Ha dolgozik, akkor nem iszik?
Borzasztó lehet, én ebben nőttem fel. Ivott az apám, a volt férjem, az élettársam, a nászom. Már egyikük sem él.
Mindegikük értelmes okos ember volt - de ha ittak ...
Én is mindig egy frászban voltam, hogy mi vár otthon....
Nem akarsz változtatmi, vagy nem tudsz?
Ha gondolod, irhatsz, akár priviben is....