Havanese gazdik (beszélgetés)
De! Most készült csütörtökön.Most volt először kozmetikusnál.Megpróbálom feltenni a képeket.
Sajnos sokan másképpen gondolják,és pároztatják a kutyájukat.Ha valaki fedeztetni akar,akkor legyen meg a kutyának a tenyészszemléje.
Nincs friss képed Bogyóról?Kiváncsi lennék,hogy mennyit változott az adatlapodon lévő képek óta.
Szia! Az én kis Bogyóm most hat hónapos, és egy ideig neki is a szemfogai (maradó és tejfog) együtt voltak. A tejfog meg sem moccant, és egyszercsak váratlanul kiestek 2 nap különbséggel.Kb. 1 hónapig volt együtt a tej- és csontfog. Nekünk is mondták, hogy ki kell húzni, de én nem akartam, így vártunk és jól tettük. Bogyó egyébként 4 hónaposan kezdte váltani a fogát és a szemfog a múlt héten esett ki.
Én egyetértek veled!Nekünk is sokan mondták,hogy pároztassam Mollyt,milyen jó lesz majd,hogy lesznek kiskutyák,aztán majd egy kis plusz bevételem is.Na hát köszönöm szépen nem!Én nem értek ehhez,Molly sem olyan helyről jött,hogy teljesen nyugodt lehetnék miatta,ki tudja még milyen bajai lehetnek.Ő sem mestertenyészetből való.
Persze,hogy jobban lesz!Másképp nem is lehet:)
Aki lelkiismeretes,az biztos nem fog megharagudni.Egyébként haszon nem igazán van a kiskutyákon.Csak bele kell gondolni,hogy mennyi dolog van a kicsikkel.A tápjuk sem Pedigré,hanem minőségi Royal Canin.6 hetesen az első oltás.Csodálkoztam is mikor azt olvastam,hogy 3 hónapos kiskutyának még csak 1 oltása volt.
Lehet hogy most megharagszanak rám azért amit irtam,de sajnos ez a tapasztalatom.Természetesen vannak lelkiismeretes tenyésztők is,akiket érdekel a kölyök sorsa is,nem csak a pénz amiért eladják.
Sziasztok,nagyon sajnálom Ronyt,hogy ilyen beteges.Biztos hogy a "szaporitókkal"van a baj,mert nem nevezném őket tenyésztőnek.Egy rendes tenyésztő ,mielött pároztatná a kutyáját,mindenféle vizsgálatot elvégeztet.Ha a legkissebb baj is felmerül ,akkor nem tenyészti.Sajnos nagyon kevesen vannak.Tudom hogy ez neked nem vigasz,de nekem volt egy Máltai(ő is bichon család)öt évig egy életvidám ,életerős kiskutya volt.Egy apró műtét után,két hét
alatt annyira beteg lett,hogy el kellett altatni.Azóta sem tudom megemészteni,hogy orvosi hiba lehetett,vagy volt valami rejtett betegsége.Nem akarok senkit megbántani aki tenyészt,de az azért érdekes.hogy a keverék kutyáknak soha semmi baja és éldegélnek 16-18 évig.Remélem Rocco-val nem lesz semmi baj,de ha mégis,többé nem lesz csak keverék kutyám az biztos.Jobbulást kivánok Ronynak.
Már telcsizett a lányom. Fertőzést szedett össze a kutyus, magas láza van és a nyirokmirigyei is be vannak gyulladva. Kapott két injekciót, antibiutikumot és lázcsillapítót. Otthonra gyógyszert és szirupot. Valamit összeszedett séta közben, és sajnos gyenge az immunrendszere, hamar megbetegszik. vasárnapra jobban kell lennie, ha nem vissza kell vinni. Remélem jobban lesz.
puszi: arany
Rita drága, ha itt se boldogulunk, akkor jelentkezem priviben. Köszi: Arany
Marika drága! A tenyésztésnél van bizony a baj. Már az anyakutya elég idős is volt, az utána lévő alomban több halott kutyus született, de még újra fedeztették, akkor már nem is tudott élő kutyákat szülni, és végre leálltak. Ez annyira elkeserítő, mert megveszi az ember a cukor kiskutyust, megszereti, és akkor már hiába tudja, hogy beteges és csak a bánat és a sok kiadás lesz vele, ragaszkodik hozzá. Annyira édes Ronyka is, csak nézett egész délelőtt rám a nagy szemeivel, követett ahová mentem, szinte könyörgött hogy segítsek rajta. Most az orvosnál van, várom mit mondanak.
Drága Marcsika! aranyos vagy, hogy segítenél, - ebben biztos is vagyok, - csak hát nagy köztünk a távolság. sajnos Ronykánál valami komolyabb baj van, mert mikor a lányom megjött , még mindig remegett, így már elment vele az állatklinikára. Várom vissza az eredménnyel. Sajnos nagyon gyenge, beteges ez a kiskutyus, de annyira megszerettük, hogy mentjük, ahogy csak tudjuk.
Puszi: Arany
Drága Arany!
Nagyon sajnálom Ronnykát, hogy megint nem eszik. Valami komolyabb baja lehet annak a kutyusnak, hogy mindig előjön ez a probléma. Tudom százezer más gondjaitok van és nagyon sajnálom, hogy nincs senki, aki tudna segíteni Nektek.
Már annyiszor elmondtam, hogy miért is nem lakunk közelebb egymáshoz, én biztos segítenék Nektek amit csak tudnék. Remélem, hogy megjön az étvágya.
Szia!
Gratulálok a kicsi kutyusokhoz, nagyon édesek, kis picurkák. Arielnek most sokat pihennie.
Arany!Én bátran ajánlom az én dokimat,még nem hallottam rá panaszt.Ha kell az elérhetősége,akkor csak szólj!
Aranyka,ez már tényleg sok Neked.Mi van azzal a szegény kutyussal?Mi lehet a baja?Szegény Ronyka:-((Nem lehet esetleg,hogy elrontotta gyomrát valamivel?Olyan rossz,hogy nem tudja megmondani,hogy mi baja.A tenyésztőről meg annyit:a lányom is egy nagy tenyésztőtől vett kutyát nem kis pénzért tenyésztésre.2 évesen a kutya még nem is tüzelt,és akkora volt mint egy macska.Lehet beltenyészet,és halmozottan fordúlnak elő a betegségek.
Nagyon aranyosak a kiskutyák.
Arany jobbulást mindenkinek!
Maci ma kapott féreghajtót, remélem nem lesz benne már semmi. Kellemes hétvégét mindekinek!
Nagyon aranyosak. Hát amilyen öröm az egészséges kutyus, olyan bánat a beteges. Nekünk Ronyka megint 3 napja nem eszik. Ma meg látom hogy hátracsapja a fülét, lóg a farka és nem mer felugrani az ágyra. Játszani se jön. Már megint valami baja van és azt se tudom már hová vigyem. - Pedig ennélkül is tele vagyunk gonddal. Most mrá ahányan vagyunk, annyian betegskedünk kutyástól, mindenestül.
Annyira édes Ronyka sé ragaszkodó, hgoy a szivem szagad érte, mikor látom hogy kókadozik.
Kifogtuk jól a tenyésztőt, hogy ilyen kis gyenge állatkát sózott ránk.
Pusz: Arany
Aranyka,köszönöm a gratulációt.Szépen szopiznak a kicsik.Majd jelzem,ha teszek fel képet.
puszi:Marika
Marika! Gratulálok az édes kiskutyusokhoz. Igazán ügyes volt Ariel. És 6 picur, nem semmi. akkor most szépen gyarapodtatok kutyaügyileg.
Majd én is figyelem a kékeket róluk.
Puszi: arany
Köszönöm.Ahogy nőlnek,úgy rakom majd az új képeket róluk.
Sziaaaaaaa!
Gratulálok!!!Szegényke nagyon elfáradhatott:)Nagyon édesek a kutyusok,majd kérünk róluk folyamatosan képeket!:)
Sziasztok!
Jó hírem van.Megszülettek Ariel kölykei.6-an vannak.2 lány,és 4 fiú.Reggel óta vajúdott Ariel,és 11,30-kor lett meg az első.Az utolsó pedig 16,30-kor.Raktam képet róluk.
hu, köszi mindenkinek !:)
Sziasztok!
Most Eduka nálam sincs a toppon,tegnap ő is hányt,de ő neki elég rossz az emésztése.Ma enni sem akart eddig,most még várok,ha nem javul,akkor irány a doki.Onnan sejtjük,hogy valami nem stimmel a gyomrával,mert sokszor eszik fűvet.
A fogai mindkettőnek kipotyogtak maguktól,így erről nem tudok nyilatkozni.
Minden nap nem hiszem hogy a kajátol hányna,akkor szoktak hányni ha fáj a torkuk,vagy ha beettek valamit amit nem bir megemészteni.Nem találsz semmi olyasmit benne ami nem oda való???Nem tünt el semmi játék vagy valami amit lenyelhetett,és nem bir tőle megszabadulni.Képzeljétek egyik ismerösömnek,mikor kicsi volt a kutyája 13 aluminium plombát hányt ki összesen.Az is napokig hányt mire az összestöl megtudott szabadulni.Annyira figyelni kell a kis butusokra,mert azt hiszik mindent meglehet enni.Én is azt tanácsolom,ha nem szünik akkor vidd el orvoshoz.Én mindig meg nézem mit hánytak,Nem valami gusztusos,de azonnal tudom,hogy baj van,vagy csak valamit beevett.
Sziasztok,mi most vagyunk a fogváltás idején.19 én lesz Rocco hat hónapos.Már a metsző fogai kipotyogtak,de sajnos a szemfogai még mindig úgy állnak mint a cövek.Pedig már kint vannak teljesen az újak.A doki szerint még várhatunk 2-3 hetet,de utána már ki kell húzni.Havaneseknél ez örökletes???Pedig egész nap rág mindent,és meg sem mozdulnak a tej szemfogai.Már sajnálom előre ,hogy ki kell majd húzni mind a négyet.Tudja valaki azt hogy csinálják??? Altatás,bóditás, vagy hogyan???Eddig még minden kutyánknak kiestek nem volt egyikkel sem sem gond.Ezt leszámitva jól vagyunk,most már szoba- tiszta(csak megint el ne kiabáljam),örzi a házat már nem fél az ugatástól,egy kis rosszcsont nagyon imádni való.A szőre olyan dús,nem tudom meddig tudjuk rendbe tartani,mert hosszú szörrel szeretnénk,ha birjuk.Egyenlőre még nem csomosodik neki,két naponta fésüljük.
Szia , nálunk Ronyka azért is szokott kis habosat hányni, mert csak húst eszik és sok a sava. ilyenkor adunk neki eg ykis tésztát, kekszet, vagy kiflivéget. De azér tha többb napig nem múlik a hányás, érdemes orvoshoz vinni, nehogy kiszáradjon.
Üdv: arany
sziasztoook ! Macika mostanában reggelente kétszer is hány, nemtudjuk miért . öklendezik, ki is jön. eddig pedigree-t ilyen sárga zacsis kaját evett, most megprobálunk csak szárazat adni, hátha az jobb. vajon mitöl hány ennyit ?:S:S:(
További ajánlott fórumok: