Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetés)

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
2022. csibiusz
2009. okt. 12. 16:35
További szép napot gazdiknak és kutyusaiknak !
2021. csibiusz (válaszként erre: 2011. - E6e04e8184)
2009. okt. 12. 15:13

Szia !

Nálunk ez nem megy ilyen egyszerűen, Lili állandóan játéknak fog fel mindent, amikor neki tetszik szót fogad és végrehajtja az alap parancsok egy részét, de amikor nincs kedve, mintha a falnak beszélnénk. Csak a játék, azt csinálná egész nap.

Néha mint a kerge birka, egyik fotelből a másikba, össze vissza rohangál, ez neki a fogócska, mert ahogy megmozdulunk, abban a pillanatban már ugrik is a másik helyre, és el is bújik, élvezi amikor keresem.

2020. csibiusz (válaszként erre: 2004. - Maruszja)
2009. okt. 12. 15:08

Szia !

Tegnap és ma is nálunk is "csend" volt, igaz most már nem közlekedhet szabadon Lilikém, mert idáig az volt a módi, hogy a kapunál már megugatott valakit, akkor utána rohant a szobákba, és ott ugatott tovább, mert szabadon közlekedett ki, be.

Most szokja, hogy nem mehet ki állandóan, de nagyon aranyos, ha ki szeretne menni, akkor odajön, és a lábát ráteszi a lábfejemre, és néz rám, szinte szól, hogy engedjem ki.

Napjában így többször alszik, hogy bent van, de minden mozgásra, hangra, zörgésre, neszre már ugrik fel.

2019. Maruszja (válaszként erre: 2014. - Daroki)
2009. okt. 12. 15:02
Küldtem privit.
2018. csibiusz (válaszként erre: 2007. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 12. 15:02

Szia !

A betyár Rocco, ilyen baleset előfordulhat, nálunk már nem fordult ugyan nagyon régen elő ilyen, de sosem lehet tudni.

Mi is kertes házban lakunk, és így egyszerűbb megoldani a kint létet, amíg emeletes házban, bizony nehezebb sokkal.

Bármit csinálnak, egyszerűen nem lehet rájuk haragudni.

2017. csibiusz (válaszként erre: 2006. - Daroki)
2009. okt. 12. 14:58

Boldog szülinapot Edukának !!!!!És még sokat !!!!

Mollyért, majd szorítok, hogy rendben legyen minden.

2016. csibiusz (válaszként erre: 2005. - Arany52)
2009. okt. 12. 14:57

Szia!

Kívánom, hogy legyen elég erőd, és kitartásod, és egészséged a párod ápolásához.

Nagyon jó, hogy Ronyka talált egy játszótársat.

Sajnálom, hogy nem lakunk közel egymáshoz, mert el mennék én is sétálni Ronykával, meg a Lilivel.

2015. csibiusz (válaszként erre: 2004. - Maruszja)
2009. okt. 12. 14:53

Sziasztok !

Ma egész nap esik az eső, Lilit már sikerült kétszer ki erőszakolnom az udvarra.

Kézben ha kiveszem, és leteszem, hogy végezze el a dolgát ugye, egyből rohan az ajtóhoz, és megy be.

Véletlenül ha kint marad, és sikerül is valamit csinálnia, akkor a legnagyobb víztócsákban tocsog, és amikor bejön nem lehetne megtörölgetni, mert azt hiszi játszunk, és naná, hogy sokkal fürgébb mint én.

Lassan 9 hónapos lesz, és szerdán viszem egy kis frizura igazításra, meg egyebekre.

Kíváncsi vagyok, hogy fogja végig csinálni, mert azt már szereti amikor "fésülködünk" !

Amúgy még most is örökmozgó, ugrabugráló, mint akit felhúztak, és harcias nagyon.

2014. daroki (válaszként erre: 2012. - Maruszja)
2009. okt. 12. 13:32
Kösziiiiii!:)
2013. Maruszja
2009. okt. 12. 12:43
Sziasztok gazdik és kutyusok! Szép napot Nektek!
2012. Maruszja (válaszként erre: 2006. - Daroki)
2009. okt. 12. 12:41
Boldog szülinapot Eduka!
2009. okt. 12. 10:48

Most már szépen ül ha mondjuk neki,

nagyon okos és gyorsan tanul.

2009. okt. 12. 10:46

Hát Kitti ki se teszi a tapancsát ha esik az eső,

pedig még könyörögtünk is neki de hajthatatlan.

Tegnap a páromnál voltunk és Kitti szobatiszta volt.

ahogy hazajöttünk eltünt a szobatisztasága.

2009. okt. 12. 10:43

Sziasztok.

Arany hányadik kerületben laksz?Ha a közelemben vagy a szabad napjaimon ha gondolod én szívesen leviszem a kutyusod,díjtalanul.

2008. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 2005. - Arany52)
2009. okt. 11. 19:42
Persze tudom,hogy nem könnyű találni olyat aki szeretetböl viszi le,de soha nem tudni.Pl a start lapon ingyen lehet feladni hirdetést.Vannak olyan gyerekek akiknek a szülei nem engednek kutyát,ők ezer örömmel levinnék a kutyusodat.A panelba ahol laktunk volt ilyen.Azt gondoltam ,hogy a pénzes megoldás nem jó,mert azt mi sem engedhetnénk meg magunknak.
2009. okt. 11. 19:26
Jó estét mindenkinek.Hát a szőnyegekröl annyit,szerintem azt hitte megint pelust kapott.Öt rongy szőgyeget raktunk le már négyet megjelölt,egyet kétszer.Ebböl csak egyszer kaptam rajt,morogtam vele egy kicsit felkaptam és vittem ki.Ahogy leraktam elkezdett velem játszani,mintha mi sem történt volna.Nagy sokára pisilt egy keveset,de csak ilyen jelölés szinten.Most van a kupak tanács mit csináljunk,de szerintem ha egy évesen rakjuk vissza,akkor is megjelöli.Igy elöbb utobb csak megszokja,hogy az nem azért van.Ugy hogy holnap lehet szönyegeket mosni.
2006. daroki
2009. okt. 11. 16:32
A lényeget nem írtam.Ma 7 éves Eduka:)Boldog szülinapot neki!Még ennyit legalább:)
2005. arany52
2009. okt. 11. 16:10

sziasztok!

Ötletet köszönöm, sohase tudhatjuk, hgoy még mire lesz szükségünk. Most még valahogy megoldjuk Ronykát, nem egyszerűen, de amíg lehet házilag, mert őszintén szólva nem sok pénzes szolgáltatást tudunk igénybe venni. A betegség nem kétfillér, főleg hogy nálunk én is beteg vagyok, így ha orvoshoz kell menni, akkor lehet fizetni a taxit stb. de nem tudhatjuk, hgoy mit hoz a jővő, - már azt mondom, szerencsére.

Sok puszi, üdv kutyusoknak.

2004. Maruszja (válaszként erre: 2003. - Csibiusz)
2009. okt. 11. 12:35
Sajnos most kezdett el esni megint. De most szieszta van nálunk, legalábbis a fiúknak.
2003. csibiusz
2009. okt. 11. 12:26
Napsütéses szép napot kívánok minden gazdinak, és kutyinak !
2002. Maruszja
2009. okt. 11. 10:38

Sziasztok gazdik és kutyusok!

Hát bejött az esős őszi időszak. Igen, sajnos ilyenkor naponta többször alvázmosást kell csinálni. Hiába ezek a kis havanesek ilyen alacsony kutyusok. De akkor is imádnivalóak!

Most olvastam vissza, hogy miket írtatok.

2001. daroki (válaszként erre: 1995. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 09:32
Én még a mai napig nem mertem kitenni szőnyegeket:)
2000. daroki (válaszként erre: 1993. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 09:24
Ez nem is rossz ötlet:)Én ugyan "közel"lakom Aranyékhoz,de mégsem tudom megígérni neki a rendszeres besegítést,de ha ott laknék közvetlen mellettük,biztosan letudnám vinni vagy én vagy a gyerekek a kutyusát:)
1999. daroki (válaszként erre: 1992. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 09:22

Ne is mondd!Most több lesz a vízdíjjunk:D

Enyimek sem rajonganak az esőért,de azért kimennek elvégezni a dolgukat.Molly meg annyira lökött kutya,hogy sztem egésznap el lenne az esőben:DDD Edu már kényelmesebb,ő gyorsabban elvégzi a dolgát,de azért az eső sosem tartotta vissza,hogy csavaroghasson:)

Rocco még pincúrka,sztem még lesznek "balesetek".Én is találtam egyik nap pisit a húgom szobájában az ágy alatt.Nem tudtam melyik lehetett az(erősen Mollyra gyanakszom)de mivel nem láttam ki volt,ezért egyiköjüket sem szidtam meg.

1998. daroki (válaszként erre: 1991. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 09:19
Biztosan én sem költöznék el csak ezért egy panelba.De az jó megoldás,hogy biztonságosabbá tetted a házatokat.Ez is már megnyugtató lehet a lánykádnak,nektek.Majd elcsendesül ez a rossz élmény és a lánykád is meg fog nyugodni:)
1997. daroki (válaszként erre: 1989. - Maruszja)
2009. okt. 11. 09:17

Én már csecsemőkorom óta itt élek a házban,a szomszédaim többsége is 75-ben költöztek ide,nagyon összeszokott kis társaság vagyunk:)Persze egyre több az új,hiszen az idősek sajnos elmennek,de minden régiben benne van az összetartás,mindig szólunk egymásnak,ha hosszabb időre elutazunk és ilyenkor jobban odafigyelünk a másik lakására is.Szerencsére még egyikönkhöz sem törtek be soha,de ugye a mai világban már tényleg nem lehetünk 100%-ig nyugodtak:(De szerencsére azért nyugodtan alszom:)

Lehet ha világ életemben kertesházban éltem volna,akkor az lenne a természetes,de mivel csak egy-egy heteket szoktam ott tölteni,ezért vhogy kialakult bennem ez a félelemérzet.Ott tényleg olyan könnyen bejönnek a kapun,már az is ilyesztő,hogy csak bejönnek a kertbe az idegenek:(Itt a rács a folyosó közepén van,megnyugtató,hogy ott van.Régen amíg nem volt,rosszul voltam,ha csöngettek és ott álltak a kéregetők,hajléktalanok,sőt még olyan is volt,aki az ajtók elé feküdt le részegen:(((((((((Most ha csöngetnek,akkor kimegyek ugyan,de ha látom,hogy ki az illető és nem kívánatos személy,akkor visszamegyek és simán becsukom az ajtót:)

1996. f979700a86 (válaszként erre: 1995. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 09:07
Hát, az bizony lehetséges.Képzeld el,hogy az én egyik szukám,amikor kicsinyei vannak,mindig a szőnyegre pisil.Egyszerüen érthetetlen,hogy miért csinálja.Most már amikor kicsik vannak felszedjük a szőnyegeket.A másiktól meg az ágyakat kell védeni.Mivel az ágyakra szükség van,így nylonnal szoktam letakarni,na meg csukjuk az ajtókat.Az a baj,hogy nem lehet őket leszoktatni róla.Szerencsére máskor nem szokták ezt csinálni.
1995. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1994. - F979700a86)
2009. okt. 11. 08:47
Remélem ő is az lesz.Mi is kertesben lakunk,nekünk van ki-be járó is ,akkor megy ki mikor akar.Esett az eső,igy nem akart.Volt már olyan hét ,hogy egyáltalán nem csinált bent semmit.Ma rakjuk fel a szőnyegeket,akkor derül ki menyire szobatiszta.Lehet hogy azt fogja hinni megint kapott pelust????
1994. f979700a86 (válaszként erre: 1992. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. okt. 11. 08:35

Sziasztok,szép napot!

Hát az én kutyáim,amikor meglátják,hogy esik az eső,mintha falba ütköznének.Úgy kell őket kitessékelni.Nem szeretik az esőt.Ne aggódj,előbb-utóbb szobatiszta lesz.Szoktam találkozni gazdikkal,akik tőlem vittem kiskutyát,és ők azt mondják,hogy 8 hónapos korukra teljesen szobatiszták lettek a kutyusok.Az enyémekre már nem emlékszem,kertes házban lakunk,itt többször kiengedtük őket napközben,hogy elvégezzék a dolgukat.

2009. okt. 11. 07:30
Aranynak üzenem,egy másik kutya forumon,vagy a Google-ben,rengeteg hirdetés van aki vállal sétáltatást.Van olyan is akinek havanese kutyája van,és vele együtt sétáltatná.Persze nem ingyen teszik gondolom,de biztos lehet találni olyat, aki nem kér el egy vagyont.Tudom másra is kell a pénz egy beteg férj mellett(és abból mindig kevés van)de szerintem egy két telefont megér.Ha gondolod egy két cimet keresek neked.
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook