Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)
Lehet, hogy inkább az a sikered titka, hogy nem vállalkozás keretében üzemelteted a boltod (te írtad, hogy nincs vállalkozásod) és ezek szerint nem fizetsz adót, ÁFÁ-t, könyvelőt.
Én is erre gondoltam :) Majdnem egyszerre regisztráltak, mindkettőnek 12 év tapasztalata van, mindkettő szereti mosni és varrni a méregdrága krém ruhát és igen furán dobták be ide az essy témát pár hete....
te vagy a hálás-bálás is????
Szerintem is ez a lényeg. Azért veszek krémet és fizetem ki a magasabb árat, hogy ne mosással és varrással menjen el a munkaidőm és a pénzem, hanem mondjuk Adwords kampány beállítással, elemzéssel.
Gratulálok, ügyes vagy
Bála veled!
ez teljesen igaz, de azért ahhoz ez a ruha drága, hogy még "foglalkozni" kelljen vele... mosni, gombot varrni rá... ha olyan foltos az I. osztályú ruha, amit kb. 750 ft/kg-1100 ft/kg között vesz az ember, akkor nem sajnálja bedobni a mosógépbe.. (bár én még erre is azt mondom, hogy így csinálunk az olcsó ruhából drágát).. de egy krém ruhánál ez nem megengedett.... mert egyébként nincs értelme a minőségi besorolásnak
Nekem nem szóltak, hogy nyári ruha jön, sőt a weboldalon úgy hirdették magukat, hogy csak az aktuális szezonnak megfelelő árut küldenek.
Ha tényleg befotózta a készletet, akkor látta volna, hogy van benne selejt és kiveszi. Vagy befotózta, látta és visszatette... Az enyémben is volt több piszkos, leszakadt gombos.
Amit én kaptam, az itthon elérhető átlagos krémnek megfelelő minőség, az ár viszont: szállítással nettó 4110 Ft. Ettől függetlenül ki lehet próbálni, csak csodát ne várjatok, nem jött el a Messiás Írországból.
Egy komoly nagyker több száz, adott esetben több ezer kg ruhát zsákol be... Te elhiszed, hogy a zsákokban lévő ruhákat, amit sok-sok db, egyesével lefényképezik???? Nekem erre a saját boltomban nem lenne kapacitásom...
Egy darab ruha miatt reklamálni....
Ne haragudj ezt most nem rosszból írom! De nekem ez egy kicsit nevetséges dolog :D
Én biztos nem reklamálnék egy darab hibás ruha miatt senkinél. Mégha krém minőségről is lenne szó.
Ha jól értem az essy-t próbáltad ki???
És ha szabad tudni..ki az a jó beszállító.???
Én annyira nem voltam elájulva ettől az új nagykertől. A ruhák jó része nyári, elteszem, de áll benne a pénzem. A minőség átlagos, az ár átlag feletti. Szerintem ilyen ruhákat kapsz máshol is, olcsóbban.
A korábbi beszállítóm sajnos kifogyott az áruból, pedig nagyon elégedett vagyok vele, ezért most kipróbáltam másokat. A javaslatotokra Rita lesz a következő.
A zsebibabát sok anyuka like-ja osztja Mert 10kg ruhát igér nekik,vagy mint most játékot ,ha lájkolják.
Sose vásároljatok attól akinek kiskerje is van.
Ezért teszi azt a zsebibaba amit.Nincs negatív vélemény . ( ? )Nem azért van like -ja mert annyira jó,az ovodások játékával, (játék nyereményekkel )szerzi.
Nyilt mostanában egy új cég,essy.hu gyerek nincs nekik már elfogyott,szép az árujuk,csak nem szezonális a válogatásuk.Remélem változtatnak ezen-vagyis csúsztak a nyitással és nem télit hoztak hanem őszit.
Szerintem esélytelen a negativ véleményeket törli.Igaz én csak privit irtam neki amiben leirtam a csalódottságom,elolvasta de válaszra sem méltatott.
kerezsd meg a feszen.Irj az oldalára ki mindent,amit tapasztaltál. Számlát nem adott?Fényképezd le a hibás cuccokat és tedd ki az oldalára.És ozd meg naponta többször had lássa mindenki.Én is ezt teaszem. Amig meg nem térítik a káromat.
Sziasztok!!!
Cream minőségű és első osztályú ruhákkal kapcsolatban szívesen segítek!!!
Írjatok!
Hát ez szerintem nagyon nehéz... rengeteg bezárt bolt hirdeti az árukészletét... próbáld meg esetleg bizományba odaadni valakinek.. nálunk is van bizományba egy bezárt gyerekturi árukészlete... amikor eladtam, akkor a neki járó részt kifizetem neki... szerintem így könnyebben találnál rá vevőt... a maradékot, amit meg nem tud eladni, azt géprongynak kell valahova...
Köszönöm! Azért kérdeztem mert szándékoztunk boltot nyítni, berendezési tárgyak és ami kell mindent megvettünk és rengeteg ruhát. Közben apukám beteg lett én ápolom, igy az üzletből semmi nem lett. A ruhák nagyon foglalják a helyet de fogalmam sincs, hogy adjak túl rajtuk. Már hirdettem egyben de mindenki csak válogatni szeretné, de azt nem hagyom, ugyanis én sem válogattam, úgy vannak zsákokban ahogy megvettem.
Szinte soha nem egy forintért megy el, de ha igen, akkor becsomagolom (zsákom van bőven), aztán jön érte a futár.. a postára nem rohangálok vele. Azokat a darabokat, amiket sajnálok a csomagba tenni, de már egy ideje a boltban van (vagy sajnálok a boltban kg-s áron kitenni, mert annál sokkal extrább), azokat darabosan szoktam feltenni, van hogy fix áron, van hogy licitre... ha az ember nekiáll, elég sok pénzt lehet összeszedni így is a bolt mellett és legalább forog az áru. De ezt nagyon sok boltos csinálja. Mondjuk elég időigényes egyesével leméregetni a centiket, meg számlát írogatni, postázni.... de hát valamit valamiért...
És ha 1ft-ért adsz el valamit, akkor még a csomagolással is vacakolsz, vagy csak személyes átvétellel adod?
HOgy megéri-e??? Számolj... ha már minden berendezés megvan: bérleti díj, rezsi, könyvelő, hirdetés, járulék, fizetés stb.... ez havi fix költség új áru nélkül... kb. hány kg. eladott ruha árrése ez? Na annyi ruhát minimum el kell adnod havonta... és arra készülj fel... hogy még a legjobb minőségű ruha kb. fele is megmarad... azt el kell raktároznod, hogy kb. fél év múlva elővehesd új áruként... (tehát hónapokig mindig új áruval kell feltöltened a boltot)... és maradék mindig lesz... Én zsákszám adom el a maradékot 1,-Ft-ról a teszveszen...
hát az, hogy mennyi ruha kell, az erősen bolt méret függő... mi régen darabárasak voltunk... 25 m2-en, kb. 150 kg ruha elég volt, de szépen vállfázva volt.. méretre válogatva stb....
most kg-sak vagyunk... csak a ládában van kb. 90 kg ruha... a többi vállfákon sztendereken, kosarakban, kb. 400 kg... de mivel mást (pelenka) is árulunk így egy fal teljesen pelenkával van tele.... folyt köv...
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék Szegeden használtruha boltot nyitni. Szeretnék magas minőségű és közepes, jó minőségű árut is árulni. Nyilván a magas minőségűt azt egyedi árazással darabra adnám, míg a kevésbé jó minőségűt (nyilván nem rongyos, foltos, koszos, agyonhasznált) ruhát egységes darabáron, különböző esztétikus faládákban. Szeretnék törölközőket, ágyneműket, függönyöket is árulni. Kb. 4 millió forintom lenne az üzlet beindításához. Szerintetek manapság mennyire lenne ez jövedelmező? Nem milliomos szeretnék lenni, csak megélni ebből. Az üzletet bérelni szeretném, de nagyon esztétikusan berendezni és elrendezni, hogy vevőcsalogató legyen. Marketinghez is értek, így ezzel sem lenne probléma. Körülbelül egy új üzlet nyitásához mennyi kg ruhára lenne szükség? Illetve milyen beszerzőket ajánlanátok? (személyesen járnék áruért) Köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Konkrét nagykert senki nem fog neked ajánlani.....ez biztos.Ha végigolvasod láthatod hogy kiktől ne vegyél és aztán eldöntheted hogy kitől mersz.
Köszönöm szépen az infót! Nem bántottál meg, csak ez a 90 oldal elég nagy terjedelem, én erre nincs időm. Ameddig beleolvastam, ott konkrét nagyker nincs megnevezve. Annyit leszűrtem, hogy sokaknak Zsebibaba nem jött be. A KUMA nagykert esetleg ismeri vki?
Hát ez azért nem olyan egyszerű... nincs tuti nagyker.... Rita krém áruja Lentiben nagyon szép (a képek alapján), de kb. 3500-4000/kg (a többi nagykernél is hasonló az ár ebben a minőségben, de szerintem nem olyan szépek). + ez csak a magán véleményem és nem megbántani akarlak, de éppen vállalkozni készülsz és úgy indítod, hogy nincs kedved végigolvasni... Én a két kezemet összetettem volna, ha lett volna ennyi információt tartalmazó fórum, mint ez, amikor nyitottam.. Nagyon sok csalódást és nagyon sok pénzt megspóroltam volna...
Sziasztok! Még új vagyok, és nincs kedvem ezt a rengeteg oldalt visszaolvasni. Most nyitunk egy használt gyerekruhás boltot, és szeretnék érdeklődni, hogy melyik az a nagyker, ahonnan érdemes rendelni és árban is megfelelő? Mi csak krém és extra minőséggel szeretnénk foglalkozni, csak még nem tisztázódott, hogy melyik az a nagyker, amelyiknek az áruja megfelelő lenne. Előre is köszi a segítséget!
Budapest USA-Tex van valakinek tapasztalata?
Szia, terepszinu ruha is van? Azt nagyon regota keresek, tudsz segiteni?
koszonettel, angike
További ajánlott fórumok: