Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)
Abban nem gondolkoztál még, hogy otthonról árulj legálisan? Mondjuk aukciós oldalakon? Én is ezt teszem, szerintem indulásnak ez azért jobb, mert nem kell bérleti díjat, pénztárgépet és azt a sok zullangot kifizetni. Arról nem is beszélve, hogy így nagyobb vevőkört is megcélozhatnál és nem kellene mindjárt másfél millióval beszállnod az üzletbe. Amennyit hoz a ruha üzlet, abból össze lehetne spórolni a boltnyitás költségeit.
Emellett ha elkezdenél pl. Vaterázni, akkor lenne már talán egy kis ügyfélköröd arra az esetre, a nem minden megy el a leendő boltodban.
Köszönöm! Sok hasznos dolgot írtál le! Így kalkulálok majd. A kezdeti költségeket behozni nem nagyon fogjuk, a lényeg, hogy legyen munkahelyem. Sokat túrtam régebben, nagyon szerettem kincseket találni. Most gyesen vagyok a fiammal, augusztus óta keresem a munkát, hát elkeserítő a helyzet anyukaként elhelyezkedni. Senkinek sem könnyű, de a gyerek léte akkora mínusz, hogy az önéletrajzom úgy landol a kukában, hogy rá se néznek. Így jött az ötlet, hogy vállalkozás és turi. A másik ötletem eurós bolt, de oda olyan árukészlet és polcszerkezet kell, hogy 4 millión felüli kiadással számoltunk minimum. Így ezt kilőttük. Erre másfelet szánnánk max, de még össze kell szedni azt is. Számolgatok majd ma is, hogy kb mekkora lenne a bevétel, mennyiért adnám el a maradékot, hány bálabontás lenne, meg a havi fixek.
Úgy értettem a felét, hogy ha veszel 500 kg (akár krém) ruhát, akkor abból kb. 250 kg-t fogsz eladni, nem az első napon, összesen abból a feltöltésből. 80%-ról ne álmodj!!!! Ha rám nem jó egy farmernadrág, akkor akkor sem lesz rám jó, ha leárazod! Egy vevőkör bemegy, amit egyszer nem vett meg, azt másodszor sem fogja 10 emberből 8 megvenni.... és jövő héten új árut akar látni a vállfákon, ha kb. harmadik alkalommal is ugyanazt látja, akkor többet nagy eséllyel nem megy be... Csak turit akarsz nyitni vagy szoktál is ilyen helyen vásárolni???? Ismered ennek a lélektanát? Évekig szenvedélyes turkáló személy voltam, én ezért nyitottam ilyen boltot sok-sok évvel ezelőtt. Ebből meggazdagodni nem fogsz... megélni sem biztosan. Szerintem nagyon sokat nézelődj ilyen boltokban, időzz ott órákat, napokat. Beszélgess az eladókkal (a tulaj nem fog segíteni) Bedőlt boltból pénztárgépet venni majdnem drágább, mint újat... nagyon drágán írják át ezeket a gépeket....
Sziasztok!
Tudtok valahol olyan helyet ahol kimondottan jó minőségű nagyméretű női ruhákat lehet vásárolni Budapesten, vagy Pest megyében?
Köszönöm
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,szeretnék árulni használtruhát,főként baba,gyerekruhát,nem boltban hanem mondjuk itthon vagy épp neten keresztül,kisgyerek mellett itthon tudnám intézni.Ezután milyen járulékot kell fizetni vagy bármit hogy hivatalos legyen?Érdemes e ilyenbe fogni?
Baba van, de tűzoltókészülék és a többi még kell. Cégtábla nekem is le van írva, csak itt hagytam ki. Köszönöm! Jegyzem is le!
Tűzoltókészülék(kb 12 eft),elsősegélyláda(nem autós kb 7 eft),kockázatelemzés,tűz és balesetvédelmi oktatás(össz kb 30-35 eft),munkaalkalmassági (a doki ezért tőlem nem kér pénzt de kb 8 eft.
Cégtábla,kirakat,babák(határ a csillagos ég)
és nagyon sok apró plusz költség....
Hajdú-Bihar. De nem Debrecen, kisebb vörosban. 30 ezer körüli lakosszám. Erre van 6-7 turi. A csak bálástól a krémig. Ahogy kérdezősködtem, a rongyokat nem nagyon szeretik az emberek. Mondjuk nem is olyan vevőkört akarok, aki ezt keresi. Pénztárgépet néztem, ott van lehetőség részletre kérni, illetve bedőlt boltból talán valamilyen módon lehetne átvenni, ezt nézem majd meg. Hogy értetted, hogy az áru felét lehet eladni? Első nap, vagy úgy unblokk egy teljes árukészletből? Krém áruból is? Abból én kb 80%-ra gondoltam. Ami megmarad, először szeretném leárazva, vmilyen kedvezménnyel adni, egy kosárba rakva pl, vagy vállfára egy sarokba, kiírni, hogy minden ami ott van -30% pl - ez még kalkuláció kérdése, ami marad, zsákba, aztán más turiba, ami olcsóbb áruval dolgozik. A kezdő költségekhez ami nekem még jönni fog: cégalapítás ktgei, pénztárgép, hiteles mérleg, online komm díj a pénztárgépre, üzlet festése, bútorzat, üzemanyag ktg, árazó vagy címkebelövő, egy besegítő alkalmazott költségei, esetleg reklám. Most ennyi jutott eszembe, hátha valakinek segítek vele.
Köszönöm a választ! Nos igen, az újdonság mindig kell. Nálunk az a baj, hogy az emberek igénylik a minőséget, de egy sima női felsőért sokallják a 2 ezer forintos árat. Igyekszem több itteni lakos véleményét is kikérni, mini közvélemény kutatást akarok tartani. Könyvelő barátunkkal beszéltem, hamarosan leülünk tárgyalni, hogy mi a legolcsóbb járulékos megoldás (gyesen vagyok, páromnak van főállása, KATAs akarok lenni, hogy melyikünk nevére érné meg, mert járulék lehet 25 ezer is, ha az ő nevére megy). A másik gond, hogy kevés az üzlethelyiség, kihalásos alapon mennek, plusz kicsik. Egy van, ami jó ideje kiadó, ott turi volt, bedőlt, szóval kérdéses a dolog... Eddigi terv, hogy spórolok a járulékon, lealkudom a bérleti díjat, találok egy olyan nagykert, ahol nemcsak a krém áru jó, hanem az extra is. Szerencsére turis ismerős van, kettő is, gyengébb árukkal, hetente 2x bontanak bálát, velük egyezkedek majd.
Érdemes lenne végig olvasnod a fórumot! 30-40 m2-re több száz kg ruha befér, attól függ, hogy mennyi a vállfás és mennyi a ládás ruha. Nekem van akkora ládáam, amibe egymaga belemegy 50 kg ruha simán. Egy új feltöltésnek kb a fele megy el, a többit zsákolhatod és tárolhatod, hogy majd egyszer "új áru" legyen vagy adhatod el kicsit ár alatt nálad olcsóbb turinak egyben. Árrés? Hát kalkulálj! Bérleti díj, rezsi, adó, járulék, könyvelő díja, új árukészletre pénz + meg is akarsz élni. Na ezt kell, hogy fedezze az első árukészleted felének az árrése (ha elmegy a fele). Azért nehéz "egyedül" boltot nyitni, mert nem tudod az árut pörgetni. És már most elárulom: a vevők második kérdése: mikor lesz új áru. Ha nem tudod őket folyamatosan becsalogatni új cuccal (tehát a harmadjára is ugyanazt látják), akkor nem igen fognak visszajönni.
Üdvözlök mindenkit! Régi vagy új boltosok segítségét szeretném kérni. Nem nagyker nevek érdekelnének. Aki elment nagykerhez, attól kérdezném, hogy szétnézni is el lehete menni magánemberként még, vagy csak vállalkozóival engednek be és elvárt a vásárlás is? Illetve vállfás valamint kilós turit akarok nyitni, ehhez kérdezném, hogy egy kb. 30-40 nm-es üzlethelyiség megtöltéséhez mekkora kezdőkészletet ajánlanátok kilóra? Krém, extra és első osztályú minőségben gondolkozom. Akinek hasonló van, az milyen időközönként cseréli le a teljes árukészletet? Illetve, ha az árszabással kapcsolatban tudnátok valamilyen tippet adni, azt megköszönném. Olvastam, h a vételár 3x-osa, reális ez? De bármilyen árazási tippet megköszönnék! Bocsánat a sok kérdésért, de már egy ideje olvasgatlak benneteket és ameddig vissza tudtam olvasni, nem kaptam választ ezekre a kérdéseimre. Köszönöm mindenkinek előre is a segítő szándékú válaszokat!
Köszönöm a segítséget,de igazából nem a beszerzéssel van gondom,csak érdekelne hogy aki tart cipőt,textilt azoknál mekkora erre az igény?
Cipővel, lakástextillel foglalkozik itt valaki(első osztály).Bővíteni szeretnék,és érdekelne hogy mekkora a kereslet rá.Megköszönöm ha tudtok infót adni.
Békés megye, és 1000ft-os kg-os áron gondoltam, ez kevesebb, mint ahogyan én vettem.
Szia! Merre vagy helyileg, és mennyiért gondoltad átadni a ruhákat, esetleg bizomány szóba jöhet? A Zsebivel senki s
incs megelégedve, nekem nincs személyes tapasztalatom, de ezen a fórumon is csak negatív dolgokat mondanak róla.
Sziasztok!
Gyerek turi üzletem van, a tapasztalatom pedig, hogy a Zsebitől senki ne vásároljon. Vettem tőle mixet, rengeteg volt benne a lyukas, foltos.
Esetleg valakinek kell-e olyan extra minőségű gyerekruha amit a boltomba nem tudtam eladni??Jó minőség, csak itt ahol én árulom 5000fős település,minden nem megy el, és új árut viszont hoznom kell, mert egyébként be sem jönnek.
Érdekelne baba és gyermekruha nagykereskedés a Dunántúlon Kérlek ha van kipróbált és megfelelt akár privát is írj Köszönöm
Szia engem érdekelne a Mider ha van még Köszi
Gondolom, hogy van egy könyvelőd.... miért nem ő csinálja ezeket?
Sziasztok! Karácsonykor tévedtem erre a fórumra, és elolvastam az első szóig, ill. az első szótól. Én Pest megye déli részén tervezek baba és gyermekruhát forgalmazni, használtat és bizományit is. Sok infót szereztem az itt olvasottakból, de ugyanakkor számtalan kérdés is felmerült bennem. Ezekre majd januárban sort kerítek, de most inkább csak BÚÉK mindenkinek!
Szia!
Tudomásom szerint csak a pénztárgép használatra kötelezetteknek kell jelenteni.Aki még számlaadással működik,mert nem vett pénztárgépet....
Kedves Fórumozók!
Egyszer már kérdeztem tőletek,de akkor még mint magánszemély.
Szerencsére azóta összekaptam magunkat,és vállalkozó lettem,próbálkozom én is.
Viszont már is hibát követtem el. :(
Interneten árulok,és ugye a tárgyhét 4.napjáig adatszolgáltatási kötelezettséggel tartozom a NAV felé a számlákról
Tehát ez dec.25 lett volna,amit én a karácsonyi őrületben jól elfelejtettem.
Ha ma küldöm be?
Mire számíthatok?
Jól megbüntetnek?
Egyébként ez 2015.január 1től havi szinten kell csinálni,úgy egyszerűbb lesz szerintem.
Köszönöm a segítségeteket.
Tud valaki olyan helyet,ahol használt gyerek vállfát lehet venni? Többszáz darab érdekelne, de csak és kizárólag forgatható fejű. Köszi
Szia ! Foglalkozol még használt ruha árusitással ?
Legjobb tanács, hogy vegyél egy nagy levegőt és olvasd végig a fórumot...
Szia gyerekruhához is van? Az érdekelne
Sziasztok!
Most szeretnék turit nyitni, elsősorban gyerekruhával szeretnék foglalkozni.
Pécs környékén tudtok jó nagykereskedőt mondani vagy eredeti bálát honnan érdemes rendelni?
Előre is köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok: