Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) fórum

Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)

❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯
2784. Pancsil
2015. jan. 29. 10:01

Üdvözlök Mindenkit!

A netet böngészve találtam erre az oldalra. A segítségeteket szeretném kérni....munkanélküli lettem, és azon jár az agyam, hogy nyitnék egy használt, és Outlet ruhaboltot. Vidéken élek, Bács megyében. A városban van már jó pár használt ruha bolt. Találtam egy üzlethelyiséget 40 ezer Ft-ét/hó, (34 nm ) ez jónak tűnik. Főleg, hogy a városközpontban. Honnan érdemes vásárolni ruhabálát, mert nem szeretnék silány minőségű ruhákat eladni. Olvasgattam a fórumban a bejegyzéseket, van minden féle tapasztalat, hát nehéz dönteni. Ha van esetleg valakinek egy jól bevált forrása, azt nagyon szívesen fogadom. Külföldi forrásra is gondoltam.

Esetleg üzlet berendezéshez is lenne ötletetek, mindenképpen használt érdekelne, mert újat nem éri meg venni, csináltatni.

Mekkora összeg kell az elinduláshoz? A munkaügyi központ is segít új vállalkozást indítani, csak azt eléggé rizikósnak tartom....(egyébként is van rizikó) mert alá kell írni 1 évet, illetve többet is, ha a pénzbeni támogatásukat is igénybe venném. (ami 2, vagy 3 millió, nem tudom)

Várom a hozzászólásotokat, és a segítségeteket!

Hálás köszönet! Szép és vidám napot! :)

2783. resiver (válaszként erre: 2782. - Kiscsibe83)
2015. jan. 24. 09:39
Ha Rita akkor megtalálod Facebookon.
2015. jan. 23. 20:45
Fú, azt hiszem Ritának hívják a lányt. A többiről nem hallottam.
2781. petrikek (válaszként erre: 2779. - Kiscsibe83)
2015. jan. 23. 18:43

Magánembert szerencsére egyre kevesebb helyen szolgálnak ki, mivel rá kell írnia a számlára az adószámodat és az új ekeár rendszer bevezetésével nem igazán tudnak majd eladni ruhát számla nélkül.

Melyik lányra gondolsz a 3 közül Lentiben?

2780. petrikek (válaszként erre: 2778. - 22eva22)
2015. jan. 23. 18:42
Igazad van, bocs.
2015. jan. 23. 12:22

Sziasztok!

Végig olvastam a fórumot... Nagyon sok hasznos dolgot tanultam tőletek. :-) viszont mivel nem engedi a hoxa a reklámozást, megtennétek, hogy nekem is elkülditek privátban a címeket ahová érdemes menni. Igazából Lentiben ami van az érdekelne engem, nagyon sok jót hallottam róla, nem csak tőletek. Van egy telefonszámom, de az nem él, nem értem el rajta senkit. :-( a másik kérdésem, hogy jól értelmeztem? A Horgonyba csak számlás vásárló mehet? Tehát mindenképpen vinnem kell a pecsétet? Magánembert nem szolgálnak ki?

2778. 22eva22 (válaszként erre: 2777. - Petrikek)
2015. jan. 23. 07:52
Szerintem elèg lett volna azt odaìrni,hogy tùl csicsàs!! Nem kène ragozni....
2777. petrikek
2015. jan. 22. 19:19
Igen, ez egy nagyon érdekes dolog. Nálunk az amerikai (télen-nyáron), kanadai (téli ruha, imádják), angol (next fanatikusok) elég jól megy. Az olasz úgy tűnik nem a mi vevőkörünk igényeinek megfelelő ruha (amikor hoztunk, azt mondták túl csicsás, cigányos), aztán egy ismerősünk hozott ausztrált aminek a gyerekruhája nagyon szép, szerették is, de kevés és drága a szállítás. Dubai???? Majd meglátjuk....
2776. petrikek (válaszként erre: 2773. - Tomi2)
2015. jan. 22. 03:47
Nálunk nem szeretik, itt mindenki az angol ruháért van megőrülve.
2775. lane01
2015. jan. 21. 15:45
Sziasztok! Nagyon hasznos infókat kaptam töletek. Hétfön felhívtam egy kiadó üzlet tulaját. Nagyjából ez volt az egyetlen, ami a célnak megfelelne, többi max 20 nm, vagy teljesen kívül van. 100 ezer plusz áfa minden hónapban, plusz 60-70 a fütés. Szóval úgy kell kiadni 200-at, hogy még erre jön a sok járulék. Úgy döntöttem, hogy megfogadom az egyik hozzászóló tanácsát és neten fogom árulni a ruhákat. A gyerek miatt, a magas rezsi és bérleti díj miatt, a sok járulékos költség miatt, ami csak nagyok sokára térül meg. Ha ez bejön és jól jövedelmez majd, akkor esetleg lehet szó turiról, de a kettö menne párhuzamosan.
2774. Suhu
2015. jan. 21. 15:19
Vett már valaki sport mez krém csomagot? tapasztalatok?
2773. Tomi2
2015. jan. 21. 09:01
Fura amiket írtok... én originál bálát vettem Ausztriából mindig és én dolgoztam fel. Heti kb 500 kilót.. volt, hogy találtam benne pénzt meg szakadt ruhát is, de a lényeg, hogy azt árultam a boltba és nagyon meg voltak elégedve vele a vásárlók. Vettem még Belgiumból is, az hibátlan volt csak megfizethetetlen. Vettem angol ruhát, hiába volt nagyon olcsó, nagyon rossz volt, szinte az összes, fakó, bolyhos, agyonmosott.. nálam azt el sem vitték, csak amikor 190 forintért adtam darabját. Én azt mondom, megéri utána járni és venni originált, olcsóbbra jön ki sokkal. És ezekbe a bálákba tuti nem nyúltak bele, tele volt márkás ruhákkal.
2772. petrikek
2015. jan. 21. 05:35
Ja és a német ruhát nem nagyon szeretik Magyarországon, nem tudom, miért, de nem... Annyiféle ruhával próbálkoztam már. Nagyon sok éves tapasztalat....
2771. petrikek (válaszként erre: 2768. - Klucsó)
2015. jan. 21. 05:34
Én megcáfolnám a szavaidat... 1. egy külföldi válogatóüzemben több ezer tonna ruha megy át a válogatók keze között naponta (olyan baráttól tudom, aki kiment megnézni, hogy honnan tudna ruhát behozni) és rohadt gyorsan kell dolgozni. Ha valaki kiszed belőle egy-két darabot, az ugyan nem érződik itthon. 2. én pl. ha az amerikai nagykerben veszek, akkor lepántolt 45 kg-s bontatlan bálák hegyekbe rendezett soraiból válogatok (és én bontom ki itthon) ezt ők nem tudnák itthon úgy visszacsomagolni (menj el, nézd meg a saját szemeddel). Így fordulhat elő egy bálában több db. hibátlan Columbia overál, Spyder síkabát és több Ralph Lauren felső. De turis ismerősöm talált már 70 ezer forintnak megfelelő dollárt is egy zsebben. A hazai válogatóüzem más... tényleg kiherélik. Egy fehérvári boltosnak onnan van gyönyörű áruja, hogy a fehérvári válogatóüzem dolgozói kiszedik neki a szépet és eladják neki. (biztos forrásból, a kereskedőtől tudom). Szóval nagykereskedése válogatja.
2770. Cessi (válaszként erre: 2765. - Marlenka70)
2015. jan. 20. 22:15

Szia!

Nekem írnál privátban? Mennyi, milyen stb.?

2769. Feri apu
2015. jan. 20. 18:07

Nyerset venni itthon.minden turisnak megfordult már a fejébe.Mondhatni minden álma.De...Teljesen egyetértek a véleményeddel.

Ha nincs egy megbízható külföldi kapcsolat akkor kész öngyilkosság.Így kapcsolat hiányában marad a mérethiányos,átválogatott zsákba macska.

2768. Klucsó
2015. jan. 20. 14:52

Üdv!

Szeretném a tapasztalataimat megosztani a kedves fórumozókkal.

Kezdjük is el mindjárt azzal,hogy ha itthon vásárolsz bálás ruhát nagykerből vagy olyan forrásból aki azt mondja:"tutira jó a cucc,nincs átválogatva csókolom",na akkor eleve bukóban vagy.

Azt tudni kell,hogy miként működik a használt ruha üzlet.

Vegyük például a német részről bejövő ruhákat.Ezek a ruhák általában az utcán vagy telephelyeken kihelyezett konténerekből kerülnek begyűjtésre.Nos a begyűjtő cégnél sem milliomosok dolgoznak.Ezért ez az első lépés amikor a jobb cuccokat kiszedik és saját célra "elteszik".

Ezek után jön a cipők,plüss játékok,ruhák szétválogatása.Ennél a munkafázisnál ismét fogyatkozik a frankó cuccok száma.

Ezután zsákolás,fóliázás.Megy a magyar vállalkozó és jól megveszi a sok ruhát.

Na,itthon van a ruha.

Akkor aszongya,hogy:jöjjönek asszonyok mert megjött a kamion és gyorsan válogatni kéne mert mindjárt jönnek a turisok vásárolni.

Jönnek is a vásárlók.Aki ismerős az megkapja a jobb cuccot,aki nem az a maradékot viheti.Természetesen a "nem válogattuk át"szlogen kíséretében.

Tehát más megoldást kell találni a ruha beszerzésére.

Szerencsémre az elmúlt nyolc évben sokat jártam német földön,nem idegen az a környék.

Irány Németország!Régi ismerősöknek hála sikerült találnom olyan cégeket akik begyűjtik a ruhát a konténerekből és hajlandóak el is adni nekem.Erre cirka másfél évem ment rá.Mármint arra,hogy kialakuljon minden és rendben haladjon az üzlet.

Az én véleményem szerint csak úgy éri meg ruhával foglalkozni ha az ember saját maga hozza be külföldről.

Szeretném ha mások is elmondanák a véleményüket erről a témáról.

2767. Mariannka80 (válaszként erre: 2762. - Bbeettiikkee83)
2015. jan. 20. 12:04

Ha KATÁ-s vagy 50 eft a járulék magad után.

Ha pl valakinek van főállása pl.a párodnak ,akkor van más megoldás is.

2015. jan. 20. 11:36
Jelenleg nincs munkám,ezzel a feltétellel mennyi lenne a havi kiadás?Kérdeztem könyvelőt de nem értek rá.
2765. marlenka70 (válaszként erre: 2737. - Maja41)
2015. jan. 19. 17:36

Szia!

Olvastam,hogy bébi és gyerekruhákat keresel turiba.

Új néhány éve bezárt bébi és gyermekruha üzletem megmaradt árukészletét eladnám egyben. Elég nagy mennyiség, de nincsenek méretsorok, és zsákolva van tárolva. Minden szezon van közte, illetve némi játék. Esetleg ha érdel keress meg, elnézést ha zavartalak! Igaz ez csak egyszeri lehetőség.

Üdv!

2764. Tomi2
2015. jan. 19. 16:45

Sziasztok!

Ausztriából származó ruhám megmaradt, kb 500 kg. Nem érdekel valakit?

2763. Mariannka80 (válaszként erre: 2762. - Bbeettiikkee83)
2015. jan. 19. 13:53

Szia!

Ha sokat akarsz dolgozni,akkor igen....

meggazdagodni nem fogsz belőle az tuti.

kell egy jó könyvelő,ő mindent elmond!

2015. jan. 19. 13:48

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,szeretnék árulni használtruhát,főként baba,gyerekruhát,nem boltban hanem mondjuk itthon vagy épp neten keresztül,kisgyerek mellett itthon tudnám intézni.Ezután milyen járulékot kell fizetni vagy bármit hogy hivatalos legyen?Érdemes e ilyenbe fogni?

2761. lane01 (válaszként erre: 2760. - Petrikek)
2015. jan. 19. 10:09
Köszönöm, remélem lesz! Outlet ruhákkal próbálkozott már valaki? Új, címkés, márkás darabokra gondolok. Mondjuk Nike melegítők, szabadidőruhák, Nike pulcsik, Adidas. Vagy női, plázában kapható darabokkal, csak a bolti ár töredékéért - erre azért gondoltam, mert a tini ruhákat esetleg meg lehetne így oldani. Nem a legjobb minőség, főleg nem a krém ruhákhoz képest nem, de a fiatalokat inkább a címke érdekli, mint ami mögötte van.
2760. petrikek (válaszként erre: 2759. - Lane01)
2015. jan. 19. 05:22
Sok sikert!
2759. lane01 (válaszként erre: 2758. - Petrikek)
2015. jan. 18. 15:25

Ja, magánszemélykre, értem! :)

Muszáj nyitnom, nincs választásom, meg van kötve a kezem nagyon (írtam már, hogy itthon vagyok anyukaként, alkalmazni senki sem akar). Nyáron jutunk egy kis pénzhez, ezt akarom felhasználni a nyitáshoz. Arra is gondoltam, hogy anyósommal beszélem meg, hogy fél napra ugorjon be, amikor szabadnapja van, addig én megyek áruért. Ö 4 órába van most bejelentve, szerintem valahogy vele megoldom, hogy alkalmira bejelentsem, de még az mindig gond, hogy mi lesz, ha beteg a gyerek, mert kinyitni ki kell mindenképpen. Vagy árut szerzek be szombaton, esetleg vasárnap, söt, ha valakivel lehetne korrekt kapcsolatot kialakítani és szép az áruja, akkor postázza el. Gyerek-ügyben meg lehet ideje lenne majd izzítani a távolabbi nagyszülöket, keresztszülöket is, hogyha betegség van, akkor jöjjenek, ezen még gondolkodom, hogy hogy is legyen.

2758. petrikek (válaszként erre: 2757. - Lane01)
2015. jan. 17. 14:56

600 ezres határ a magánszemélyekre vonatkozik. Ő úgy gondolja, hogy egyéni vállalkozásként csináld...

Egyébként nem akarlak elkeseríteni, de ha egyből alkalmazottban gondolkodsz egy most nyíló turiban, akkor ki se nyiss... először is azért mert kb. egy évig vissza kell, hogy toljad a pénzt és egy alkalmazott (még egy alkalmi is) rohadt drága, másrészt mert a szemed is kilopja ennyire leltározhatatlan árukészlet mellett (hidd el, tapasztalatból mondom).

2757. lane01 (válaszként erre: 2756. - Sorean)
2015. jan. 16. 17:59

Valamiért nekem rémlik egy 600 ezres limit a vaterás eladásoknál. Ez már nem így van? Tehát évi 600 ezer forintos forgalom felett adóköteles, vagy fizeted te is? Csináltam ezt én is egy idöben. A fiam ruháit is árultam ruhacsomagban, elötte outlet termékeket, ami nagy mínusz lett, mivel sok terméket hiába hirdettem meg, el kellett indítanom 1 forintról és volt úgy, hogy két Pull and Bear pólót kellett odaadnom 525 forintért, szóval még én fizettem rá... Aztán turis holmikat is árultam, ez jövedelmezö volt, de ahová jártam értük, ott romlott a színvonal, nem voltak márkás holmik, így ez is leépült.

A turival kapcsolatban úgy gondoltam, hogy a krém gyerek ruhát ruhacsomagokban értékesíteném neten, ugyanígy a rossz minöségü darabokat (anno én is vettem ilyet 68 darabot 8 ezerért, itthonra jó a gyereknek összekoszolni és aludni benne). Felnött ruhát szerintem annyira nem viszik az emberek neten, fel kell próbálni, nem biztos, hogy jó a méret, kockázatos... 600 ezer alatt maradnék, így adózni nem kellene utána.

A gyerek szempontjából annyi szerencsém van, hogy a mamája minden második nap dolgozik, így ha beteg, 3 napról kellene gondoskodnom. Ebböl valamennyit az apja segítene be, végsö esetben maradna egy alkalmazott, aki beugrik miattam. De gondolkodom egy alkalmazottban, aki másfél napot segítene be. Alkalmi munkavállalóban.

A fö ok, hogy nyitni akarok egy boltot, mert tervezzük a második babát és mivel jelenleg gyesen vagyok, a másodikkal normális gyed-en szeretnék lenni. Egyelöre még homályos, hogyan is tudnánk megoldani, hogy normális gyedet kapjak, kevés legyen a járulék és legyen bevételem is. Rizikós valóban ennyi pénzt beletenni egy vállalkozásba, meg olyan dolgokra kiadni, melyeknek az ára soha nem jön vissza, de azt érzem, hogy muszáj. A vaterás biznisznek az a nagy hátránya, hogy megveszed a ruhát, fotózod, aztán egy aukciónál ülsz rajta három hetet, hogy valaki leüsse, addig nincs belöle pénz.

2756. Sorean (válaszként erre: 2755. - Petrikek)
2015. jan. 16. 16:23

Igen, nekem 3 gyerkőcöm van, a legkisebb 1 éves és lényegesen könnyebb így az életem, mintha boltot nyitnék.

Hamis illúziókat senkiben nem szeretnék kelteni, mert ezalatt a 3 év alatt, amióta csinálom, én is rájöttem, hogy nem aranybánya a ruha üzlet, de azért egy átlagos bért így, itthonról ki tudok vele termelni még az adózás, meg a könyvelő- és jutalékfizetés mellett is.

2755. petrikek (válaszként erre: 2754. - Sorean)
2015. jan. 16. 15:59
ez jó ötlet és akkor is rugalmasabb vagy, ha a gyerkőc beteg. Mert ugye ebben az esetben ott meg kellene fizetned valakit, mert be nem zárhatsz.
❮❮ ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook