Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)
Szerintem az reális a mix-nem jelent jót,átverős szaga van! Hisz a mix már ugye krém,extra ,1-2osztályt tartalmaz. De az adott eladótól kell érdeklődni mert észre vettem mindenkinél más más az adott kategória! Van akinél az 1oszt.szép utcára hordható db de van akinél már az otthoni db-ot jelenti vagy még az otthonra se adhatót :(
Tiszta szégyen amúgy...de mindegy is én nemrég kezdtem de már most csalódtam ugye vannak szemét emberek! Eddig egy embertől rendeltem 2szer és tőle fogok ismét rendelni mert ő úgy tűnik megbízható legalább is számomra!
szerintetek mennyi a krém ruha reális ára?
3000forint az mennyire reális?és mit jelent a cream mix? krémet értem de mit takar a mix?
én eddig mindig vittem a ruhagyűjtő konténerekbe,amikre rá volt írva nagy piros betűkkel,hogy kinek gyűjtik....
állítólag ezeket is ruha nagykerek gyűjtik be,és akiknek gyűjtik azok nem a ruhát kapkják meg hanem a pénzt....a ruha meg visszakerül mondjuk pont abba a nagykerbe ahonnan hoztam....
Reklamálni birsz?Mikor megmelted nem érezted hogy könnyebb?
Még soha nem halottam ilyenről.
Hét elején küldték vissza de csak ma reggel bontottam ki.
Amúgy a ruhát egy leragasztott zsákban vittem be és ők még bele tették egy karton dobozba amit leragasztottak.
Most amikor nyitottam ki a dobozt a ruhák csak úgy bele dobálva a dobozba...
Jó nem egy nagy összegről van szó , de akkor is hogy lehet ilyet csinálni??? Meg ugye a bizalom az mpl felé!!??
Mi lett volna ha egy 50 vagy 100 ezer forint értékű csomag lett volna???
Ezt meg hogy lehet?
mit reagáltak?hova lettek a ruhák?
Egyik vevőmnek postán (MPL) küldtem el egy 15 kilós csomagot.
Nem vette át és a posta vissza küldte hozzám.
A 15 kilós csomagból 10 kiló ruha hiányzott.
Na ennyit az mplről....
Igazad van, le a kalappal előtted.:) Ügyes vagy és annak ellenére, hogy ez a ruha üzlet hatalmas zsákbamacska és stresszforrás, kitartó is.:) Csak így tovább...:)
Én most találtam egy újabb forrást Angliában, akit le is "meóztam". A krém ruhát szállítási költséggel 6,5 font/kg-ért adja. Nem is ez a gond, hanem a minimális vásárlási mennyiég. 500 kiló.:(
Bár, ha nem ennyi lenne, sem tudom, hogy bele mernék-e menni látatlanban. Én már csak személyesen fogok kintről hozni.
EMBEREK vagyunk és tévedhetünk!!!!!!
Jómagam is sokszor csalódtam már...ill.talán többet
vátram az árutól ,mint kaptam ..de már tudom:
Használtruhát árulunk ,és nem Újat...akkor nem is értem,mire számítunk::::amikor előfordulnak a rendelt áruban hibás darabok...a szebb,és jobban eladható darabokon én úgy érzem lehet kompenzálni
a veszteséget...már pedig használtruha árusoknak
tudniuk kell,selejt eladhatatlan áruval számolnunk kell...jómagam és már az évek alatt kb,200kg 2.oszt gyerekruhát már elajándékoztam a helyi családsegítő központnak,ahol tudom ,hogy olyan otthonról elmenekült és bántalmazott anyák élnek,akik inkább elszöktek az éj leple alatt gyermekeikkel,de a saját lábukra akartak állni,,,és a nyomor és szegénység miatt nem hagyták el és dobták el gyerekeiket ,hanem újrakezdik...ha úgy nézem az a 200kg ruha nekem veszteség,de nekik nagy öröm volt,,,és még mindig itt vagyok...és próbálokoz talpon lenni..és dolgozni a kis turimban...
Na hát így, hogy törölve lettek a hsz-k,olyan mintha én vitatkoztam volna.....
Amúgy valaki vásárolt már a derecskei nagykerből?
Sziasztok!
Szolnok megyében tudtok jó nagykert,ahol normális 1.osztályú gyerek ruhát lehet venni?
Én kérek elnézést, hogy későn ment a számla, ezt a férjem intézte, aki nagyon sokat dolgozik és kicsit szétszórt néha. Bocs, ha érzékenyebben reagáltam a hozzászólásodra.
Minden jót, szép napot!
Abszolút nem akarlak név szerint lejáratni.
Pont hogy minden pozitívumot is feltüntettem azzal kapcsolatosan,hogy bár a minőséggel nem voltam elégedett,kompenzálást kaptam,és kulturált,normális hangnemben tudtunk az i - re pontot tenni.
(2 elégedetlen véleménnyel találkoztam az értékelések között,plusz itt 2 felhasználó írt nekem ezzel kapcsolatosan)
Mint az a fórum címében is benne van: TAPASZTALATOK....én a saját tapasztalatomat írtam le.
Valamelyik nap a számlával kapcsolatosan kérdeztem itt,ha le akartalak volna járatni,egyből kezdhettem volna úgy, hogy a vaterán az xy nevű felhasználó....abban a hozzászólásomban is leírtam,hogy nagyon készséges az eladó,együttműködő, csak a számlát nem kaptam még meg, s vajon mire számíthatok....
(azóta már megkaptam)
Szóval ha mindezeket sértésnek és lejáratásnak veszed akkor elnézést kérek mert nem az volt a célom,csak mint fentebb is írtam,leírtam a saját tapsztalatomat.
Miért késett volna a csomag? Nem Te írtad az előző hsz.-edben, hogy minden szavad igaz a Vaterás értékelésedben? Ott azt írtad, hogy hamar megérkezett a csomag (ami egyébként abszolút igaz). Most akkor nem értem.
Nyugodtan nézd meg a kimenő leveleidet a Hoxán: május 8-án 14:26-kor, 14:35-kor, 14:40-kor és 15:40-kor kérted a rag számot, plusz ebben az időtartamban kétszer írtál a Vaterára is.
Azt ígértem, ha pozitív visszajelzéseket kapok a csomagokkal kapcsolatban, akkor jelzek és eladom Neked, mert nem szeretnélek akaratomon kívül becsapni. Jött reklamáció, ezért nem szóltam, hogy eladom Neked, hanem feltettem a Vaterára, ahol feltüntettem, hogy válogatási hiba bezony előfordulhat. Te ennek tudatábam licitáltál, majd reklamáltál, majd elutasítottál minden lehetőséget a probléma megoldásra, mert nem tudtad visszaküldeni, mert le akartad zárni az egészet, stb.
Erről én tehetek? Ezért én érdemlek negatív értékelést? Ez a korrekt hozzáállás?
Ezek költői kérdések voltak...
Nagyon sajnálom, hogy ez a beszélgetés -főként az én hibámból- átment személyeskedésbe. Itt befejeztem. Elnézést kérek a többi fórumozótól!
Mégegyszer további sikeres eladásokat és minden jót kívánok!
tandi212 tőlem nem kell védelembe venned,mert akkor nem jól olvastad/értelmezted azt, amit írtam.
A SZEMÉLYES tapasztalatomat írtam le.
NEM CSAK a negatívumot,hanem a pozitívumot is.
Problémám volt nekem,is és orvosolta,normális módon és hangnemben meg tudtam vele beszélni a dolgokat.
Igen,előfordulhat válogatási hiba,hiszen emberek vagyunk,és mind tévedhetünk,de azt nem hiszem,hogy iylen nagy arányban csúszik be a hiba ,mint ahogyan azt lentebb részleteztem is.
Ilyen arányú "hiba" esetén ez már nem krém/extra csomag,hanem extra/I.osztály.
De én a továbbiakban nem szeretnék ezen vitatkozni,mert ez az oldal nem arra való,és csúnya,ha ezzel van tele a fal.
Azon kívül nem szokásom egy valakit kipécézni és azzal nyilvánosan veszekedni.(nem nyilvánosan sem)
Szerintem az összes hozzászólásomból kitűnik,hogy kulturáltan véleményt alkottam egy eladóról,aki nekem nem jött be.
Mint mondtam,a személyes tapasztalatomat írtam le mind pozitív,mind negatív oldalról.(éltem a szabad véleménynyílvánításhoz való jogommal)
40kg ruhát pedig 0 negatív és 1068 pozitív értékelés után bátorkodtam megvenni.
Viszont ha előbb olvasom a pozitív értékelések között is az elégedetlen véleményeket,valószínűleg nem veszek tőle.
Egyébként is nekem még most vált világossá,hogy rollback = sorean, mivel ritkán jártam a fórumra olvasngatni.
Minden szál összefut?:) Minden Vaterás vevő itt fórumozik?:) Ez is egy érdekes tapasztalat.
Nagyon köszönöm, hogy a védelmemre keltél, jól esik!
Őszintén szólva megviselnek ezek a kritikák, mert 1700 pozitív, elégedett adásvétellel a hátam mögött meg voltam arról győződve, hogy mindenkivel korrekten járok el. Legalábbi erre törekedtem mindig.
Nagyot akart a szarka, de nem bírta a farka... rendeltem összesen 500 kg ruhát egy olyan eladótól, akiben maximálisan megbíztam, akivel korábban soha nem volt semmilyen gondom.
Gondoltam megkapom a szuper árút és eladogatom 10 kilónként. Nem leszek olyan, mint a többi nagykeres, aki kiveszi belőle a szép db-okat, ezért lesz majd egy elégedett, visszatérő törzsvásárlói köröm... és minden megy szépen, mint a mesékben.:)
Hát nem így lett.:(
Precízen, nagyon-nagyon át kell nézni a ruhákat, de bosszantó, hogy meg kell ezt tenni azokkal a ruhákkal, amiket "best quality"-ként, elég "szép" beszerzési áron vettem meg.
Egyáltalán lehet valahonnan jó minőségű árút szerezni folyamatosan?
Megkérdezhetem, hogy a sokat emlegetett nagy méretű ruha mennyit takar? Mert valóban nem tűnt szelektáláskor soknak.
Igen, azt gondolom, valami probléma lehet azok után, hogy a postára adáskor, és másnap rag számot követeltél (úgy, hogy nem is utaltál), nem csak egyszer, hanem kb. egy órán belül 4-szer itt, 2-szer a Vaterán (nem egy napon belül, hanem kb. 1 óra leforgása alatt). Az is fura volt, hogy számon kérted rajtam, hogy miért a Vaterára töltöttem fel a csomagokat és egyszerre nekem szegezted, hogy biztos nem akarok Neked eladni. Az meg bizarr számomra, hogy azt írod, nem véletlenül kaptál ilyen csomagot. Hát persze, hogy nem, Te egy összeállított csomagot kaptál, amit a 30 (!!) csatolt kép alapján kiválasztottál magadnak. Gondolom nem véletlenül... Nem értem ezt a képzelgést, de lehet, hogy csak én vagyok túl gyanakvó. És még most is tapintatlanságnak érzem, hogy 1 órán belül 6 levéllel bombáztál meg a postára adás napján. Azt még csak-csak megértettem volna, ha késve érkezik meg a csomag és felmerül annak a lehetősége, hogy elveszett, akkor kéred a RAG számot, de a postára adás napján... nekem fura.
Ha úgy érzed, hogy azért, mert megírtam Neked, hogy emiatt tapintatlannak és erőszakosnak tartalak, sértegettelek, akkor elnézést kérek. Részemről ez nem sértegetés volt, csak értetlenül álltam az erőszakos, rámenős viselkedésed előtt. (Mindezt úgy, hogy nem utaltál előre semmit.)
A többi, minőségbeli dologgal nem szeretnék tovább vitatkozni, DE! Mikor az első reklamációt megkaptam (3 volt összesen), azonnal KORREKTEN feltüntettem a terméklapon, hogy foltos, lyukas ruhák lehetnek a zsákokban, mert éjjelenként, lámpa fénynél válogattam őket. Mindenkit megkértem, hogy ennek tudatában licitáljon. Szerintem ez sem vitatható.
Én nem mosolyogtam meg az értékelésed, miután azzal zsaroltál, hogy ha pozitívat adok, kapok egy semlegest. Leadtam az értékelést, oszt így jártam. Mindig tanul az ember...
Nekem valóban nagyon fura egy lyány vagy.:)
Sajnálom, hogy Neked is csalódást okoztak a csomagok. Nem ismétlem magam, mindent leírtam már.
Ha visszaolvastad az értékeléseimet, láthattad, hogy több, mint 1700 adásvétel mellett Te vagy a kb. 3., aki nem volt elégedett. Nem örülök neki, de nem is rossz arány...
Azt viszont nem hiszem, hogy resiveren kívül bárki is hasonló tapasztalatokat osztott volna meg Veled. Ha tévednék, tartom továbbra is a hátam, csak tudjam, ki előtt kell.;)
Nézd, én tényleg azt gondolom, hogy krém és extra minőséget kaptam, hiszen átment a kezemen jó pár hibátlan, újszerű, címkés ruha, amit egyenlő arányban osztottam el a csomagok között és voltak valóban használt, de szép állapotú ruhák. Az én hibám volt, hogy ezeket nem néztem át tüzetesen, egyesével, de a korábban ugyanonnan kapott árú miatt azt gondoltam, nem kell négyzetcentiméterenként átvizsgálni a ruhákat.
Most már csak abban bízok, hogy az a hölgy is olvassa a fórumot, akitől 500 kilót bevásároltam és aki azt mondja a reklamációinkat olvasva, hogy hazudok.
Megkérdeztem, mit tartanál elfpogadhatónak, hogyan orvosoljuk a problémát? Nem kértél "belőlem". Ezek után nem értem, miért állítasz be inkorrektnek.
Mindegy, én biztosan nem fogok több "gyanútlan" otthonról áruló anyukát "veszélyeztetni" a zsákjaimmal, mert a sok, kicsit sem pozitív tapasztalattal a zsebemben már nem merek Anglia felé sem nyitni.
Az előző kisregényemet meg azért írtam le, hogy nehogy azt gondoljátok, hogy kintről mindenképpen szép ruhákat lehet beszerezni.
Személyes tapasztalatomat írom le:
Május elején a vaterán rollback nevű felhasználótól vettem 4 zsák krém/extra nyári ruhacsomagot.(40kg)
A postaköltség átvállalását kaptam kedvezményként.
A 40kg ruhában összesen 355db ruha volt.
Ebből krém minőség összesen 27db
I.osztályú 69db (ebbe csak azt számoltam bele,amin moshatatlan folt volt,vagy szakadt,illetve lukas volt.A mosható foltosokat most extrának tekintettem)
Eladhatatlan 28db van benne,ami pl kinyúlt,kopott fürdőruha felső az alsaja nélkül,vagy fürdőruha 3éves méretű alsóval és 9 éves méretű felsővel,104méretű ágyékvédő amerikai focihoz, olajfestékkel összefestékezett lányka felső,amin már csak az ecetes olló segít, stb.)
17db különböző méretű (de inkább 11 év feletti) focis mez.
1db nehéz pvc esőkabát,ami súlyra több is mint 1kg,és a zsebeknél a forrasztás már elengedett,kétlem,hogy valaki erre szemet vetne.
Nem mindennel értettünk egyet,de végül kompenzációként 10000ft-t visszautalt.
Mivel eddig csak pozitív értékelési voltak,be mertem vállalni,hogy 4 csomagot is veszek tőle.
Azóta már visszaolvastam az értékelések között,és beszéltem is tőle vásárolt emberekkel, s bár pozitívat adtak,de többeknek is probléma volt,hogy az általa hirdetett krém/extra csomag minőségre nagyon nem az,szinte csak nagy méret van benne,több ódivatú ruhával,valamint erőssen kiválogatott "szaga volt".
Hozzám normálisan viszonyult,végig tudtunk emberi hangon és stílusban beszélni,volt aki azt mondta,hogy őt sértegette,stb.
Ez volt az első vásárlásom neten keresztül ruhacsomag tekintetében,de szerintem az utolsó is,mert összességében véve csalódott vagyok.
Nyugodtan írjátok ki a nevem és azt, hogy az én ruháimmal nem voltatok elégedettek (bár Te korábban itt a fórumon még a gyerekdivatos Rita árúját is szidtad, meg zsebibabáét is).
Tisztában vagyok vele, hogy minden kiskeres szép ruhákat, korrekt eladókat keres. Azt is tudom, hogy a magyar nagykereskedők többsége kiskerrel is rendelkezik és oda teszi ki a szép árúját, a maradékot pedig zsákos kiszerelésben adja el a magyar kiskereskedőknek.
Ezért vagyunk elégedetlenek és sokszor csalódottak. Senki nem tud folyamatosan jó minőséget biztosítani, olyat, amilyenre minden kisekereskedő vágyik.
Ezért gondoltam, hogy érdemes lenne körbe járni ezt a témát és csinálni egy olyan korrekt nagykereskedést, ahol nem verik át a kiskereskedőket.
Itt, ezen a fórumon megismertem egy nagyon kedves hölgyet, akitől többször rendeltem Angliából ruhát és mindig elégedett voltam a minőséggel. Azt gondoltam, megtaláltam azt a beszerzési forrást, akivel el lehet indítani egy sikeres, megbízható nagykereskedést.
Közben a hölgy kiszállt az üzletből, de nagyon rendes volt és megadta az üzlettársa elérhetőségét, akihez ki is ment a férjem Angliába. Amikor haza ért, kicsit csalódott voltam, mert a korábbihoz képest gyengébb árút kaptam főként krém gyanánt (de még mindig erősebbet, mint amilyen zsákokat itthon vásároltam több eladótól).
Arról nem is beszélve, hogy a több száz kg-ból 100 kg nyári, a többiben benne áll a pénzem, amíg nem tudom értékesíteni.
Ezt a 100 kilót 10 kg-onként értékesítettem. Valóban kicsit felületes lehettem, mert bízva a magyar lány válogatási módszerében (aki már előtte többször adott okot a bizalomra) és abban a minőségi besorolásban, ahogy én megvettem, nem szelektáltam eléggé alaposan a ruhákat (éjjelenként dolgoztam vele) és nem vettem észre mindent. Nem méretre válogattam a csomagokat, csak arra ügyeltem, hogy kb. egyenlő legyen a nemek eloszlása, vagy több lány ruhát tartalmazzanak a zsákok. Ez az én saram. DE! Azt senki nem mondhatja, hogy reklamáció esetén nem válaszoltunk, vagy nem próbáltuk orvosolni a problémát (nem minden kereskedő teszi ezt meg).
Aki itt, a fórumon csalódott a pár 10 kilós ruhacsomagja miatt, annak semmiképpen nem ajánlom, hogy nyisson Anglia felé.
150 kg másodosztályú ruhám van elfekvőben, amit a fent említett forrástól vásároltam "super quality minőség"-ként kb. 2 hónapja. Az megy a Vöröskeresztbe. Vissza nem szállítjuk, ha legközelebb kimegyünk, mert az eladó válaszra sem méltatta a reklamációnkat.
Azóta találtam egy Angliában élő magyar úriembert, aki szintén nem azt a minőséget küldte, amiben megállapodtunk. Pénzt vissza nem ad.
Megkerestünk Angliában nagykereket, ahol a vásárlás úgy zajlik, hogy 1 tonna alatt szóba sem állnak Veled. A vételár felét utald el min. egy hónappal előbb, a másik felét pedig a ruhagyűjtés előtt és majd küldik... a ki tudja mit.
Arról nem is beszélve, hogy a nagykeresek zöme török, lengyel, arab, stb., akikről az a hír járja, hogy képesek Next címkéket bevarratni a noname ruhákba. Szerintem ez a lehetőség is felejtős...
A másik lehetőség: kimenni és végig járni a Charity shopokat, ahol annyit sóznak csak Rád válogatás nélkül, amennyit Te kérsz. Fél font/kg-ért. Persze itt is a pult alá vannak bekészítve a törzsvásárlóknak félretett, kiválogatott zsákok, sajnos erről is megbizonyosodtunk.
Amikor eszembe jutott, hogy csinálni kellene egy nagykert, álmomban sem gondoltam volna, hogy nem nehéz, hanem szinte lehetetlen megfelelő beszerzési forrást találni. Nem csak itthon, kinn is. Ha nincs rá min. 10 millió Ft, akkor nem is érdemes bele vágni. Ha meg lenne annyi pénzem, eszembe nem jutna hagyni elúszni ezzel a zsákba macskásdival. Szóval hiába van most már elég sok tapasztalatom, nem lettem okosabb.
Mindezt nem azért írtam le, hogy mosakodjak, hanem szerettem volna megosztani a tapasztalalatimat.
Neked címezve írtam, de nem elsősorban Neked, hanem a korrekt, kétségbeesett fórumozóknak.
Szia!
A számlát illetően én is jártam így.kb 1 hónap múlva kaptam meg.....
És nekem is az volt az érzésem,hogy maradék áru.
Priviben megírod,hogy kitől vetted?
További ajánlott fórumok:
- Használt sírkő árusítása - vélemény?
- Van igény minőségi és megfizethető használt ruha nagykerre?
- Melyik használtruha nagykert ajánlanátok üzletnyitáshoz?
- Milyen típusú adózást lehet választani netes használtcuccok árusításához?
- Miskolcon használtruha nagykereskedést tud valaki?
- Használt ruha nagykert keresek