Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) fórum

Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)

❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯
2964. EzFlow (válaszként erre: 2963. - Dwayne82)
2015. márc. 14. 21:25

Ez engem is érdekelne!

Vett már valaki raklapos játékot az akciosnagyker.hu oldalról?

2963. dwayne82
2015. márc. 14. 06:52
Sziasztok!Nem tud valaki véletlen olyan elérhetöséget ahonnan angol használt játékot lehetne nagy tételben behozatni? Ha igen kérem írjon privit.Köszönöm.
2962. turki77 (válaszként erre: 2959. - Lane01)
2015. márc. 13. 18:08
Köszönöm)Szeretem tényleg,igazán)Naponta többször is végig nézem a ruhákat és elképzelem milyen kis csinosak lesznek benne a gyerekek))Ami megmarad ruha arra azt gondoltam,hogy odaadom a védőnőnek,hogy aki tényleg rászorul annak adja oda.Pl az első sztorim amiért már most elmondhatom,hogy megéri csinálni:fáztak a közmunkások és bejöttek kicsit melegedni addig szétnéztek nálam,pont az nap raktam ki pár cipőt ami a lányomé volt,300 ft-ért raktam ki őket,az egyik anyuka nézegette megkérdezte mennyi,mondtam 300 olyan lett az arca mintha azt mondtam volna nyert a lottón.Nagyon apróba szedte össze az árát,de olyan boldog volt))Tudom,hogy nem ez a sikeres üzlet titka,de szerintem szeretni kell az embereket,hogy ők is szeressenek minket)
2961. Highlander73 (válaszként erre: 2958. - Kingagal)
2015. márc. 13. 08:23
Szép áruja van!Vettem már krém-extra és 1-2.osztályt is,mindkettő szép volt!
2960. Feri apu (válaszként erre: 2958. - Kingagal)
2015. márc. 13. 07:48
Itt találsz róla infót.Legalábbis nagyon úgy rémlik.
2959. lane01 (válaszként erre: 2956. - Turki77)
2015. márc. 13. 07:07
Gratulálok az üzletedhez! Sok erőt és kitartást kívánok! Szerintem ha szereted, amit csinálsz és szívvel-lélekkel csinálod, akkor sikerülni fog! :) ennél csak jobb és jobb lehet. Most alakul még ki a vevőkör, hamarosan lesznek visszajárók. Azt olvastam, h az első félév húzósabb, de utána jobban megy. Drukkolok!
2958. kingagal
2015. márc. 12. 23:17
Kerdeznem, hogy ki vasarolt mar Lentibol Ritatol???? Mit tudtok nekem mondani rola? Milyen az aruja? Koszi.
2957. imiesmoni
2015. márc. 12. 21:22
Kerüld el nagyívben, de ha végig olvasod találsz róla infórmációt.
2956. turki77
2015. márc. 12. 19:12
Húúú!!!Hát el jutottam eddig)Megfogadtam,hogy csak akkor regisztrálok,ha már kinyitottam.Szóval az én történetem...38éves vagyok,15 éves korom óta szerettem volna turkálót,sokszor levezettem elméletben hogyan is csinálnám,készítettem üzleti tervet is,de valamiért mindig más munkám volt.Ezt a fórumot is már régóta olvasom,gyűjtöm a tapasztalatokat.Néha elcsodálkozom,hogy tényleg hányan gondolják azt,hogy a világ legegyszerűbb dolga egy turit nyitni.Szerintem ezt az egészet először is szeretni kell.Minden pénzemet félretettem hogy nyithassak,egy kis faluban van az üzlet,konkurenciám nincs,vagyis üzlet nincs,feketéző természetesen rengeteg.Csak gyerekruhát árulok,az üzlet a legforgalmasabb helyen van.Pár nagykert kipróbáltam,mindenkitől az extra 1.osztály minőséget rendeltem és iszonyatos különbségek voltak.Volt olyan zsák,hogy majdnem sírva fakadtam,az egészet ki kellett mosnom,sőt dobtam is ki belőle.A babaruhákat mosom,vasalom.Pár csomagot raktam fel a vaterára is,arra is de még nem adtam el semmit,nem túl jó képeket csináltam,ehhez még tapasztalat kell.2hete vagyok nyitva nem tudom mi a jó és a rossz bevétel,de volt amikor nagyon örültem és természetesen volt amikor egyáltalán nem,de minden pénzem visszaforgattam és rengeteg a kiadásom is.Egyenlőre saját magamnak még egy forintot sem kerestem,ami aggaszt,mert mire keresnék itt a hó vége és már most se nagyon költekeznek az emberek.A visszajelzések pozítívak aminek nagyon örülök,de senki ne gondolja ,hogy ez hűűű de milyen egyszerű,na meg hogy gyerek mellett a legjobb kereseti lehetőség.Fél éve semmit sem tudtam venni a gyerekemnek és most hogy megnyitottam időm sincs rá még hétvégén sem.
2955. imiesmoni (válaszként erre: 2952. - Kingagal)
2015. márc. 12. 15:14
Sajnos nincs, mindig más, sok mindentől függ.
2954. lane01 (válaszként erre: 2951. - Sorean)
2015. márc. 12. 14:34

Köszönöm! Lejegyeztem mindent. Rá is kérdezek a könyvelötöl, hogy hogyan tudjuk úgy csinálni, hogy a lehetö legkevesebbet kelljen fizetni.

Facebook-on is legálisan gondoltam, ugyanúgy, mint Vaterán, csak még azt nem találtam ki, hogy milyen minöségben és formában (csomag, darabra, szettek) lehetne csinálni. Lehet teszek majd vele egy próbát. Ha nincs érdeklödés, akkor marad majd a Vatera.

2953. Babika63
2015. márc. 12. 14:06
A Jakab Qualitex-nél én is tervezem,hogy szétnézek de a 290km távolság kicsit marasztal.A leírtakból arra következtetek,hogy érdemes 1x ellátogatni hozzájuk.Valaki vásárolt már náluk???
2952. kingagal (válaszként erre: 2945. - Imiesmoni)
2015. márc. 12. 13:14
Kerdeznem,hogy van-e fogalmad arrol,h a Rongyasz vagy mas nagyker nyersarujabol hany % lehet a krem, az extra,1-2 osztaly???
2951. Sorean (válaszként erre: 2949. - Lane01)
2015. márc. 12. 12:26

Megértem, hogy meg szeretnéd várni, amíg a fiad bölcsis nem lesz. Én 3 gyerek mellett csinálom, a legkisebb itthon van még velem és baromira nehéz. Nekem is könnyebb lesz, ha a ő is közösségbe megy.

Én még soha nem próbáltam facebookos csoportokban árulni, mert ellenérzéseim vannak azokkal az eladókkal szemben, akik feketén árulják itt a "gyermekeik kinőtt ruháit 0-16 évig". Szerintem ezek a csoportok nagyon sokat ártanak a korrekt kiskereskedőknek, de ez már egy másik történet...

OLX-en, Jófogáson egyetlen csomaggal próbálkoztam és mégis a Vaterán sikerült eladni. Ezekről az oldalakról még érdeklődök sem jöttek.

Igen, még mindig 6% a Vatera jutaléka, ami nem kevés, ha jól megy az üzlet, de még mindig olcsóbb, mint egy üzlethelyiség havi bérleti díja+rezsije és leírható az adóalapból.

Ahogyan leírható valóban a villanyszámla és az internetelőfizetés is. Ezen felül havi asszem 20.000 Ft benzinköltség is leírható, de ennek összegében nem vagyok teljesen biztos. Ezeket a könyvelő majd úgyis elmondja Neked.

Ezek mellett leírható még az adóalapból pl. a mosógép, fényképezőgép, mosószer. Én most szárítógépet szeretnék így venni. Ha jól emlékszem, a 100.000 Ft értékhatár alatti cikkek teljes ára leírható az adóalapból, a 100.000 Ft felettieknek pedig a fele a tárgyévben, másik fele pedig talán azt követő évben (ez már lehet, hogy változott).

2950. Edit9600 (válaszként erre: 2944. - F-mate)
2015. márc. 12. 10:05

Ezt elore nem lehet tudni.Sok mindentol fugg pl. milyen gyujtes,az orszag melyik reszerol van gyujtve,a begyujto belenyul vagy nem stb.

Ezt ki kell tapasztalni ,de ugye ez penz es ido.

Ahogy korabban irtam tobb tonnaert erdemes kimenni.

1-2 tonnaert felesleges, azt belfoldon is meg lehet venni es arban kb akkor ugyanott vagy.

2949. lane01 (válaszként erre: 2943. - Sorean)
2015. márc. 12. 07:29

Köszönöm! A terv április, de a fiamat nem biztos, h felveszik bölcsibe, várólistán vagyunk, 6-an vannak előttünk. Ez elég sok. :) a nagykerben áprilisra már a nyárit ajánlották nekem. Szeretném mindenképpen úgy csinálni, hogy a fiam legyen bölcsiben, mert akkor tudok válaszolni üzenetekre és nem kell "harcolni" a gyerekkel a laptopért. :)

Facebookos csoportokban próbáltatok már árulni? Mi a véleményetek róla? Én látok benne fantáziát. Persze csak fix áras ruhával, cipővel. Vagy ingyenes hirdetési oldalakon hirdetni csomagot? Kb fél éve nem hirdettem vaterán, akkor még 6% jutalékot kértek, hátha le lehetne valahogy spórolni.

Illetve vállalkozással kapcsolatban hallottam egy érdekes dolgot: párom munkatársa fix munkahelye mellett vállalkozik. Mivel a saját lakására van bejelentve a vállalkozás, ezért a lakás rezsijét leírja költségként, emiatt nincs bevétele és nem fizet semmit évek óta a NAV-nak. Legálisan. Hallottatok ilyenről? Próbálok ma utána nézni, hogy hány százalék adót kellene így fizetni a bevételek után, mert a semmitől többet, de kezdő vállalkozásnak hátha ki lehet így bekkelni pár hónapot, ha ügyetlenkedünk is, hátha lehet valamit okoskodni. :)

2948. Sorean (válaszként erre: 2947. - Petrikek)
2015. márc. 12. 06:36
Jól is teszed!:)
2947. petrikek (válaszként erre: 2943. - Sorean)
2015. márc. 12. 05:19
Igen... én már hetek óta árulom az átmeneti kabátokat, mellényeket...
2946. Edit9600 (válaszként erre: 2944. - F-mate)
2015. márc. 11. 19:39

Ebben igazad van, csak ugy kimenni felesleges.Egy ismerosom akinek van turkaloja az egyik faluban, egy kombival ment ki angliaba. Legjobb esetben 400-500 kg ruhat,cipot tudott volna elhozni. Nem hozott semmit csak egy minimalis mennyiseget,utana mar banta ezt az utat nagyon es ő is mondta, hogy mekkora hulyeseg volt.

Amit szerintem erdemes lenne elhozni az minimum 5-10 tonna ruha.

2945. imiesmoni (válaszként erre: 2944. - F-mate)
2015. márc. 11. 18:55

Rongyásznál a Nyers (Cash for clothes) 762Ft/kg, van ennél szerintem olcsobb helyek is, lehet számolni megéri-e kimenni.

Szerintem is csak kamion tétel éri meg ha van rá pénz meg tényleg rizikós honnan veszed.

2944. f-mate (válaszként erre: 2940. - Edit9600)
2015. márc. 11. 18:20

OK, legyen 500 Ft/kg, amit fizetsz Angliaban egy kg original balaert. Annak mennyi reszet es mennyiert tudod eladni? Nekem egy atlagos ertek is jo lesz. Akkor kiszamolom, hogy mennyire eri meg az egesz kiugrom Londonba autoval behozni a ruhat.

Nem ertettetek meg azt amit akartam irni: mindenfele elokeszulet nelkul kimenni Angliaba, es remenykedni, hogy a szerencse ranktalal, szerintem butasag.

2943. Sorean (válaszként erre: 2919. - Lane01)
2015. márc. 11. 17:53

Szerintem lényegesen kisebb körhöz jut el a minimáláras aukció, mint a sima 1 Ft-os. Sok licitáló kifejezetten becsapva érzi magát, ha 1 Ft-ról indul az aukció, de rejtett minimálára van.

Én a kezdetekkor nem mertem minimálár nélkül feltenni a különlegesebb ruhákat, majd miután a kutya nem érdeklődött irántuk, simán 1 Ft-ról indítottam őket. Nem egyszer fordult elő, hogy dupla annyiért ment el, mint amennyi minimálárat megadtam 1 héttel korábban.:)

Ha szép a ruha, jók a képek, eladja magát. Jó áron. Ettől nem kell tartanod.

Az viszont nem mindegy, hogy mikor és mit árulsz. Nem tudom, Te mikor szeretnél indulni, de ha először nyári ruhával szeretnél kereskedni, akkor szerintem ne várj túl sokat. Már simán szezonja van a nyári ruhának, de nem sokáig, max. május végéig. Már a május is gyengébb szokott lenni a Vaterán, gondolom a ballagások okozta kiadások miatt. Remélem tudtam segíteni!

2942. Sorean (válaszként erre: 2941. - B3d0374d58)
2015. márc. 11. 17:44

Szerintem ennek a hozzászólásnak éppen nem a megjelölt ár volt a lényege, én legalábbis tökéletesen értettem és igazat is adok az írójának.

Szerintem sem érdemes válogatatlan ruhát venni. Volt idő, amikor egy lány válogatott nekem Angliában ruhákat és ő mondta el, hogy szinte mindig azzal kell számolni, hogy a fele szállítmány "szemét" (ez jut el Afrikába). Ezek után 3 font/kg-ért szerették volna rám sózni a válogatatlan ruhát, ami ugye mint tudjuk, általában jóval több felnőtt ruhát (ami nem annyira piacképes interenetes eladás esetén) tartalmaz, mint gyerekruhát. Ha iskolai gyűjtés, akkor is tartalmaz felnőtt ruhát és ha válogatatlanul adják oda, akkor senki nem fogja kiválogatni a vevőnek a gyerkőc ruhát, bármennyire is szeretné.

Egy másik ismerősöm egy hatalmas nagykerben dolgozik válogatóként. Hozzájuk kamion számra megy a ruha és minden kiegészítő heti rendszerességgel. Ő is elmondta, hogy nagyon kiszámíthatatlan az éppen érkező árú minősége és összetétele (válogatatlan ruháról beszélek). Hiába van benne a főnöke az egész ruhás körforgásban már huszonx éve, még őt is érik olykor meglepetések és állandóan újabb beszerzési forrás után kutat. Ez azért talán elárul arról valamit, hogy mekkora lutri a válogatatlan ruha.

Félreértés ne essék, senkit sem szeretnék lebeszélni róla, de amikor egyszer majdnem rászántam magam, a nagykeres saját maga beszélt le róla és halkan súgta meg nekem, hogy a válogatatlanban minden (tiszta olajos serpenyőtől elkezdve, szexuális segédeszközökig) van és általában ráfizetéses.

Én maradok a krém minőségnél, amibe sajnos már Angliában is vegyítenek elég sok extrát, elvétve I. osztályt, de még így is klasszisokkal jobb, mint az itthon kapható ruha (tisztelet a kivételnek).

2941. b3d0374d58 (válaszként erre: 2939. - F-mate)
2015. márc. 11. 16:32
nem akarok beleszólni,de az árakkal nem igazán vagy tisztába..tájékozódj több oldalról szerintem..
2940. Edit9600 (válaszként erre: 2939. - F-mate)
2015. márc. 11. 15:10

150 forintos original bála :))))

A géprongyot ne keverjük már össze az eredeti originál árúval!

150 forintért géprongyot és(ha közvetlen a begyűjtőtől veszed) olasz,német,osztrák stb. konténeres gyűjtést lehet venni.

Az angol originalnak az ára kb háromszor annyi.

2939. f-mate (válaszként erre: 2937. - B3d0374d58)
2015. márc. 11. 13:18

Én csak arra gondoltam, hogy ha valaki kimegy mondjuk Angliába, akkor valószínűleg nem egy ponyvas kamionnal megy, hanem egy kisebb busszal. Abba ha 1000 kg ruhát bele tud tenni, akkor már jó. Ha az 1000 kg ruha direkt a gyűjtésből való, akkor jó minőségű része is kevés lesz, legyen 20%, amit el lehet adni pl. 1500 Ft/kg-ért. Nem tudom mennyi a sima gyűjtött ruha kilója, de legyen 100 Ft - onnan gondolom, hogy az itt szidott bálákat is valami 150 Ft-ért árulják, keresleti piacról vesz a tag, életében először van kint Angliában, nem a jó gyűjtőt találja meg, kicsit drágábban adnak neki, mert keveset vesz át, stb. Szóval kiad a delikvens 100 000 HUF-ot azért, hogy legyen neki 300 000 HUF értékű árúja. Megy a járgánnyal 4000 km-t összesen, legalább 2 országban fizet az autópályáért, a gépsárkány benyakal 400 liter üzemanyagot, ami megint ott van legalább 140 ezer HUF. Nem számoljuk a munkaidőt, mert hát a saját lesz az árú. De már így is minimum 250 ezer HUF-nál tartunk, és a csatornán se keltünk át. Hazajön, itthon kiválogatja az árút, az is idő, amit a boltban tölthetne. Szóval szerintem magán import esetén jobban megéri a válogatott, nagyobb kg. értékű ruhát behozni, mint a selejtet tartalmazóval szerencsét próbálni.

Persze egy kamionnal más lesz a számítás eredménye. Én ezt csak azért írom, hogy nehogy bárki is nekiinduljon a nagyvilágnak egy kis kalkuláció nélkül.

2015. márc. 11. 09:58
ők hol vannak?
2937. b3d0374d58 (válaszként erre: 2926. - F-mate)
2015. márc. 11. 08:27
személyes tapasztalatom,hogy rendben van h válogatott ruhát veszel(elvileg magában foglal az ár egy minőséget,gyakorlatban nem biztos:sajnos onnantól kezdve,hogy válogatott ruhát vásárolsz ki vagy téve a ténynek hogy az igazán szép és jó darabok nem fognak hozzád eljutni),viszont az originált ruha sokkal többrétűbb árut takar,és nem mellékes.hogy az ár is töredék...én ajánlom az originált árut,ne mkell tőle félni,15 éve dolgozunk vele
2936. Sandi6
2015. márc. 10. 22:29

Sziasztok!

Esetleg a Ruhaimport Kft.-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Most szeretnék otthon csinálni egy turkálót gyerek extra minőségű ruhákkal.

Sokat keresgettem neten,de eddig ők tűnnek a legszimpatikusabbaknak.

Koszonom a segitseget elore is!

2935. EzFlow (válaszként erre: 2917. - B3d0374d58)
2015. márc. 10. 20:58
Leírnád privát üzenetben? Köszönöm!
❮❮ ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook