Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
igen a P doki :)
imadom,nagyon aranyos :)
amugy felek is.mert hallottam olyant.hogy valakinek szetnyilt
lehet.hogy tenyleg csak tulparazom az egeszet
kezdem erezni a koldokom :)
De neked mini hasplasztikád volt.Eleve köldököt sem vágnak.Az nem ugyan az.Sokkal kisebb műtét.
Kiengedés után még kb 1hétig ne nagyon mászkálj emberek közéNeked jönnek...ilyesmi.Aztán a 2.héten már mehet a séta és a szabad levegő hosszabb rövidebb időre.Ne erőltesd túl magad de egész nap fetrengeni sem szabad.A kettő közt meg kell találnod a neked való ideális mennyiséget.
Mellesleg ahogyan az orvosi mondás is tartja:A műtétet elvégezzük,a többi már a betegen és annak szervezetén műlik.
P doki?
A nagyon aggodos fajta. Nem nagyon örült a sok virgonckodasnak..
En gornyedve is mentem mindenhova. Arkad nincs is messze pedig a korhaztol.
Mi ez hogy het?
Hany ORA? Nem het.
Nekem voltak gondjaim a savoval/valadekozassal es otodik nap engedtek csak ki. Aznap 4 oras pecsi varosnezes.
Kovetkezo nap pecsi plaza (melltarto proba!).
Nekem raadasul mell ES hasplasztika volt egyben. Hatodik nap negyoras vonat Pestre.
A teljes,100%-os helyreállás az valóban 1-2 év mire beáll.
Szócal.Műtét után mikor először látod a hasad,először veszik le ezt a szart,kötnek át,az a végleges hasad.
Utána a gyógyulási fojamatban,deformálódni fog a hasad.Lehet h bedagad,hurkás lesz picit..ilyenek...ez a gyógyulási folyamat része.
2-3hét után fogod azt érezni,hogy az a has,az új hasad,a tiéd.Ekkor létrejönnek az idegpályának a kapcsolatai.Ekkor ez még nem az érzés,hanem az elhalás,vérkeringés helyreállítása.
Utána minden héttel egyre jobb lesz,de rendesen érezni vele több idő lesz.
Előfordulhat az h reggel picit érzel vele,estére már nem,mert fáradnak a szövetek.
Orvosis vagyok,nem beszélek mellé.Ez alapszintű anatómia.Nyilván nem vagyok plasztikai sebész(nem is leszek),de ezeket tanuljuk.A bőr amúgy nem szív,vagy érsebészet.
Ez mit jelent???? Egy-ket ev mulva mi lesz a hasammal?
Csak nem meghizom? :D
Ez nagyon jo hir.
Örülök. :)
Sziasztok!
Örömhír, már alig van luk a hasamon, szépen összement, már nagyon pici, de kedden még kell mennem kontrollra.
Szorítsatok, hogy 8 hetesen végre megszabaduljak a haskötőtől. :-D
10 nap van karácsonyig. :-))
Kedden gyártom a cukimentes-ch csökkentett lisztes mézeskalácsom! :-D
Szia!
Igazad van,,a bőr alsó része 2hét alatt már letapad.Ebben teljesen igazad van.De gondolom Ő a teljes helyreállást értette és az jóval hosszabb.Én kb a 3.héten éreztem azt h rendben van a hasam.Érezni stb--- az hosszabb idő.
Szia!
Hülyeség,hogy fél év alatt tapad le a bőr,akkor nem lehetne levenni a haskötőt 6 hét után,mikor én két hetesen mentem varratszedésre akkor kérdeztem a dokit hogy mikorra tapad le a bőr,azt mondta már letapadt(2 Hetesen!!!)
Oldalt feküdtem én már a második naptól,lehet...
Háton nem tudtam egyáltalán feküdni,rosszul voltam.én kb 3 hét után tudtam teljesen kiegyenesedni,de akkor már nagyon fájt a hátam a görnyedéstől.Ha izmot is varrtak neked is(nekem igen)akkor az tovább fog fájni,illetve nem fáj,hanem olyan mintha izomlázam lenne.
Szia.
Akkor kezdjük.
A hasadra a bőr hosszú hónapok,kb fél év alatt tapad le rendesen.De lehet az is,hogy 1év alatt áll vissza 100%ban.Ne ilyedj meg,körülbelül 4hét múlva fogod úgy érezni,hogy a hasad a tiéd,ami annyit tesz,hogy az alsú rétegek már lent lesznek,érzed is,hogy van hasad,de totál érzéketlen lesz még egy jó ideig.A feszülés,olyan mintha leesne érzés a 4.-5.hét után kezd csak megszűnni.
Kiegyenesedni csak az idő kérdése mikor fogsz tudni.Vak akinek egyből megy,pl nekem,de van akinek szintén idő kell hozzá.
Oldalt aludni elméletileg lehet,de az első 2hétben nem ajánlatos,bírd ki háton.Én 5hete csak háton fekszek.
sziasztok! nekem múlt hét csütörtökön volt hasplasztikám....gyönyörű lett....de viszont lenne néhány kérdésem...
mennyi idő alatt tapad le kb a bőr? olyan érzés mintha leakarna esni....menés közben mindig fogom :D
mennyi idő után tudtatok normálisan kiegyenesedni?...kegyetlenül fáj a hátam....nem is tudok egyszerre néhány percnél tovább állni/menni
és végül mennyi idő után lehet oldalt aludni?
Szia.Megnyugtatásul mondom,nekem a köldök alatti részemen majdnem végig ilyen.Ez attól van,hogy estére fáradnak a kötőszövetek és felpúposodik.Teljesen normális.Majd idővel elmúlik.
Azért van középen a púp mert ott tapad utoljára,ott van a letöbb izomszövet.Olyasmi ez mint az izomláz.Bedagad.Nem kell félni.Elmúlik idővel.Ha nagyon aggódsz keresd meg adokidat vele.
Sziasztok!
Tettem fel egy képet,nézzétek meg légyszí,a vágás felett középen púp van de reggel nincs mikor felkelek,az azért van mert már nem hordom a hsakötőt és bedagad?De amúgy nem kemény,csak lesz egy púp :(az majd eltűnik?vagy ott lepadhatott a hegem ? :(
Ha nagyon kemény a hasad, meny el az orvoshoz. Ano nekem azt mondta az orvos, ha kemény és feszül a hasam menyek visza, de szerencsére nem volt ilyen problémám, le is kop, kop. :-)
orvoshoy
Tündérke vagy!Köszönöm a választ.Én 1 hét múlva leszek 6 hetes.Még mindig feszül és nyom a hasam,de sokkal jobban vagyok.A fürdés sem rémálom már,mert eddig katasztrofális volt az állapotom ha levettem a kötőt,most viszont már nagyon jól bírom.Kb 1 hét óta pedig elmúlt az érzés h nincs hasam.Érzem h van hasam,valszeg letapadtak az alsó részei a bőrömnek.De ti is tudjátok milyen érzés eleinte,olyan mintha az nem TE lennél,most viszont már a hasam is én vagyok.
Amúgy adnék egy tippet hátha vki találkozott a problémával.A haskötő nyomásától előfordulhat az,hogy a bélműködésed rosszabb lesz emiatt szorulás is kialakulhat.Komolyan.Ha ilyen bajotok van/volt az a haskötő miatt van.Nekem eddig 1x fordult elő ilyen.Ajánlom a Guttalaxot,nem olyan mint a többi hashajtó.Beveszel 10-15cseppet és reggel el tudsz menni wc-re.Nincs bélmorajlás meg a többi szarság és nem is küld meg azonnal hanem kb 8órára rá,de fogsz tudni wc-re menni.
Gondoltam megosztom veletek az infót.
A haskötőt amúgy ha úgy érzitek vissza lehet néha tenni stb....
A dokik elvégzik a műtétet,de nem tudják azt h milyen érzés.Annyi az előnyöm h az én Doktornőmet is műtötték ezzel,szóval jobban át tudja érezni a dolgokat.Mellesleg vicces h megműtötték a Doktornőmet és rá 4napra már ő műtött másokat.Na ilyenek a kemény csajok:)
Mindenkinek jobbulást,majd teszek fel képeket,aktfotókat magamról:)Csak vicceltem.Tényleg teszek majd a hasamról h milyen volt és most eddig milyen.
Pussz mindenkinek
Szia!
Én 7 hetes leszek hétfőn,nekem is be van dagadva még a hasam,ez eltarthat még egy darabig,mondjuk én már nem hordok haskötőt,nem fáj semmit,csak bedagadok estére a vágás felett.
CSajok.
Mostanra az 5.hétre kezd összeállni a hasam.A Varrataim szépek,viszont a hasformám még nem a legjobb.Még be vagyok dagadva viszont kezd összeállni a hasam.NEktek meddig volt fdagadás ha volt?És mennyi idő míg rendesen felveszi az alakját.
Jobbulást mindenkinek.
Köszönöm :)
Ti sem panaszkodhattok ;)
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?