Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hasplasztika tapasztalatok fórum

Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: hasplasztikázók képei
97940. Emese21 (válaszként erre: 97936. - Bigibigi)
2017. márc. 19. 09:05
Nagyon köszönöm a biztatást.
97939. 86251afac9 (válaszként erre: 97936. - Bigibigi)
2017. márc. 19. 08:27

Mintha magamról olvastam volna. Nem tudtam visszaadni ennyire még a blogomban sem a félelmeimet.

Kiegészíteném azzal h töröltem magam innen annyira kikészültem, pláne mikor láttam kinél mivel jár ez. Aztán újraregeltem de pár napig biztos voltam benne h megfutamodom. Mégse tettem. És a nehézségeim ellenére sem bánom h belevágtam. De hidd nem egy hétig bántam.:)))

97938. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97936. - Bigibigi)
2017. márc. 19. 08:08
Örülök, hogy javul a helyzet, nekem is lassan lett újra varos a sebem, ahol letépte a kötés, de kitartást. Meggyógyul!
97937. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97923. - Emese21)
2017. márc. 19. 08:06

Szia! Szerintem az a legfontosabb, hogy megbízz az orvosodban. Hogy érezd, ez az aki kell és rábízod magad, vakon. Én sem bántam meg, nagyon vártam a műtétet, de kavarogtak is bennem a hülye gondolatok...

Mára újra végigcsinálnám, de az első héten csak élni akartam és látni felnőni a gyerekeimet...

97936. Bigibigi
2017. márc. 19. 07:03

Sziasztok!

Jelentem, a kezdődő szétnyílás (kis fehér kör) úgy tűnik, hogy a szilikontapasz alatt hámosodik, a kiterjedése nem nő, ezért aztán reménykedem, hogy a helyzet javulni fog.

Emese! Nyilván mindenki csak magából tud kiindulni, így én is, de ez alapján én bátorítanálak téged! Hipochonder hajlamaim, akár ájulásig fajuló tűfóbiám ellenére vágtam bele a teljes hasplasztikába (értsd: izomvarrás, köldök-áthelyezés, zsírszívás és köldök alatti bőr kivágás), mert nap, mint nap zavart, amit a terhességgel feljövő 45, majd azután lemenő 35 kg hagyott maga után.

A műtét előtt szorongtam, arra gondoltam, hogy micsoda önző felelőtlenség kockára tenni az életem, mikor gyermekem is van. Ugyanakkor tudtam, hogy ezek ma már rutin műtétek, ez egy plasztikai sebésznek olyan, mint nekünk elmenni a hipermarketbe nagybevásárolni. Illetve azzal is nyugtattam magam, hogy az igazán rossz részt át fogom aludni.

Amikor a műtőbe mentem, elfogtak a kételyek, mert nem egy high-tech műtő volt, az aneszteziológus sem volt túl kedves és a műtős fiúnak is úgy kellett szólnom, hogy a lábam leszíjazásával ugyan várja már meg, míg elalszom. De bíztam az orvosomban, és csak erre koncentráltam.

Az első éjszaka volt szörnyű, illetve az első hetet nem feltétlenül csinálnám végig minden hónapban :) De a második héttől elég gyors a javulás, és egyszercsak azt veszed észre a 3-4. héten, hogy már a legtöbb dologban nem akadályoz a műtét.

Az, hogy lehetnek komplikációk, az szerintem olyan dolog, hogy beülsz a kocsiba és lehet baleseted, vagy rántott húst sütsz és megégetheted a kezed. Nekem is most kicsit szétnyílni látszott/látszik a heg, de ez is - mint ahogy a többi lehetséges komplikáció is - nagyon jól kezelhető, semmi életveszélyes nincs benne.

A végeredmény a kellemetlenségekért abszolút kárpótolni tud.

Lehet, hogy hülyén hangzik, de én szimpátia alapján is választottam orvost és kicsit "vizsgáztattam" is őket. Találkoztam olyan orvossal, aki nem is tudta, hogyan álljon neki a műtétemnek úgy, hogy ezt megelőzően volt már vérrögöm. Találkoztam olyan orvossal, aki a kérdésemre, hogy milyen vitaminokat, ásványi anyagokat kell szedni a műtét/előtt után, azt közölte, hogy "semmi különöset".

Aztán az orvos, akit végül választottam, teljes nyugalommal kezelte a múltbeli vérrögömet, elmondta, hogy hogyan kell így előkészülni a műtétre és mit kell utána csinálni. Számára a vitaminok kérdése sem volt ismeretlen és teljesen magabiztos volt minden kérdésben. Azonnal lefoglaltam nála a műtéti időpontot.

Ezzel csak azt akartam elmondani, hogy orvos és orvos közt óriási a különbség, érdemes személyesen 2-3-4 orvossal találkozni, hogy legyen összehasonlítási alapod és érezni fogod, melyikükben tudsz megbízni :)

Nagyon sok sikert kívánok neked, várom én is a fejleményeket :)

97935. Emese21 (válaszként erre: 97934. - Nick08)
2017. márc. 18. 21:42
Nagyon köszönöm :))
97934. Nick08 (válaszként erre: 97923. - Emese21)
2017. márc. 18. 21:20

Szia Emese21!

Nem rabeszelni akarlak, de en most vagyok 6,5 hetes es semmilyen komplikaciom nem volt es 3,5 het utan ujra ember voltam. Semmi sem fajt, tudtam hajolni stb. Mondjuk engem nem csipotol csipoig vagott, hanem 2-2 cmrel beljebb, es a koldokomet sem csinalta ujra, de izomvarras az volt. Szuk 2 het utan mar dolgoztam irodaban, mondjuk az elso 1 hetben marhara szenvedtem...

Termeszetesen meg erzeketlen a hasam es puffad, de probalok pozitiv lenni, h bo fel ev mulva lapos lesz :) en nem toprengtem sokat a dolgon, nem is olvastam utana, csak egyeztettem az orvossal es belevagtam, aztan szornyulkodve olvastam ezen a forumon a tapasztalatokat... bizzal az orvosban es magadban :)

97933. Ildiko helmy (válaszként erre: 97932. - Szabadoskinga)
2017. márc. 18. 17:59
Nem, nem elírás ezt az ajanlatot én kaptam gondolom errol van szó... és nem az egytlen ilyen összegü ajanlat személyes konzultacio során...:(
97932. szabadoskinga (válaszként erre: 97909. - 86251afac9)
2017. márc. 18. 15:53

Èn külföldön élek,(innen telefonaltam emaileztem le mindent)ezt pontosan tudja a dokim is ès ennek ellenère 550.000ft-ot kért a hasamèrt, a dr.Rose magànklinikàn. Vannak kivètelek. :)

Èn nem èrtem ezt a 3.500000ft-os arajalatot màsnàl?!?!?! Ez valami elíras lehet nem?

97931. Emese21 (válaszként erre: 97930. - 86251afac9)
2017. márc. 18. 13:29
Köszönöm:))
97930. 86251afac9 (válaszként erre: 97923. - Emese21)
2017. márc. 18. 12:09

Emese, ez egy nagyon komoly nagy műtét. Senki nem gyógyul pikkpakkra két nap alatt de fél éve tuti tag vagyok, a nagyon nagyon sok emberből én eggyel találkoztam aki megbánta de az is nagyon sokára derült ki. A műtét után a gyógyulás mem hat hét. Nyílván felveszi az ember a fonalat és teszi a dolgát de a 100%azért a gyógyulást tekintve egy év. Igaz fél évvel később már csak 5-10% ami hátra van a 100ig de van. Sztem a többség a műtét utáni napokban átélte a mekkora marha vagyok kár h belevágtam érzést de ez természetes. Ahogy a félelem is vagy a rettegés. De ha akarod menni kell az úton. És tenni a dolgod, félni, felkészülni h legyen segítség utána majd befeküdni.

Sztem a du-i műtéttel nincs gond. Egyik kedves csapattagunkaz, aki sok erőt adott nekem is este műtötték. És mára semmi baja.:)

97929. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97927. - Ermelinda)
2017. márc. 18. 08:30
Én nem használtam ilyet, ahol nekem egyszer lejött a var , csak betadinnal kezeltem és kötöztem, igaz lassan, de szépen újra varosodott és begyógyult.
97928. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97920. - Ermelinda)
2017. márc. 18. 08:27
Igen, ezt osztom. A seb re csak betadint tegyél és esetleg sebtapasz.
97927. ermelinda
2017. márc. 18. 08:00

Esetleg a sebösszehúzó tapaszról tapasztalat?

A megnyílt sebem már nem váladékozik, egy kis pötty van a gézen, nem több. Látom, hogy elkezdődött összehúzódni, most a lyuk kb. 0.5 cm átmérőjű.

Tapasszal érdemes siettetni (és remélni, hogy szebben forr össze), vagy várjam ki, míg magától gyógyul?

Köszönöm !

97926. Emese21 (válaszként erre: 97924. - Táncoló napsugár)
2017. márc. 18. 07:53
Igen ez a deutani idopont nekem is nagyon későnek tunik.Radasul egesz nap nem ehetek ihatok csak reggel.De nem en kertem az idopontot ő mondta,hogy ekkor tud muteni.
2017. márc. 18. 07:51
Köszi lányok , Megfogadva!!! Hálás vagyok az infokert , Műtét utani tapasztalataitokat olvasva ma már tudom elhamarkodott döntés lenne kiutazni....
97924. táncoló napsugár (válaszként erre: 97923. - Emese21)
2017. márc. 18. 07:44

Pesze hogy vannak problémák,hisz nagyon nagy műtétről beszélünk,és hosszú idő a gyógyulás,de megéri türelmesnek lenni!

17kor műt??? :(

Hát...Te tudod.....

Szerintem az orvos is ember....én úgy gondolom este már fáradt egy ekkora műtéthez.

97923. Emese21
2017. márc. 18. 07:36
Sziasztok!Nagyon sokat olvasgatlak Titeket,már többen befogadtatok a naplótokba,hogy egy kis batorsagot szedjek össze,mert elvileg 12-én műtenek teljes hasplasztikával.DE kezdek elbizonytalanodni,mert azt veszem észre, hogy majdnem mindenkinek van valami ha kicsi is de problemaja.Vagy ezek megoldódnak??Ezek ellenére nem banta meg senki?Teljes bizonytalanságban vagyok.Masik kérdésem,hogy nagyon laza a dokim.4 orvosnal voltam és Ő volt a legszimpatikusabb.Megbeszéltük az időpontot kaptam egy véralvadasgatlóót papirokat,hogy olvassam és találkozunk 12-en valamikor,mert 17.00'kor műt.Persze,ha bármi kérdésem van hívhatom.Előleget sem kért. Ez mindenkinel így történik?Nagyon köszönöm a válaszokat ha irnatok valami megnyugtatót.
97922. norika85 (válaszként erre: 97921. - Táncoló napsugár)
2017. márc. 18. 07:27
Én sem választanám az Egyiptomi műtétet tényleg bármi felmerülhet , ha van még időd keres egy másik dokit itthon....
97921. táncoló napsugár (válaszként erre: 97910. - Ildiko helmy)
2017. márc. 18. 07:14

Szia!

Ahogy már privátban is írtam,mindenképp kérj időpontot Kovács doktorhoz.

Ha nem veszi fel elsőre vissza fog hívni Patricia.

Figyelj,Egyiptomban bármi adódik mit csinálsz utána?

Kit fogsz otthon megkérni hogy segítsen?

Mindenképp közelebbi orvosban gondolkodj.

Kovács doktor kijár Bécsbe is.

97920. ermelinda (válaszként erre: 97919. - Bigibigi)
2017. márc. 18. 06:01

Bigi, nekem az orvosom mindig azt mondja, hogy sebre csak betadin.

Kíváncsian várom, hogy mit mond a dokid, nagyon remélem, hogy jó dolgokat fog írni!!!

97919. Bigibigi
2017. márc. 18. 05:27

Köszi mindenkinek a gondolatokat. Dokinak tegnap irtam, mellékelve a képet, még nem válaszolt.

A contractubex csípte este, kék kenőcsöt majd kenek rá. Ma reggelre mintha kicsit hámosodott volna a teteje a tegnapi lyukhoz képest. Remelem nem fog szétnyílni :(

97918. Kiss Ildikó (válaszként erre: 97912. - Bigibigi)
2017. márc. 17. 22:14

Szia Bigi! írtad hogy két hetesen voltál varratszedésen, én arra gondolok hogy maradt ott még cérna, ez sokszor előfordul hogy marad bent akár hosszú darab, vagy egészen kis darab; ha mész legközelebb kontrolra az orvosod megmondja, ő azonnal fogja látni hogy cérna, vagy egy kis savó

kend valamivel ez a lényeg

nekem nagyon jó volt a Kék-Lukács kék krém az ilyen kis sebekre ( kérdezted a kék krémet múltkor )

97917. JJnew (válaszként erre: 97910. - Ildiko helmy)
2017. márc. 17. 21:55
Szerintem ez rengeteg penz. Angliaban hasplasztika kb £6000 ami €7000. Miert dragabb Ausztria?
97916. 86251afac9 (válaszként erre: 97912. - Bigibigi)
2017. márc. 17. 21:51
Nekem olyan lyuknak tűnik mint amikor a savó miatt kilyukad a heg és ott kifolyik a cucc. De ilyen gondom épp nem volt ezért ez csak tipp. Doki mit mond?
97915. ermelinda (válaszként erre: 97912. - Bigibigi)
2017. márc. 17. 20:59

Bigibigi, nem akarok vészmadár lenni, de mikor nekem szétnyílt, így nézett ki. De ne legyen így nálad!!!

Teszek fel képet a naplómban, nézd meg, hogy az enyém honnan indult.

Előtte a heg körül nem volt piros a bőröd?

97914. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97912. - Bigibigi)
2017. márc. 17. 20:33

A heg szerintem szép, ahogy gyógyul váltogatja az "alakját" , nekem is volt hogy pirosabb volt (főleg a var leesése után, erre a doki is felhívta a figyelmemet, hogy piros lesz), aztán egyik nap szélesebbnek láttam, másnap nem. Mindenképpen kenjed, körömvirág krém nekem használt.

Az a lyuk nem tudom, esetleg fertőtlenítsd betadinnal pár napig, szerintem az begyógyul. De lehet valaki itt rúd okosabbat nálam. Jobbulást kívánok!

97913. ermelinda (válaszként erre: 97900. - Szatina)
2017. márc. 17. 20:31

Kriszti, elképesztően sokat javult, nagyon örülök!!!

Most már csak előre kell nézni, és minden rendben lesz:)

97912. Bigibigi
2017. márc. 17. 19:50

Sziasztok! Segítsetek kérlek.

3,5 hetes a hegem. Érdekes módon a bal oldalamon szép vékony a heg, a jobb oldalon elkezdett szélesedni és feltűnt egy fehér "folt" a hegen. Teszek róla képet a naplómba.

Szerintetek mi ez?

Koszi a segítséget

97911. kiscsillag0430 (válaszként erre: 97908. - Ildiko helmy)
2017. márc. 17. 17:47
Neeeem, de láttam munkáját (azért ajánlom ) és állítólag reális áron dolgozik. Ha nem laksz messze, szerintem megérne egy találkát.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook