Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Jaj szegényem.... :( Jobbulást neked.Kívánom,hogy érd el azt a külsőt amit szeretnél. A fogyásodhoz pedig minden elismerésem. Sok puszimat küldöm! Kopogtatnék a naplòdba ha szabad.
Nekem azt mondta a dokim, ha leesik a var, akkor a heg piros lesz és utána fog Szép lassan kifehéredni. Szerintem jó úton haladsz. ..
Szia NVZR,nem semmi amin keresztül mentél,ugyanakkor legyél büszke magadra mert nem könnyű 120-rol 65-re fogyni,sőt egyáltalán nem könnyű,és meg tartani se,fel a fejjel és vigyázz magadra,legyél türelmes .☺
Sziasztok,szép napot mindenkinek aki olvassa a fórumot.Köszönöm szépen Bigi,szuper vagy és így ismeretlenül is felnézek mindenkire aki bele vágott.
Szia Tancolo Napsugar!
Nekem is 4 hete volt haskorrekciom!a doki aki kiszedte a varratokat direkt felhivta a figyelmemet,hogy ne ijedjek meg,mert befog pirosodni a hegem.Ez a normalis heggyogyulasi folyamat! Inkabb arra kell vigyazni,hogy ne feszüljön!ezert fontos a haskoto,meg hogy kenegesd!
Holnap lesz 4hetes a hasheg korrekcióm.
Múlt szerdán voltam varratszedésen.
Akkor egy vékony fehér vonal volt a heg,most mintha kezdene bepirosodni.
Nagyon szeretném ha szép vékony fehér maradna,hiszen pont azért feküdtem újra kés alá mert vastag vörös volt teljes hosszában,és szerettem volna hogy szép legyen.
Ideges vagyok,rettegek hogy milyen leszek.
A seb már leesett róla teljesen.
Esténként körömvirággal kenőccsel kenem,reggel Bephanten Pluszal.
Volt már más is így?
Mit csináljak?
Szia!
Várd meg hogy mit mond az orvosod,de szerintem is mindenképp menj el máshoz is konzultációra.
Nekem is egyben csinálták a melleim és a hasam.Én is úgy gondoltam,mint Te,hogy egy altatás egy szenvedés.Annyival nehezebb,higy a szervezetnek két helyre kell koncentrálni a gyógyulásra.
Van egy ismerősöm,neki az implant cseréjét helyi érzéstelenítésben csinálták,Ő ragaszkodott ehhez a megoldáshoz.
Szeretnék jelentkezni a naplód olvasására.
Köszi csajok! Még megvárom az újabb 6 hetes kontrollt. Kíváncsi vagyok, akkor mit mond a dokim. Azóta ajánlották dr. Győrffy Lajost is Győrben. Lehet, hogy utána inkább elmegyek hozzá is, mástnem egy konzultációra. Veszíteni valóm nincs. Igazából az ambuláns műtéten vagyok fennakadva. Csináltak már ilyet valakinek helyi érzéstelenítésben? Én ettől nagyon félek. Azt nem bántam meg, hogy egyben meglett a kettő. Egy altatás, egy szenvedés, csak örültem volna, ha sikerül is a műtét. Igazából egy hét volt, ami nagyon rossz volt, de simán elviselhető.
Csináltam egy titkos naplót. Oda tettem fel képeket.
Nekem is voltak ilyen gondolataim. Attól féltem nem ébredek fel az altatasbol es mi lesz majd a gyerekkel... es hogy lehetek olyan önző, hogy kockáztatom a szépségért az életem. Stb.
Szerintem szinte mindannyian vivodunk előtte ;)
Ajánlom neked dr. Viczián Csabát. Emberséges ár, emberséges hozzáállás.
Nem vagyok orvos, de műtét kozben szerintem nincs megdagadva semmink, pont ezert tudnak szépet alkotni. A dagadas a műtét utan kezdődik, nem?
Biztosan igy is csini vagy!! :)
Szia! Én kíváncsi vagyok a képekre, azaz rád, ha gondolod tedd fel. Sajnálom, hogy elégedetlen vagy, kár, hogy rábeszélt az egybe műtétre. Így a hasplasztika után én nem bírtam volna ki, hogy felül is mozgáskorlátozott legyek egy darabig.
Szerintem menjel el masik plasztikai sebeszhez is feltetlenul. Lehet ugyan hogy nem fognak a mas munkajahoz hozzanyulni, de az is lehet hogy igen. Sok sikert!
Sziasztok! Még új vagyok köztetek, de már jó ideje olvasgatom a fórumot, gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat. Nekem kicsit bonyolultabb műtétem volt sajnos. A sztorim: Nagyon kövér voltam. 174 centi magas vagyok, és 7 évvel ezelőtt 120 kiló voltam, tavaly év végére sikerült elérnem a hőn áhított 65 kilót, ami az ideális a magasságomhoz. Mindezt hülyébbnél hülyébb diétákkal, nagyon kevés sporttal. Gondolok itt heti egy alkalom fallabdára. Szóval el tudjátok képzelni, mennyi bőr maradt rajtam. Beleestem a TB-által támogatottak közé, megvolt a BMI, 39,6-ról mentem le 21,5-re, fél évig tartottam igazoltan az elért súlyt, majd elmentem a győri helyreállító plasztikai sebészetre a kórházba. Na most, nekem még volt pluszban egy születési rendellenességem, egy befelé nőtt mellbimbó a jobb mellemen, amihez még kamasz koromban hozzá "nőtt" egy jó kis mell-aszimmetria is. Csak, hogy ne legyen egyszerű az élet. Emiatt is volt részemről ez a súlyos elhízás is. Soha egy kapcsolatom sem volt emiatt, pedig már 33 éves vagyok. De elértem a súlyt, gondoltam egyben megműtenek rajtam mindent, és kezdhetem a boldog új életemet, egy átlagos testben. Doki közölte, hogy oké, a has menne TB-re, de a mellet nem támogatja az OEP. Gondolom, lelevelezhetem velük, de ő erre sok esélyt nem lát. Felesben pedig nem lehet műteni, hogy fele magánban, fele TB-re megy. Így hát kénytelen voltam a magán-műtét mellett dönteni, mert nem akartam, hogy kétszer legyek altatva. Mondták, hogy fájdalmasabb lesz, de én túl akartam lenni egyszerre mindenen. Így tehát január 11-én megműtöttek: volt egy hasplasztikám, összevarrták a hasizmomat, (nagy fogyás miatt kettévált), elméletileg vettek ki a jobb mellemből bőrt, csináltak egy kissebb mellbimbó-udvart, és volt egy mellbimbó kiemelésem, amihez pedig szükség volt implantátumra, hogy azt alulról tartsa valami. Ball mellembe csak egy implantátum került, hogy valahogy kinézzen így fogyás után. Most leszek 8 hetes, a hasam szépen alakul szerintem. De a mellem sajnos szörnyű. Műtét utáni 3. héten szedték csak ki a varratokat, mert a doki pont elutazott. Bőgve, vérezve jöttem haza, annyira fájt a varratszedés. Főleg a mellbimbónál. (5 csomó volt rajta :-( ) Annyira megemelte azt az óriási heget, ami volt rajta, hogy alatta elvágja a varratokat, hogy konkrétan letépte a fél új mellbimbómat, majd közölte, hogy ez még nem akar lejönni, úgyhogy hagyjuk, majd leesik az a heg magától. Csakhogy ahogy feltépte, vérzett, majd mint kiderült, (a 6. héten is még ott virított a heg), újra hozzáhegesedett a feltépett bimbó a nagy heghez. Alatta elkezdett begyulladni, úgyhogy én ezt szépen megoldottam magamnak, feláztattam, és leműtöttem magamnak. Gondoltam inkább én magamnak szép lassan, "fájdalommentesen", mint hogy megint a doki csak úgy feltépje. Most vagyok a 9. héten. Végülis lett valami mellbimbó szerű kis valamim, csak így a felszakítás miatt egy lapos kis valami lett. Plusz nem igazán sikerült kivennie a dokinak a nagyobb mellemből elegendő bőrt, tehát maradt az aszimmetria, csak most nagyobb mellekkel az implantátum miatt. Múlt héten voltam kontrollon, azt mondta a doki, hogy majd 6 hét múlva menjek vissza, és akkor majd beszélünk a továbbiakról. Kérdeztem, hogy konkrétan miért nem vett ki alulról bőrt, amikor eleve a T-vágás volt megbeszélve, de azt mondta, hogy elégnek tűnt a bimbóudvar kisebbítéssel kivett bőr, így kevesebb vágásom is van, meg műtét közben fel is volt dagadva, ott egyformának tűnt. Tehát legyek elégedett. Azt mondja, hogy ez simán megoldható kisműtétként helyi érzéstelenítésben. De én nem tudom, hogy akarom-e ezt. Eléggé el vagyok keseredve. Nem akartam mégegy műtétet. Most várnom kell legalább fél évet, és csak utána lehet egyáltalán újra műteni. Csak azt nem tudom, hogy merjek-e újra a kése alá feküdni. Másodszorra menni fog? Megint mennyiért? Vagy ez is garanciás? Végülis az aszimmetriával nem igazán sikerült mit kezdenie, pedig ez volt ez egyik legfőbb indokom, amiért rászántam magam a műtétre. Szerintetek? Vélemény? Rakok majd fel képeket, ha kíváncsiak vagytok rá.. :-(
Napról napra könnyebb lesz☺Én is szeretném az aranyhalacskát kifogni,vagy csak úgy felébredni de sajnos nem lehet.Te túl vagy rajta és sok sok türelem😇
Húu nagyon szép a hasad!!!
Még nem tudok nyilatkozni arról, hogy megbántam-e, vagy helyesen döntöttem-e, mert még hosszú az út a gyógyulásig. Most 4 hetesen nyűgnek érzem a haskötőt,azt, hogy jó pár dologban korlátozva vagyok és vissza akarom kapni a régi aktív életemet, természetesen lapos hassal:DDD
Megpróbálom türelemre inteni magam... Jövő héttől már dolgozok, remélem akkor jobb lesz, elfoglalom már magam.
Aranyos vagy,úgy érzem kevés lesz ez a fél év+mondjuk 3hónap várakozási idő.Másik gondolat meg az hogy oep vagy magán út?fogalmam nincs mennyibe kerül,de ez emberi gondolat ha fizetek akkor talán jobban végzi a dolgát az orvos,ilyen kusza gondolataim vannak😱de mindenkinek aki át esett rajta,főleg a közelmúltban szívből kívánom hogy minél előbb gyógyuljanak meg.Dolgozni mennyi idő után lehet?
Én annyira rettegtem h el sem tudom mondani. Konkrétan pánikoltam. Olyan gondolataim voltak h túl nagyot áldozok a szépség oltárán, majd csonkacsaládban nőnek fel a purdék mert meghólok, szereztem xanaxot h alduni tudjak, szted hatott? Napokig pislogtam éjjel h mekkora gyopár vagyok h erre adom a fejem, miközben annyira vágytam a lapos hasra. Szval de, rettegtem. Meg sokan itt még, de belevágtunk. :) Most vagy soha. :))) Nem egy nap alatt jött ez az úri hobort h varrodába visszük a bőrünk. Sokunk évekig álmodott róla. Normális ha félsz. :)
Köszönöm szépen,hogy érzed magad?Meg bántad?
A Tétényiben csinálnak OEP-re, nekem is ott csinálták meg 5 hete. Kb.3 hónapra kaptam időpontot (lehet, hogy ment volna előbb is, én konkrétan február elejére kértem)
Oké,köszönöm szépen,remélem sikerül engedélyt kérni☺
Nagyon ügyes vagy,és bátor is🙂
A naplómnál ha kérsz engedélyt (mert titkos), akkor be tudlak engedni! :)
Köszönöm szépen,alapból meg kell várni a fél évet,és ez idő alatt tovább igyekszem fogyni mindenképp. Ti nem féltetek a műtéttől?Töredelmesen be ismerem hogy a tavaly nagyon el voltam keseredve a túlsúly miatt,bypassra jelentkeztem,aztán szerencsémre nagyon jó háziorvosom van és m i mindenről tájékoztatott:igy számomra több lett a negativ és visszakoztam,így vágtam neki az életmódváltás ba,kb.három hónap volt nehéz,most már eszembe se jut,ez a normális. Esetleg azt tudjátok hogy érdemes hasizmot erősíteni?Gondolok itt hasprésre egy terembe,stb....
Nagyon szépen köszönöm ,már a gondolattól is kiráz a hideg😱meg nézhetem a képeidet?
Én mindenképpen megcsináltatnám a helyedben de csak ha elérted az álomsúlyt. A-15kg nagyon nagyon sok ám, ha műtét után fogyod le nem leszel sokkal előrébb. Ha tudsz tovább fogyni akkor ne add fel, csináld. Fél ev elrepül hamar.
Nekem fizetős volt, bár jogosult lettem volna államira (112 kilóról fogytam 75re szülés után).
Ha jól tudom, akkor a Tétényi úti kórházban csinálnak OEP finanszírozott műtétet, kb. 3 hónap előjegyzési idővel - de vannak nálam jobban tájékozottabb oep-esek szerintem :)
Csináltam naplót, benne néhány képpel a műtét utáni első 3 hétről. Mai fotó a legfrissebb, ma 3 hete volt a műtét :)
Nagyon szépen köszönöm,jól esik olvasni jó dolgokat,úgy érzem hogy igazából azzal tudnám az i- re a pontot fel tenni. Neked fizetős volt vagy oep?Orvost ez ügybe mikor érdemes keresni és kit?Amúgy Budapesten élek.Előre is köszönöm a válaszokat
Ma 3 hete volt a műtétem, tehát még frissek a nem kellemes élmények is, ennek ellenére azt mondom, hogy vágj bele! Annyira más így öltözködni, megnő az ember lányának önbizalma, javul az életminősége. Pár hét kellemetlenségért cserébe bátran öltözködhetsz és mehetsz strandra. Szerintem megéri :)
További ajánlott fórumok: