Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Remélem, hogy én is ugyanezt fogom mondani!!!:)
Nagyon bizakodó vagyok.
Fekete nadálytő krémmel kentem az oldalamon a lila foltokat. Sőt mindkét karomon is nagy lila-fekete foltok voltak (oda adták a vérhígítókat), azt is kentem a krémmel (ennek ellenére még mindig nem szívódott fel teljesen)
Annyira azért nem kell megrémülni!
Nem tudom minek rémisztgetnek feleslegesen!
Egy műtét nyilván úgy érzed majd magad mint akit megműtöttek, de a császárhoz képest ez semmi!
Túl leszel rajta! Amúgy meg hozzáállás kérdése... nyilván lehet picsogni hetekig, de az élet nem áll meg!
Nem lesz semmo gond!
Őszinte legyek vagy kíméletes? :D
Az első hét pokoli volt, fájt is, nem is tudtam rendesen mozogni, szétnyírta a bőröm a haskötő, aludni csak háton tudtam, amitől már nagyon fájt a hátam.
Aztán kitapasztaltam a haskötőt, kipárnáztam gézlappal, ahol szétnyírta mindig a bőröm, lassan az oldalamra is tudok feküdni aludni, és a séta sem okoz már gondot, de kiegyenesedni nem tudok teljesen, ahogy köhögni, tüsszenteni és orrot fújni sem.
Az első hetet túl kellett élni, azóta azért jobb a helyzet :)
Nekem is az volt, tegnap volt két hete.
Azzal nyugtattam magam a műtét előtt, hogy úgyis aludni fogok műtét közben. És tényleg! :D
Én jóval kisebb műtétre vállalkozom. Ma kértem időpontot.
Erősen lóg a szemhéjam, annyira, hogy zavar a látásban. Emiatt TB-re mehet az operáció.
Persze izgulok, de változatlanul csodállak benneteket a bátorságért és az elszántságért. Én "csak" úgy fogok kinézni, mint akit nagyon megvertek, de május végi az időpont, akkor már nem feltűnő a napszemüveg. Milyen jó, hogy a nagy lencse is divat! :D
Jó lesz megint tisztán látni. Tavaly volt a szürkehályog műtét, annak az eredményét most rontja, hogy (főleg a bal szememen) belógni látom a látómezőben a szempillák tövét, homályos a látásom és önkéntelenül dörzsölöm a szemem, ami nem ajánlatos dolog. Ha felcsippentem a szemhéjam, akkor semmi gond.
A lila szín a műtét után két héttel felszívódott szeméremdombról. Az oldalamon két oldalt még halvány zöld-sárga néhol, de onnan is szépen múlik.
(hétfőn voltam 3 hetes)
Azt mondják még elég sokáig duzzadt lehet jóval a műtét után is, de ebben majd esetleg megerősítenek azok a fórumtársak, akiket már korábban műtöttek.
A duzzanat mikor ment le? Egyáltalán lement már?
Nekem is duzzadt a szeméremdomb és a varrat felett egy kicsit, így ha haskötő nélkül ülök le, hasonló "hurkák" keletkeznek, mint műtét előtt. Remélem elmúlnak és nem marad ott :)
Mikor nekem egy hét után leszedte a kötést az orvosom (a csövet is akkor vette ki), meg akartam nézni, "viccesen" meg is jegyezte: minek akarom megnézni, lesz még elég időm nézegetni:DDD
Így csak mikor haza értem, akkor láttam először a hasamat. Rosszabbra számítottam, pedig így is voltak lila foltjaim a hasamon, a szeméremdombom padlizsán színű volt, és duzzadt (fájt is).
3 hét alatt a foltok nagyjából felszívódtak, egy része még sárga-zöld.
Sziasztok!
Kèp a naplómban! Kitartás minden sorstársnak!
Sok helyen olvastam, hogy váladék jön, savó, felszakad a seb, stb., úgyhogy féltem nagyon a műtét utáni időszaktól. Néztem képeket is, hogy az első pár hétben kicsit horrorisztikusan néz ki a has.
Engem 2 hete hétfőn műtött a doktor úr, kedd reggel a drainek ki lettek véve, délben jöhettem haza. Tehát 1 napot töltöttem a klinikán (teljes hasplasztikám volt, izomvarrással, küldök alatti rész kivágásával és zsírleszívással).
Mikor mentem 1 hetes kontrollra és a doki leszedte a kötést, mondta, hogy nézzem meg a hasam, de nem mertem, számítván a "horror"-ra, amiket láttam korábban más fotóin. Itthon aztán kíváncsiságból megnéztem és meglepődtem. Nem volt színes-véraláfutásos a hasam, egy cérnavékony hegem van már most is bikinivonal alatt és a köldököm körbe varrva, ennyi.
A köldököm alatti rész érzéketlen (ott biztos nem fog fájni a varratszedés :D), a szeméremdombom van picit bedagadva, de arra azt mondta a doki, hogy normális és idővel elmúlik.
Semmilyen váladékozás nincs, a varratomnál már kezd leszáradni a var, bízom benne, hogy a varratszedés nem lesz szörnyű.
:)
Bigibigi, nekem hétfőn volt varratszedés, a hasamon középen és két oldalt szinte semmit nem éreztem, de az oldalamon mintha a bőrt nyúzta volna le. Számoltam a másodperceket, hogy mikor lesz vége. Bár "fájdalmas" is lehet, szerencsére gyorsan megcsinálta.
Jövő héten lesz 3 hete, hogy műtöttek, Jósvay főorvos úr csinálta a hasamat. Egy hét után haza engedtek (akkor már két napja nem ürült semmi a palackba), pár nap múlva már mentem is vissza. Sikerült 40 ml savót leszívni, a többit nem tudta, így megnyitotta a sebemet. Onnan már szépen ürült, ha nem nyomkodtam, akkor is. Pár napja nyomkodásra már nem jön belőle semmi, de még naponta így is van 2-3x kötéscsere. A köldököm alatt bordós, kemény, puffadt, feszít is, feltételezem, hogy ott van még folyadék. De hétfőn megyek kontrollra, majd ott kiderült.
Haskötő: én a 3 tépőzáras fajtát használom, nekem ez vált be, egyedül is fel-le tudom venni, nem szükséges hozzá segítség.
Sziasztok!
Szerdán leszek 8 hetes!
Minden szuper!
Annyi, hogy vagy 2 napja jobban érzem a hasam! Az izomvarrást! Meg mintha jobban dagadna is mint szokott meg úgy be van állva olyan betonná!
Lehet visszább kellene vennem? Kicsit többet pihenni? Pedig hasonló mozgalmas életem volt az elmúlt 2 hétben is de akkor nem tapasztaltam ennyire ezt!
Volt valakinek hasonló??
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?