Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Az érzékelésem szerintem lassan visszajön teljesen. Már csak egy pici kb 5cm2-es területen nincs, a többin visszajött. Ha azt nézem, hogy 5 hós elmúltam ez baromi lassú, de haladás. A maradék kis részen is biztos vagyok benne, hogy lassan visszatér. A tens gép nagyon jó és az ödémás részem is nagyon puha. Mikor elkezdtem a nyirokmasszázst olyan kemény volt mintha beton lett volna, de csodásan felpuhult.
A hízás a legnagyobb ellensége az egésznek azt mondják. Három gyereket szültem, 60kg vagyok, inkább genetika mint erőfeszítés. Terhesen voltam 70, de ebből 4,5 a gyerek volt. :) Nagyon szeretem ezt a karcsú vonalat, amit ad a tükörkép és úgy gondolom ha csak pár évig élvezhetem akkor is jó. A hegem hajszál vékony, gondolom ez nem változik már, hiszen azért akárhonnan nézem ez a 6. hónap közepe, ha eddig nem szélesedett ki eztán sem fog. Lapos, nem keloidos. Itt ott pirosas még de azért kell egy év a kifehéredéshez sztem.
Sajnálom, hogy ennyire megbántad, de ha most tornával és diétával visszafogynál talán megint lapos lenne. Sztem úszógumival sokkal nagyob darab az ember nem? Valahogy az összképet nagyon el tudja rontani.
Bízakodó vagyok, nem is szabad másképp. Ha bikinit nem is veszek fel, talán sosem, akkoris annyira tetszik ruhában az alakom és büszkén húzom ki magam, veszek fel feszülős toppot is. :) Talán egyszer a biknis képemre is ezt fogom gondolni. De ha nem sem érdekel. Olyan bojler alkatú voltam az úszógumimmal. Felül egy bojler, alul két cingár láb. Most karcsú vagyok.
Szia!
Néztem a fotódat.Gratulálok!Nagyon szép lett a hasad! :)
Megkérdezhetem,hogy mivel kented a heged?
Igen, én is ebben bízom, hogy az idő segít. Jelenleg egymással párhuzamosan 3terápiát vettem igénybe. A sima torna, heti 4x1 óra, a tens készülék, az idegek stimulálása miatt, vagyis az ingeráramot és a harmadik a nyirokmasszázs. A három közül a leglátványosabb a masszírozás. Az érzékelés helyreállítását a tens segíti, ezt használják pl a stroke esetén lebénult idegek újraindítására is, a masszírozás után 24 órával 3-4 cm el is csökken a duzzanatatnál a körfogatom ami azt mutatja, hogy ödéma, s nem zsír maradt benn. De hamar visszaáll a méret az eredetire.
Mesélnél egy kicsit a te utadról ennek kapcsán? Senkinek a blogján nem láttam olyan gondot, mint amivel én harcolok. Hasonlót igen, de ilyet mint az enyém, nem.
Biztos, hogy az idő is megoldás, de jó lenne tudni, vagy hinni, hogy az a duzzanat ami most megvan a köldök körül is és ráncossá teszi, valaha lemegy. Néha olyan szélmalomharc. Bár ruhában kifejezzetten komolyan szépnek érzem magam. Bikinit nem vennék fel, de ruhában sztem nagyon csini vagyok. Az a baj, hogy a műtét előtt sem éreztem úgy h 3 csodaszép baba után nem lennék szép. Az volt az álmom, hogy szép leszek illetve annak érzem magam bikiniben is. No ez eddig kimaradt.
Kedves Táncoló Napsugár,
Köszönöm a bíztatást! Tudom hogy megoldja sz idő! Remélem igazad lesz és egy év mulva csak emlèk marad!
😁
Szia!
Sok idő,hónapok,sőt.....én inkább fél évet mondok...nálam még több volt.
Mi "csak" egy heget látunk...de belülről ott van egy hatalmas nagy szét trancsírozott terület,egy óriási seb,és hosszú idő mire az idegek,vérkeringés,nyirokkeringés regenerálódik.
Szia Nik,
Nekem is hasonló a hasam... mint aki terhes!
Kemény is és a vágástól felfelé duzzad! Néha olyan érzésem van hogy egyszer felrobban...
Nézz rá a naplómban.
Vannak jobb napok meg rosszabbak is! Nem tudom mitől függ még nem jöttem rá, de biztos hamarosan rendbe fogunk jönni!
Szerintem igen, mert a hosszú heg is megy lejjebb.
Az első 2 hétben bárhogy felrakhattam a haskötőt, "jó" volt. A napokban már nem tudom eléggé lentre rakni, hogy tartsa a heget alulról, mert annyira lent van a heg, hogy már felpödrődik a combomtól a haskötő ha teljesen be akarom fedni.
Szóval szerintem fog vándorolni lefelé.
Egyébként amikor az első 7-10 napban levettem a haskötőt és tükör elé álltam, teljesen deformáltnak láttam a hasam, de szépen alakul, kezd emberre hasonlítani :D
Úgyhogy szerintem ne aggódj, jó lesz az :)
Szia!
Szerintem semmi gond nincs.
Nekem is nagyon sokáig ugyanazok a panaszaim voltak mint neked.
Pl. 10honaposan is sokszor erzem hirtelen felkelesnél hogy jól megbolygattak...
Én úgy gondolom hogy kell egy év legalább a teljes regenerációhoz.
Nyirokterápiát nem próbáltam.
Mit takar ez pontosan?Érzel javulást?
Én még csak 2 hetes vagyok, de pont tegnap voltam varratszedésen és kérdeztem az orvosomtól, hogy hogyan érdemes elhagyni a haskötőt.
Azt javasolta, hogy először éjszakára vegyem le, aztán nappal is el lehet kezdeni pár órára. Az "érzést" lehet helyettesíteni hasszorítós fehérneművel.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?