Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Van valaki ,akinek nem sikerult jol a hasplasztikaja es ujra kellett muteni?
Köszönöm
Mindenképp megfogadom a tanacsodat:)
Sziasztok, bejelentkezek: tegnap voltam 6 hetes. Voltam kontrollon is, minden rendben (nekem mindig ezt mondja az orvosom, már nem is csodálkoztam), mától pedig már dolgozok.
Kb.3-4 napja beforrt a sebem, nem jött már váladék, nem is kell már betadinnal kenni, elég rá a krém (az én orvosom a körömvirág krémet preferálja:)
Szóval a hegem még kicsit "csipkézett": két nagyobb lyuk összeforrva, három pici lyukacska halványan (ezekből semmi nem folyt korábban).
És azt mondta az orvos, hogy most már többet nem is akar látni. Esetleg egy év múlva hegkorrekció miatt (ha szeretném), vagy ha baj van.
Már az 5.héttől haskötő nélkül alszom, és ma már munkába sem vettem fel. Érzem is, hogy dagad a hasam, talán délutánra már felveszem a szorítós bugyit (a túlélő csomagomat hoztam azért magammal:)
Amit kérdeznék: a kórházi társamnak a 6 hetes kontrollon azt mondta a dokija, hogy jót tesz vele, ha a hasát krémmel átsimogatja, masszírozza. Esetleg más is kapott ilyen tanácsot?
A lányok azt mesélték, a császárhoz képest sétagalopp a hasplasztika, ezt nem tudom megerősíteni mert sose szültem még!
Én 2 hét után tudtam először sétálni, el a fodrászig ami itt van nem messze, hogy végre meg legyen mosva a hajam (hetekig nem tudtam hajat mosni mert zuhanyozni se tudtam). Én 7 hétig voltam táppénzen, ülőmunkát végzek, nagyon rossz ülni műtött hassal! De ez ne legyen mérvadó, mert a többiek 2 hetesen már kocsit vezettek :D meg mosogattak meg a franc tudja mit csináltak, csak én fetrengtem az ágyban 2 hónapig. :D
Viszont segítségre azért lesz szükséged mert átkötni magad nem fogod tudni! 4 kéz kell hozzá, reggel és este. Anyát vagy anyóst mindenképpen mozgósítanám egy pár hétre.
Szia Cukorszirup.
Köszi,hogy lelket ontesz belém. Eleinte nagy volt az elhatározásom ,majd jött egy igen mély völgy (olvastam egy csomó szörnyűséget),hogy hagyom az egeszet.De szerencsére ráakadtam sok elegedett írásra akik már túl voltak a nehezén senki nem bánta meg. És most ismét nagy lendülettel vetem bele magam,de a félsz még nagy úr:))12-én megyek Dr.Görcsihez.szorísatok léyszi..
Sziasztok! Tudom, hogy nem leszek népszerű a mostani bejegyzésemmel, de mégis szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat. Régen írtam már, sok új nevet látok :)
Most volt 1 éve, hogy megcsinálták a szép hasamat, 60 kilós fogyásom után. Évekig tartottam a lefogyott súlyom, mielőtt a műtétbe belekezdtem. Emlékszem, hogy a műtét után mindig mikor mértem magam a mérlegen, sírógörcsöt kaptam 10 deka plusztól, és persze aznap már nem ettem semmit, hogy másnap inkább 30 deka mínusz legyen. Akkor elképzelni se tudtam volna, hogyan élem túl a telet.
Elkezdtem hízni, sajnos többet is ettem, elég rossz passzban voltam lelkileg. De ahogy elkezdtem odafigyelni a kajára, azt vettem észre, hogy nem mennek lefelé a kilók, sőt... nem értettem miért, hiszen annyira nagyon könnyen tudok fogyni, hogy hihetetlen. A 60 kiló is úgy lement rólam, ha tudtam volna hogy ilyen könnyű, akkor hamarabb belekezdtem volna.. Kiderült hogy a megváltozott étvágyam, a több kaja mellé egy masszív pajzsmirigy alulműködés is párosult. Szerencsére már helyére rázódott, de 15 kiló plusz lett a vége (amiből már 4 kilót le is adtam!).
Az ok ami miatt leírom ezt nektek: igazak a hírek arról, hogy a műtött has nem nagyon tud hízni. 15 kiló plusszal is szuper szép a hasam, a vágásnak semmi baja, szép lapos, amilyen volt műtét után! Helyette alaposan megcombosodtam, kicsöcsösödtem, meg szép széles hátam lett (haha) de a hasam, na az nagyon pöpec maradt. Tehát ne essetek abba a hibába, hogy 1-2 kiló pluszon (vagy mint én 10-20 dekán) pánikba essetek, mert nem történik semmi!
Lement már 4 kiló, nyárig lemegy a maradék. És kitartást mindenkinek, ugyanis 1 biztos: megéri! :)
A nyirokmasszázs apró körkörös masszázs és nem fáj.
Gyakran keverik a cellulit masszázzsal, maguk a masszőrök is, de a cellulites fajta az fáj, durva erős. Nyiroködémánál ez nem túl jó, mert lila lesz a páciens összetöri a hajszálereket nagyobb ödémát is tud okozni.
Sziasztok!
Tobben irtatok, h jartok nyirokmasszazsra. Azt pontosan hogy kell elkepzelni? Nekem 7,5 hetes a hasam, es furi, kellemetlen erzes, ha barmi is hozzaer, meg persze tok duzzadt... nem faj amikor masszirozzak? Honnan tudom, h jo szakembernel vagyok? Van vm. egyedi technika erre? Koszonom
Szia Angela! gratulálok a szép új hasadhoz :) nagyon tetszetős 😉
pár nap és gondolom kiveszik a varratot jövőhéten
én is Honvédos vagyok, mindennel elégedett voltam ahogy te is írod : )
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?