Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Igen, így van, a Honvédban is.
Nekem a Tétényit ajánlották, ezért mentem oda.
Tényleg érdemes körülnézni, elmenni konzultációra több helyre is.
Én megkérdeztem az orvostól, hogy mennyi volt a súlya a leszedett bőrnek, azt mondta, hogy kb. 0.5 kg. Régen le kellett mérni, de most már nem kötelező. (TB-re műtöttek)
A kórházban, és itthon az első hetekben nagyon keveset ettem, nem volt étvágyam, ha többet ettem, rögtön úgy éreztem, hogy szétpukkad a hasam.
Miután jobban lettem, az étvágyam is visszajött, sőt most már unalmamban is eszek sajnos. Egy hónapja vagyok itthon, azóta +1 kg felugrott.
Tegnap 5 hetes voltam, tettem fel képeket a naplóba.
A 4.héten végétől már nem folyt a sebemből a savó, de így is elég hosszú idő, míg a lyuk beforr. Most ott tartok, hogy egy vékony, új bőr van a lyukon.
A hegem most eléggé "csipkézett" képet mutat, mindenhol meg van szakítva:) Jobb oldalt van a régi lyuk, új lyuk, bal oldalt pedig a három pici lyukacska.
És tegnap aludtam éjszaka először haskötő nélkül! Megmondom őszintén nagyon-nagyon paráztam. Sajnos én még a hasamból semmit nem érzek, és olyan mintha egy fekete lyuk lenne a helyén. Azt hittem borzalmas lesz haskötő nélkül, de meg kellett állapítanom, hogy nem is volt olyan rossz....
Köszönöm a beengedést Lányok! Nem semmik vagytok!!! Szatina,köszönöm a kedves szavakat,szèppé tetted a napomat! Egy Angyal vagy. 😘
Nono hat Te pedig... egyszerűen jobb olvasni a naplod mintha konyvet olvasnék,humoros és odavonzza az embert! Meg mindig jokat nevetgelek. :)
Szép és gyors javulást kivanok azoknak a csajsziknak akinek még hátra van egy kicsi,és mindenkinek mosolygos szep napot... puszijaim
Köszönöm. :) Az igazság az, hogy a műtét előtt sosem edzettem. Genetika, hogy nem vagyok elhízásra hajlamos annyira, de tény én utálom pl a kenyeret, a tésztákat sem szívlelm szval egész életemben a halat, fehér húst és a zöldségeket szerettem. No és a csokit, nekem ez a gyengém, ezt igyekszem visszafogni. :)
A műtét után 4hónap telt el mikor azt mondtam, sem a puffadást sem a seb felett az ödémát nem tudom elfogadni, mindent kipróbáltam ami jött szembe, a tornát is. Sokáig büntetésként éltem meg, semmi szeretem dolgot nem éreztem eziránt de úgy érzem, muszáj. Hogybsegít e? Nem tudom. Konkrétan 3dolgot csinálok a lapos hasért. A tens gép, a torna és a nyirokmasszázs. Sztem ez utóbbi segít leginkább és leglatványosabban. A többi is de azt nem látom hiszen naponta sokszor nézek tükörbe, nehéz észrevennem a mini változásokat. :)
Ma 4 hetes a hegem, tettem fel fotót a naplómba - akit érdekel :)
A kis lyuk már úgy tűnik javul, kisebb lett, és hegesedni látszik. Köszi mindenkinek a biztatást :)
Köszönöm. :)))
Azért a macaronnak álcázott szappant kihagytam volna ha lehet. :DDD
Én műtét előtt 3-4 héttel kezdtem a "vitaminkúrát".
Érdemes előre foglalkozni a hegkezeléssel is, ez is olyan, hogy "ahány ház, annyi szokás". De nyilván nagyon fontos.
Az én dokim a Puckpharma által forgalmazott szilikontapaszt ajánlotta kifejezetten. A 25x30 cm-es szilikon lapot vettem meg, abból vágom le a szükséges csíkokat (így a leggazdaságosabb). A tapasz 4 hétig használható, utána cserélni kell. A tapasz max. 12 órát lehet rajtad / nap, én ezt nappalra használom. Éjszakára contractubexszet és Lukács féle kék kenőcsöt használok felváltva. Hallottam még a cicaplast-ról is.
A kissé szétnyílt hegemre a kék kenőcsöt használom, nagymamámnak az gyógyította be a két tenyérnyi cukorbeteges lábszárfekélyét.
Nekem az első 3 napban kellett, hogy legyen velem otthon segítség, utána már ha lassan is, de lehet boldogulni (valaki meg már 2. naptól tök jól van - ez is változó).
Sok sikert és kitartást! :)))
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?