Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Volt valaki aki küzdött a dagadással? 10 hetes vagyok
Komolyan lassan kidurran a hasam! Pedig a műtét óta csak fogyok!
Mikorra múlik el? Valakinek tapasztalat? Javaslat?
Képek a naplómban!
Köszi és szép napot mindenkinek!
Mint 45-ös :), csatlakozok Szatina véleményéhez, 40 felett még semminek nincs vége! Sőt :DDDD
Én egyfajta jutalomnak is tekintettem a műtétet, amiért keményen megdolgoztam. És sokszor gondoltam arra, hogy miért éljem "így" le az életemet, ha van rá lehetőség, hogy "másképp" is legyen.
Neeeeee, ezt neeeee!!! 40 évesen is szépek lehetünk!!! Oks, nem a hamvas bőrünkkel de a kisugárzással, a jól érzem magam a bőrömben érzéssel igenis kitűnhetünk a szürke közegből!!! Nehogy feladd!!! Olyan sokan rettegtünk, nem vagy ezzel egyedül de hidd el ha ennyire rég vágysz rá, megéri. Ez nem egy úri hóbort, elérhető ma már nekünk is, hétköznapi halandóknak!!! Ne add fel az álmodat. Én rettegtem, hidd el. Nem bánom h mégis belevágtam.
Te se fogod.
És tudod, aki nem fél, nem lehet bátor. És mi mind bátrak voltunk itt. Nehéz döntés, mégnehezebb mikor félünk, de ha rossz lenni a bőrödben, változtathatsz. Csak te. Más nem. De még élhetsz simán 50évet ha 40vagy. Többet mint eddig. Ez nem az út fele. És ha igazam van, ebben a bőrben akarod leélni? Biztos? Mert ha el tudod fogadni és legfőképp szeretni magad, akkor ne feküdj kés alá. De ha nem, ne add fel. Mindenki fél. A szerencsésebbek csak fél percre, a kevésbé azok meg aludni se tudtak hetekig. :)
Akkor vedd magadra nyugodtan és bátorodj! :))
Én azt mondom, hogy ha minden nap azzal kelsz és azzal fekszel, hogy nem szép a hasad, nem tudsz úgy öltözködni, ahogy szeretnél, szorongást okoz, de anyagilag megteheted, hogy megműttesd, akkor ne gondolkodj rajta. Olyan jó érzés lesz a műtét után csininek lenni... :)
Nagyon fontos, hogy a szervezeted felkészítsd a műtétre, mert rajtunk is sok múlik ám.
Néhány kéretlen, ám jószándékú tanács:
C vitaminból napi 1000 mg a műtét előtt és a gyógyulás alatt is. Cink, szelén segíti a sebgyógyulást (én Béres activalt szedek, abban van), illetve szedek hialuron savat is, valamint magnéziumot. Műtét előtti este már be kell adni a véralvadásgátlót, aztán a műtétet követően 3 hétig minden nap, kb. ugyanabban az időben (tévedés a 2 hét, a 3. héten a szakirodalom szerint a legmagasabb a trombózis veszély!). Dohányzást értelemszerűen fel kell függeszteni, lassítja a gyógyulást.
Havi vérzésre is érdemes figyelni - ez csak praktikus javaslat. Nem túl kényelmes ha megjön a műtét után pár nappal, mikor egyébként is minden bajod van. Arról nem is beszélve, hogy hajlamosak vagyunk vérszegénységre, tehát időben jó, ha elválik egymástól a műtét és a havi vérzés. Pl. a havi után 1-1.5 héttel műtét és mire legközelebb megjön, már képes leszel ellátni magad :)
A kórházba érdemes nadrág-felsős pizsi helyett hálóinget vinni, mert nem túl kényelmes a nadrágért lehajolgatni (az ágytálazásról már nem is beszélek, mert nem mindenki tud műtét után 2-3-4 órával felkelni és elmenni a wc-re.)
A haskötőt vedd meg előre, vagy ha benne van a műtét árában, akkor csekkold le, hogy milyen! Nekem benne volt a műtét árában, de amit adtak, az túl kemény, "műanyagos" volt és végigküzdöttem 2 hetet, mire el tudtam menni egy gyógyászati boltba olyat venni, amivel kompatibilis vagyok.
Ugyanez igaz a kötözéshez szükséges eszközökről: bőrt le nem nyúzó tapaszról, betadinról és gézlapról érdemes előre gondoskodni.
A többiek még biztosan kiegészítik egyébbel, ha valami kimaradt :)
Írt a doki, hogy betadinozzam és ne tegyek oda szilikon tapaszt. Ezekre mondjuk magamtól is rájöttem, illetve kenem a Lukács féle kék krémmel. Nőni nem nőtt a lyuk, ez bizonyos. Illetve már nem is annyira lyuk, mert a teteje "hámos", nincs mélyedés. Amúgy nem jön belőle semmi.
Viszont a felsőhasam viszonylag lapos, alul a vágás felett-alatt fel van keményedve, gondolom ez feszíti a varratot is. Erre van valakinek tippe? (azon kívül, hogy szúrjam hasba magam köldök alatt, mert úgysem érzek ott az égvilágon semmit :D)
Tényleg...valakinek visszajött az érzet a köldök alatt? Elég horror fürdeni és hozzányúlni, olyan, mintha más hasához nyúlnék hozzá :))
Sziasztok!
Tettem fel 6,5 hetes kepeket.
Aki szeretne kopogtatni, elotte irjon par sort. Koszi :)
Ez teljesen normalis.
Viszont csak olyan doki kese ala fekudj akiben teljesen megbizol
Én három évvel ezelőtt már elhatároztam , hogy megcsináltatom a hasplasztikát, de épp munkahelyet váltottam, az fontosabb volt, hát lemondtam az időpontomat.
Végül azért (is) szántam el magam újra, mert a 3 év alatt az elért súlyomat megtartottam (világéletemben a kilókkal küszködtem), és sajnos a kötényhasam semmit sem változott. (mitől is?...)
Csodálkoztam magamon is, mert annyira nyugodt voltam, teljesen kívülről szemléltem az egész történetet. Nem izgultam csak az utolsó pillanatban, mikor toltak a műtőbe.
Valahogy úgy voltam vele, hogy ez "megoldandó dolog": Ha rosszindulatú anyajegyed van, kivágják.
Ha visszered van, eltávolítják. És ha problémád van a hasaddal, eltávolítják a felesleges bőrt.
És akkor be is fejeztem a témával kapcsolatos fórumok, topikok olvasását, nem néztem meg több előtte-utána képet.
(ami nem biztos, hogy jó, mert akkor már korábban jobban tájékozott lettem volna az esetleges következményektől)
Nem, még most sem bántam meg a műtétet. Most, hogy előfordulnak szövődmények (sebnyílások), azért elkeseredek néha, de inkább a "soha nem lesz már ennek vége?" gondolatok jönnek. Bár jól tudom, hogy a teljes gyógyulás minimum egy év (akár még hosszabb is), próbálok türelmes lenni, és minden esetleg -még- felmerülő problémát nyugodtan kezelni.
További ajánlott fórumok:
- Voltál már TB által finanszírozott hasplasztikán?
- Kihez menjek hasplasztikai műtétre?
- Létezik még hasplasztika TB-re?
- Van valakinek információja Dr. Balajthy Tibor plasztikai sebészről? (mellfelvarrás implantátum nélkül és hasplasztika) Esetleg ár infók?
- Zsírleszívás, hasplasztika egészségügyi okokból
- Mire számíthatok mini hasplasztika+hasi zsírleszívás után?