Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Dolgozni? Hát ez annyira egyénfüggő. 2hét után vezettem autót előszőr, de itthon már a. 2. napon betettem a mosást, teregettem, meg igyekeztem felvenni a fonalat. A két hét kemény lett volna, nekem 3-4 biztos kellett volna h visszamenjek dolgozni. Persze ülőmunkára gondolok. De mivel itthon vagyok a hárommal nekem ez nem merült fel. :)
Köszönöm szépen, így már érthető! Szép estét!
Szerintem ne a vágásnál,hanem a derekad vonalában,hogy a törölköző a haskötő alatt odanyomja a felpreparált bőrt a hasfaladhoz,hogy vissza tudjon tapadni.
Varratszedésig használd,és kérdezd meg az orvosod hogy mit javasol a továbbiakban.
És telibe legyen vagy csak a vágásnál? Nekem is van egy hagyományos Haskötő az van rajtam most de van egy 2 tepőzaras az jobb lesz mert egyedül ezt macera felvenni! És ezt meddig kell alá tenni?
Kéztörlő törölközőt próbálj összehajtani.
Nekem 3pántos a haskötőm,nagyon jó,mert jobban tudja követni a test formáját.
Sziasztok! Valakinek dokija javasolta, hogy vmi anyagot a géz lapok és a haskotő alá tegyetek be? Mit lehetne betenni? A letapadas miatt javasolta..
Bár nagyon félek,de eddig úgy tapasztaltam hogy szükség esetén elég magas a fájdalomküszöböm🙂kérdés hogy az mennyire elég😕A köldököm nekem is lyukas most,hát,ha egyszer aktuális lesz akkor én is teszek fel:volt-lett képeket,de most még úgyse a végső.
Én a mepiform tapaszt használtam az első műtétem után.Meg is lett az eredménye....Ma 4hetes a hegkorrekcióm...
Szerintem ez főleg attól függ, hogy kinek mekkora a fájdalomküszöbe.
A műtét után folyamatosan nyomták belénk a fájdalomcsillapítót (persze azért így is éreztem fájdalmat), és utána is mondták, hogy nyugodtan szóljunk, ha szükségünk van rá, mert nem azért vagyunk itt, hogy szenvedjünk.
A köldökömet szerintem kicsit "elrontottam", hagytam, hogy körben ránőjjön az új bőr. (alul nem). A műtét után furcsa volt, mert nekem mindig "lyukas" köldököm volt (simán beletettem az ujjam) , most meg "karfiol" (a gyerekem szerint meztelen csiga:) van benne. Persze azóta a karfiol is szépen kisimult.
Én úgy csináltam, hogy a 25x30 cm-es tapaszt rendeltem, ami 33 ezer Ft. Ebből le tudok vágni magamnak 10db 30 cm-es csíkot, tehát jóval gazdaságosabb. Egy tapaszt egy hónapig lehet használni. 3-4 hónapig javasolt a használata és elvileg gyönyörű lesz tőle a heg. Meglátjuk, majd megmutatom :)
Köszönöm szépen,nagyon szép,most már jó úton haladsz,remélhetőleg naprol napra könnyebb lesz,de tetszik és a köldököd meg természetes nagyon.Mennyire fáj azért egy tízes skálán az a hosszú vágás?😞
Szia ermelinda,kopogtathatok én is?előre is köszönöm szépen😇
Szia jelentkeztem a naplód olvasására köszi ha beengedsz 😊
Szia köszi h beengedtel a hasad nagyon szép lett de tényleg és a koldokod olyan természetesnek néz ki tok jó neked !😊 A helyedbe az asszimetriat nem hagynám annyiba vannak nagyon jó orvosok aki ezt rendbe tudnak hozzi
Szia!
Rákerestem,hát nem szívbajosak...12.000Ft egy nekünk való tapasz.
Mit mondott az Orvosod,meddig javasolja a használatát?
Nekem a doki kifejezetten a Puckpharma által forgalmazott szilikontapaszt ajánlotta. És nem feltétlen csak a szilikon a lényeg, hanem az egyéb hatóanyagok is.
A szilikon tapasz hatékonyabb,mint pl. egy szilikon tartalmú krém? Esetleg erről van valakinek tapasztalata?
Szerintem szép a heged, szépen beforrt a régi lyuk. :) Jobbulást kívánok!
Én most rákentem, mert a szilikon tapasz, ami rajta lesz, csak pénteken érkezik. És már késztetést éreztem, hogy tegyek rá valamit :D
Nekem is van itthon gondolkodtam rajta hogy jó lehet e rá...
Valaki próbálta már ilyen típusú hegre a Lukács kék kenőcsét? :)
Jó reggelt! :) Én jelentkeztem a naplódba! Köszönöm, ha beengedsz.
Jó reggelt Mindenkinek!
Töltöttem fel végre képeket a naplómba.
Hétfőn voltam 4 hetes,a varratszedés után megnyitott sebem beforrt, a mellette lévő újból már nem jön váladék, szintén kezd beforrni.
Most kezdem először úgy érezni, hogy elindultam a gyógyulás útján:)
A hasam sokszor keményedik még (főleg estére).
Szerintem szép a hegem (vagy csak én látom annak???), kenem cicaplasttal naponta kétszer.
Jobbulást mindenkinek!
O.ZS kopogtattam :) elore is koszi h beengedsz.
Ma kivették a csövet itthon meglestem a hasam tetszik tettem fel képet a naplóba! Csajok ez megéri és egyre szebb lesz... És a csíkok is eltűntek annyi jött le! Aki nem vágott bele megéri aki pedig túl van rajta jobbulást! Ha a naplóba vki jelentkezik pár sort írjon köszi előre is!
Kulonben lehet hogy a mellplasztika forum tud ajanlani olyan orvost aki revizioban jaratos illetve erre specializalodik. Szerintem vannak ilyenek. Sok sikert
További ajánlott fórumok: