Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hasplasztika tapasztalatok fórum

Hasplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: hasplasztikázók képei
98960. anci1980 (válaszként erre: 98959. - Edit810604)
2017. szept. 13. 13:51

Dr. Nádai Zoltán. Kicsit fura, hogy nem írt még róla senki...😉

Ő rendelt, amikor beestem az ajtón. Kedves volt, segítőkész, gondoltam; jó lesz! Most meg itt parázok. Olvastam többektől, hogy több orvossal konzultáltak. Hát, nemsokára kiderül, hogy meggondolatlan voltam-e....

98959. edit810604 (válaszként erre: 98958. - Anci1980)
2017. szept. 13. 13:16
Dr. Debreceni Béla műtött, sajnos azóta elment a kórházból. :-( Téged ki fog műteni?
98958. anci1980 (válaszként erre: 98957. - Edit810604)
2017. szept. 13. 12:52
De jó! Én is itt vagyok már, holnap műtenek. Ki volt a dokid?
98957. edit810604
2017. szept. 13. 12:34
Sziasztok! Aug. 4-én pénteken volt hasplasztikám a Honvéd kórházban. Mivel köldöksérvem és szétnyílt hasizmom volt, így tb-re megcsinálta az orvos. A műtét napja borzasztó volt, nagyon feszült a hasam. Az erős fájdalomcsillapítóktól szinte egész nap aludtam, éjszaka pedig többször hánytam, a frissen varrt hasizommal rettenetes volt. Séta már másnap volt, hogy a kompressziós harisnyától megszabaduljak :-), de ekkor már mindent tudtam egyedül csinálni. Igaz, mint egy öregasszony, de egész jól közlekedtem a kórházi szobában. Kedden vették ki a csövet és mehettem haza. 2 császár után ez nem volt annyira vészes, mint gondoltam. Otthon sokat pihentem, bár azért egy egyszerűbb étel elkészítése és apróbb házimunka nem okozott gondot a műtét után 1 héttel. Az összevarrt hasizom miatt volt nehéz a felülés és lefekvés, illetve a köhögést, nevetést és tüsszentést igyekeztem kerülni. :-) Az oldalfekvést már a műtét után kb 2 héttel megpróbáltam, eleinte nem volt jó, de 4 hét után már hason is tudtam aludni. Most pénteken lesz 6 hetes a hasam, most már mintha semmi nem történt volna. Simán kelek, fekszek, teszem a dolgom, bár a mozgás hiányzik. A heg nagyon szépen alakul, annyira kis vékony, hogy remélem nem fog nagyon látszódni. Nagyon örülök, hogy rászántam magam, mert előtte nem volt túl szép látvány a hasam. 2 terhesség és egy elrontott köldöksérv műtét nyomait állandóan takargatnom kellett. Most olyan lapos és feszes hasam lett, mint lánykoromban :-). Nagyon szép munkát végzett az orvos, az elrontott köldöksérv hegét is eltüntette és kaptam egy új köldököt, kb. az első terhességem előtt, 12 éve láttam ilyen állapotban a hasam. A műtét után 2 hetet pihentem otthon, utána már mentem dolgozni. Ülőmunkát végzek, így nem volt semmi gond. Simán tudtam autót is vezetni, bár azért igyekeztem többet pihenni. Szóval én csak biztatni tudok mindenkit, aki hezitál vagy tart a műtéttől, mert az tény, hogy a műtét napja nem túl kellemes, viszont utána már mindennap egyre jobb! És most, hogy látom a végeredményt, már bánom, hogy eddig nem szántam rá magam a műtétre.
98956. KáliGabi (válaszként erre: 98941. - Gbettina93)
2017. szept. 13. 00:40
De jó Neked, hogy túl vagy rajta! Már én sem alszom napok óta rendesen! :) a félelem! Pedig még "messze van" 22.-e! :-( kitartás! Fájdalomcsillapító megoldotta? Nem kell nagyon szenvedni? Altatás nagyon megviselt?
98955. agneees82 (válaszként erre: 98954. - Leszi)
2017. szept. 12. 17:59

Szia, persze,mindenképp írok élménybeszámolót. Teljes hasplasztikám lesz, izomvarrással... Jósvay doktor műt. Téged?

De sok kérdés van bennem! 2 gyerek után szétnyílt hasizom, tehát nem tb támogatott a dolog. A műtét árát csekken kell befizetni a kórház számlájára. Ilyen esetben kell külön a dokinak és az altatóorvosnak pénzt adni??? Nekem van egy haskötőm, és egy sérvkötőm is, vannak nagyibugyijaim (eleve ilyenekben nyomulok, mert akkor nem dudorodik úgy a hasam...), ezen felül kellene még vennem kompressziós ruhát?? Elvileg 5 napot kell kórházban feküdnöm, bár függ majd attól, h mikor kell kivenni a csöveket... én úgy terveztem, h a műtéttől számított 2 hét pihenést követően visszamennék dolgozni... (bár ahogy visszaolvastam a fórumon, lehet, hogy felejtős lesz... ülőmunkát végzek egyébként). De túl sokat nem akarok hiányozni melóból..

98954. Leszi (válaszként erre: 98950. - Agneees82)
2017. szept. 12. 17:45
Hú akkor élménybeszámolót kérek!!!Ki műt??????
98953. Klaudia20
2017. szept. 12. 14:45

Sziasztok!

Barátnőmnek most lesz október 3-án körkörös műtétje. Egy hét kórház, majd 3 hét fekvés.

Kicsit be van szegénykém parázva, nem is csodálom. Soha semmilyen kórházi tapasztalata nincs, plusz ezzel a műtéttel kapcsolatban sincs. Csak amit a doki elmondott.

Nagyon hálás lennék, ha valaki akinek volt ilyen körkörös plasztikája leírná a tapasztalatait. Mennyi a kritikus idő, amíg segítségre szorul, mosdatás, wc ilyesmire lennék kíváncsi.

A hazaengedés után csak 3 napot tudok majd vele lenni, délutánokra ér haza majd a párja.

Ezek miatt kérdezem.

Köszönöm szépen a válaszokat!!!

98952. pappandrea
2017. szept. 12. 06:15
Sziasztok!08.25-én műtöttek köldöksérvvel együtt kombinált hasplasztikával,izomösszevarrással.Ti hány hét után aludtatok oldalt fekve?Máanak is volt nyirokmirigy duzzanata a hónaalján?
98951. Tóthné Simon Mária (válaszként erre: 98949. - Nya17)
2017. szept. 11. 20:01
Szia.Dagadni nem szokott ,keménynek a hegnek egy 8 cm es szakasza krmény.Mintha valami belső varrati csomó lenne.Próbáltam feltenni ide képet de béna vagyok nem sikerült.Az adatlapomba ha betudsz lépni van egy montázs.Műtét elött,utána egy héttel ,varratszrdés utáni nap.A seb szép.A tiéd is gyorsan gyógyult.
98950. agneees82 (válaszként erre: 98936. - Leszi)
2017. szept. 10. 22:24
Szia! Én szept 25-en megyek a szent imrebe!!! Váltjuk egymást 😉
98949. nya17 (válaszként erre: 98948. - Tóthné Simon Mária)
2017. szept. 8. 21:31

Szia! Nekem május 17-én volt a műtét izomvarrással.

A tüsszentés és a nevetés nekem is nagyon fáj. Köhögni nem szoktam, de gondolom hasonló lenne.

Nekem a doki azt mondta legalább egy év a gyógyulás! Szerintem normális, kívül 1-1,5 év belülről 2 év is lehet a gyógyulás.

Keményedni, dagadni még szokott neked?

2017. szept. 8. 20:51
Sziasztok.Nekem május 25-én volt hasplasztikám a megereszkedett hasfal miatt és a hosszanti hasizmot is összevarrták.A sebem szépen és gyorsan gyógyult de a hosszanti hasizmok még nagyon húzódnak a jobb bordaív alatt sokat fáj és a köldök körül kb 10 cm sugarú körben érzéketlen és feszül.A köhögés még mindíg fájdalommal jár. Ez normális?
98947. andromeda db (válaszként erre: 98939. - Penguin05)
2017. szept. 8. 14:50

szia!

Valóban 500e körül mozog,nekem zsírleszívás nem volt,így pár tízezerrel kevesebb,viszont a kompressziós ruha,amit kötelezően meg kellett vennem,az volt 35e....tehát összegezve 500e.

Súlymegtartást nem kérdeztek,igaz én más probléma miatt csináltattam.

98946. mamamenta (válaszként erre: 98945. - Gbettina93)
2017. szept. 8. 14:06
megkérdezhetem, ki műtött?
98945. gbettina93 (válaszként erre: 98944. - Anci1980)
2017. szept. 8. 09:20
Nagyon jól,igazából a legnagyobb bajom,hogy még a megfázásból maradt vissza egy kis hurutos köhögés,és emiatt durván fáj ha köhögök,de érdekes,hogy csak az izomvarrás,és az is izomláz szerűen.De kaptam enyhe köptetőt,ami nem erőltet annyira.Az egyik drain csövet kiszedték.Úgy féltem tőle,és meg se kottyant.Holnap kiszedik a másikat,illetve vagy holnap vagy holnapután hazaengednek 😀 A járásom egyre egyenesedik,de csak óvatosan 😉😀 Láttam képet a műtétről,és tetszik,mondták a dokik is,hogy szép lett,viszont még nem láttam.Úgy érzem,hogy 2hét múlva simán tudok majd vezetni,illetve beszoktatni a kisfiamat oviba 😀 Te se aggódj,tényleg "meg se kottyan" .Az első nap jobban fájt,de fájdalomcsillapítót kaptam,és utána nem is fájt annyira 😀 most is csak a köhögés miatt.És csakis az izomvarrásnál.
98944. anci1980 (válaszként erre: 98941. - Gbettina93)
2017. szept. 8. 06:51
Hogy vagy ma reggel?
98943. Dorinda (válaszként erre: 98939. - Penguin05)
2017. szept. 7. 19:47
Szia. Egyén és doktor függő.. árajánlatot kell kérni de szerintem az általános ma magyarországon a 500e ft... magán alapon nincsen ilyen kritérium. Az állami tb alapúba lehet,hogy van ilyen elvárás...
98942. anci1980 (válaszként erre: 98941. - Gbettina93)
2017. szept. 7. 18:20
Rendben! Majd figyelem!
98941. gbettina93 (válaszként erre: 98940. - Anci1980)
2017. szept. 7. 11:05
Igen,most már jó,de még a drain csövek kivételétől nagyon félek...Azt mondta a dokim,hogy 5cm-re volt szétnyílva a hasizmom...nem is olyan kicsi az.Mutatott képeket a műtétről,csini lett a hasam,de még bem merném megnézni.Az első nap fájt rendesen,de inkább az izmom,mint a vágás.De mar most latom hogy vékony lett a hasam,megérte.És te is túl leszel rajta,csak ne félj.Mindenképp megéri! 😉 Nincs naplóm,de majd fogok feltenni képeket! 😀
98940. anci1980 (válaszként erre: 98938. - Gbettina93)
2017. szept. 7. 08:25

De jôneked, hogy túl vagy rajta! Engem jövő csütörtökön műtenek. Szintén varrnak izmot is. Vezetsz naplót? Olvasnám! ☺Minden részlet érdekel.

Gyors gyôgyulást kívánok!

98939. penguin05 (válaszként erre: 98594. - Dorinda)
2017. szept. 7. 03:43

Sziasztok.

Nagyjából milyen arkategoria a hasplasztika?

Tényleg csak akkor mutenek meg, ha 6 hónapja tartod a sulyod?

98938. gbettina93
2017. szept. 6. 17:17
Na félbehagytam egy kis hányás miatt.Viszont nagy megkönnyebbülés,hogy túl vagyok rajta 😁 A haskötő tényleg kényelmetlen,mert alig kapok rendesen levegőt,de hát a szépségért meg kell szenvedni 😉
98937. gbettina93
2017. szept. 6. 17:07
Lányok,túl vagyok a műtéten.Brutálisan fáj a hasam,de inkább az izomvarrás
98936. Leszi
2017. szept. 6. 13:59

Sziasztok!

Teljesen új vagyok és most olvasgatok vissza . Volt valaki aki a Szrnt Imre kórházban volt hasplasztikán? Én okt.2-án megyek de zabszem a ...ben! Valahogy nagyon tartok az utána lévő fájdalomtól.2császár után tudom, hogy az első felkelés meg az első napok valami kegyetlenek.Tudom az idő szépít mindent de ŐSZINTÉN nagyon rossz ????

98935. gbettina93 (válaszként erre: 98934. - KáliGabi)
2017. szept. 5. 22:54
Hú ne is mondd,csak sajnos egy falubeli kórházi dolgozó,de szerencsére nem azon az osztályon...Sok erőt ad az biztos,hogy itt vagyunk ennyien,és nagyjából tudjuk,mire kell számítani.Engem holnap műtenek,és en us alig várom.
98934. KáliGabi (válaszként erre: 98921. - Gbettina93)
2017. szept. 5. 06:59
Szia! Mintha a saját történetemet olvastam volna.....! Falu, sérv műtét, stb! :-) Szept 22.-én lesz a mutet! Nagyon várom már! Nagyon jó ez a fórum, sok erőt ad arra , hogy ne féljen az ember! Ráadásul csupa pozitív hozzáállás, mindenki segítőkész! Köszi Mindenkinek! :-)
98933. Cat-rine
2017. szept. 4. 09:41

Sziasztok!!Lehet kicsit megkésve , de beengedtem mindenkit aki kopogtatott a naplómba.

A naplóírással megálltam "kicsit"

Még mindig bizonytalan vagyok a hasplasztika terén, vagyis tudom mit szeretnék...lapos hasat

Voltam 7 orvosnál, mindenki különböző véleményen volt...

Emiatt nem tudok dönteni..

A napokban teszek fel képet a naplómba...

98932. mamamenta (válaszként erre: 98925. - Szabadoskinga)
2017. szept. 4. 09:27
vannak érvek az egyben és a külön mellett/ellen is...van, akinek egyben csinálják és szép lett és nem szenvedett nagyon. én elég sok dokival konzultáltam, és aki nem csinálja egyben, annak is különbözőek az érvei!
98931. andromeda db (válaszként erre: 98926. - Szabadoskinga)
2017. szept. 1. 16:10

Nagyon szép lettél Kinga!

puszi :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook