Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretném megcsináltatni a műtétet. Debrecent vagy Veszprémet ajánljátok?
Mind a két helyen 5-6 hónap a várakozás?
A gyomortükrözést mindenképp kérik?
Volt egy mélyvénás trombózisom kb. 20 éve, lehet, hogy miatta esetleg nem csinálják meg?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Akárhány éves is vagy, határozottan megéri.
Sok sikert!
Nagyon köszönöm drága Zsu, hogy ilyen hamar válaszoltál! Ha bele gondolok és leosztom ezt az összeget az előttem álló 20 évre akkor az 6-7.000.-/hó. Szerintem megérni hogy nem egy túlsúlyos, elhízott csődtömegként élném le az életem! Valamit kifogok találni, hogy legyen megoldás!
Még egyszer 1000 köszönet a gyors válaszodért!
Üdv: Kata
Sziasztok fiúk, lányok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Szeretném megtudni, hogy Veszprémi Klinikán most 2016 ban mennyibe kerül ez a műtét? ( Amit így a neten találtam információ foszlányokat azok szerint 1.5 millió! Van esetleg részletfizetési lehetőség? Vagy ezt egy összegeben kell a műtét előtt kifizetni a Klinikának? Kérlek segítsetek mert nagyon szeretném ezt a műtétet de ez rengeteg pénz és nem vezető beosztásban, hogy csak úgy pity-puty kifizessem ezt az összeget! Nagyon megköszönném az információt!
Üdvözlettel: Kata
Sziasztok!
Azt hiszem segítség kellene. Mással is volt már olyan, hogy egyszercsak nem tudott rendesen nyelni, mert úgy érzi, valami elzárja a gyomorszájnál az utat. Hát velem most ez történik. Mohos dr-ral is beszéltem, azt mondta szedjek több savlekötőt. Szedem is, de már az is csak kutymorog a gyomromban, majd kijön. Semmi sem marad meg, még a pépes sem, a folyadék sem. Megint egy hete nem tudok sem inni sem enni. Nagyon félek, hogy valamit rosszul csináltam. Azt sem tudom, hogy ez elmúlik e a savlekötőtől, ha igen vajon mikor. Mindentől hányingerem van már lenyelés előtt. Borzasztóan félek. Lehet hogy pszichológus kellene? Ha mással is előfordult ilyesmi, légyszíves írjatok róla, a gyógyulásról és hogy meddig tartott.
Nagyon köszönöm.
hali!
ma valaki nyitott az ujságnak és vallott a CELEBEK KÖZÜL A "TETTÉRÖL"le a kalappal a bátorsága elött
de azt gondolom MA sztárolják DE holnap sárral dobálják......
nem tudom jol tette e ....sok sikert neki ...
szeretem a hangját !
HALI
SZEDED A SAV LEKÖTÖT!?
ha nem elég max 1 honapig szedhetsz 2x1 et de ne tovább
csontritkulást okoz hosszu távon!
Sok sikert Most kezdödik 2. életed és én mondom neked igy 18 honap meg 70 kg minusz után igen élek.
ÉLEK-MOZGOK -ÉRZEK
ÜDV ZSUZSI
Ertem. Ez mostanaban tortent, vagy regebben mutottek?
Mashol is ennyit kell varni?
Sziasztok,
Azt szeretnem megtudni, hogy idoben hogyan mukodik a dolog. Mennyit kell varni az elso konzultaciora es mennyit a mutetre?
Szépen köszönöm a választ.
G.B.
Nincs étrend. A műtéti segítség, tehát a kicsi gyomor van. Minimális mennyiségek vannak. 1-2 evőkanál főzeléktől dugig jóllakás. Keresgetés, hogy mit tudsz megenni. Mert amit eddig szerettél, most lehet, hogy le se tudod nyelni. Legtöbben a műtét utáni hetekben, esetleg hónapokban nem tudjuk megenni a húst, a kenyeret, a gyümölcsöt, az édest, a sósat. Aztán van, aki pont ezeket igen.
Szóval nincs szabály. Pláne nincs étrend. Csak tanulás van, és próbálkozás. Hogy mit tudsz megenni, és az egyáltalán benn marad-e.
Aztán szépen lassan kialakul, mit-mikor-mivel-mennyit, visszatér a hús, a kenyérféle, stb....na utána kell okosnak lenni.
Érdekes az, hogy itt döbbentem arra, hogy nemcsak én lakmározom gyorsan és szinte meg sem rágva, hanem többek is. Ennek soha nem tulajdonítottam semmi fontosságot, mivel mindent, így a munkát, bármilyen munkát is mindig gyorsan végeztem. Az egy dolog, hogy ha fizikai munkáról volt szó, akár takarítás, akár vasalás, rendrakás, bármi - neki ugrok, gyorsan végzem, aztán kifulladva "beomlok" egy székbe és lihegek. Aztán erőt merítek és újból ugyan olyan "elánnal" végzem,mint a pihenésem előtt.
Itt és most szembesültem ezzel a "hamar" evéssel. Ezek szerint, akik gurulunk, ez jellemző ránk? Minél gyorsabban megtölteni a bendőnket?! Ezen nagyon elgondolkoztam. Van olyan ismerősöm aki gyerekkorától kezdve minden rizs szemet megrág, szó szerint, nézni is kín, ahogyan eszik. Én már régen el is felejtettem az ebédet, ő még mindig nyámmog. Igaz, hogy vékony, az is tény, hogy keveset eszik s azt is lassan. Arról már nem is szólva, "jéggé fagy" mire befejezi :) Ezek szerint ez a jó módszer: lassan enni, keveset - tovább élsz!
Jó egészséget Mindnyájatoknak.
Georgina Bojana
Kedves (ismeretlen) de Barátaim!
Túlsúlyban vagyok, 107-108 kilósan, alacsonyan és mit kozmetikázzam a dolgot? Könnyebb átugrani, mint körbejárni :( A túlsúlyos panaszaimhoz járul, (mint minden ide volt ducinak a nehéz légzés, a vizesedés, a keringési elégtelenség, a lábdagadás, meg minden), nem sorolom, hiszen ebben mindenki, legalábbis, akik kövérek VOLTAK, azok ismerik a képletet.
A Barátosnőm elszánta magát erre a műtétre.
Köszönöm, hogy ilyen őszintén megírtátok a tapasztalataitokat, így elküldtem a fenti linket, ahol elolvashatja, hogy mire számíthat a műtét utáni életében. Arra mindenképpen, hogy egészségesebb, karcsúbb lesz és tele, tele lesz örömteli tapasztalatokkal.
*
Kérésem, hogy én nagyon szeretném AZT az ÉTRENDET kipróbálni, sőt be is tartani, amit Ti a műtét után betartotok. Nagyon szépen kérném, ha leírnátok, hogy mit esztek, mennyit és hogyan (kiskanállal, kortyolva stb. egyéb okosságot). Megkísérelem a lehetetlent, azt és ugyan úgy, mint Ti megcsináljátok.
Reménykedem abban, hogy saját józan eszemhez kapva be is tudom majd tartani. Sajnos nagyon szeretem a csokoládét, igaz, mostanában visszatartom magam. De van amikor olyan erővel tör rám a csokoládé ÉHSÉG, hogy az első boltba beesem és veszek 2-3 Sport szeletet, vagy bármit és szinte meg sem rágva, azonnal "leküldöm".
*
Szívből és barátsággal GRATULÁLOK az eredményeitekhez, a bátorsághoz és az összetartáshoz, amit itt megtapasztaltam. Jó egészséget, boldogságot, sok sok örömet kívánnék az elkövetkezendő, szép életetekben!
Georgina Bojana
Sziasztok! Már majdnem 2 hetes vagyok, most kezdtem el gázosodni, de nem kicsit. Nem kutymorog, de nagyon gázos. Ez fog valamennyire csökkenni?
Műtét után, amikor elkezdhettetek enni rátok tört az éhségérzet? Rám igen és nem tudom, hogy ez rendben van-e?
Én hálás vagyok, hogy 4 év alatt sem múlt el a dömpingem, mert visszatart a gátlástalan és gyakori édességzabálástól.
Mert bár a műtét után sokáig még egy gyümölcsöt sem tudtam megenni, annyira undorítóan édesnek éreztem, azért ez nem maradt így...
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok