Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Voltam vérvételen, részben megvan az eredmény.
A vérképem, fehérvérsejt, vörösvérsejt, hemoglobin és amiket nem tudom mi, általában jó eredményeket mutat. Egyedül a B12 vitamin alacsony-124, a D vitamint még nem kaptam meg, péntekre ígérték.
Úgy veszem észre, hogy a hajam eléggé el kezdett hullani... Remélem csak átmeneti, ha most kapok majd vitaminpótlást talán jobb lesz a helyzet. :(
viszont kívánom....holnap mar 1.5 l ihatok ha minden igaz. kikerult a gyomorszonda nyelésnél nem volt semmi probléma. doki nagyon figyel :-)
Boldog feltámadást, kellemes húsvéti ünnepet, lányoknak sok locsolót, fiúknak sok locsolópénzt kívánok! Egy kicsit megzavart ez a sok kaja. Sztem holnap böjti napot tartok, mert már ez nem az a szokásos diétás nap, amit megszoktam. Rosszul is érzem magam.....
JAAAJ TEEE!!!!
Most mar tenyleg kitartast erot ez egeszseget kivanok...
szia
sajnálom és egyben gratula az erödhöz....
itt valaki pár honapja irt az anyosa esetéröl gyomorfekély gyomor ki és ahogy nállad is nyelöcsö béllel összekötve
azt irta iszonyu mod lefogyott az anyos DE a szervezete maga kialakitott egy kis BEGYET pont ezt a szot használta begy...
aztán évek alatt ez a begy kitágult mint egy kis gyomor a végén a mamika számolgatta a kaloriákat el ne hizzon ujra.....
meggyogyulsz kedves kitartás sok sikert ....vigyázz magadra és néha jelentkezz......
üdv zsuzsi
nem sok embernek mondtam még el inkább elmondom mindenkinek. 165 kg voltal mikor elhatároztam, hogy lefogyok. gyomorgyürü mellett döntöttem 2011 ben. szépen mentek is le a kilók már voltam 122 kg is de oszt minden ellenem fordult. aki ismer az tudja,hogy a képek a nagyzabálásokról nem rólam szól mert általába ha valamit gyorsan ettem rögtön kihánytam lehetett az egy leves is. az utolsó évek állandó kinokban teltek mert állandóan fájt a hasam és a gyürü környéke. az utolsó fél évben elkezdtem súlyzózni ami tulajdonképpen a vesztem is lehetett volna mert a fájdalom a hasamban gennyesedés eredménye volt és bármikor elfakadhatott volna. évek óta gyülemlett fel amit a rendszeres orvosi vizsgálatok sem fedeztek fel de ez csak most derült ki mikor újra eldöntöttem,hogy elég volt a 135 kg életből. belevágtam egy gyomor baypaszba ami tulajdonképpen megmentette az életemet...felnyitottak és észrevették,hogy nagyon nagy a baj a gyomrom nagyrészét eltávolították a vékonybelemet összekötötték a nyelőcsövemmel ez a műtét így utólag életmentőnek bizonyult. köszönöm,hogy elolvastad nem kell megértened mert ez az én utam én választottam de nem vagyok egyedül ezzel....több sorstársam van így ezzel.
Jesszus, jobbulást kívánok.
kórházból írok. jétfön volt egyúgymond életmentő mütétem a gyürü annyira be voltgennyesedve hogy kivettek a gyomromat is. 8 órás volt most 12 napot kell bent feküdnöm.
DE jo neked :) Nekem meg ev vegeig minimum fogynom kell vagy meg jovo tavaszig. Ha vissza is jon par kilo en ugy tudom minimum 1 evig kell tartani a sulyt aztan mehetunk a szabaszhoz :)
Még 8-10 kg, és sztem elég lenne, de nem tudom, hogy mennyire fogyok le, és aztán fel, mert azt olvasgatom többektől is, hogy ez így megy általában.
Biztosan minden okes lesz ne aggodj. Mennyit kell meg fogynod? Nekem meg 50 kilot kell leadnom , igaz mar 41 lement. Hogy a csudaba birtam igy elhizni, neha haragszom magamra :( Nah, most mar jo uton haladunk..igaz meg vagy 2 ev mire normalisan fogok kinezni, de most mar turelem- turelem...
Bejelentkeztem vérvételre, és egyben a doktor úrhoz is kontrollra. Két hét múlva tudom milyen a vérképem, kíváncsian várom. Igyekeztem nagyon egészségesen étkezni, majd meglátjuk min kell változtatni. Most rohamosan fogyok, ami egy kicsit aggaszt, a bőröm egész jól bírja, lassan elérem a kívánt súlyomat, remélem megállok akkörül.
van valakinek tapasztalat nutridink nevu italal? nagyon jó a tápértéke sok vitamint tartalmaz és lehet használni mint egyetlen beviteli forrást foleg az elso pár nap/hét alatt
[link]
Sziasztok! Nekem csak nyáron lesz a műtétem, de már alig várom!! Köszönöm az írásaitokat, sokat segített a döntésben. Gondolkoztam a gyűrűn is az anyagiak miatt, de a gyűrűs fórumon nagyon sok panaszt olvastam, így döntötten a bypass mellett. Az hogy nincs mostanában sok bejegyzés abban némi pozitívumot is látok. Remélhetőleg mind jól vagytok, új problémák nem léptek fel senkinél. Sokan sokféleképp írtátok le, hogy működik a mini gyomrotok. Mit, mennyit birtok enni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nekem milyen lesz!!! Mennyire fog lógni a bőröm? Fárdékony leszek, vagy energikusabb? stb stb
koszonom, en is probalgatni fogom az ellenszereket :(
1.5milla korház + OP.
ehez jöhet még az elözetes kivizsgálasok költsége HA idö vagy beutalo hiánya lép fel
Az lehet hogy jo de a menyiséget bevinni lessz nehéz föleg eleinte
Sziasztok Lányok!
Egy kérdésem lenne hozzátok. Felvilágosítana valaki, hogy ez a műtét mégis mennyibe kerül. Gondolom nem olcsó de nem találok róla sehol még egy megközelítő árt sem. Nagyon köszönöm nektek!
Valahol egy bypass blogban olvastam, hogy a citromfű tea nagyon jót tett a gáztermelődés ellen. Nem próbáltam, de felírtam a későbbiekre. :)
hali gázok normális hogy vannak kellemetlen ha melo közben van....Kerülj tejet...krumplit minden K betüst +kenyér +kelt vagy .....IMOGAS forte
patikában kapod nyugodtan eleinte 2db aztán 1x1
gratula a kilokhoz....
Próbáltam espumisant, nem igazán segített, nem tudom én sem mit lehet tenni, próbálkozok csak mindenfélével. Ha savanyúkáposztát eszegetek, akkor a savam is eltünik, meg talán a bélgázok is leállnak, de majd többször próbálgatom, hogy ez mennyire áll be.
Sziasztok! Sok sikert Csaba drukkolunk neked. Egy kicsit helyzetjelentes..lassan 4 honapos vagyok..tegnap mertem magam 119.7 kg. Tobb mint 40 kilo mar lement. Tovabbra is sportolok heti 3 alkalommal. Kezdem latni mert mar nem is emlekezdtem ra kicsi torekeny testem van😀jon elo a vallam es a karom...mar tobb kemenyebb vagy izmosabb reszt tapintok magamon. A testem meztelen latvanya katasztrofalis...szinte le van csuszva a hajacskam felul kezdek normalisan kinezni de a derekamtol lefele minden logosabb puhabb es szinte ugyan olyan csak a kerulete kisebb. Fittnek erzem magam de a lepcsozes meg nem megy jol fajnak a terdeim. En is elgondolkodok neha mi lesz kesobb velunk? Probalok amerikai oldalakat olvasni hiszen ott mar 16 eve vegeztek hasonlo mutetet de meg nem talaltam semmi negativumot. En is voltam kontrollon vervetelen..minden szuper volt csak most dupla D-vitamint kell szednem 2×2. Ami rossz,hogy a belgazaim kellemwtlenek es kinosak. Ezzel nem tudok mit kezdeni mutet ota kuzdok vele😕 van valami tippetek?
ma megvolt az utolsó konzultáció hétfon belépek, érdekes volt találkozni egy bajtárssal akivel anno egyutt fekudtem pesten mikor a gyurut rakták be....sajnálom,hogy ennyire megdoglott ez a fórum.
Sziasztok!
Eddig csak olvastam a fórumot, mindig érdeklődve várom az újabb hozzászólásokat. Magamról annyit mondanék, hogy november 18.-án műtöttek Debrecenben. A műtétre jelentkezéskor 148 kg voltam, a műtétre 140 kg-mal mentem, jelenleg 116 kg vagyok. Január óta nálam is heti 1 kg mínusz.
Holnap bejelentkezek az első kontrollra, vérvételekre. Aztán meglátjuk. Néha elmerengek, mi lesz mondjuk 20 év múlva, csontritkulás, vérkép stb.... Tudom, cukrosan meg más miatt kéne aggódnom, dehát az miatt is aggódnék....
Sajnos tök halott a csoport, pedig szívesen olvasnék mindenkiről. Nekem stabilan meg van a heti 1 kg minusz. Lassan megállhatna a fogyás, kíváncsi vagyok mi lesz a végső súlyom.
Harisnyát a kórházban a segédeszközboltban mretre adják. Megmérik a comb kerületedet, van minden méretben nyugi. A kórház pénzét a bevonulásod napján kell fizetni, a dokival való találkozásnál mindent elmond, neki valószínűleg utalnod kell a pénzt, ez az általános.
virino koszonom,hogy biztosítottál a dontésem helyeségérol.....holnap tali a dokival. ott fogok fizetni? vagy hétfon mikor belépek a kórházba? a harisnya amit venni kell az van olyan normális méretben is? annyi kérdés van a fejemben lehet olyan amit 1000 x leírtak de így a mutét elotti héten elég nehéz bármit is megtalálni......parázok...ááááá dehogy bevagyok fosva :-)
Én egy TV-t vittem volna magammal!!!! :D
Szóval javaslom a notebook-ot, vigyél magaddal filmeket, meg mindent, mert nagyon uncsi lesz a műtét utáni időszak. (Nekem legalábbis soha semmim nem fájt a műtét után, és mivel nekem sem volt látogatóm, mert nagyon messze lakom én is Veszprémtől, nagyon unalmas volt!)
További ajánlott fórumok: