Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
ÖRÜLÖK HOGY HALLOK ROLAD!
Annak idelyén a TE irásod olvastam elsönek és motivált a mütétre
Reális volt és tárgyszerü.....KÖSZI!!!
NEKEM 48,2bmi volt ma 29
135 kg VOLTAM /NAGYBETÜVEL /
MA 75
jupppppppppppppppppppi
én nagyon nagyon szigoruan veszem az elejétöl fogva MERT ismerem magam ....
ha valaki valamivel megkínál ami tiltolistás nállam és azt mondja .....
-kicsit szabad...ne légy már annyira szigoru önmagadhoz......-
erre én csak azt tudom mondani hogy...
a
"Száraz alkoholistát sem kináljátok pálinkával csak eggyet alapon"
ÉN RETTEGEK AZ ELHIZÁSTOL UJRA.....
4-5 alkalommal járok hetente edzeni ez alkalmanként 50 perc 3 részböl ál.
ha van valakinek tapasztalata 3-4 éves örülnék ha irna hogy van ma ....hogy él
étkezik stb.
hizik -e a "normálisan" Étkezéstöl....
sok sikert
Helyes a kalulációd. Én is nagyjából ennyit számoltam ki a teljes átalakulásra. Bár én a sportot megspóroltam. egy vasat se költöttem rá eddig. A plasztikát (hasplasztika) fél áron kapom mert van egy baromi nagy köldöksérvem is de bizony a plasztikai részt(köldök helyreállitás stb) ki kell fizetnem. A mellplasztikát semmilyen szinten nem állja a TB az nagyon komoly tétel. De a plasztikákat ekkora fogyás után nem lehet meguszni az hiú ábránd bárkinek, h lassan fogy akkor mad követi a bőre. nem tud 40-50-70 kgot követni senki bőre . Ez van S nekem a combomon is van lötyögés de az már ugy marad asszem. Viszont kajára én is sokat költök mert mostmár minőségit eszem s sokszor azt sem. Megveszem s nem kell.
A konkluzió ugyan az! Most is örömmel ujra belevágnék 25 hónappal a műtét utáni létem nem összehasonlitható a műtét előttivel.
S nem csak külsőre!!!!! A személyiségem is óriásit változott a megnőtt önbizalom előnyömre válik erősen.
Vágjon bele mindenki aki még gondolkodik. Ha anyagi lehetőségei megvannak stb ne hezitáljon mindent megér az uj lét! Pedig nekem minden szar bajom van azóta is de jól kezelem a dömpinget is a hasmenést is mindent. Megtanultam vele élni.
Sziasztok, BUÉK mindenkinek.
17 hónapja, csaknem másfél éve műtött dr. Mohos.
A kezdeti 147 kg-ról jelenleg 76-77 kg vagyok a kb. 173 cm-es magasságomhoz (BMI-ben ez 50,3-ról 26).
Nekem nem volt sem dömping szindrómám, sem hányás, hasmenés stb. - teljesen normálisan élem az életemet.
Szinte bármit megehetek- mértékkel. Amit a műtét óta nem ettem/ittam: alkohol, szénsavas üdítők és nagyon csípős/túlzottan fűszeres dolgok (chili, curry). Ezeket szigorúan be is tartom.
Lényegesen kevesebbet eszek, jelenleg egy zóna felnőtt adag kb. felét, 60%-át, folyadékból mondjuk 2-2,5 dl-t.
Nekem nem okoz gondot a tejtermék sem, sőt kifejezetten szeretem, napi szinten fogyasztok tejes kávét, sajtot stb.
Nálam a káposzta-bab-kel került a nem szívesen fogyasztottak listájára, kicsit puffaszt.
Ruhaméretem a korábbi 56-osról jelenleg 38-40-es normál méret.
A 2. hónaptól kezdve rendszeresen mozgok- heti 2-3 kardió jellegű edzés (1-1,5 óra alkalmanként, 6-800 kalória felhasználás)- személyi edzőt mindenképpen ajánlok az elejére- nagyjából az ellipszis, sítaposó-lépcsőzőgép kis erősítést kell elképzelni.
Napi egy savcsökkenőt szedek, havonta járok B12 vitamin injekcióra a háziorvoshoz, az edzésekkor nagydózisúmultivitamin italt iszom, kb. másnaponta D vitamint is fogyasztok.
3 havonta teljes vérkép és B12 ellenőrzés van, minden eredményem tökéletes.
Voltam UH-n is pár hónapja, rendben van minden.
Már nem nagyon fogyok (jó, nem is nagyon törekszem rá, a háziorvos szerint már nem kellene többet)- több kiló bőr van rajtam- plasztikát tervezek, de előtte visszérműtéten kell túlesnem a közeljövőben (a kövérségem idején is volt, a fogyás miatt látványosabb).
A melltartóméretem pl. a 95D-ből 80B lett és tényleg itt a legszükségesebb a korrekció, a csípőmről pl. közel 50 cm -t (!) fogytam.
Egy (több) plasztika után jópár felesleges kg lemegy majd a bőrrel.
Időnként tudok még úgy kapkodva enni, hogy érzek gyomorfeszülést- de akkor abbahagyom az evést (nem rágom meg eléggé ilyenkor, kapkodok stb.) és megoldódik magától.
Tényleg bármit megehetek, de igyekszem nem megenni bármit. A korábbi életvitelemhez képest egyrészt sportosabb vagyok, másrészt kevesebb a szénhidrát (kerülöm a kelesztett pékárukat pl- nálam ezek is okoznak időnként puffadást és felesleges kalória), pszichésen is sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb vagyok.
Figyelni kell az étkezésre, de ez már nem olyan görcsös kénysxzer, mint a kövérségem idején sóvárogva túlélni egy-egy napot- megtanultam helyesen étkezni, a helyén kezelni a dolgokat.
Korábban abszolút nem szerettem a zöldségeket- ma már a napi étkezés részei erőlködés nélkül.
38 éves vagyok egyébként és teljesen egészségesnek gondolom magam. Egy új ember vagyok.
Élvezem a szép új külsőmet, szép ruháimat, a magassarkú cipőket, amiket szívesen hordok megerőltetés nélkül- megtanultam valóban élvezni a mozgást, sportolást, az aktív(abb) életet.
Bármikor gondolkodás nélkül belevágnék újra- kaptam egy új életet.
70 kg-ot fogytam- buta példa, de a műtét ára pszichésen már megtérült, testsúlykilogramonként meg kb. 20 eFt/kg-nál járok :)
(egyébként azt vettem észre, hogy ebben a még mindig átmeneti életemben drágább az egészséges életmód: leginkább a gyakori ruhatárcsere, sportruházat, pulzusmérő óra, éves kondibérlet stb. miatt- de hamarosan már nem kell erre ennyit fordítani).
A következő nagyobb lépcső a plasztika lesz.
Úgy számolom, hogy összességében a korábbi egészségtelen elhízásom teljes "visszafordítása" (benne a műtétek árai, orvos, személyi edző, ruhatár, sportolás stb.) kb. 3,5 MFt-ot fog legalább elérni. Ennek kisebbik hányada a bypass műtét.
Hs viszont úgy tenné fel a kérdést nekem bárki, hogy hajlandó lennék-e 1-2 év alatt 3,5 MFt-ot fizetni az egészségemért, életemért- igent mondanék rá akkor is.
Minden jót kívánok mindenkinek.
amit te irsz nekem is ezt csinálták...
hasonlo cipöben járunk
vigyázz a gyomrodra-savra
Sok sikert ha valami van irj szivesen segítek HA tudok .....
üdv zsuzsi
hali
ez a savanyu érzet nekem is van
és megmondom öszintén majd az örületbe kerget mert evésre iritál.......
2 lehetöséged van illetve van nekem....
!;a tabletta NEM felezhetö van ilyen
de kérhetsz az orvostol nem napi 1x40mg
hanem napi 2x20mg-ost figyelj......ne emeld az adagodat magadtol mert..hosszutávon csontritkulást okoz az emelt adag!!!!!!!!!!!!!!
2,
DM-ben kaphato a BULLRICH SALZ elég nagy tabletta
180db van benne ez mellékhatás nélkül savra van 2-3 x 4 et bevehetsz belöle a savlekötö emelésével vigyázz 1 hét 10 nap ok de nem tovább.
itt egy link hogy mit keress láttam már otthon is
ÜDV zsuzsi
Már én is érzem, hogy egy kicsit könnyebb étkeznem, valamelyest tágulhatott a gyomrom, mert már nem olyan rossz érzés enni, picit többet is tudok.
Az ivással vannak gondjaim...
Az még fura, hogy ami tegnap jól esett és ízlett, ma rá se tudok nézni. Majd gondolom ez is változik.
Fehérjeport még nem próbáltam, tejet csak egy keveset mertem még (kávéba). Kávét is csak 2x ittam eddig, féltem, hogy meghajt. Még nagyon vigyázok mindennel. Édességet ettem karácsonykor, igaz csak keveset, de jól esett. A csokitól műtét előtt is fájt a gyomrom, az most sem változott, így azt inkább kihagyom.
Viszont azt tapasztaltam, hogy nem elég az egy szem noacid, kettőt kell bevennem, mert savanyú a szám, és éhségérzetem van, szerintem az emelkedett sav miatt. 2 szemmel viszont jól vagyok. Olvastam valakinél ugyanezt, és bevált az emelt adag. Na, ezért jó, hogy a már mútöttek leírják a tapasztalataikat, mert néhány jó tippet azokból szedegettek össze.
Kedves Zsuzsi es Knildus!
December 3-en voltam itt a diatetikusnal, itt vissza kell jarni hozza rendszeresen. Emlitettem neki mindent miket eszek es nagyon orult neki, amig fogyok addig semmi gond nincs azzal, hogy mit probalgatok meg enni.Az en mutetem kicsit mas , mint a Gastric Bypass, mar emlitettem nekem nem csak gastric sleve kicsi gyomrom van, hanem a vekonybelet megroviditettek es kulonvalasztottak a epefolyadektol. Ez azt jelenti, hogy a beleim egy reszeben csak epefolyadek a masik reszeben pedig az etel folyik es csak a vastagbelben talalkoznak. Az epefolyadek segit a zsirok es vitaminok lebontasaban , de sajnos nekem ez mar nem mukodik csak amit a vastagbel felsziv. Nekem mindent kell ennem, mert a vitaminokat hasznalnia kell a szervezetemnek amennyire tudja kivonni az etelbol, bar sajnos eletem vegeig D-E es multivitamint szedek kotelezoen. A cukor...igen nem szabad sokat ennem, de a szenhidratra is szuksegunk van, igy az edesitoktol nem vagyok eltiltva, sot krumplit, tesztat es rizst kell ennem kicsit minden nap. Az orvos azt mondta, nem a zoldseg es a gyumolcs fontos most mar a szervezetemnek, hanem a sok-sok feherje es keves szenhidrat valamit a cukor csak edesitovel.Nekem nem korlatozzak az idobeni etelfogyasztast, azt mondtak ejfelkor is ihatok borgres levest vagy bekaphatok egy sonkatekercset.
A szervezetem nagyon keves vitamint sziv fel, igy ez nem karos. Pesze okosan es tudatosan kell enni!! Probalgatni kell az izeket azt mondtak es, ha most nem veszi be a szervezet 2 het mulva probaljam ujra.A gyomrunk tagulni fog, ha akarjuk, ha nem, de mar soha nem lesz az eredeti meret. Ez nem loverseny en nem akarok heti 3-4 kilot fogyni...nekem eleg heti 1 kilo fogyas csak menjen le szepen. 20 evem volt elhizni akkor legyen 2 evem lefogyni. A masik pedig, hogy , ha gyorsan fogyok nincs energiam, most tokeletesen erzem magam. Persze nem vagyunk egyformak Virinonak igaza van. nincs szuksegunk buntudatra tobbet, eleg volt amikor faltunk es elhiztunk. En orulok, hogy mindenkinek a sajat modszere a legjobb, hiszen ezt meg az orvosok sem tudjak befolyasolni, azt csinaljuk ami nekunk a legjobb most mar. Nagyon boldog uj esztendot kivanok nektek, sikerekben es egeszsegben gazdagabbat. Beszeljuk ki magunkat itt es segitsuk egymast otletekkel es ne akarjuk kovetni egymast a fogyasban, mert az mindenkinel egyeni. Fontos az oszinteseg es a tisztelet. Millio puszi mindenkinek :)
van itt valaki aki Komárom esztegom megyéböl van????
KÜLÖNBEN BUÉK MINDENKINEK............
Örülök, hogy jobban vagy. Az nagyon furcsa, hogy minket szinte egyszerre mütöttek, és én reggelire, de bármikorra gondolok, köret vagy kenyér már egyáltalán nem fér a gyomromba. Megakad, vagy eltelít, nem is próbálkozok vele. A legjobb ha húst eszek aztán kész. Legalább fehérje kerüljön a szervezetembe, sajnos savanyúság, amit imádtam egy falat sem megy le.Italt is próbáltam egyszer, nagyon rosszul fogadta a gyomrom.
Szőval, nem lehet, hogy már kitágítottad a gyomrod? Nagyon vigyázz, mert akkor neked máshogy alakul majd a fogyás.
Szia .....
örülök hogy jol vagy
ésszel egyél ...tehát mielött eszel használd az agyad ....MAGAMROL IS BESZÉLEK..
ne hagyd hogy az ár magával ragadjon tartsd megad
hagyd el a cukrot!!!!!!!!
de minden formában...Ha rám halgatsz
sem sevia
sem édesítöszer
sem cukor
Méz HA nagyon kell valami
hidd el ez a cukor téma olyan mint a drog-vagy alkohol-cigaretta....
nállam 8-10 hétbe került mire leszoktam ...
azon kivül hogy ami a gyümölcsben van répában stb.nem eszen...tul fogod élni....egészen megváltozik a szád izlelése kifinomultabb lessz jobban érzel mindent füszereket stb.
hagyd el jobban jársz meglátod...
Buék zsuzsi
Kedves Laci es Zsuzsi!
Jelentem, hogy jobban vagyok es a mutet ota ami november 23-an volt -16 kg fogytam. Itt bosegesen ellattak gyogyszerrel az orvosok. A hanyingerem es a gyomorsavam most eltunt !! A gyogyszer neve: Omeprazol Actavis 20 mg. Ez egy sarga kapszul amit naponta 2x kell szednem a mutet elott mar 2 hettel el kellett kezdenem a kurat es meg fel evig hasznalnom kell. Ez egyben savlekoto es gyomorvedo. Ez fogyott el nekem amikor a rosszullet tuneteim jelentkezdtek. Most mar rendben vagyok es a depressziom is tova szallt. Persze ez koszonheto a csaladomnak es anyukamnak aki most itt van velem karacsony alkalmaval. Viszont tobbet tudok enni es szinte mindent. Eloirtak, hogy mindent meg kell kostolnom, ugyhogy eszek paprikat, paradicsomot es uborkat reggelire a kenyer melle, valamint , belekostoltam a karacsonyi menukbe, kicsit a sutikbe is. Azt hiszem most kell kontrolalni magam, mert ha nincs fajdalom es minden izt megkostolok, felek nem allok le :( Oszinte vagyok, nem szabad hazudnom magamnak, szoval le kell alnom, csak okosan kell ennem.A sebeim is gyonyoruek. Valami mozgast kell meg kitalalnom magamnak, en is a Zumbara gondoltam, de pillanatnyilag 5 het itthonleet utan, nem igazan lesz jovedelmem ugyhogy ez februarig varat magara. Hogy teltek az unnepek?
Akkor ebben is hasonlítunk! :D Én is már kinéztem egy helyet, hogy hová fogok járni, de pár kg mínusz biztos kell hozzá, hogy legyen bátorságom is mások előtt ugrabugrálni ilyen kövéren. Először majd itthon zumbázom, aztán majd ha úgy érzem, hogy végig tudnék egy órát ugrálni, akkor megyek közösségbe is.
Igen, sajnos tudom, hogy le kell szoknom a kapkodva evésről, elsejétől úgy tervezem, hogy elkezdem szoktatni magam a bypass utáni étrendhez, evéshez...stb.
Én zumbázok 2x2 órát, nagyon kimerítő szokott lenni, hát kíváncsi vagyok, mit fogok bírni. Nagyon jó a csapat, már nagyon várnak vissza, igaz nem tudják miért maradtam el, csak a családom tudja, és ez remélem így is marad.
Az nem jó, ha kapkodva eszel, erről le kell szokjál, mert nem lesz élhető, sokat fogsz szenvedni.
Megnyugtattak a szavaid, mert én is irodai munkát végzek és két hetet tudok max. távol lenni, így is terveztem be a dolgaimat.
A hányós sorokat pedig mintha én írtam volna, hihetetlen, én sem tudtam soha hányni (pedig sokszor jobb lett volna). Jobb szerintem, ha visszajön, mintha ott reked és órákig tartó fájdalmat okoz... De biztos nehéz, sajnos én mindig kapkodva eszem, a munkahelyemen a rövid ebédszünet miatt, itthon pedig a gyerekek miatt nem tudok nyugodtan enni. Nagyon nehéz lesz megszokni a lassú evést.
Milyen edzésre jársz? Én is szeretnék elkezdeni valamit a műtétet követően. Leginkább a zumba tetszene. :)
száraz börre probáld a len olajas kapszulát 3x1 nekem bejött.....
üdv zsuzsi
Szia! Én 1 hetet voltam itthon műtét után, utána hétfőn már kezdtem dolgozni, igaz irodában, de nem volt gondom, estére már fáradt voltam, de az elviselhető volt. Varrat kiszedés után sokkal jobb, úgyhogy az is segít!
Az étkezéssel még mindig vannak gondjaim, egyik nap megy a hús, másik nap meg kihányom. Az nagyon szokatlan, hogy úgy érzem (inkább beidegződés), 3 falattól nem lakok jól, még muszály ennem, na, akkor a kövekező falattal már túl eszem magam, jön a hányinger. Ha valamit nem rágok meg eléggé, kegyetlenül fáj, és visszajön. Soha nem tudtam hányni, még terhesség alatt sem, na most bepótolom a 40 évemet... :(
Most vagyok 4 hetes, teljesen gyógyultnak érzem magam, a sebeim is nagyon szépek. Januártól már jön a szokott edzésem, arra viszont kíváncsi vagyok, hogy bírom majd fizikailag.
A bőröm egyenlőre jól bírja, viszont hogy nem iszom eleget, nagyon száraz, kenegetem, mert kellemetlen. Ismét pénteken mértem magam, 1 kg minusz. Ennek örülök.
Sziasztok! Kicsit bekukkantok, én még irigykedve figyelem a műtéten átesettek tapasztalatait, de nagyon feldob minden egyes hozzászólás, mert egy hónap múlva már elérkezik remélhetőleg az én napom is. :) Nem igazán örültem neki, hogy az idén nem kerültem sorra, mert éppen ezt az ünnepi "hízást" szerettem volna elkerülni, sajnos a kontroll néha teljesen elszáll, pláne így műtét előtt ugye...
Knildus nagyon izgultam érted és nagyon jó azt olvasni, hogy már jól vagy és szépen haladsz. Az evéssel hogy állsz? Kb. mennyi idő volt, amire már nagyjából jól érezted magad? Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy reális-e, hogy két hét után visszamenjek dolgozni?
ja műtét után kell is fehérjét pótolni sajna nekem nem ment. mindenféle fehérje port azonnal kihánytam. Több mint egy év eltelt mire ugy éreztem kellene inni ujra ilyeneket. s most már nem gond szivesen is szom tejben feloldva shek formában. Összefehérje értéket is néztek a vérképemen az is jó volt. Ja as D vitaminom 93.7 s 75 fölött már normális. Igaz ehehz kell napi 2000 NE D3 vitamint szednem.
Mozgás én anti sportoló vagyok. vessetek meg de nálam sajna no sport van Viszont nm ülő a melóm. Szóval ebben nem tudok nyilatkozni.
Én leginkább a súlyos diabetesz miatt csináltattam meg ezt a műtétet. Zavart a 109 kilóm is de még nem annyira, h ennyit fizessek érte. De a cukorbetegségem kezdett eészabadulni. Napi 4szeri inzulin bázis és rapid inzulin meg meforál kétszer 1000Mg ezen éltem s nem volt igy sem ideális tartományban a vércukrom. nem beszélve a triglicerid a koleszterin értékekről s a vérnyomásomról. Két évvel a műtét után teljesen elhagytam az inzulint a vér értékeim normálisak a glikát értékeim 6.5 % ezt egy cukros pontosan tudja mit jelent. Abszolult normális a vér 3 havi "elcukrosodása" Reggel s este szedem a meforált ami már nem kimondottan a vércukor karbantartásra kell sokminden mást is remekül rendben tart.
most csináltattam nagy labort a közelgő műtétem miatt. MINDEN vér értékem NORMÁLIS! mind. Volt hasi ultrhangom amiben semmilyen eltérést nem találtak. a zsirmájam eltünt a hasnyálmirigy ép és szabályos s minde más is egy egészséges ember vizsgálati leletei. A vérnyomás problémám is megszünt. Ezek után kérdi valaki megérte????
A kezdetekben nehéz volt az inzulint utána igazita a fogyásnak. Básis inzulint már a kórházban letettem a rapid inzulinnal egy évvel a műtét után álltam le teljesen. 2 évvel a műtét után teljesen egészséges vagyok.
Mindenkinek ezt kivánom! meg Boldog Karácsonyt!
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok