Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomor bypass lefogyásra fórum

Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)

10161. Una35 (válaszként erre: 10160. - Matilda_unna)
2016. aug. 7. 01:13

Szia Matilda!

Jol ertem, hogy mar varolistan vagy a mutetre? Mikor lesz?

Az itteni nogyogyaszattol akar PCOS-em is lehet, ha valaminek az ember nem jar proaktivan, magatol utanna, a korzeti orvos magasrol tesz ra. Amugy kb 15 eve fogamzasgatlot szedek, most meg hormonalis spiralom van, hogy a ciklusomat karban lehessen tartani. Csodalkoznek, ha teherbe tudnek esni, de meg nem is tartunk ott.

Te probalkoztal mar valami mesterseges megtermekenyitessel vagy nogyogyaszati hormonkezelessel?

10160. matilda_unna (válaszként erre: 10157. - Una35)
2016. aug. 6. 23:25

Szia! én is inzulinrezisztens vagyok, mint te, bár még én is a műtét előtt, és nagyon reménykedem benne, hogy utána helyrejön az is :-)

Az IR és a PCOS egy csomó tünetféleséget tud produkálni, nekem pont azok nem jutottak mint neked - a hízáson kívül - kaptam viszont a PCOS-tól kis fekete szőrikéket az államra, meg egy teljesen felborult ciklust és meddőséget, 11 év házasság alatt sajnos nem sikerült teherbeesnem egyszer sem.

Neked is kihat a ciklusodra is? valahol azt olvastam, hogy olyan nőknél, akiknél meddőséggel és hízással is jár az IR, és olyan korban vannak, hogy még szülhetnének is babát, azoknál 35 BMI fölött is megcsinálják a műtétet. De erről persze a legbiztosabbat az orvos tudná mondani, ez csak hallomás, de érdemes utánajárni mindenképp :-)

10159. Una35
2016. aug. 6. 21:11
Illetve meg annyit, hogy elkepesztoen ugyesek vagytok, lanyok, fiuk, egytol egyig! Nem semmi dolgot vallaltatok be, ugy fizikailag, mint lelkileg vagy akar anyagilag! Hatalmas elismeres es gratula minden egyes lekuzdott kiloert!!!
10158. Una35
2016. aug. 6. 21:10
Visszaolvasva az utolso 20 oldalt, mintha ugy remlene, volt mas is inzulin rezisztenciaval, illetve Angliabol is. Veluk mi lett, tud roluk valaki? Illetve azzal a parral, akik szinten kulfoldon elnek, de otthon akartak megmuttetni magukat? Kivancsi lennek hogy mukodik a tavolbol...
10157. Una35
2016. aug. 6. 21:04

Sziasztok! Ujonc a fedelzeten!

Una vagyok Angliabol, 35 eves es 102 kg. Egesz eletemben dundi voltam, allando fogyokura az eletem. Eloszor 5-6 evesen fogtak fogyokurara, kamaszkoromra jobb lett, a huszas evek elejetol megint felszaladtak a kilok. Mindenfele fogyokurat, eletmodvaltast, modszert, gyogyszert kiprobaltam, rendszeresen sportoltam, megjartam a dr. Pados fele belgyogyaszati fogyaszto programot, de sok haszna nem volt, maximum stagnalt a sulyom.

5 eve kezdett ismet romlani a helyzet, 89 kg-nal magan uton gyomorballont csinaltattam. SEMMIT nem ert, pedig benn volt egy teljes evig.

3 eve furcsa tuneteim lettek: barnas foltok a hajlatoknal, allando, olmos faradtsag, irtozatos bor szarazsag es viszketes, indokolatlan hizas. Az indokolatlant kiemelnem: heti 3x2 ora sport (sulyzos edzes, vizi aerobic es squash), 160 g szenhidrat dieta mellett, minden egyes falatot szamolva es feljegyezve (MyFitnessPal) is csak dagadtam.

A doktor, akinel jartam (elvileg endokrinologus professzor), ranezesre inzulin rezisztenciat diagnosztizalt es 850 mg Metformint rendelt el.

Tavaly nyaron mindenre kiterjedo hormonvizsgalatot csinaltattam (szinten magan uton, sajat kezdemenyezesre), az IR eredmenyek romlottak, illetve kiderult, hogy a pajzsmirigyem is alul mukodik. Mar napi 3000 mg Metforminnal es 200 mg L-thyroxinnal jarok es egyre csak hizok, annak ellenere, hogy az elmult evet is vegig fogyokuraztam ( az eskuvomre keszultem).

Nemreg olvastam, hogy a gastric bypass 40 alatti BMI-nal is javasolt, ha egyeb betegsegei is vannak az embernek. Van esetleg valaki, aki hasonlo vackokkal kuzd vagy kuzdott a mutet elott? Barmilyen javaslatot, tapasztalatot, biztatast megkoszonok!

10156. dmonica75 (válaszként erre: 10153. - Ojuna)
2016. aug. 6. 09:46
Dolgozni én mennék a műtét után egy héttel, és biztos, hogy nem bizonytalanodom el csak foglalkoztat, hogy pár héttel a műtét után mennyire leszek már képes nagyobb útra menni. étteremben enni (mivel máshol akkor nem tudok)...stb.. A vitaminok mennyire ürültek ki a szervezetedből? A sebek hamar begyógyultak?
2016. aug. 6. 09:34

Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz, akik már túlestek a műtéten, hátha tudtok informálni :-) olvastam, hogy pár hónappal a műtét után sokaknál jelentkezik hajhullás, aztán idővel megáll. Ez azt jelenti, hogy vissza is sűrűsödik később, vagy csak egyszerűen nem hullik többet, és marad annyi?

És a hajhullás mellett tapasztaltatok esetleg később fogászati problémákat is? erről nem találtam infót, csak logikusan arra gondoltam, hogy terhességnél is ugye a haj és a fogak szokták megsínyleni az anya szervezetétől elvont táplálékot, és erről jutott eszembe, hogy talán a bypass esetében is így van-e. Mert ha igen, akkor még a műtét előtt átnézetem a fogaimat.

10154. 2664dcbb41 (válaszként erre: 10153. - Ojuna)
2016. aug. 6. 07:10
Egyet értek. Én 2 hét után már dolgoztam is, nem fizikai munkát!, és alkalmazkodtam a helyzethez. Hamar felépültem. Sztem 5 hét alatt már megtapasztalod, hogy mi jó mi nem jó, de talán már tényleg utazhatsz. Én inkább csak gyengécske voltam, állandóan aludtam volna.
10153. ojuna (válaszként erre: 10151. - Dmonica75)
2016. aug. 5. 22:11

Kedves :)

En 6 het utan mentem vissza dolgozni, nem volt hasmenesem tulzottan eves utan kisse csikarhat a hasad, de nem feltetlen jar hasmenessel. Nem sokat hanytam, a hanyinger volt a rossz, de az csak akkor, ha megereztem a reggeli kave vagy erosebb etel illatat. Sokaig nem tudtam kavezni, mar ez sem gond. Szerintem semmi gond nem lesz ne aggodj, ha atteted a mutetet el fogsz bizonytalanodni vagy esetleg tul sokat kell varnod megint. Vagjal bele csajszi es ne a problemakat helyezd eloterbe, hanem a normalis eletritmusodat. en is ezt tettem es nagyon gyorsan felepultem. Aki sokat nyafizik az nehezebben erosodik, akit velem mutottek egy napon 2 honapig nem dolgozott es energiaja sincs...na en ezen nem gondolkodtam kellett a penz menni kellett dolgozni es a szervezetem alkalmazkodott. Monden okes lesz.:))

2016. aug. 5. 18:27

Sziasztok! szeretnék csatlakozni a bypass-osok boldog táborához, mint leendő műtött. Olvasom az elejétől a hozzászólásokat és buzgón jegyzetelek, meg tervezek, remélem befogadtok :-)

November 17-én lesz a műtétem veszprémben, van itt olyan esetleg, aki szintén akkor lesz bent? :-)

10151. dmonica75 (válaszként erre: 10150. - Ojuna)
2016. aug. 5. 17:56
A hányingerrel együtt a hányás is jött vagy az nem kísérte? Elég macerás munkám van sokat utazom külföldre és félek a sok és hosszú repülőutaktól, hogy ott mi lesz, mit fogok tudni enni. Hasmenésed nem volt az a másik rettegett dolog:)) A műtéttől annyira nem félek (ha ott leszek tuti fogok:)) csak kb. 5 hétre rá 14 órás repülőút vár rám és tanácstalan vagyok, hogy merjem vállalni vagy tettessem át a műtétet. Szerinted?
10150. ojuna (válaszként erre: 10145. - Dmonica75)
2016. aug. 5. 17:28

Szia :) En kb.2 hetig ettem pepeset azutan fokozatosan probalgattam az izeket.Nekem sokaig minden hasonlo izu volt szerintem vagy 2 honapig. A hanyingeremmel kuzkodtem sokaig az vagy 4-5 honapig is eltartott. A doki mondta idovel megszunik, de egy orokkevalosagig tartott :) Amikor ez megszunt, azota nincs gond az izekkel es az ivassal.

Elso perctol nem tiltjak itt a szensavas italt, mert az is telitettseget okoz ugyan, de jobb mintha vagyival tomnem magam azt mondjak. Csak zero italt iszok, de nem colat.Szoval semmi gond minden egyenileg van formalva, nem kell 100% konyv szerint haladni. Itt is azt mondjak semmit nem ajanlanak semmit sem tiltanak probalgassam es foggyak a magam kedve szerint, es vigyazzak az egeszsegemre. Ha visszahizok azt is csak magamnak rohatom fel, de ha mar igy atszabattam magam probalok figyeli a mennyisegre es a minosegre es a sportra. Kitartast :)

10149. csaba72 (válaszként erre: 10148. - Jaffa211)
2016. aug. 5. 16:34
semmi extra. kevesebb kaja. vitamint kell pótolni + fehérjét. fogyás ezerrel. hosszú távon nemtudom de most türhető
10148. jaffa211 (válaszként erre: 10147. - Csaba72)
2016. aug. 5. 14:11
Es milyen az elet gyomor nelkul? Tudnal errol irni egy kicsit?
10147. csaba72 (válaszként erre: 10141. - Lakiandi)
2016. aug. 5. 07:46
nekem a baypasz mutet soran vettek ki a gyomorgyurut. mivel bele volt tokosodva a gyomromba a gyuru es amit nem vettek észre a péterfybe kivettek az egész gyomromat. 8 óras mutétem volt de megcsináltatnám mégegyszer mert március 22 óta 30 kg fogytam
10146. Zsú1965 (válaszként erre: 10143. - Ojuna)
2016. aug. 5. 07:14

A szénsavassal jó vigyázni,gyakorlatilag ez az, ami határozottan nem javasolt.

Hamarosan megáll a fogyásod, és a megtartásban már van elentősége, hogy mennyire tágul vissza a gyomor. Mert mindenkinek tágul, és a szénsavas ezt csak fokozza.

10145. dmonica75 (válaszként erre: 10144. - Ojuna)
2016. aug. 4. 20:48

Gratulálok:)

A műtét után mennyi idővel tudtál mindent enni?

10144. ojuna
2016. aug. 4. 20:30
Ja es akit erdekel tettem fel 2 arckepet 160 kg es 94 kg nevvel. Latni a kulonbseget :)
10143. ojuna
2016. aug. 4. 20:16

Sziasztok!

8 honapja mutottek es eddig -66 kg a fogyasom. Mint mar irtam 160-rol indultam es most 94 kg vagyok. Nekem minden okes..eszek -iszok minden ami jolesik es szinte mindent tudok enni-inni. Szensavas italokat szoktam inni, mert csak azt szeretem.Meg 14 kilot szeretnek fogyni ugy 80 kg-nal megallnek es meg a plasztikai mutetek is 10-15 kilot levesznek loram majd, szerintem 65-70 kg idealis suly. Kitartast magunknak :)

10142. jaffa211
2016. aug. 2. 14:28
Nekem volt gyomorgyurum korabban, csak ki kellett vetetnem. Most szeretnek egy ilyen gyomor bypass mutetet, de a gyomorgyuru miatt nyelocso tagulatom lett. Volt mar valakinak hasonlo problemaja? Ezzel tud valamit kezdeni a doktor ur?
10141. lakiandi (válaszként erre: 10140. - Csaba72)
2016. aug. 2. 07:56
Köszönöm.Neked mikor vették ki a gyűrűt? Nem volt probléma ennél a műtétnél?
10140. csaba72 (válaszként erre: 10137. - Lakiandi)
2016. aug. 2. 06:41
szia. én is gyűrűrs voltam. elmúlt a gyomorsavas problémám edig volt,hogy nem ülve akudtam miatta
10139. dmonica75 (válaszként erre: 10138. - 2664dcbb41)
2016. aug. 1. 12:45
Talán én is ettől tartok. Sokan írták a hasmenést, hányást, és azért egy hosszú úton nem biztos, hogy jó lenne.
10138. 2664dcbb41 (válaszként erre: 10136. - Dmonica75)
2016. júl. 31. 13:23
Ha vIsszagondolok, akkor 5 hetesen már elég erős voltam. Bár ilyen sokat nem utaztam akkortájt. Szerintem inkább az ivással és evéssel lesz még probléma, mert akármit még nem tudsz majd enni.
10137. lakiandi
2016. júl. 30. 17:29

Sziasztok!

Gondolkozom még csak a műtéten, gyomorgyűrűs voltam, ami sajnos kilökődött, hashártyagyulladás lett a vége. 50 kilót fogytam, aminek a fele visszajött sajnos.

A gyomorsav hányás nekem is probléma volt, amit a gyűrű nyitásával oldottak meg, de ami itt ugye nem lehetséges.

Szeretném kérdezni, hogy ez mennyire kezelhető probléma, vagy végigkíséri az életem ezután?

A hatásosságáról meg vagyok győződve, de ez a jelenség egy kicsit elbátortalanított.

10136. dmonica75
2016. júl. 30. 16:16
Szeptember 19. Kb. 5 hetes lennek, es 14 oras repulout, de lemondani nem tudom az utat, mert uzleti ugyben kell mennem.
10135. 2664dcbb41
2016. júl. 30. 15:36
Szeptemberben, de mikor? 6-7 hetesen szerintem már utazhatsz.
10134. dmonica75
2016. júl. 30. 09:34

Sziasztok!

Műtét után szerintetek mennyi idővel tudok hosszabb utazásra menni?

Szeptemberben műtenének és október végén kellene utaznom. Tetessem inkább át a műtétet?

10133. Thenumberseventynine (válaszként erre: 10132. - Bilonka)
2016. júl. 25. 20:18
Köszönöm:)
10132. bilonka
2016. júl. 25. 19:24
Mindkét helyen szakmailag a maximumot kapod. Debrecenben nem kellett gyomortükrözés.Vedd fel a kapcsolatot mindkét hellyel és a Te döntésed!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook