Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Hali!
az én karom pont olyan rövid volt mind a tied
néha azon gondolkodtam hogyan is lehetne az aranyér kupot beadni másképp mert a kezem nem elég"hosszu"
NOS eggyet mondhatok nem a karom volt rövid sejhajom volt TUUUUUUUUUL nagy.
Ma odaér BÖÖÖÖÖÖÖÖÖVEN.
Eleinte nehéz lessz a mozgás ki be az ágybol meg fogsz gondolni 2x is egy mozdulatot DE TULÉLED mindenki tulélte ÉN IS.
Hasmenésnek az elsö napokban csak örülj ott sem kell erölködni "simán" megy.
állj pozítivan hozzá igaz igy is teszel 3 hét elöször macerás de aztán ok
aztán ujjá születsz.
pá.
Szia Zsuszi! hú, köszönöm ezt a sok mindent, nagyon jókat írtál!
Nekem is közel ezek a paramétereim, most még 140 fölött vagyok, de a műtétig igyekszem leadni egy tizest és a 70 kg az álomsúlyom, csodálatos olvasni, hogy van akinek sikerült, egyre több erőt merítek ezekből a beszámolókból, mert amúgy rohadtul be vagyok sz..va, ezért is pörgök rá ennyire az infókutatásra. Soha életemben nem voltam betegként kórházban, és nagyon furcsa feldolgoznom, hogy nemcsak hogy most önként fogok bevonulni, de még várom is :-D
Magának a kórháznak a lepukkantsága nem nagyon zavar, a veszprémit ráadásul jól is ismerem, mert a férjem is ott dolgozott régen, már akkor is jött le a vakolat, ezek szerint azóta is pereg :-) na nem baj, ez az ami legkevésbé érdekel, de jó, amit írsz a nővérekről, mert 2012-ből elég sok rosszat olvastam, és reménykedtem, hogy mostanra változott valamelyest a helyzet.
Az a hasmenés dolog kicsit aggaszt, nem nehéz a sebekkel... ehm.. ehm kellőképp megtisztogatni a hátsó felünket? bocsi ha undi vagyok, de nekem pl elég rövid a karom és kicsit ki kell pucsítanom a hasamat ha hátranyúlok, nem tudom mi lesz műtött sebekkel úgy hogy a hasmenés miatt állandóan szaladni kell a klotyóra. Sikerül egyáltalán időben odaérni? :-DD
Tudom, hogy jórészt marhaságokon parázok, de nem tudok leszakadni róla, tiszta dinka vagyok amióta tudom a műtéti időpontot. Kicsit le kéne nyugodnom már, mert ha ebben az idegállapotban leszek még három hónapig, akkor gyomorfekélyt kapok még a műtét előtt. Már nyugtatón is gondolkodtam.
szia.
Contra Zsu....
Veszprém.
Szuper rendes Dokika!
Növérek megtettek mindent amire csak szükségem volt megkaptam!
De hidd el sok mindenre nincs szükséged
higéniás törlökendö mosdokesztyü fürdö papucs legyen nállad
A vakolat potyog 20 cm magasságban mert vizes a fal DE erröl a növérek nem tehetnek EZ a korház szégyene Illetve Veszprém megyé-é.
A munkájukat TÖKÉLETESEN elláto orvosi-NÖVÉRI csoport áll rendelkezésedre az ö bérükben benne va a te ellátásod extrát kapnak a Mohos Betegeiért
DE kaptak töllem is a "kávékasszába" valamit.
Enni ne vigyél örülsz majd az üres levesnek ugyis a 2dl 2orát betart mire EL KORTYOLGATOD aztán 4 babapiskota az utolso elötti nap egész nap kitartott
ha van viz amit kimondottan szeretsz vigyél de tea stb mindent kapsz
ne képzelj el mennyiségeket mérce a GYÜSZÜ.
Elsö nap intenziv
2 naptol az osztály 5 nap összesen.MÁSODIK NAP NYELETÉS/ röntgen .. aztán sürgösen vissza az osztályra mert Fosás lessz töle.
2 nap kiveszik a katétert onnan séta ajánlott lábujj hegyen aztán 3-4 naptol ajánlott a lépcsözés Szonda nincs !!!!
CSABÁNAK KICSIT "MÁS" mütéte volt
Savad lessz de életed végéig savlekötöt szedsz 1x este
mellékhatéaok....
Hajhullás püh.....Kit érdekel ..kihulott az enyém is és olyat kaptam ujjat mint a béby haj selymes csillogo gyönyörü
2015 jan.mütöttek
majd 140-röl indultam közel 50 bmi
ma a mérleg 69.mutatott
kérdés!?
NEM BÁNTAM MEG!!!!
Csak eggyet MIÉRT NEM ELÖBB!
a gyomor kitágul igen....50 ml indultam most ugy 3.5-4 dl nem saccolom DE ugy vagyok vele jo ez van De most SPORT VAN 4x fittnes eggy héten aztán minden este bicajozás ugy 20 km kb 1 ora
mindent tudok enni .
soha eggy alkalommal sem volt Dömping Syndromám
Igen hánytam én is eleinte-De azért mert tul sokat tul gyorsan -Rágatlanul ettem nyeltem
beáll ez is .3 hét után MohosDr tanácsára Mehettem dolgozni
ápolok tehát emelek semmi gond nem volt.
Aki repülni akar annak azt tanácsolom nyugodtan mehet Nem lessz semmi gond!
de a dr.nál kérdezzen rá.Nekem sem volt.
kérdés!?
Irjatok
különben mindenki elött le a kalappal aki ebbe belevág!
UGY ANYAGILAG-morálisan /mindennel együtt kivizsgálások elötte magán uton+mütét kb 1.8 millio/.
Ja elfogadnak külföldröl hozott eredményeket ezt tapasztalatbol mondom.
és még valami telefonos-emiles- beszélgetés eggyeztetés után a doki szerdán látott elöször -hétfön mütött
nem kellenek hetek vagy többszöri ide oda utazások.
Szuper jol megy.
elég volt ennyi.
üdv zsuzsi
Szia Zsú! Mintha egy régi ismeretlen ismerős szólna hozzám :-)))
Veszprémben rémálom? jesszuskám, mindjárt elájulok! Engem ott műtenek, és attól félek a legjobban, hogy valami komplikáció lesz, de nem veszi észre senki, és kinyiffanok.
Akkor is így van, ha az ember ad hálapénzt a nővéreknek? biztos ez kényes kérdés, de én már több mint 11 éve nem jártam magyar egészségügyi létesítményben, fogalmam sincs a szokásokról elvárásokról és állapotokról, jó lenne erről is beszélni.
Szerintem csak nyugodtan kattints arra gombra, sokan olvasgatják/olvasgatjuk még ezt a fórumot.
Speciel a gyomorégésre nem tudok neked válaszolni, mert nekem nincs.
Kórházi körülmények: Veszprém vagy Debrecen? Nekem a bypasst Debrecenben csinálták, kedves, segítő nővérek, jó állapotú osztály, tisztaság. Plasztika Veszprémben...rémálom, rám se néztek...
De volt, aki elégedett volt...okos nem lehetsz, csak szerencsés:))
Köszönöm szépen! :-)
A gyomorszonda az orrban van, ugye? nem fura? már úgy értem nem akadályoz a lélegzésban alvás közben?
megnéztem a képeidet, wow, nagyon látványos, és a párod is gyönyörű lett, gratulálok :-) A fogyás közben érezni azt az érzést, hogy mintha napról napra vennének le súlyokat a testetekről? én erről az érzésről álmodozom, de egy fogyókúrás fogyás nem elég gyors, hogy ez folyamatában érezhető legyen, inkább csak szakaszonként, de ilyen sebességű fogyásoknál, mint a műtéttel szokott lenni, biztos van ilyen érzés, nagyon várom már :-)
- például milyenek a kórházi körülmények - olyan mint máshol semmi kulonos utott kopott kórházi termek
- hogy zajlott például a tisztálkodás a műtét utáni napokban - elso nap megmostak a lányok majd mosakodás szivacssal vagy rongyal
- hogy kb mennyi ideig van bent a katéter, azzal fel lehet-e egyáltalán állni, meg hogy milyen csövek lógnak még ki az emberből és hol - nekem volt egy a micsodámban kb 3 napig ( addig nem kelett pisilnem ) és 5 napig volt gyomorszondám ezzel lehet mindent csinálni mint pl. sétálni, furodni vagy wczni
- hogy hogyan lehet mondjuk hálóinget cserélni, ha be van kötve az infúzió? - gond nélkul mert mindig van piheno 2 infúzió kozott ez nem probléma
Meg néha majdnem rákkatintok a válasz gombra, hogy rákérdezzek dolgokra, amik nem világosak, aztán rájövök, hogy hoppá, ez a hajó már 2012-ben elment :-DD (például mit értenek azon, hogy savas a gyomruk, utána is van gyomorégés? én abban reménykedtem, hogy az pont elmúik örökre.)
Remélem előbb-utóbb idetalálnak mások is, végülis hatalmas a várólista Veszprémben úgy tudom már januárra-februárra adnak műtéti időpontot, hát ez a sok leendő műtétes hol tájékozódik vajon?
Annyira vágyom rá, hogy sorstársakkal beszélgethessek, olyan jó lenne :-)
Na mindegy, én itt vagyok minden nap most jó ideig az biztos, amíg végig nem olvasom a topicot, aztán továbbra is benézek majd gyakran, hátha erre jár valaki más is, aki készül már a műtétjére.
Indítottam egy blogot is a témáról, személyes is részben, de főként információs adatbázisnak szánom, amiben az innen-onnan összevakart kis infómorzsákat rendszerezem témakörök szerint, mindig kiegészítve új ötletekkel, adatokkal, ahogy szépen sorban bejönnek. Ha van valakinek kedve benézni, esetleg kiegészíteni olyasmikkel, amiket még nem sikerült kiderítenem, azt mindig szívesen látom :-)
umatilda.blog.hu
Olvasgatom a végéről időrendben a hozzászólásokat, hogy összeszedjek minden elérhető információt, olyan jó kis pörgős volt régen a topic, kár hogy már nem az. Vajon a mostani műtétre várók, műtöttek, vagy akik még csak fontolgatják, hol beszélik meg a tapasztalataikat, nem tudtok ilyen fórumról még?
Tudom hogy angolul sok van, de engem olyanok is érdekelnének, amik kimondottan Magyarországspecifikusak, például milyenek a kórházi körülmények, meg hogy hogy zajlott például a tisztálkodás a műtét utáni napokban. Aztán olyan tök apróságos gyakorlati dolgok, hogy kb mennyi ideig van bent a katéter, azzal fel lehet-e egyáltalán állni, meg hogy milyen csövek lógnak még ki az emberből és hol.
Meg például, hogy hogyan lehet mondjuk hálóinget cserélni, ha be van kötve az infúzió? én ilyeneket nem tudok, még soha életemben nem feküdtem kórházban.
Meg néha majdnem rákkatintok a válasz gombra, hogy rákérdezzek dolgokra, amik nem világosak, aztán rájövök, hogy hoppá, ez a hajó már 2012-ben elment :-DD (például mit értenek azon, hogy savas a gyomruk, utána is van gyomorégés? én abban reménykedtem, hogy az pont elmúik örökre.)
na szegény, pont az esküvődre! Én is így voltam, pont akkoriban kezdett dühöngeni rajtam, az eljegyzési képeken még tiszta girnyó voltam, akkoriban lett diagnosztizálva és 10 hónappal később az esküvőn meg majd megfulladtam az esküvői ruhámban, amit egy hónappal azelőtt igazítottak méretre, és közben alig mertem enni és állandóan bicikliztem, hogy mégis kinézzek már valahogy, de csak puffadtam. Nagyon együttérzek veled!
Én most amúgy megint a szigorú szénhidrátstop-diétán vagyok, mert szeretnék 10 kilót leadni a műtétig, és kicsit fittebbnek lenni, úgyhogy mozgok, de most valahogy sokkal könnyebb így, hogy van egy cél, hogy tudom, ez a kínlódás most csak három hónapig tart, és utána jön a segítség, ami majd továbblendít azon a ponton, amin magamtól korábban sose sikerült, és megy tovább majd a dolog. Ha hihetek a mérlegnek, akkor eddig két kiló minuszban vagyok a csütörtöki "hivatalos" méreckőzés óta, de ez még úgyis csak a víz, örülhetek ha lemegy éppen 10 kg novemberig.
En csinaltam mar mindent, de legutobb a masodik verziot: amennyire csak tudtam kiiktattam minden lisztes, kemenyitos, cukros dolgot, elhagytam a tejet, joghurtot, turot, kavet, gyumolcsoket. Amugy sem iszom alkoholt, szoval azzal nem volt problema. Reggelire 2 fott tojas vagy dietas (1 g cukor 100 g-ban) feherjeturmix vizzel, ebedre salata hussal vagy maximum ilyen wrap tekercs, ha nem talaltam salatat. Mellette mozgas, gyogyszer. Kilokat nem mertem, de centiben latszott a fogyas: beljebb kellett 4 centit vetetni az eskuvore a ruhambol. Aztan masfel-ket honappal az esemeny elott megint jott egy ilyen "hormonloket" es szemmel lathatoan jottek vissza a kilok. Az eskuvore gyonyoruen felfujt vodor fejem lett. Azota bunak eresztettem a fejem, az iment ettem egy fel bogre epres sorbet-et :(
Talan ez a legnehezebb resze a dolognak. Kuzd az emeber, valamicsket nagy nehezen halad is, aztan puff, valami megvaltozik es ujra hizik. Most peldaul sirni tudnek.
Én a második verzióra szavazok, legalábbis, amikor nekem sikerült egyszer igazán sokat fogyni, már úgy magamhoz képest, 25 kilót egy év alatt, akkor azt vált be, hogy teljesen tehermentesítettem a hasnyálmirigyet, amennyire csak lehet, szigorúan semmi cukor és szénhidrát, csak zöldség, hús és tejtermékek, úgy hogy a zöldségek aránya nagyobb legyen a húsnál, de még gyümölcsöt sem ettem, de annyira nagyon rákattantam, hogy egyáltalán nem is vettem meg semmit, aminek cukor volt az összetevői között, így aztán még a felvágottat is házilag gyártottam, mondjuk az isteni finom, még mindig csinálom, meg szendvicskrémeket, mindent, és imádtam így enni, még édesítőt sem használtam álédességeket sem gyártottam, hogy ne is ébresszem fel magamban az édesség utáni vágyat, és tényleg nagyon bevált, mozognom kellett mellé, de szépen mentek le a kilók és tényleg szerettem jól éreztem magam, csak aztán megállt. És onnan hónapok múlva se egy dekát se semerre. És akkor persze csalódott voltam és frusztrált, és akkor itt-ott megint befigyelt a kedvenc nasim, aztán már egyre több, és bánatomban visszaszedtem.
Két dolog volt érdekes, hogy először is már három hónap ilyen diéta után elkezdett minden hónapban megjönni a mensim, és még két hónapra rá csináltattunk is egy labort, és tényleg sebesen rázódtak helyre az értékeim, és teherbe ugyan akkor sem estem, de miután megállt a fogyás és bánatomban kezdtem visszahízni, akkor is nagyon sokáig még megmaradt a rendezett ciklus. Csak mostanában kezdett megint felborulni, de még most is gyakrabban megjön, mint azelőtt, pedig most tényleg nagyon dagi vagyok, de akárhányszor ha csak 2-3 kiló is lemegy, egyből megjön a mensim.
A másik meg ami feltűnt, hogy most először volt az hogy nem 10 kiló ment le, és 15 jött vissza, hanem ugyanannyi jöt vissza mint amennyi lement, és ennél nem is ment feljebb. Még az a kicsi jótétemény is elég hosszútávú hatást tett a szervezetemre, hogy legyen okom reménykedni, hogy a műtét teljesen rendbehozza majd :-)
Matilda, te nagyon toppon vagy a temaban! Es a ferjednek is minden elismeresem! Lehet hozzatok kellene jarnom, nem az itteni "szakemberekhez"!! :)
A fogyas mindenkeppen fontos lenne, csakhat....A mozgas mellett, nagyreszt az etkezesen mulik a dolog, allitolag, de valaki mondja meg, hogyan is kellene IR-eskent etkezni!
Az egyik nezet szerint 160 g szenhidrat, 5-6 etkezes, sokszor keveset, hogy a vercukorszint ne hullamvasutazzon.
A masik nezet szerint az amugy is kuszkodo hasnyalmirigynek minden egyes "sokszorkeveset"csipegetes ujabb es ujabb loketet ad, beindul az inzulintermeles, kuzd a hasnyal, de eredmenye nem sok van, a vercukorszint magas marad. Ezt elkerulendo, sokkal kevesebbszer tobbet kellene enni, sokkal kevesebb szenhidrattam, sokkal tobb feherjevel es zsirral, hiszen ezek bontasahoz kevesebb inzulin es gyomorsav kell.
Megint masok szerint a zsir a bunos, ami rontja a szervezet altal termelt inzulin hatekonysagat.
Tessek ezekel eligazodni es fogyni! Abba mar bele sem kezdek, hogy hany "egeszseges" elelmiszerben mennyire rengeteg cukor van..
már fél évvel a műtét után teherbe estek? ejha, ez nagyon gyors siker, nem gondoltam volna :-O
neeem... nem szabad elkezdeni reménykedni... nemszabad! ha meglesz örülünk... ha nem, akkor sem omlunk össze! ez a szabály magamnak.
Szerintem a két hétre hazautazás az nagyon kevés, eleve ott az egy héttel előtte lévő konzi, aztán a műtét, ami után egy hét bennfekvés van kb, és még egy hét amíg kiveszik a varratokat, de azért rögtön utána megkockáztatni egy repülőutat, nem hiszem hogy szerencsés, bár ezt igazán az orvos tudná megmondani, és biztos gyáva kukac lennék rögtön utazni, nagyon parázom tőle, hogy netán valahol rosszul leszek, és senki nem tudja mi a bajom :-D Gyenge még kicsit az ember, eleve három hónapig nem is szabad 10 kg-nál többet emelni, és azért ez nem egy rutinműtét, nagyon komoly beavatkozás, három órás műtét, amiben átszervezik a bélrendszer egy részét, és rögtön utána nagyon más lesz az élet is, a táplálkozás minden, szerintem ez megterhelő. És ez is csak akkor van, ha minden rendben ment a műtét és a lábadozás alatt, ha esetleg van valami kis komplikáció, mert rizikó mindig van, akkor máris meghosszabbodik a kórházi tartózkodás, utána még talán a lábadozási idő is.
Szerintem érdemes még pár hetet rászámolni a biztonság kedvéért.
Én úgy tervezem, hogy a műtét után egy hónappal utazom vissza, ha minden rendben megy majd. Ha kis gebasz lesz, akkor 5-6 hét. ha nagy, akkor nem tudom, remélem nem lesz :-)
A külföldi részhez: én is külföldön élek, nem Angliában, hanem egy másik európai országban, és esetleg nézzetek utána a biztosítónál, ha a műtét mellett döntötök, mert több olyan országról tudok, ahol az a rendszer, hogy ha már egy ideje biztosított vagy az országodban, akkor akkor is téríti a helyi TB a műtét egy részét, ha más országban végezteted el. Érdemes ennek utánakérdezni, hátha Angliában is így van :-)
Veszprémről biztosan tudom, hogy elfogadják a másik országban elvégeztetett előzetes vizsgálatokat is, de előbb mindenképp oda kell utazni egy konzultációra, amikor megismerkedünk a Mohos doktorral, felveszi a kórtörténetet, és annak alapján megmondja, hogy nagy valószínűséggel megműt-e vagy sem. Ha igen, akkor megkapjuk az előzetes vizsgálatok listáját, amit akárhol el lehet végeztetni (már legalábbis olyan országban, aminek ismeri a nyelvét, német, angol francia biztos), és ha azokból nem derül ki valami olyan betegség, ami különösen kockázatossá teszi a műtétet meg az altatást, mondjuk valami durva szívelégtelenség vagy ilyesmi, akkor mehet a menet, és akkor ad még egy időpontot egy héttel a műtét előtt (az első konzin megkapja az ember a második konzi és a műtét időpontját is amúgy, ha a doktor úgy látja, hogy valszeg rendben lesznek a vizsgálatok), ott átnézik az eredményeket az aneszteziológussal is (előre el is kell küldeni őket emailben), és kb egy hét múlva műtét.
Sziasztok :-)
Akkor sorban mondom :-) Úgy tudom az IR alapvetően magától a fogyástól fordul vissza, nem a felszívódás átalakításától, úgyhogy elvileg diétával is visszafordítható addig, míg nem alakul ki belőle cukorbetegség, csak az nehéz. Énmár csak tudom :-D De az 100%, hogy visszafordítható, nem tudom, ismeritek ez a betegség hatásmechanizmusát, ha nem, akkor leírom dióhéjban, mert elég egyszerű, én már jó sok éve tanulmányozom, csak a lefogyás része nem sikerült eddig soha, mert van benne egy ilyen ördögi csavar, hogy az IR gyorsítja a hízást hormonálisan, amit csak fogyással lehetne visszafordítani, viszont a fogyás sokkal nehezebb az IR miatt. nagyon gáz.
Sajnos nekem sem a nőgyógyászok diagnosztizálták akkoriban, hanem az én édes okos férjecském, aki egyáltalán nem nőgyógyász, hanem teljesen másféle szakorvos, csak nem hagyták nyugodni a tüneteim, és beleásta magát a témába, és ő talált rá erre, mint lehetséges betegségre, és amiben gyakorlatilag tankönyvi eset vagyok, ő kért nekem egy terheléses inzulinvizsgálatot, és ki is derült, hogy bizony teljesen IR. Aztán már úgy szóltunk utána a nőgyógyászomnak és az endokrinológusomnak, hogy hahó, IR lesz az, és akkor elismerték, hogy tényleg :-)
(a következő blama az volt, amikor ezek után fogamzásgátlóval akarták kezelni a betegséget, de szerencsére akkor is résen voltunk, és nem szedtem be)
Mar voltam a haziorvosnal. Azt mondta, hogy mivel csak a sulyom nem feltetlenul indokolja a mutetet, elobb menjek el egy teljes koru hormonalis kivizsgalasra. Aug kozepere van idopontom, aztkovetoen tobbet fogok tudni.
Ha az endokrinologus is javasolja a mutetet, akkor 30-40 kozotti BMI-vel is megcsinaljak, hiszen a jarulekos, tulsulybol fakado, vagy sulycsokkenesre javulo betegsegek szamitanak, sot IR/2-es tipusu cukorbetegseg, magas vernyomas es meg egy par mas kiemelten sulyosbito tenyezonek szamit, igy a varolistan is elorebb kerulunk.
Abban igazad van, hogy hosszu a lista es a magas testsuly/BMI onmagaban nem eleg a surgossegi mutethez.
Azt mondom kerdezd meg, mit veszithetsz?
Szia!
Árban nincs különbség csak a várakozási időben. Debrecenben kb.1-2 hónap, míg Veszprémben 4-5 hónap.
Szia Eniko, otthoni arrol nem nagyon tudok, nekem az lesz az utolso lehetoseg, bizom benne, hogy itt is meg tudom csinaltatni.
Viszont az jutott eszembe, hogy a szukseges vizsgalatokat nem tudod ott megcsinaltatni, ahol elsz? Hiszen ahol dolgozol es adozol, ezek a vizsgalatok ingyenesek kell legyenek, mig Magyarorszagon mindenert fizetned kellene, nem?
En gyomorballon utan kb 4 nappal repultem, igaz ott nem vagtak/furtak lyukat belem. Viszont kellemetlen erzes volt, ahogy felszallt a gep, a "lufim" is megemelkedett, iszonyatos hanyingerem volt...
Letezik valaki, aki mar 12 evvel ezelott hallott az IR-rol?? Itt, Angliaban teljesen ordogtol valo meg most is a mufaj, de otthon is ugy erzem, hogy keves ember ert hozza igazan. Szerintem sokkal tobb kezeletlen IR-es ember van, mint gondolnank! Ha valaki kemeny dieta mellett sem tud lefogyni, annak oka van! Es visszaolvasva ugy lattam vagyunk egy joparan, akik mindent kiprobaltunk....
Nekem foleg az a "vonzo" a mutetben, hogy a vekonybel atkotozesevel megvaltozik a felszivodas, az inzulinszukseglet es ALLITOLAG visszafordithato az IR!!!!
Es ha ez tenyleg igy van, akar meg valora is valhat a tetvova kis remenysugarad! Drukkolok ezerrel!!!
Sziasztok.
En is kulfoldon elek es tervezgetem a magyarorszagi mutetet (meg csak agyban)
Nem tudjatok hogy arban van kulonbseg Veszprem es debrecen kozott?
Magamrol:
30 eves vagyok kb 45os BMI-al, 2 es tipusu cukorbetegsegem es PCOm van. Volt mar 3 vetelesem, sikeres terhessegem meg nem. Az utolso veteles ota teljesen kaotikus menstruacio.
Remenykedem hogy mindezek javulnak majd a sulyvesztessel illetve a kovetkezo terhesseg is jol alakul majd.
Mar nagyon sok angol forumot es dokumentumfilmet vegigneztem a temaban es nagyon pozitivan allok hozza a mutethez.
matilda_unna, Youtubon van a "fat doctors" cimu sorozat ami mar a 4. Evadnal tart es abban lattam nehany esetet ahol mutet utan fel evvel sikeresen teherbe estek a paciensek. Ez remenyt ad.
Abban esetleg tudna valaki segiteni, hogy mutet elott konzultaciora illetve a vizsgalatok elvegzesere kb mennyi idot, napot kell szanni? Szeretnem megtervezni, hogy hanyszori hazautazassal jarna ez a dolog. Illetve szerintetek mutet utan 2 hettel egy 3 oras repulout mar bevallalhato lenne? Dolgozom es 3 hetnel tovabb nem szeretnek kiesni a munkabol.
Koszonom a valaszokat.
Igen, várólistán vagyok, november közepén lesz a műtét, most szedegetem még össze az előzetes vizsgálatokat.
Nem volt ilyen kezelésem, valahogy sosem mertem belevágni, mert nekem már 22 éves koromban diagnosztizálták az IR-t és a PCOS-t pont azért mert az volt az első jele, hogy felborult a hormonháztartásom, és teljesen összegabalyodott a ciklusom, és valahogy mindig rossz érzésem volt a hormonkezelésekkel kapcsolatban. Egy ennyire nem egészséges hormonháztartás még megkavarni mindenféle nagyon durva hormonkoktéllal, nem tudom jó-e hosszútávon, és mindig volt egy ilyen rossz előérzetem, hogy talán nem tudná kezelni a szervezetem, és esetleg a kisbabám egészséáge sínyli meg, úgyhogy ilyenbe sose vágtunk bele, egyszerűen csak sosem védekeztünk, és megpróbáltunk minden természetes módot 11 év alatt, és semmi nem jött be.
Nem bántam meg hogy kihagytam a hormonkezeléseket amúgy, most is így döntenék.
Viszont éppen a műtét miatt egy kicsit újra felébredt bennem a remény, hogy ha nagyon lefogyok, akkor esetleg még a baba is megérkezhet, végülis 34 éves vagyok, hátha még nem késő. (de ez csak egy olyan titkos kis tétova remény, a lelkibékém érdekében igyekszem nem beleélni magam)
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok