Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Műtét elott 2 nappal félmesz vizsgálatokra ?
Valahol megszállt ?
Majd 5 nap befekves a műtétre majd haza? Így lehet elképzelni ?
Majd vissza várat szedése ?
Sajnos nincs olyan szerencsém:)
Rémisztő volt hallani, hogy 3-7 óráig terjedhet a műtéti idő.
én is nagyon félek és egyszerre várom is :-)
hátha ha elég ideges leszel, akkor késik pár napot, nekem szokott. :)
A cím az oldalán fent van Debrecen Móricz Zsigmond út 22. Gps-el mentem és odataláltam:)
Szerintem jelezd, bár először én sem akartam pofátlan lenni, de tényleg annyi ember várt, hogy épp azon gondolkoztam, hogy én még szerencsés vagyok, mert egészséges vagyok és tudok állni, de egy pár hetes műtött hogy tud ott ácsorogni órákat. Több napi hideg élelem és kitartás kell:))
Nekem is furcsa volt, de így utólag átgondolva már annyira nem is számított.
Nem kell más vizsgálat és ezt is ott kell elvégeztetni, mert az altatóorvosnak friss kell.
Koszi ezek az infók nagyon fontosak.
Én is meszirol megyek 400 km
Akkor szerinted én is jelezzem , es talán akkor nem kell anyit várni .
A címet könnyen megkaptad ? Navi oda visz helybe?
Hat azert az eleg furan hangzik,hogy 3 embert hivott be egyszerre. Hogy is kerdezzen nyugodtan az ember ha 2 idegen ul mellette. Azert ezt professzionalisabban is kezelhette volna a doktor ur.
Akkor elozetesen semmilyen vizsgalatot nem kell elvegeztess csak azokat amiket 2 nappal a mutet elott fognak majd?
Én is készül most hétfő az elso konzultációra !
Izgatottan várom .
Nekem október lenne jo!
Hogy zajlott a konzultáció miket kérdeztek , mennyi időt tartott?
Mennyit kellet várni a bejutásra ?
Sziasztok!
Én ma határoztam el hogy kell a műtét! Mi a menete? Kb ára?
Köszi a választ
Szia .
Eszt az időpontot te választottad vagy ez a legközelebbi szabad időpont ?
Szia:)
Nekem is november 17-én lesz a műtétem Debrecenben...már nagyon várom, de nagyon félek is:))
október 5-én lesz az első konzultáció? csak ne kéne ennyit várni.. :-) Én már számolom vissza a napokat, teljesen be vagyok sózva, csináltam egy számlálócsíkot is és minden nap levágok egyet, már csak 90 nap!! :-)
Arra gondoltam elteszek minden számlát, ami a műtéttel kapcsolatos vizsgálatokról jön, így egyben is fogom látni mennyibe kerül összesen.
hihi... én eddig azt hittem és mondtam magamról mindig, hogy 165 centi vagyok, de most csak 163-at mért a doki, hát ez kínos. Azt hittem az öregségi összemenés max 50 fölött következik csak be, nem 35 alatt :-D
(egymással-össze-nem-függő-gondolatfoszlányok-rovatunkat olvashatták :-D)
Találtam tegnap egy kétszer másfél órás dokumentumfilmet amit itt Franciaországban forgattak és szinte csak a bypassról szól, betegeket követ végig a műtétjük utánig. Elég érdekes, nem showműsor, hanem egy tájékoztató film ha valaki tud franciául, elküldhetem, de még anélkül is érdekes. Kicsit belelátni a kórházi körülményekbe.
Nagyon jó, hogy itt sokkal komolyabb utánkövetés van, mint otthon, vannak klubjaik a műtötteknek, szerveznek együtt kirándulásokat, sporteseményeket, úgy hogy egy edző is megy velük, meg összejönnek időnkét, és például tartanak ilyen ruhakirakodóvásárt egymás között, mert ugye folyamatosan fogynak ki a ruháikból, és nem vesznek újakat, hanem egymás közt cserélgetik a méreteket, és még műtét előtt állók is odamehetnek venni olyanokat, amikből mások már kifogytak :-) Azt hiszem műtét után csatlakozom egy ilyen csoporthoz, talán épp a filmben bemutattokhoz, mert alig pár km-re van tőlünk, az egyik filmbelivel egy városban is lakom. Jó lenne időnként helyi sorstársakkal is összejárni, meg együtt sportolni stb, úgysincsen itt egyetlenegy barátnőm sem :-)
Na itt vagyok, végülis nem volt semmi különös, nem akart lebeszélni, csak arra akart rábeszélni, hogy inkább itt (Franciao.) műttessem meg magamat, nem otthon, és nem bírta ki, hogy fejcsóválva ne tegye hozzá, hogy nem érti hogy hagyhattam idáig fajulni a dolgokat (kiváncsi vagyok ilyenkor mégis milyen választ várnak), aztán megmért: súly, magasság, vérnyomás, megkérdezte, tudom-e milyen vitaminokat kell szedni utána, mondtam igen, aztán írt egy papír, amire ráírta a BMI-met, és hogy bypass műtétre javasol és ennyi. 7 euró volt. Nem faksznizta túl a dolgokat, úgyhogy rendben vagyok :-)) kb 10 percig voltam bent, abból hetet a számítógéppel vacakolt és a windows 10-et szidta :D
Azt hiszem az itteni rendszerről, már ami ezt a fajta műtétet illeti, majd inkább a gasztroenterológustól kapok, aki a gyomrtükrözést fogja csinálni kb két hét múlva.
En is kivancsi vagyok mit mondd a hazidoki irj mindenkepp! En vele addig jutottam anno h felirt egz fogyaszto gyogyszert amit tamogat az NHS igy csak a receptert kellett fizetni.amugy azthiszem 68 font lenne a gyogyszer.Fogytam is vele kb 3 kg egy honap alatt de azt is csak ugy jo szedni h mindig van a kozeledben egy wc mert kb a szellentesnek is wc a vege.Ugyhogy az se volt egy leanyalom.Nekem is javasolt csoportos setakat a parkban adott szorolapot, de nem mentem el. matilda ahogy irtad biztos tamogatnak itt a mutetet de az is biztos szerintem hogy elotte meg jo par kort lefuttatnak veled gyogyszerek csoportos mozgas stb. Aztan ki tudja varom majd a fejemenyeket.
Darv en is gratulalok, sok kitartast es sikert kivanok.Biztos en is majd megkereslek emailben, de tenyleg ha van kedved es idod ide is leirhatnad miket tapasztaltal hogy elted/eled meg ezt az egeszet sokan kivancsiak vagyunk ra:)
Sajnos idopontot ugy nez ki en csak jovoheten kedd du.-tol tudok kerni konzultaciora mert nagyon ugy nez ki h szabin vannak.Biztos Aug.20 is kozre jatszik.Ugyhogy most varok csak varok, de addig is olvasgatok:)
Jaj nagyon szurkolok, majd ird meg mi vokt a dokinal.
Te melyik orszagban elsz?
Én ma megyek háziorvoshoz, így ahogy mondjátok, szólni neki, hogy mi lesz, mert az hosszabb távú komplikációt itt kell majd kezelni, nem Mo.-n. Meg megkérdezem milyen feltételek mellett támgatja az itteni TB, én is ettől parázom, hogy kérnek majd ilyen igazolásokat, hogy orvosi segítséggel próbáltam lefogyni, de sosem sikerült, meg ilyenek, és hogy azt mondja, hogy várjak még, próbáljam meg egy dietetikussal, de nekem erre már nincs időm. Ha nem támogatja itt a TB, akkor is megcsináltatom. Most 34 éves vagyok, 50+ BMI-vel és egyelőre "csak" az IR tásbetegségem meg a PCOS, nem fogok várni, hogy más is kialakuljon, és esetleg nehezebben viseljem a műtétet.
Most olyan jó svungban vagyok, elhatároztam a műtétet, készen állok rá, hogy megváltoztassam az életemet, minden nap sportolok, fogytam 4 kilót két hét alatt, mindennek alaposan utánajárok az új élettel kapcsolatban és felkészülök szóval pont a műtétre fog jönni az a periódus, kb 10-12 kiló múlva amikor magától elkezd stagnálni a súlyom, és sehova se mozdul, és ha akkor megműtenek és továbblendül, akkor tudom, hogy képes leszek továbbra is kitartani. Ha most azt mondja a doki, hogy inkább várjak 1-2 évet, akkor annyi, nem tudom miko bírok összeszedni magamban megint elég erőt. Úgyhogy tök mindegy mit mond, én megcsináltatom...
Na jó nem kéne előre rinyálnom, az se biztos hogy le akar majd beszélni, csak nagyon félek :-)) kb két órán belül már biztosan fogom tudni mit mond, kár előre aggódnom :-D
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok