Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj! (beszélgetés)
szia!
október végén ágyéki csigolyatörést szenvedtem. már egy hónapja nem kell hordanom a műanyag fűzőt. a dokim azt mondta, menjek el hetente kétszer úszni. voltam már, de nem tudom, hány hosszt kéne, hogy ne erőltessem meg. szokott fájni, tompán. azt mondták, fog is még egy darabig. tudsz esetleg más rehabilitációs alternatívát ajánlani ezen kívül? lehet gyógytornáznom?
válaszodat előre is köszönöm!
Szabina
Szia, Ametiszt!
Köszi!!!!
Azt hiszem én majd csak hétvégén tudom igazán belevetni magam, mert mától péntekig kiállít a cégünk és reggeltől estig ott vagyok, ilyenkorra már elég (gyakorlatilag végig kell állni, meg mászkálni az egészet).
De hétvégén úszni mindenképpen elmegyek, meg a labdámat is használom majd!
Sajnálom, hogy beteg voltál. Influenzás voltál vagy valami más volt a baj?
Jó regenerálódást és jó edzést Neked!
Szia!!!
Voltam a Fiziocentrumban! A Jolsvai Krisztánál (mondta, hogy beszéltetek és említetted Te is, hogy menni fogok, köszi szépen)!
Állapotfelmérést csinált, megnézte a térdemet, azt mondta, hogy jó úton haladok vele, ő rosszabbra számított, de Ő sem akarta elhinni, hogy a dokim nem írt ki gyógytornát, meg hogy még rögzítőt írt fel.
Hétfőn fél ötre megyek hozzá majd tornára, de addig mutatott nekem pár gyakorlatot, amiket itthon tudok addig is csinálni kis fitness labdával. Kipróbáltam, már most sokkal jobb és nem feszít annyira a térdem.
Köszi szépen még egyszer a sok tanácsot és a segítséget.
Szép estét és jó pihenést!
:)
Elhiszem, hogy jól esett az úszás, nekem is mindig jót szokott tenni.
Az az igazság, hogy már nagyon hiányzik a mozgás, elég aktív csaj vagyok, persze igyekszem most is formában tartani magam, de ez még mindig nem az igazi. Meg hát a kerékpározás a hobbim. Szeretnék minél előbb újra nyeregbe pattanni és tekerni, ha előbb nem is, de tavasztól már jó lenne.
Remélem, most már hamar rendbe jön.
Szép napot!
Majd jelentkezem, hogy mi volt!
:)
Imádok úszni! Műtét előtt is jártam minden héten!
Képzeld, holnap délután négyre kaptam időpontot gyógytornára a Fiziocentrumba!
Remélem, ezáltal majd hamarabb fog menni a teljes hajlítás, meg a guggolás.
Vannak, akik azt mondják, hogy már régen teljesen helyre kellett volna jöjjön a térdem ilyen műtét után, lehet, én csinálok rosszul valamit vagy ez így normális? Vannak kétségeim!
További szép napot és hetet!
Köszi szépen! Megvolt! Már 40 hosszt le tudtam úszni háton megállás nélkül!!! Annyira jó érzés!
További szép estét kívánok Neked!
Köszi a megerősítést, szerintem oda megyek akkor. Kérek időpontot majd. Nem kell megkérdezned senkit így, köszi, meg már mobilis vagyok teljesen, úgyhogy eltudok menni oda. Most "rohanok" uszodába, majd megírom, hogy sikerült-e időpontot szereznem (holnap majd kérek)!
Köszi még egyszer a segítségedet és a tanácsokat!
További kellemes vasárnapot!
Szia, Ametiszt!
Örülök, hogy jól vagy!
Köszi szépen a választ!
Igen, én is gondoltam rá, úgyhogy igyekszem minél többet behajlítva tartani, illetve többször megmozgatni, tornáztatni a térdemet napközben is.
Rendben, majd megpróbálok keresni itt Pécsett egy jó gyógytornászt! Te egyébként hol dolgozol?
Köszi, Neked is kellemes hétvégét!
Üdv.: Boka
Szia Boka!
Örülök, hogy jól vagy, én jól vagyok köszönöm :)
Vannak olyan gyógytornász praktikák amikkel ezt lehet nyújtani, de azt Te egyedül nem tudod megcsinálni. Amit otthon tudsz, az izomlazítók krémek használata, meg óvatos nyújtás (főleg elülső combot). Próbáld sokat behajlítva tartani a lábad, hogy szokja. Fájnia nem szabad, de húzódnia kell picit, amikor tornáztatod. (Lehet érdemes lenni egy gyógytornászhoz elmenni pár alkalommal egyéni tornára, kifejezetten azért, hogy a hajlítás menjen.)
Szép hétvégét kívánok Neked is :)
Szia, Ametiszt!
Rég beszéltünk. Hogy vagy?
Én rendületlenül járok továbbra is úszni (már nagyon jól megy), illetve kétnaponta használom az ellipszis tréneremet. A kérdésem az lenne, hogy szerinted normális dolog az, hogy még mindig nem tudok leguggolni (tegnap reflexből majdnem leguggoltam és iszonyatosan fájt a térdem, egy bizonyos foknál nem ment tovább)
Mit tegyek? Várjak, amíg olyan állapotba kerül, hogy egyszer csak magától megy vagy erőltessem naponta fokozatosan? Hogy csináljam?
Várom válaszod és addig is szép napot kívánok Neked!
Üdv.: Boka
A Sheuermann-t jól lehet korrigálni gyógytornával (ezt az betegséget jelzik a csigolyák zárólemezein az eltérések). A torna mindenképpen nagyon fontos, hogy csökkentsük a fájdalmat, és próbáljuk a tartást javítani. Ha konkrét kérdéseid vannak, fordulj bizalommal a kezelő gyógytornászodhoz, hiszen ő lát, és tudja vizsgálni is a hátad.
A laposláb viszont nem olyan rossz, korrigálható, tehát tornával, jó cipővel (esetleg ha többet állsz akkor betéttel)panasz mentessé lehet tenni. A (ryn)cipőt szerintem próbáld fel, sétálj benne, és kérj segítséget az ott dolgozóktól, és ez után dönts, elképzelhetőnek tartom, hogy használna.
KÖSZÖNÖM!
Szép hetet!
További ajánlott fórumok:
- Bajban vagyok. Ki tud segiteni?
- Egyedülálló vagyok, tudnátok segíteni?
- Gyermektartási kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni.
- Gyerek gyógytornászt keresek, kérdésem lenne hozzá, tudna valaki segíteni?
- Munkajogászt keresnék, tud valaki segiteni?Gyeden vagyok, pár kérdésem lenne!
- Van köztetek gyógytornász? Lenne pár kérdésem.