Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ha a gyereked nem adna neked semmit anyák napjára? fórum

Ha a gyereked nem adna neked semmit anyák napjára? (beszélgetés)

24. Érdekes73 (válaszként erre: 14. - 55Judit)
ma 19:31
Így is lehet.
23. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:55
Én mindig felköszöntöm Anyámat, a gyerekeim is fel szoktak engem, de nem törne össze a szívem ha elmaradna. Puszi és ölelés az nekem is jól esik.
22. mimy63
ma 14:16

Amikor a férjemmel összekerültünk, pont karácsony közeledett. Ő közölte, hogy nem hozza egy picit se lázba, mert ugyanolyan nap, mint a többi.

Nem szóltam semmit, de ahogy szoktam előtte is, akkor is készültem rá, díszítés kint-bent, sütés-főzés stb...

A következő évben, amikor közeledett advent, ő szólt, hogy: mikor kezdünk díszíteni? És van minden, hogy szép legyen? Mert ha nincs, menjünk és vegyünk ezt-azt. :D Azóta eltelt sok-sok év, sosem emlegettem fel neki, csak örültem, hogy magától rájött, lehet, hogy ugyanolyan nap, mint a többi, de ha úgy állunk hozzá, akkor másmilyen is lehet.

Azt értem, amit előttem többen írtak, hogy nem egy nap a fontos, és meg lehet anyát máskor is, minden nap ölelni, puszilni, némi kis ajándékkal kedveskedni. Igen, de akkor miért pont a holnapi nap lenne a kivétel?

Annyi szürke hétköznap van, kifejezetten öröm, ha van pár olyan nap az évben, ami igen, más, mint a többi.

Amúgy meg... apukát kellene első körben tunikán billenteni, volt kitől filozófiát tanulnia a gyereknek...

21. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:02

Amikor apák napja van, akkor szoktál szólni a gyereketeknek, hogy köszöntse fel az apját?

A nagymamákat felköszöntitek? Készültök valami kedvességgel?

Nehezen tudom elképzelni, hogy amennyiben a szülő figyelmes, beszélnek is erről, akkor a gyerek ne kövesse azt a példát, amit lát.

ma 13:58

Nem esne különösebb rosszul. Mi egész évben figyelünk egymSra, keressük a másik kedvét. Pl nemreg.elromlott a gépem, vett egy új laptopot, ha.nagyritkan elmegy.boltba

Mindig hoz nekem valamit / tojaslikor, csoki stb/,.ez fordítva is így van, ma is egy nagy rakás

ruhát vettem .neki. Ez édesanyámmal is így.volt, a nagyanyáim pedig szerintem nem is tudták az AN-rol. Ha családon belül megvan minden nap a szeretet, a figyelem és a tisztelet, akkor -igenytol függően nem feltétlen szükséges a köszo.ntgetes

19. liliom10 (válaszként erre: 15. - K-né Zsóka)
ma 13:27

Az anya hordja ki 9 hónapig a babát, ő szüli meg. (Nekem ez sem volt egyszerű, ahogy több ismerősömnek, barátnőmnek sem.)

Eszembe se jutott, hogy ezen az egy napon szeresse a gyerek az édesanyját ! A gyereknek is megtartjuk a születésnapját, pedig a többi napon is szeretjük.

Nem kell egyformán gondolkodnunk ! Igenis, hálásak lehetünk az életünkért az édesanyánknak !

ma 13:07

Nem búslakodnék rajta, ha semmit sem kapnék.

Veszett több is Mohácsnál.

17. globus
ma 11:51

Ha eszembe jut, anyánk mit megtett értünk, ma is elérzékenyülök.

Megöregedtem, jobban átlátom. Bárcsak láthatnám, bárcsak felköszönthetném!

ma 11:41
én ezt nem várom, hogy adjanak bármit. az a baj, hogy mi csak úgy random is adunk egymásnak dolgokat, nem kell hozzá ünnep. így ünnepekkor egy boldog ez meg az van, és kész. Bár sokszor kapok vmi kedvenc csokit, vagy gumicukrot. vagy csinálnak ágybareggelit, ilyenek :D
15. K-né Zsóka (válaszként erre: 12. - Liliom10)
ma 11:41
Nem csak anyuka, azért apuka is odatette magát. Mégse csinálnak ekkora dolgot az apák napjából. Én úgy gondolom, hogy megette a fene, ha csak ezen a napon szeret a gyerek!
14. 55Judit (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 10:59

Nálunk mikor jött anyák napja, anyám születésnapja, névnapja, előtte nap sütött süteményt, kiemelte hogy ez a névnapi, anyák napi szülinapi sütemény lesz holnapra.

Másnak nem sütött, de a saját alkalmaira mindig felhívta a figyelmet.

Süssél te is most valamit, és jelentsd ki kedélyesen, hogy a holnapi anyák napjára készülsz. Ha figyelmen kívül hagynak, te akkor is ünnepeld magad, mert anyává válni nem kis dolog!

13. Enissa (válaszként erre: 11. - Smaragdzöld 🐉)
ma 10:56

Ja, és a helyedben nem emlékeztetném rá "finoman" sem, hogy holnap elvárnád a köszöntés.

Én se tenném.

12. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:56

Anyukámat mindig felköszöntöttem az és szinte mindig vittük/ vittem a gyerekeimet is. Ezt a mintát tanulták meg. Anyukám virágot, édességet mindig kapott, de általában plusz ajándékot is. A gyerekeim engem is mindig felköszöntenek.

Az szomorú, hogy a férjed nem beszélget el a gyerekével ! Az életet az édesanyánktól kaptuk ! Megérdemli, hogy anyák napján a gyermeke felköszöntse ! Az lenne az igazi, ha az apjával együtt köszöntenének fel, hiszen ő pedig a gyerekét köszönheti Neked, és a későbbi unokáit is ! Vagyis az anya változtatja családdá a házaspárt !

ma 10:49

Csak tavaly nem köszöntött fel? Gondolom, hogy igen, különben nem emelted volna ki, hogy tavaly.

Lehet, hogy éppen a kamaszok lázadó korszakában volt/van.

A helyedben nem fektetnék rá ekkora hangsúlyt, és nem félnék előre a holnaptól, hogy újra megtörténik, hogy nem köszönt fel.

Persze, hogy jóleső érzés egy puszi, egy ölelés, egy szál virág. Főleg a puszi, az ölelés; még ha a virág el is marad.

Az anyák napja csak egyetlen nap az évből. Biztosan van számtalan nap, amikor a gyereked átölel, megpuszil.

"Félek, hogy megint összetörik a szívem." - Ha nincs elvárás, nem lesz csalódás sem.

Ja, és a helyedben nem emlékeztetném rá "finoman" sem, hogy holnap elvárnád a köszöntést.

A gyerekek köszönetnyilvánítása, szeretete, hálája nem azon múlik, hogy az évnek egy kinevezett napján köszöntik az anyukájukat.

Azért drukkolok neked, hogy tudj mosolyogni. 🙂

10. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:45
Neki köszönhetően vagy édesanya. Öleld meg te őt!
9. Csicsi25 (válaszként erre: 5. - Amaunet)
ma 10:28
Egyetértek! Ennek a dolognak oda-vissza kellene működnie!
8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:21

Sok befolyásoló tényező hat a gyerekekre, nem csak a mi nevelésünk. Sőt a hatásokon felül tulajdonságainkat 7-ed íziglen örököljük, és van valamennyi egyéni is van bennünk. Ezt olvastam.

Ne félj a holnaptól! Próbáld meg elfogadni hogy ő ilyen. Változtatni csak saját magadon tudsz. Te meg vedd lazábban a dolgot mert ezzel magadnak teszel jót.

Amikor az elfogadás bekövetkezik, akkor születik meg a belső béke.

Szóljon arról a holnapi napod hogy felidézed fiad születését, az együtt megélt élményeket, és töltse el szívedet a melegség!

Boldog anyák napját!💖

ma 10:15

Ha dühöngsz, és hagyod, hogy összetörjék a szíved, nem mész vele semmire. Nem azért kell, hogy nekik ez fontos legyen, mert különben te kiakadsz.

Ha úgy érzed nem adják meg a módját a napnak, mert nekik ez nem fontos, add meg Te a módját. Vegyél magadnak valamit csak magadnak, élvezd ki, mond h. nem kell, hogy nekik fontos legyen, de neked fontos, Te meg akarod ünnepelni.

6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 10:07
Elgondolkodnék, mit rontottam el.
5. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:46
Talán neked sem kéne ünnepelni őket. Akkor majd megtanulják, hogy mennyire összetarthat egy családot az ilyen ünnepek.
4. zsoffka002 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:43
Nem vagy egyedül, sajnos és szomorú! Nincs mit hozzátennem ahhoz, amit írtál!
ma 09:40
Azért egy ölelés tényleg nem nagy dolog. Óleld meg te!
2. Pulcsis (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:34

Egy anyának minden nap anyák napja :)

Minden ölelés, minden puszi :)

Tavaly a 14 éves gyerekem nem köszöntött fel az anyák napjára, pedig finoman emlékeztettem rá 1-2 nappal előtte. Szerinte ez csak egy kommersz ünnep, mindenki birkaként rohan, hogy csokit vagy virágot vegyen. Az apja a pártjára állt és azt mondta, ne erőltessem. Én minden ünnepre és még azokon túl is veszek ajándékokat a gyerekemnek, beleértve a gyereknapot is. Számomra nem is valamilyen anyagi ajándék a lényeg, egy ölelés és egy puszi elég lenne. Az is rosszul esett, hogy a férjem az ő pártját fogta és nem mondta neki, hogy anyád legalább ennyi köszönetet megérdemel. Félek a holnaptól. Félek, hogy megint összetörik a szívem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook