Gyógytornász vagyok, ha van kérdés és tudok segíteni, akkor írj! (beszélgetés)
Köszi!:))
járok vizi aerobikra!Ezt írtam is!De csak 1-szer tudok menni 1 héten,sajnos!És kevésnek érzem!:(
kb ugy 3 hete tudok megint biciklizni,elötte 4 évig nem tudtam,mert egyszerüen meghaltam rajta!MOst is azzal voltam a városba,ez ugy másfél óra tekerés,hazafelé hegynek fölfelé!Az a baj,hogy nagyon fáj a lábam!Rmélem ez jobb lesz késöbb,mert megint aludni se tudok!:(
Szia!
Nagyon jól teszed hogy jársz úszni,mert az egyik legjobb sport azoknak akik túlsúllyal rendelkeznek!Hallottál már az aquafitnessről?
Az lenne neked a legmegfelelőbb,mert a vízben csupán a súlyod kb.7%-val terheled az izületeidet,míg a szárazföldön annyival ahány kg vagy!Nagyon jó eredmények vannak a vizi aerobiktól,én is tartottam túlsúlyosoknak,és nagyon látványos volt a változás!És a ami legfontosabb az izületeik is "egyben"maradtak!Addig amíg nagy a felesleg,addig semmi képen nem javasolnám a szárazföldi ugri-bugrit,akkor inkább pattanj fel egy biciklire és tekerj!:)
Ha bármilyen kérdésed van,írj nyugodtan és segítek!
Hát az LCM sérülés nem tartozik a legkellemesebb ek közé,nagyon sok esetben sebészeti megoldást kell bevetni az ügy érdekében ,mert nem elegendő a gy.torna!
Mennyire stabil az izületed?
Egyébként rengeteg gyakorlat van,amit lehet csinálni:mindig nyújtással ,bemelegítéssel kezd,és ne csak a térdedet hanem a csípőd és a bokádat is melegítsd be!Utána célzottan combizom erősítő gyakorlatokat kell csinálni.Először csak kis ismétlés számmal ,utána már nagyobbal.Ha a nyújtással van gondod,akkor figyelj arra hogyha tornázol,akkor nyújtott térd mellett a lábfejed is legyen hátra feszítve! Ha gyakorlatokból híján vagy,szólj és írok párat!
Ha eléggé megtudod erősíteni a combizmod,akkor teljesen át is veheti a szalag szerepét ,és olyan lesz mint régen.
Szia Pedrina!
Nekem az a gondom, hogy elég merev a csípőm, viszont a sporthoz, amit csinálok, ahhoz laza csípő kellene. A normál lazításoktól, viszont fáj a térdem, már műtve is volt. Szerinted van olyan dolog, amitől kilazulhatna a csípőm. Úgy gondolom, hogy amíg ez nem megy a térdemet is jobban erőltetem.
Előre is köszönöm a válaszodat.
Szia Pedrina!
Szeretnék tölled tanácsot kérni!Elég nagyfoku izületi gyulladásom van!Nagy tulsujjal rendelkezem,de elkezdtem fogyni!Probálok tornázni,de mostanába megint nagy fájdalmaim vannak!Járok uszni kétszer 1 héten és ha tudok megyek vizitornára is!Tornázok ithon de sajnos ilyenkor nembirom!Szerinted milyen tornát kéne csinálnom?Van olyan dvd ami nekem jó?Mer csak igy magamtol nem olyan motiválo!
elöre is köszi
Szia!
Mindenképpen javaslom,hogy rendszeresen tornázz,és ha tudsz járj el úszni is,mert ez a legjobb sportolási lehetőség a gerinc ferdülteknek!A torna azért fontos,mert meg kell erősíteni a gerinc melletti izmokat,hiszen azoknak tartó funkciójuk van!Ha van rá lehetőséged,menj el 1-szer gyógytornára,és próbáld megtanulni a gyakorlatokat!Érdemes,mert sokat segíthet!
További ajánlott fórumok:
- Bajban vagyok. Ki tud segiteni?
- Egyedülálló vagyok, tudnátok segíteni?
- Gyermektartási kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni.
- Gyerek gyógytornászt keresek, kérdésem lenne hozzá, tudna valaki segíteni?
- Munkajogászt keresnék, tud valaki segiteni?Gyeden vagyok, pár kérdésem lenne!
- Van köztetek gyógytornász? Lenne pár kérdésem.