Genitális herpesz (beszélgetés)
Szervusz Linda!
Bármit kérdezhetsz, szívesen válaszolok neked, de először hadd kérdezzem meg: merre laksz?
Ne haragudj a kérdésért csak reménykedem hogy a közelben találok valakit villámcsapás szerűen.
szia
Szép napot mindenkinek!
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy fantasztikusak vagytok!
Ennyi pozitív hozzászólás egyszerre, már rég volt ezen a fórumon.
Jó volt olvasni. Köszönöm.
Kedves Peti!
Köszi a pozitív gondolatokat, nagyon jól esik! Igen, vannak férfiak is, csak arra gondoltam, hogy a való életben vajon mekkora esélye lehet annak, hogy két herpeszes ismerkedik össze teljesen “véletlenül”, de lehet az is, hogy még előnyömre fog válni az, ami most hátránynak tűnik. ;) Hiszen semmi sincs igazán véletlen.
Ha van kedved, írhatsz nekem is. Mindenkinek eredményes társkeresést kívánok!
Kedves Alina!
Ezen a fórumon egyik ámulatból esek a másikba! :) Tényleg nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad a történetedet. Sokat gondolok rá, hogy vajon hogyan fog kialakulni így egy új kapcsolat, főképpen ha a másik nem érintett a herpeszben, de nagyon megnyugtató, amit írtál, hogy létezhet az az eset, amikor ez nem fog számítani. Örülök, hogy Neked ez már sikerült! Kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok együtt! Erre mondják, hogy a “szerelem nem ismer határokat”. ;)
Szia Linda!
Kitartás... tudom, hogy nagyon rossz és nehéz, de hidd el, idővel jobb lesz.
Én is túl mentem egy nagyon kemény fél éven, miután először lett herpeszem. Sajnos én nem egy hosszú távú kapcsolatban kaptam el.
Viszont fél évvel később megismerkedtem valakivel, aki vissza hozta az önbizalmam és a kedvem az élethez :) Már lassan 2 éve, hogy együtt vagyunk. Neki nincs herpesze.( igen, védekezünk és ehhez én ragaszkodom nagyon)
Nagyon szerelmesek vagyunk és boldogok... pedig... örülök, ha 2 hónapot kihúzok herpesz nélkül ( de szerencsére manapság már nagyon szuper "játékszerek" vannak, amivel kihúzzuk ezeket a napokat. )
Sokszor sírtam, és a párom nyitotta fel a szemem, hogy igazából mindenkinek vannak problémái, és ez csak egy bőrbetegség, néha kijön egy-két pici hólyag és ha kezelve van pár nap alatt el is múlik... Örüljünk hogy csak Herpesz, és nem halálos betegségünk van.
Szóval igazából csak azt akartam mondani, hogy hidd el meg fogod találni azt a valakit, akit nem fog érdekelni, hogy herpeszed van és szeretni fog Önmagadért.
Ámen :D
Szia Lilla025!
Nekem a borotvával nincs gondom, utána bőrnyugatónak 100%-os aloe vera gélt, vagy ami még jobb kókuszolajat használok.
Kedves Linda!
Örülnék, ha írnál nekem, mert én is társat keresek. Előttem nem kell titkolóznod vagy félned, hiszen mi (már) nem fertőzhetjük meg egymást.
Komoly szándékaim vannak, nem alkalmi kapcsolatot keresek.
Kedves Lilla!
Nagyon szépen köszönöm ezt az értékes hozzászólást. Ezek a tartalmas gondolatok nekem nagyon sokat segítettek! Valóban én is elgondolkoztam rajta, így már egész biztos, hogy el fognak kerülni a kapcsolatszédelgők. Megpróbálom a legjobbat kihozni a történtekből és máshogy tekinteni erre a problémára. :)
Kedves Csaba!
Köszönöm a választ, akkor legalább “szabad a csók”!:)
Igen, szerencsésnek mondhatod magad. Ennyi időn belül két kitörés szerintem nem sok.
Ha egy herpeszessel ismerkedsz meg, nem kell gumit használni, legfeljebb akkor, ha éppen hólyagok vannak. (Hogy ne terjedjenek szét). Éppen ezért lenne jó, ha megismerkednénk. Nálam nem kell vigyázni, aggódni, hiszen már nem fertőzhetjük meg egymást. Természetesen lehet orális szex is kölcsönösen.
Ha a tapasztalatok érdekelnek, olvasd el az eddigi hozzászólásaimat ill. az itt nyilatkozók tapasztalatait.
És a legfontosabb: Bízz bennem, és írj.
Kedves Annamari!
Teljesen megértem a helyzetedet, szerintem sokan járnak hasonló cipőben. Sajnos a HSV-2-t is el lehet kapni szájról az orális szex során.
Mint korábban írtam, én sem tudom, hogyan fertőződhettem meg annak idején, mert az öt éven belüli partnernőim teljesen herpeszmentesek voltak (még ajakherpeszre is), és egyiknek sem volt rajtam kívül férfivel intim kapcsolata. Az őket megelőző barátnőimnél pedig szinte mindig védekeztem óvszerrel.
Rövidre fogva a szót, nekem nyugodtan írhatnál ismerkedés céljából. Én nem utasítalak el, nem ítélkezem és nálam nem kell félned attól, hogy megfertőzöl.
Kedves Melinda!
Akkor kérlek írj nekem. Én szívesen megismernélek.
Kedves Csaba!
Nem a szerelmet kérdőjelezem meg, én is azok közé tartozom akik viszonylag könnyen szerelembe esnek.
Azt próbáltam elmondani, hogy ha megismerkedünk valakivel nem biztos, hogy szerelembe esünk anélkül, hogy megéltük volna vele a testiséget./kivétel ha valaki 16 éves :-)/ Anélkül, hogy megízleltük volna, teljesen összeforrtunk volna vele.
Lehet nagyon erős a vonzódás, de szerelem szerintem a legtöbb esetben akkor alakul ki, ha már a testi kontaktus is megtörtént. De mint említettem biztos vannak kivételek, hiszen nem vagyunk egyformák.
Az utána következő állapotot viszont nagyon szépen megfogalmaztad.
Most csak Panna soraira szeretnék reagálni.
Azt írod, "nem mindenki tud plátói alapon szerelembe esni" ill., hogy "a nők inkább, mint a férfiak".
Ez biztos így igaz, ami nekem, mint férfinek jó hír. Ugyanakkor mi is képesek vagyunk szerelembe esni. Szerintem ez nélkülözhetetlen egy igazán stabil kapcsolathoz.
Elmondhatatlan, milyen szép az ilyen állapot: az ember folyton csak a másikra gondol, alig várja, hogy találkozhasson vele. Nem feltétlenül csak a szex miatt. Időnként csupán azért, hogy megérinthesse, megölelhesse vagy a szemébe nézhessen és gyönyörködjön benne. Önmagában a tudat, hogy van kiért élni, értelmet ad az életnek. Nincs depresszió, elszáll a rossz hangulat. Ilyenkor kiegészülsz egy másik emberrel, egybeforrsz vele, és ez hihetetlen erőt, boldogságot ad.
Ha a másik is átéli, szinte biztos, hogy nem szakítja meg a kapcsolatot a herpesz miatt.
Ha valaki szerelem (vagy ennek teljessége) nélkül bújik ágyba a partnerével, akkor sem feltétlenül kell előtte közölni a fertőzöttségét, ha vigyáz a másikra, és használ óvszert. Ilyenkor a vírusnak nincs sok esélye.
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Genitális herpesz fájdalma...:( Akinek volt ilyen betegsége érdekelne mivel enyhítette a fájdalmat?
- Genitális herpeszre valami gyógyszer vagy kenőcs?
- Herpes? Herpes genitalis? -Tisztázzuk a kérdést!
- Genitális (nemi) herpesz