Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fundamenta, tapasztalatok? fórum

Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetés)

3179. p.attila (válaszként erre: 3178. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 18:35
Köszönöm a gyors és érthető választ! :)
3178. nagycigi (válaszként erre: 3176. - P.attila)
2011. szept. 9. 18:16

már ne válts módozatot, csak akkor, és akkorára, amikor és amennyire szükség lesz.

Két ltp-re, egy családon belül felvett hitel összege együtt számít, (összesített kockázat)

sajnos, így nem használhatod fel, csak további ingatlan-fedezet bevonásával...

mindenkinek mondom, aki még nem tudja mikor és mire akarja felhasználni a nyitandó ltp-t:

csak 48 vagy 49 hónapra kötelezze el magát. Kevesebb a számlanyitási díj, és kezében a döntés:

négy év múlva folytatja-e, vagy felhasználja a pénzt. Folytatáshoz nem kell módosítani. Ha nem elég a négy évnyi pénz, módosíthat, és Áthidaló kölcsönként megkapja. (max. ilyenkor kell kifzetni az induláskor megspórolt számlanyitási díj különbözetet, de annyit, amennyi pénzre van szükség!!!) HA nem kell még a pémnz, minden további nélkül fizetheti akár a leghosszab megtakarítási idő végéig, és akkor kéri el a pénz, amikor épp szüksége van rá. És ilyenkor még egy döntési lehetősége van: elég amennyi összegyűlt, vagy kér hozzá akkora hitelt, amekkora hiányzik, (Lakáskölcsön) esetleg a maximumot akarja kivenni, akkor Áthidaló Kölcsön

2011. szept. 9. 18:13

Kedves nagycigi

Azt szeteném megtudni ha lakást steretnék vásárolni a fundán keresztül és már meg van az adás-vételi melyek a következő lépések,mert a személyi bankáromtól már kétféle képpen hallottam.Köszönöm

3176. p.attila (válaszként erre: 3173. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 16:08

Igen,előbb írtam a hozzászólásomat és csak utólag olvastam a fórumot! :-)

A személyi bankárom szerintem a saját jutaléka miatt beszélt rá a 2 db 420-as módozatra,mivel már a szerződéskötéskor mondtam neki,hogy ennyi pénzre nem lesz szükségünk...

Max 100.000 ft-ot szánunk lakáshitel fizetésre, így még tudnánk félretenni, rezsit kifizetni, élni. :-)

Az önerőt még tovább gyűjtjük addig,hogy elég legyen az egyik funda. A másikkal nincs olyan lehetőség,hogy módozatot váltok 1.500.000 szerződéses összegre? Vagy a 70% miatt hiába nem kell másfél millió alatt jelzálog fedezet,akkor sem kapjuk meg?

3175. nagycigi (válaszként erre: 3174. - Fancsika09)
2011. szept. 9. 16:04

Köszi, hogy leírtad... nem tudom, sírjak, vagy nevessek...

kb. ez lehet a megszorult hitelesek megsegítése?!?

2011. szept. 9. 13:51

Okulásként írom le másoknak!!

2011 nyarán igényeltünk a Fundától azonnali áthidaló kölcsönt, melyet meg is kaptunk, de mivel iszonyatosan magas volt a CHf ingadozása, kértük a folyósítás szüneteltetését!Ja!!Hitelkiváltásra kértük a Budapet Banknál lévő lakáshitelünk miatt!

Most, hogy a svájci jegybank lépett, úgy gondoltuk, eljött a mi időnk, és kérjük a kért hitel folyósítását!Szept 07-re kértük a Fundától, és 05-én már a számlán is volt a pénz!Ezután az következik, hogy kérünk egy zárást a BB banktól a fennálló hiteltartozásról, mely 16000 Chf volt!

CSAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A kedves banki alkalmazott elmondta, hogy 1% a zárás, illetve a végtörlesztés díja, ami kb 40000 ft, DE!!!!!!És itt jött a csavar:biztosítékként még fizessük be a megadott hitelszámlára a tőketartozás 10%-át, pedig a Fundától kért összeg tökéletesen fedezi a hitelünket, és józan paraszt ésszel levontuk belőle a 1,5%folyósítási költséget, úgy gondoltuk, az 1%:37000+ amit levont a Funda 55000, így kb 100000 ft lesz a költség!

Ezzel szemben jön a fax:rajta:432,000ft a befizetendő, ellenkező esetben, illetve ha ez az összeg nem kerül még befizetésre, a bank nem tárgyal velünk!

Van 16000Chf tartozásunk, ez 3650000ft, a funda utalt 3625000ftot, és ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a banktól, álljon készen a zárás napján:

4,057,000FT!!!!!!

És kb 10x beszéltünk a bankkal erről a hitelkiváltásról, de részükről ezt senkinek nem jutott eszébe elmondani, hogy :Hé paraszt, még vagy 370,000 ftot készítsetek, mert nem szabadultok olyan könnyen tőlünk!!!!

Szóval, ha devizás hitelt akar valaki kiváltani, erre mindenképpen kérdezzen rá!!!

Még jó, hogy nem 250 a CHF!

Ja!!!! És amennyi pénzre nem lesz szükség, azt visszautalják arra a számlára, ahonnan érkezett!!

Tiszta rendesek!!!

3173. nagycigi (válaszként erre: 3172. - P.attila)
2011. szept. 8. 17:34

Ha nem sikerült a korábbi válaszokból kiolvasni, akkor íme: :)))

Budapesten és egyes nagyvárosokban az ingatlant forgalmi értékének 75%-áig lehet jelzáloggal terhelni, és ugyanennyi hitelt lehet felvenni összesen. (másutt ez 70%)

Számoljunk 70%-al: max. 4.550.000.- hitelt kérhetsz, a többit saját zsebből kell fedezned...

Kb. az egyik ltp-d rendben is lenne, (valamivel több saját erővel, mint amennyi most van!) Azonnali Áthidaló Kölcsönként. (ha már legalább egy éves az ltp, és a szerz. összeg 10%-a már a számlán van, akkor sima Áthidaló Kölcsön, de szvsz. most még AÁK) A megtakarítási idő alatt évi 8,5% kamatot kell fizetni, azért, mert előre megkapod azt a pénzt, amit még be sem fizettél, amire még nem kaphattad meg az állami támogatást, és a kamatokat... Ez azt jelenti, hogy kb. 2015 novemberig a havi húszezer mellett 29.295.- kamatot kell fizetned, aztán 2016. febr-tól 88 hónapig 34.720.- az LK törlesztése

(LK a szerz. összegen belül, annak kb. 60%! a többi a saját megtakarításod)

Felújításra is kérhetnéd, pl. a műsik ltp-t, de a 70%-os határ miatt nem kapod meg. Ha azonban van a családban valaki, aki megengedi, hogy lakására bejegyezzetek ekkora jelzálogot, akkor megkaphatod - természetesen ez nagy felelősség részetekről, mert más lakását kockáztatjátok.

Ráadásul ez a második is AÁK, tehát jelentős

terhet ró a havi költségvetésetekre... :)

3172. p.attila
2011. szept. 7. 22:36

Kedves Nagycigi!

Nekem is és páromnak is 420-as módozatú szerződésünk van. Havi 20.000 - 20.000.- Ft-os megtakarítással a szerződéses összegünk 2x 4.340.000.- Ft. Áprilisban lesz 2 éves a megtakarítás.

Ház vásárlását tervezzük. 6,5 millió az ára. 1,6 millió önerővel rendelkezünk, a többit, valamint a felújítást a Fundamentás hitelből szeretnénk megoldani. A kérdés már csak az, hogy a Fundamenta a 6,5 millióból mennyit finanszíroz, elég lesz-e az önerőnk egyáltalán. Amennyiben a felbecsült érték meghaladja a vételi árat akkor több önerőre lenne szükségünk? Felújításra kérhetünk a lakáshitel mellé?

3171. fancsika09 (válaszként erre: 3170. - Nagycigi)
2011. szept. 6. 20:58

Köszi a tájékoztatást, nagyon kedves tőled! A reggeli 252 után Én már meg se néztem!

azt hiszem, mindenki örülhet ennek a hírnek!!!

mi legalább is nagyon!!!!!!

Ha minden igaz, holnap kell utaljon a Funda arra a számlára, amiről a CHF hitelünket kiválthatjuk, és a reggeli állapothoz képest 400,000 ft marad meg a gyerekeinknek!!!!

Hurrrá!!!!!Jó éjszakát!!!!!

3170. nagycigi
2011. szept. 6. 11:10

[link]

Délelőtt hatalmasat esett a frankárfolyam, ...

Negyed tizenegy előtt 225 forintba került...

3169. nagycigi (válaszként erre: 3168. - JkNorka)
2011. szept. 6. 10:35
:))
3168. jkNorka (válaszként erre: 3160. - Nagycigi)
2011. szept. 6. 09:54

Köszönöm a válaszod!

A havi 20 ezret július óta is vonják, én is úgy emlékeztem, hogy 49 hónapra kötöttem, de visszakerestem a papírokat és 52 szerepel benne. 426-os módozat (a cégem partnere a Fundának, így kedvezményes volt a számlanyitás. Tegnap beszéltem egy ügyintézővel, és azt mondta ő is, hogy kevesebb lesz az összeg, mert 1,5 % folyósítási jutalék lejön belőle.

Azt figyelembe véve, hogy van 6 hónapom a szerződés visszaküldésére, és 30 napom, ha a számlára érkezik a pénz, a végtörlesztésre, mi belevágunk, aztán meglátjuk a frank árfolyamot!

3167. kovacs8023 (válaszként erre: 3159. - Nagycigi)
2011. szept. 5. 22:10
Köszönjük a segitséget.Most már értem nagyjából az egészet.
3166. fancsika09 (válaszként erre: 3163. - Nagycigi)
2011. szept. 5. 20:04
Köszönöm,ha utánanézel!Várni fogom a válaszodat!Köszönettel, :Mónika
3165. ági1955
2011. szept. 5. 18:34

Kedves nagycigi!

Köszönöm a gyors válaszodat. Kiderült, hogy 09. hó 2-án átutalták a pénzt. Csak az bánt, hogy az utosó feltétel teljesítése után, vártak még kb 2,5 hetet, hogy lezárjanak és csak onnan kezdték a 15 banki napot számolni, és ez a tisztességtelen.

Üdv Ági

3164. nagycigi (válaszként erre: 3158. - Ági1955)
2011. szept. 5. 15:30

Ági!

olvasd el a 3162-t is!

3163. nagycigi (válaszként erre: 3162. - Fancsika09)
2011. szept. 5. 15:26

sajnos, ez a feladat pillanatnyilag meghaladja a képességeimet - és az ismerteimet...

utána nézek, hátha tudok valami okosat írni...

2011. szept. 5. 14:42

Kedves Nagycigi! 1 hónapja kértük a AÁK hitelösszeg

folyósításának felfüggesztését, mert nem fedezte a kölcsönünket X banknál a frankos hitel kiváltásra!Múlt héten 230nál kértük a kiutalást szept 07re!Ma már megint 250 a CHF!Állítólag 20 napig tartja a Funda azon a számlán a pénzt, ahová elutalta, tehát 20napunk van majd, hogy kérjünk zárást az X banktól!Állítólag!!

Mai árfolyamon 350000ftot kellene még befizetnünk, mert a felvett összeg nem fedezi a hitelt!Mi a helyzet akkor, ha ezt a pénzt nem tudom betenni arra a bizonyos számlára???

Eddig kb80,000ftunkba van ez az üzlet, + a folyósítás 55000!

Akkor az x bank visszautalja a Funda javára az összeget, mert ugye nem állt rendelkezésre elegendő összeg a zárásra kitűzött napon, és akkor kezdődik minden előlről, ha alkalmas lesz esetleg a CHF árfolyama????Voltál már hasonló helyzetben?????Az árfolyam ingadozást a legokosabb gazdasági elemzők sem tudják megjósolni, nem hogy mi, egyszerű emberek??? Mert ugye bent van egy aláírt szerződés, kj.egyoldalú felelősségvállalásról nyilatkozat, stb!!!Ha van pár perced, kérlek válaszolj, mi van ha befürdünk????Április 20án kezdtük el a hiteligénylést.

Köszönettel!

3161. nagycigi (válaszként erre: 3158. - Ági1955)
2011. szept. 5. 13:47

foggggalmammmsincs...! :)))

mielőtt perbe fognád a Fundát, gondold át, minden érdekelt aláírta a kölcsönszerződés minden oldalát? (adós, adóstárs, tulajdonos, haszonélvező - ha van - tanúk, stb)

Befizetted, és beküldted-e a közjegyző előtt tett egyoldalú kötelezettség-vállaló nyialtkozatot? mert ez három milla feleltt kiutalási feltétel...

Most egyik ügyfelem pl. kifelejtette a keltezésből a helység nevét, de senki nem vette fel a telefopn, hogy "kedvesügyfélideírhatomhogybudapest?" hanem vártak egy darabig, majd küldtek egy levelet, hogy egy papír hiányzik, de gyorsan pótolja, mert lejár a hatvan-napos érvényesség.... Bementek a központba, ahol kiderült nem a papír hiányzik, csak a helységnév a dátum mellöl... Szóval, sokszor a legkülönbözőbb apróságokon akad el a gépezet...

Hívd a reggeli órákban a 411-8181-et, és kérdezz rá...!

3160. nagycigi (válaszként erre: 3157. - JkNorka)
2011. szept. 5. 13:33

Azt gondolom, ez nem marad így... :)

Ha okt.végi a kiutalásod, akkor, ha jól számolom, a 49. hónap július volt (elvileg ekkor kellett volna befizetned az utolsó megtakarítási összeget)

Azonban a Funda a kiutalási időszak három hónapja alatt is vonja a betéteket (remélem, nem Te fizeted, hanem inkasszód van - ha nincs, akkor gyorsan fizesd be az aug-szept-re jutó pénzt!)

mert nem tudja, mi a szándékod, folytatod-e, vagy kiveszed... ha folytatod, ne legyen hiány a folyamatos megtakarításban! Tehát az értesítésssel ellentétben várhatóan negyvenezerrel kevesebb lesz a lakáskölcsön rész.

És így már jlz nélkül kérheted a saját megtakarításod mellé a kedv. kamatozású lakáskölcsönt is. :))

HA végignézed az elmúlt fél év változásait, láthatod, hogy hiába van viszonylag nagy csökkenés, mire pénzhez jutsz, megint felszalad... azonban kérdezd meg a bankot, milyen értéken számolják, ha elő-vagy végtörlesztés kérsz, és az milyen időszakra vonatkozik (pl. valamilyen középárfolyam) és amitől nem térnek el mondjuk a köv. egy hónapban...

3159. nagycigi (válaszként erre: 3156. - Kovacs8023)
2011. szept. 5. 13:11

Lakást hat milláért veszed. (majd az értékbecslő megmondja, menniy a forgalmi értéke, de tegyük fel, ő is ennyire értékeli)

Hat millára kaphatsz 4,5 mFt hitelt.

És ugyanekkora értékben lehet jelzáloggal terhelni. A többit saját zsebből kell előteremtened! (= 1,5 milla - vagyis a járulékos költségek miatt kicsit több!)

Számokkal: A 321/20.000-es módozatot (ami Neked van) módosítanod kell 324/17.000-re

(ez 93 hónapos megtakarítási időt jelent, tehát még kb. hat év, majd az LK törl. idő száz hónap)

Ennek szerződési összege 4.470.000.- Ft (ezt kapod meg, hitelként - pontosabban Áthidaló kölcsönként) AZonban az ÁK-re a megtakarítási idő hátralévő részében 7,5% kamatot kell fizetned.

Vagyis: az eddig húszezer helyett a havi megtakarításod 17.000.-/ hó, és erre jön a 4,47 mFt 7,5%-a: 27.937.- Ft A 93. hónap utáni három hónap "kitalási időszakban" csak ez utóbbit kell fizetned, majd a 97. hónaptól a 196-ig havi 28.618.- forint a fizetnivaló.

Ami "kínai": a szerz.összeg két fő részből áll: a saját megtakarításból és a lakáskölcsönből (ez durván 50-50%) a saját megtakarítás a Te befizetésidből az állami támogatásból és ezek kamataiből jön össze. Tehát nem a szerz.összegen felül veheted fel a lakáskölcsönt, hanem a saját megtakarításodon felül. Esetedben pillanatnyilag

2.460.000 =(960.000+288.000+81.504)+1.130.496

Amire módsítunk:

4.470.000=(1.581.000+474.300+262.874)+2.151.826

Járulékos költségek: (kb. időrendben)

szerződés módosítási díj 2.000.-

számlanyitási díj különbözet: (sz.ö. 1%) 20.100.-

tulajdoni lap: 6.400.-

értékbecslés: 22.500.-

pozitív hitelbírálat esetén:

földhivatali jelzálog-bejegyzés: 12.500.-egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat közjegyzőnél (3 milla felett kötelező) 30-40.000.-

tulajdoni lap takarnetből: 4.500.- (levonják)

folyósítási díj: 1,5 % 67.050.- (a hitelösszegből levonják)

Csak a lakás árára kapsz hitelt, a járulékos költségekre nem - pontosabban, amit a fentiekből kiolvashatsz, azért néhányat a hitelből visszatartanak...

Tennivalók: (ha már biztosan megvan a lakás!)

Keresel egy megbízható személyi bankárt.

megcsináljátok az ltp módosítást, bekülditek,

beszerzed a munkáltatói igazolásokat, ha már megvan az adás-vételi szerződés, viszed a földhivatalba, bejegyzik (kb. tíz nap) kéred a tulajdoni lapot, ahol már szerepel a neved. A hiteligénylést kitöltitek a szem.bankárral, aki érteíti az értékbecslőt. Kb. tíz napon belül megvan az értékbecslés, eredményéről a szeb-et értesítik, aki megcsinálja a pre-scoringot (előminősítést) ha itt megfelelsz a feltételeknek, akkor beadhatja a hiteligénylést. Kb. 2-3 hét, mire jelzést kapsz a Fundától, elfogadták az igénylést, megkapod a hitelt. ezután érkezik a hitel-szerződés, kitöltöd, visszaküldöd, két hétem belül jön a pénz.

Ha a fenti időtartamokat összeadod, és ráhagysz valamennyi tartalékot, az kb. három hónap.(ezzel számolj, amikor az adás-vételiben rögzíted, mikor kapja meg az eladó a pénzét)

3158. ági1955
2011. szept. 4. 23:36

Kedves nagycigi!

Fundamenta megtakarítással és azonnali áthidaló kölcsönnel szeretném kiváltani a frankhitelemet. Minden ment is rendben, csak éppen a hitelre várok közel egy hónapja, ugyanis az összes feltétel lassan egy hónapja teljesült. A Fundamenta 15 banki napot emleget a kiutalásra,én viszont 8 napot látok a szerződésben. Ha időben utalnak 230 Ft-al tudtam volna végtörleszteni a hitelemet, most meg, jó esetben 250-el. Úgy gondoltam beperelem a bankot. Mi a véleményed Neked erről? Kötelező lenne-e rájuk nézve is a kiutalási határidő pontos betartása? Szerinted van esélyem megnyerni a pert? Előreis köszönöm a válaszodat.

Üdv. Ági

3157. jkNorka
2011. szept. 2. 09:43

Szervusz nagycigi!

A segítségedet szeretném kérni 3,9%-os hitel felvételével kapcsolatban.Október 31-i kiutalással szeretnénk megkapni megtakarításunkat és a hitelt is, svájci frankos hitelünk kiváltására, kb. 2 M Ft készpénzzel kiegészítve. Az eredeti szerződéses összeg 3,2 M Ft volt, de volt egy időszak, amikor csak havi 10 ezer forintot fizettünk, így lecsökkent 2 590 000 Ft-ra. Visszaolvastam itt jó pár oldalt, és láttam, amit írtál, hogy 1,5 M Ft hitel alatt nincs jelzálog bejegyzés. Nos, nekünk a hitel a levél szerint 1. 513 662 Ft... Azt nem lehet, mint egy banki hitelnél, hogy kevesebbet kérünk, mit lehet ilyenkor tenni?

A másik kérdésemre is nálad kaptam választ, többen írták a frank árfolyamváltozása és a kiutálási idő hosszúsága miatti aggodalmakat.Én is azon gondolkodtam, hogy nem küldöm most vissza a levelet, hanem várok, amíg legalább pár hétre lenyugszik az ingadozás, de azt ugye jól értettem, ha a scoringon megfelelünk és kapunk aláírni egy hitelszerződést, akkor annak visszaküldésére van 6 hónapunk, ami után 15 napon belül számlán a pénz?

Előre is köszönöm, hogy időd fordítasz a válaszadásra.

Üdvözlettel: Nóra

3156. kovacs8023 (válaszként erre: 3155. - Nagycigi)
2011. szept. 1. 22:57
Ok, akkor üdülő lefújva.Akkor viszont egy pesti lakás.Azt viszont 5-6 millió alatt nem kapok.Durván hat millióval számolva akkor mennyi kp-nek kell legyen, hogy meg tudjam venni?Megnéztem a szerződést.Két éve kötöttem, 2460000-es szerződésem van.Nézegettem a tarifatáblázatot elég kinai a lakáskölcsön része.A szerződéses összegem mellé felvehetek még hitelként 1130496 Ft-ot?Amit törlesztenem kell 60 hónapon át 22632 Ft-al?Tudom, hogy sokan kérték már, de leirnád nekem pontosan, hogy hogy menne ez az egész.Mondjuk, ha van egy konkrét hatmillás ház amit meg szeretnék venni.Mennyi kp-em kell legyen.A másik az ami érdekelne még, hogy a plusz költségekre lehet felvenni hitelt vagy azt is kp-ban kell összekaparnom?Gondolok itt az illetékre meg az ügyvédre.Válaszod előre köszönöm:)
3155. nagycigi (válaszként erre: 3154. - Kovacs8023)
2011. szept. 1. 21:51

nyaralóra nem...

Szervusz Kovi!

Pontosabban: jelzálogot az üdülőre is bejegyzik, csak a pénzt nem használhatod üdülőre, csak olyan inhgatlanra, amelynek a tulajdoni lapján szerepel, hogy lakás.

Nem értem a "szöveges számtanpéldát" :))

("a megtakarításomra kapok 2000000-t)

A megtakarításodra felveheted a szerződéses összeget, áthidaló kölcsönként. Mondjuk a szerz. összeged 2,460 mFt (ez a legrövidebb húszezres) Ha ezt egy négymillás lakóingatlan vásárlásra akarod fordítani, akkor ingatlanfedezet és hitelezhetőség felöl mehet a dolog (mindkét esetben belül vagy a 70%-on)

Ha pl nyolcéves az ltp-d, akkor gond van, mert nem kell a teljes szerz.összeg, tehát le kell csökkenteni pl. 2,8 mFt alá. Hogy ne érjen veszteség, inkább megosztást javaslok a csökkentés helyett...

de a többit, ami a négy millához hiányzik minden esetben saját zsebből, önerőként kell előteremtened.

küldtem privit is!

2011. aug. 30. 19:18

Tisztelt Nagycigi.

Régebben már érdeklődtem nálad ill. itt a témával kapcsolatban.Most úgy néz ki, hogy aktuális lenne.

A tervem a következő lenne.Először is a nyaraló és "rendes" ház között őrlődök.Nem tudom, hogy fundát fel e lehet venni nyaralóra illetve melyik éri meg jobban (ügyvédi költség, illeték stb. melyiknél mennyit kell fizetni, mi a különbség köztük).Ha ez megvan akkor talán el is kezdhetem nézni a felhozatalt:))A következő lépés lenne, hogy egy kb négymilliós ingatlanra áthidaló hitellel mennyi önerőmnek kell lennie..Kb három éve fizetem a fundát havi 20000Ft-al.A harmadik amit nem értek, hogy az ingatlan értékén kivül milyen költségekre számithatok még (ügyvéd, illeték stb csak nagyjából)és hogy ezt bele e számithatom a hitelbe, meg e adják.

Ha jól értettem akkor Pl:4millióra felvehetek 2800000-et.A megtakaritásomra kapok 2000000-t.Akkor ez összesen 4800000.De az ingatlanfedezetem, nem Bp-en, csak 70%.A többit készpénzzel vagy más ingatlannal fedeznem kell.Mindezt a példát óriási kérdőjellel kérdezem.Kezdek már belegabalyodni:))

3153. nagycigi (válaszként erre: 3152. - Anett001)
2011. aug. 30. 16:13

csak a hitel-kérelem benyújtását követő dátumú számlákat fogad el a Funda...

azonban kb. 30-40%-ban - értékbecslőjükkel igazolt - saját kivitelezést is elfogad...

tehát, ha 1 millás hitelt vettél fel, akkor 6-700 eFt-nyi számla mellé elfogadják, hogy a különbség a saját kivitelezésed "ára"

3152. Anett001
2011. aug. 30. 15:13

Köszi a válaszokat!

Még egy kérdés: kell-e számlával igazolni az építkezés eddigi költségeit, illetve az ezután, a hitelből fizetett költségeket?

3151. nagycigi (válaszként erre: 3150. - Zsandrea)
2011. aug. 29. 22:24

ne érezd bünti kamatnak... :))

hiszen előre megkapod azt a pénzt, amit még be sem fizettél, és amelyre épp ezért meg sem kaphattad az állami támogatásokat, a kamatokról nem is beszélve... és ennek ára van... esetedben,

ha már a számládon van a szerz. összeg 10%-a, akkor 7,5%... és Áthidaló Kölcsön.

3150. Zsandrea (válaszként erre: 3148. - Nagycigi)
2011. aug. 29. 22:15

Köszönöm a választ. Sajnos lehet, hogy kénytelen leszek hozzányúlni, mert lassan 2 éve fizetem, de a frankos hitelem törlesztőrészletei nagyon emelkednek, és a saját befizetések + állami támogatás+ kamat összegével jó lenne ezt mérsékelni.

Viszont nem szeretnék hitelt felvenni.

Akkor ezek szerint nem lehet ezt hitel nélkül megoldani, vagy csak bünti kamat fizetésével.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook