Tarhonyáshús syria szerint recept
A Tarhonyáshús syria szerint hozzávalói:1 kg sertés lapocka
2 nagyobb vöröshagyma
2 evőkanál disznózsír
1 evőkanál pirospaprika, só ízlés szerint
1 nagyobb paradicsom
50 dkg tarhonya
2 evőkanál disznózsír
ételízesítő, só ízlés szerint
5 dl víz

A Tarhonyáshús syria szerint elkészítési módja:
A vöröshagymát kicsike kockákra vágjuk, a húst pedig 1-2 cm-esre. Egy alkalmas edénybe tesszük a zsírt, amin megdinszteljük a vöröshagymát. Beletesszük a húst, és fehéredésig kevergetve pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával és felöntjük kevés vízzel. Ekkor belekerül a paradicsom és megfűszerezzük. Fedő alatt kb. 1 órát pároljuk, főzzük, ha szükséges vizet öntünk rá. (Tulajdonképpen pörköltet készítünk.) Ha közeledik az 1 óra letelte, egy megfelelő edényben a disznózsírt felforrósítjuk és beleöntjük a tarhonyát. Nagy lángon kevergetve aranybarnára pirítjuk, és kb. 0,5 l vízzel felengedjük, majd ízesítjük (ételízesítő vagy só). Fedő alatt főzzük, gyakran megkevergetve. Kb. 10-15 perc múlva a tarhonyára öntjük a már viszonylag jól megpuhult húst, aminek még legyen szaftja. Innen kezdve gyakran ránézünk, megkeverjük, ha szükséges vizet pótolunk.
A tálalásról nem tudtam képet készíteni, mert a családom gyorsan eltüntette az alkotásomat. 😀
Persze kellett mellé uborkasaláta, amit a saját magaságyásomból termettből készítettem. 😊
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, tegnap 23:23
A tarhonyáshús syria szerint elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.