Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Macerás de akkor is megcsinálom mert fórum

Macerás de akkor is megcsinálom mert (beszélgetés)

20. Ildi (válaszként erre: 1. - Érdekes73)
ma 20:02
A kert tele van növényekkel de nincs turelmem hozzá,a medence érdekel csak .
ma 19:16

Néhány éve nekünk is van kertünk. Pici;)

Talán van 150 nm, amivel lehet mit csinálni, azaz ültetni.

Az első évben ültettem több ehető növényt (uborka, tök, paprika, paradicsom, borsó, bab, illetve, bokrokat (málna, ribizli, egres és idén kiegészítettem szederrel. Van néhány tő eprem is.

Idén már nem ültettem, csak paradicsomot és 2 paprika palántát és sok-sok virágot.

Gyűjtöm lelkesen a virágmagokat, készítek hozzájuk papírzacskókat és abban tárolom őket.

Kertészkedek, ahogy van kedvem és energiám.

Imádom a medencét tisztogatni. Na, ez macerás rendesen, de nem szegi a kedvemet;)

De szoktam kreatívkodni, varrni, ami éppen eszembe jut. Hiába macera, szeretem ezeket csinálni:D

Lassan kezdem a karácsonyi cuccok készítését:DDDDD

Amit nem szeretek csinálni az a kert takarítása, de kell. Utálom, hogy túl hosszú a fűnek becézett gaz, azt is, ha tele van minden a lehullott levelekkel, a szél által idefújt szeméttel a letört faágakkal, az elszárad növényekkel, a téglajárda közötti rések gazzal, stb.

Ha mindezt megcsinálom, akkor viszont aránylag szép a kert, és ezt meg szeretem;)

18. K-né Zsóka (válaszként erre: 17. - 55Judit)
ma 18:44
Ezért tartjuk meg mi is az egyik felét, mert hát a házi, mégis házi. Igaz, hogy harmadik éve, hogy a krumpli megfő a földben, a sárgarépa úgyszintén. A borsó szép, de minden második hüvelyben van 2-3 szem. A hagyma diónyi...szóval már nem nagyon éri meg.
17. 55Judit (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
ma 13:30
Időnként én is tehernem érzem, főleg az időjárási viszonyok miatt. De mozgásban tart ha nincs kedvem mozogni akkor is, mint mást a kutyája. Emellett amihez itthon hozzájutok, megfizethetetlen. Friss, vegyszermentes és az én kezem munkája. Amíg bírom megcsinálom, egyetlen fájó pont, hogy egész nyáron csapról hordom a vizet.😢
16. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Érdekes73)
ma 13:27
Varrok, kötök, kézimunkázok! Amíg bírtam, rajzoltam.
15. srcrss (válaszként erre: 13. - Érdekes73)
ma 13:26
Szoknya, ágyneműhuzat, táska, pénztárca, hajpánt, díszek stb.
14. K-né Zsóka (válaszként erre: 2. - 55Judit)
ma 13:26
Valamikor én is így voltam, most már pár éve nincs kedvem a kertbe menni. Az állandó aszály miatt, a vidékünkön sajnos egyre kevesebb a termés. Nincs értelme munka mellett még a kerttel is kínlódni. Egyik feléből gyümölcsös lesz, a másikkal talán még próbálkozunk.
13. Érdekes73 (válaszként erre: 10. - Srcrss)
ma 13:09
Miket varrsz ?
12. Shukran (válaszként erre: 1. - Érdekes73)
ma 12:33

Kedvelem a kertészkedést, bár egyszerre keveset tudok dolgozni benne.

A kert nem az enyém, hanem a kis családé, de mindannyian szeretünk valamit alkotni benne.

Ez egy szabadidős kikapcsolódás nekem, egyúttal élvezhetem a természetet, és a jó levegőt.

11. srcrss (válaszként erre: 10. - Srcrss)
ma 12:27
Hja! Szövegszerkesztés.
10. srcrss
ma 12:13
Rajzolás, kötés, horgolás, ékszerkészítés, varrás és hasonlók. A ruháimat színük szerint rendszerezem. 😄 Régen szerettem virágokkal pepecselni.
ma 11:28
Levagdostam egy csomó rózsát na az tényleg macerás :)
8. libikóka (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 10:37
🍀🍀🍀🍀🍀🤾🏻‍♀️☺️
7. globus (válaszként erre: 6. - Libikóka)
ma 10:23
Így van. Nagy dobásra készülök :)
ma 10:18

Én már elengedem azt ami tényleg macera,,ha lehet.

Amiben meg kedvem telik az nem macera.

5. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Érdekes73)
ma 10:08
A 3. diplomám, amire semmi szükségem, csak szeretek szenvedni :D
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Érdekes73)
ma 09:44

Legalább téged is feltölt. Igaz milyen jó érzés?

Én is csak úgy mehetek ki ha nem marad a tűzhelyen semmi, és nincs fontos dolgom. Mert ha kimegyek,...

3. Érdekes73 (válaszként erre: 2. - 55Judit)
ma 09:34
Engem is kikapcsol ,kimegyek 10 percre aztán elrohant 2-3 óra is :)
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Érdekes73)
ma 09:29
A kert nekem egy meditációs gyakorlat. Eggyé válok vele, és semmit nem tudok közben a világról.
ma 09:23
Macerás de akkor is megcsinálom mert szórakoztat. Például a virágokkal, kerttel való foglalkozás magszedés. Nektek mi az ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook