Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Fundamenta, tapasztalatok? fórum

Fundamenta, tapasztalatok? (beszélgetés)

3209. Forest20 (válaszként erre: 3208. - P.attila)
2011. szept. 13. 19:03
Hát nem rossz dolog ja! Vagyis nem lenne rossz, ha úgy lett volna ahogy a személyi bankár mondta. Idézem: 100%, hogy megkapjátok! :D Hát ennyire értenek hozzá. Nekem is van egy ismerősöm, aki már 4 hónapja küzd a Fundának a kifizetésével. Remélem csak az én ismerőseimnek nem jött össze ez úgy ahogy kellett volna! Másoknak sok sikert! Ezek szerint be kell telefonálni, hogy küldjenek lemondó nyilatkozatot?
3208. p.attila (válaszként erre: 3207. - Forest20)
2011. szept. 13. 15:49

Az egyik szerződésünket pont tegnap mondtam fel a kettőből, mert ha úgyse kapjuk meg a hitelt csak az egyikre, akkor annak a 20.000.-nek jobb helyet is találok havonta...

Felhívtam az ügyfélszolgálatot -a weboldalon semmit nem találtam a felmodásról, csak az új kötésről-, kérték a szerződés számot, meg ellenőrzés képpen vagy az adóazonosító jelet, vagy a személyi igazolvány számát kellett bediktálni. Az ügyintéző hangja miután közöltem vele, hogy felmondani akarok közönyössé, unottá vált, tett néhány próbát, hogy ne szüntessem meg a szerződést, de aztán mondta, hogy küldi a nyilatkozatot, amit ki kell tölteni, postázni és küldik a pénzt a betéti kamattal és az állami támogatás nélkül.

Alapból 90 nap alatt utalják, ha gyorsított eljárásban kéred 30 nap alatt, akkor 3%-ot levonnak a pénzedből. Én így kérem, mert nem nagy összeg, de nem ülnek rá a neked visszajáró pénzre. Normál utalás esetén kivárják a 90 napot, az ismerősöm, aki szintén nem kapta meg a hitelt már több, mint 80 napja várja, ami jár neki!

Amúgy nem rossz dolog ez a fundamenta, mert a banki hitelhez képest lényegesen kedvezőbb kamatozású hitelt nyújt, de én sem értem, hogy miért utasították el a kérelmeteket. Velünk a második -már lemondott- szerződésünket teljesen feleslegesen kötette meg a személyi bankárunk, jutalékra ment egyértelműen... :S

3207. Forest20
2011. szept. 13. 15:30
Kedves Nagycigi! Köszönöm, hogy felajánlottad, hogy utánanézel az ügyemnek, de időközben úgy döntöttem feláldozom a felújítást, mert itt már nekem gyanúsnak kezd látszani ez a cég. Egy mindíg rendesen inkasszó útján fizetett megtakarítás mellé, van két teljesen hitelmentes, igazoltan átlagbér fölött kereső ember aki vállalna összesen havi 19500Ft-ot havonta. E-mellé még ott lett volna a lakás fedezetnek. Egy ismerősömnek már több mint 4 hónapja tökölnek a kifizetéssel. Mostmár inkább azt írd le légyszi', hogy milyen úton kapom vissza az eddig befizetett pénzemet, mert a Fundamenta weboldala jelenleg valami miatt nem működik rendesen. Már ez is gyanús... Köszönöm előre is!
3206. Olasze
2011. szept. 12. 20:24

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A helyzetem a következő: a kiutaláshoz szükséges dokumentumokat megkaptam erre 60 napom volt, hogy visszaküldjem, viszont ez a jövő héten lejár. Most jelentették be az árfolyamrögzítési tervet a parlamentben, így várni szeretnék.

Van saját megtakarításom és igénybe szerettem volna venni a hitelt.

A kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig „húzhatom” az időt, mi történik, ha 60 napon belül nem küldöm vissza a papírokat. Mi lesz a pénzemmel, és elképzelhető-e, hogy nem kapom meg később a hitelt? Eredetileg 8 éves szerződésem volt, amit júniusban 4 évre módosítottam.

Milyen lehetőségeim vannak, hogy kivárjak? Ez milyen költségekkel jár?

Előre is köszönöm!

Olasze.

3205. 75bianka (válaszként erre: 3204. - Nagycigi)
2011. szept. 12. 14:30

Kedves nagycigi!

Szeretnék tanácsot, véleményt kérni. Már érdeklődtem több helyen is, de szeretném átellenőrizni a dolgokat, mert komoly döntés előtt állunk:

2. Bp-i lakás vásárlásához nagy összegű AÁK felvételét tervezzünk a következő felállásban:

1 jól kereső + 1 álláskeresésin lévő szerződő,

1.(régi)+2.(új) ingatlan lenne a fedezet. A hitel igy a 2 fedezet kb 65%-a. Bankoknál elfogadják, gondolom a Funda is.

2-3 új kedvezményezett bevonható, akik nyugdijasok.

15 M AÁK-re lenne szükség, 120-130e/hó legnagyobb fizetendő részlettel terhelhető a havi ktsgvetés emiatt a vásárlás miatt.

A 2. lakás vételárának 90%-a lenne AÁK.

Az 1. (régi lakás) fedezetet szeretnénk legkésőbb 2-3 év múlva kivonni. Ez nagyon fontos szempont, mindenképpen szeretnénk megvalósitani. Remélem lehetséges...

Az eddig megkérdezett tanácsadók szerint 2-3 új kedvezményezettel a dolog működőképes.

Ha megtehetjük szeretnénk elő/rész/végtörleszteni változó összegekkel előre nem tudva mikor-mennyit, hogy mielőbb „szabaduljunk”, hogy ne életünk végéig tartson a kapcsolatunk a Fundával emiatt a vásárlás miatt.

Ez a pont nekünk szintén nagyon fontos, szeretnénk tudni, hogy mikor milyen feltételekkel lehetséges (vagy esetleg nem lehetséges) elő/rész/végtörleszteni és havi ktsg-eket csökkenteni.

AÁK-t felvéve szabadon lehet időben és összegben elő/rész/végtörleszteni vagy érhet minket bármi hátrány ha elő/rész/végtörlesztenénk?

Mire kell az elő/rész/végtörlesztésnél figyeljünk, főleg hogy több szerződésünk lesz a teljes futamidő alatt?

Hogyan praktikus az új szerződések milyenségét (hossz, összegek) variálnunk?

Van hátránya ennek a 2-3 új ltp-nek pl. egy banki hitellel szemben?

Van 2 futó kisebb összegű Fundás szerződésünk (5+10 e/hó), 324-es: 4,68 M szerz. összeg összesen, kb 30 hó múlva vehető fel.

Ezeket, ha nem muszály nem használnánk most fel, szeretnénk a felhasználásáról lejáratukkor szabadon dönteni.

Persze csak ha nem muszály/ nem indokolt őket most bevonni. Hallottam már megszüntetésről, megosztásról, hosszabbitásról, de elég homályos, hogy ezeknek mi haszna lenne a mi mostani vásárlásunknál...Persze ha javithatnak a meglévő szerződéseink a jelenlegi vásárlásnál a helyzetünkön, akkor szeretnénk felmérni, hogy mennyit javit és mi a teendő velük. Tudtok ebben segiteni?

Láttam/kaptam táblázatot, ahol a lehetséges választható szerződések adatai vannak, DE: az abban a táblázatban látható havi részletbe

+ az AÁK hitelkamatán

+ az 1% induló szerződési ktsg-en

+ az AÁK 1,5% induló ktsg-én túl

már bele van minden egyéb ktsg kalkulálva?

Vagy lesz még egyéb fizetni való, ami nincs ennyire „reklámozva”, azaz „apróbetűs”?

Fedezetkivonás működik a gyakorlatban?

A feltétele, hogy a maradó ingatlan 75%-a fedezze a tőketartozást? Még valami?

Egyáltalán, hogyan csökken a tőketartozásunk az AÁK-t fizetve a megtak.időszak alatt? Olyasmi módon csökken a tőketartozás, mint a normál annuitásos hitel vagy sehogy?

Ha sehogy sem csökken a tőketartozás a kamattörlesztés alatt, akkor csak valóban plusz pénz tőketörlesztésként való befizetésével mérsékelhetjük az első években a tőketartozásunk nagyságát? Fedezetkivonás miatt lenne ez érdekes.

Van kedvezőbb megoldás számunkra, mint közvetlen a Fundánál intézni mindent? Miben különbözik ez a banki konstrukcióktól?

Elnézést, tudom, hogy sok a kérdés, de szeretnék alapos lenni, bármilyen segitség hasznos a számunkra.

Köszönöm előre is!

3204. nagycigi (válaszként erre: 3203. - Jetmen)
2011. szept. 12. 13:08
elküldtem priviben
3203. jetmen
2011. szept. 12. 12:40
Köszönöm a választ.Esetleg telefonon nem tudnánk beszélni nagycigi?
3202. nagycigi (válaszként erre: 3200. - P.attila)
2011. szept. 12. 11:53

a folyamatos takarékoskodás érdekében van egy "szokás": egy megtakarítási év hatodik hónapjában ellenőrzik, beérkezett-e a vállalt összeg, ha igen akkor értesítik az Államkincstárt, hogy a kedvezményezettnek jár az ÁT. Ha nincs, akkkor értesítik az ügyfelet, hogy van még néhány napja a pótlásra, és akkor nem sérül a folyamat. ugyanez megismétlődik a 9. és a 12. hónapban... Ha pl. a 7. hónapban pótlod a 4. havi elmaradást, nem kapod meg az arra a hónapra járó ÁT-t.

Ez viszont azt jelenti, hogy a megtakarítási idő végéig elérendő "célérték szám" (kb. 62,5 valamennyi) nem teljesül. Teljesüléséhez vagy néhány hónapig fizetni kell még a betéteket, hogy megkapd az arra járó ÁT és kamatokat, vagy egyösszegben be kell fizetni a hiányzó összeget (ami a saját betéted, a 30%-nyi ÁT és ezek kamata!)

Ha a végén a célértékszám nincs meg (vagy áthidaló kölcsönnél időarányosan!) akkor nem lehet pozitív hitelbírálatra számítani.

3201. p.attila (válaszként erre: 3200. - P.attila)
2011. szept. 12. 09:31

1 héten belül jött egy értesítő,akkor gyorsan befizettük a szerződés kötéskor kapott csekken.

Remélem ez így nem gond... :S

3200. p.attila (válaszként erre: 3198. - Nagycigi)
2011. szept. 12. 09:28

A nem rendszeres fizetésről még pár szót...

Közben beszéltem az ismerőssel, igen pár "apró" részletet valóban elhallgatott. Pl. mint kiderült ő az inkasszó helyett átváltott csekkes fizetésre, majd kb 2 havonta fizetett be 2 csekket egyszerre. Szóval az összeg a számláján volt, de a fizetés valóban nem volt rendszeres.

Ez a fizetési szigor viszont picit engem is megijesztett. A 2 szerződésünket 2 számláról fizetjük,azokon a havi "költségvetéskor" csak annyi pénzt hagyunk fizetés után,amennyit a funda von. 1 alkalommal 20150 ft helyett 20000 maradt rajta, elfelejtettük a számlavezetési díjat, így a funda nem vonta le

3199. nagycigi (válaszként erre: 3189. - Jetmen)
2011. szept. 12. 09:08

hétmillás házra, bárhonnan, akárhány helyről kéred, összesen a 70%-át kaphatod hitelként (Bp-en 75%)

Ezért alsó hangon 4,9 mFt-al számolj, a többit saját zsebből (önerő) kell előteremteni.

A szerződésedről nem írtad meg, milyen módozat. 324 vagy 423? első esetben 5.260.000.- Ft a szerz. összeged, a másodikban 6.250.000.-

Mindkét esetben több, mint amennyit a lakásra kaphatsz. (Azonban mindkettőnek megvan az az elánye, hogy nyolc év után szabadfelhasználású, álami támogatással együtt. Ezt meg kellene őrizni.)

Az nem megy, hogy kérsz 4,2 mFzt hitelt, meg a megtakarításodat. csak a teljes szerz.összeget tudod kérni, áthidaló kölcsönként (aminek 7,5% kamata van a megtakarítási idő alatt)

Marad a lehetőség, csökkenteni kell a szerzösszeget, akkorára, amekkorát megkaphatsz. Viszont akkor bukod a kezdetkor megfizetett 1% számlanyitási díj egy részét...és bukod a későbbi szabadfelhasználás lehetőségét.

Teendő:

Megosztás. ebből a szerződésből csinálunk kettőt, aminek a szerz.összegei, ill. havi megtakarításai együttesen az eredetivel egyezőek. Az "eredetin" marad a teljes eddigi megtakarításod, az "újon" semmi nincs. De mindkettő ugyanabban az időben (az eredeti szerinti nyolcadik évben) fog lejárni.

Tarifa szerint az eredeti sz.ö-t 4.730.000.- re tudod módosítani, ehhez havi 18.000.- Ft megtakarítás tartozik, és ha elkéred az áthidaló kölcsönt, akkor a 7,5% kamatfelár: 29.563.-, a megtakarítási idő (+ a kiutalási idő 3 hónapja) alatt. A járulékos költségek miatt kb. 2,5 milla saját pénz kell még.

A másik szerz. összegét is módosíthatod, egészen havi húszezerig, ha bírja a költségvetésed, és ezzel kb. négy év múlva lesz max. 1,3 mFT-od, amit bármire, akár ennek a kölcsönnek a törlesztsére is fordÍthatsz...

Ennek a teljes futamideje: a megtakarításból hátralévő 4 év + 3 hónap kiutalási időszak, és 100 hónap, a lakáskölcsön rész (2.275.470.- ) törlesztése, havi 30.272.- forinttal.

Felfigyelhetsz, hogy a havi teher CSÖKKEN, nem úgy mint máős bakoknál, ahol a változó kamatok m iatt többnyire jelentősen emelkedik!

A kiutalási idő más kateória.

De az az idő, amire a pénzt megkapod, három hónap,

nem szabad rövidebbel számolni, mert bármi közbejöhet...elvileg a teljes anayg benyújtásától egy hónap alatt átfuthat, de ha visszaolvasol néhűny oldalt, megtalálod a folyamatot, és megérted!

3198. nagycigi (válaszként erre: 3195. - P.attila)
2011. szept. 12. 08:33

nem kötelező az indoklás... ráadásul aki a szenvedő alany, hajlamos kisebbíteni saját szerepének a súlyát... pl. "hiszen a funad vonja a pénzt, miazhogynemrendszeres?!?" de az nem tűnik fel, hogy az elmúlt két-három évben, amióta megvan az ltp-je, előfordult-e, hogy nem volt elég pénz a számláján, amit levonhattak volna...?

Bár egy kicsit a SZEB felelőssége is, hogy az előkészítés során nem volt elég alapos, körültekintő.... Neki erre fel kellett volna figyelnie... szvsz. ha a SZEB a prescoringot rendesen megcsinálja, akkor elvileg nem lehet gond a pozitív elbírálással...

3197. Advence
2011. szept. 12. 08:30

A lejárt a fundamentám,amit hamarosan felhasználok.Kapok-e valamilyen kedvezményt ,ha újra kötök ?Van olyan hogy követő szerződés?

Válaszod előre is köszönöm. Üdv Advence

3196. nagycigi (válaszként erre: 3194. - Jetmen)
2011. szept. 12. 08:28
NE OLVASOL? :)
3195. p.attila (válaszként erre: 3191. - Forest20)
2011. szept. 12. 05:33

Amennyiben publikus a hitel elutasítás oka légyszíves oszd meg majd velünk is!!!

Az egyik ismerősömnek éppen pár héttel ezelőtt utasították el az áthidaló kölcsön kérelmét szintén indoklás nélkül. A személyi bankára utána járt és kiderült,hogy az indok a nem rendszeres megtakarítás volt,ami érdekes,mivel a bankszámlájáról emelték le minden hónapban. Mi számít egyáltalán nem rendszeresnek?

A hitel igényléshez szükséges ugye egy adás-vételi szerződés,amiben rögzítve van,hogy a pénz 3 hónapon belül az eladónál lesz. Egy ilyen váratlan elutasítás esetén mi a teendő?

Az ismerősöm azonnal megszüntette a Fundamentás szerződését, 30 napon belül kérte a megtakarítását, igaz levontak belőle 3%ot, de átment az Erste-hez, ahol minden gond nélkül utalták neki a pénzt...

3194. jetmen
2011. szept. 11. 20:19
Senki nem tud segíteni?
3193. nagycigi (válaszként erre: 3189. - Jetmen)
2011. szept. 11. 19:40

bocsi... kitöröltem véletlenül a válaszomat, de túl hosszú, és nincs időm újrafogalmazni... :((

Holnap jelentkezek!

Addig is jó éjt mindenkinek!

3192. nagycigi (válaszként erre: 3190. - Forest20)
2011. szept. 11. 19:05
írd meg priviben az ltp szerződés számát, a szerződő nevét, lakcímét, utánanézek...
3191. Forest20
2011. szept. 11. 16:32
Ja amit nem írtam, a szerződéses összeget, azaz 3.120.000Ft-ot szerettünk volna felvenni. Van értelme újra próbálkozni? Ez esetben újra kellene értékbecslőt hívni és kifizetni neki a 22500Ft-ot stb?
3190. Forest20
2011. szept. 11. 16:31
Üdv! Korábban írtam egy levelet már. Áthidaló kölcsönt szeretnénk felvenni. 3,5 éve fizetjük a havi 10 ezret rendesen, késedelem nélkül. A hitelkérelemben én vagyok az adós, a párom az adóstárs. Az én nevemen van a fundamenta. Mindketten multi cégnél dolgozunk, és jelenleg bruttó 260-ezret keresek, párom 150-et. Semmi más hitelünk nincsen, BAR listán nem vagyunk. Miután felküldtük a hitelkérelmet, kijött az értékbecslő a személyi bankárunk megnyugtatóan felhívott, hogy ó ez rendben lesz, ráfér a lakásra a kölcsön. Két hétre rá jött is a tájékoztató, mit hogyan, mennyi lesz a törlesztő havi lebontásban 2026-ig. Visszaküldtük aláírva, és 3 napra rá küldték az elutasítást. A kérdésem az lenne, hogy ezeknek az információknak a birtokában ennek mi lehet az oka? Indoklás nincs a levélben. A bankár is értetlenül áll í dolog előtt, százszor megkérdezte, hogy nem vagyunk-e BAR-osok. Dehát nem. Valakinek valami tipp?
3189. jetmen
2011. szept. 10. 12:38

Sziasztok!Egy olyan kérdésem lenne,van egy 8 éves Fundám 20.000 ft fizetek kb 4 éve és most szeretnék házat venni és szeretnék 4,2 milliót hitelt felvenni plusz az eddigi befizetést az kb 5,1 millió a ház értéke 7 millió amit megvásásrolni szeretnék.Én 2 millió bele fizetek meg adja e nekem a Funda ezt a pénzt és kb nekem 12 év re kellene milyen törlesztőkre számíthatok?Vgay keresek más bankot?A ki utalási időt meg lehet e rövidíteni?

fIx a törlesztő és a futam idő vagy változik?

3188. viko03 (válaszként erre: 3187. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 22:09

Megnyugtató. Köszönöm szépen a válaszod.

További szép estét kívánok!

3187. nagycigi (válaszként erre: 3186. - Viko03)
2011. szept. 9. 22:00

igen, tévedsz...! :)) nem értetted jól...

mert így hét hónappal előbbre vagy... az ltp szerződésben vállalt megtakarítási idő alatt befizetendő összeget mindenképp be kell fizetned, pl. ha 49 hónapost nyitottál, akkor már csak 42 hónap van hátra, ha most nyitnád meg, akkor 49... gondolom, nem mindegy, hogy mostantól, amikortól a pénzre szükség van, 42 vagy 49 hónapig kell még fizetni...?!? (+ az LK törlesztési ideje)

3186. viko03 (válaszként erre: 3185. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 21:41

Elég kacifántos... :( de ha jól értem, akkor feleleges volt februárban szerződnöm. Ha most kötném a LTP-t, akkor megspóroltam volna a 7 havi befizetés összegét, amit ez esetben nem lehet elmondani.

Vagy tévedek?

3185. nagycigi
2011. szept. 9. 21:16

Köszönöm a bizalmát...! :)

Szóval... amíg a megtakarítási idő tart, addig folyamatosan fizeti a számlájára a húszezreket, és mellette kamatot, a szerződéses összegre vetítve. AÁK-nál ez 8,1 %

A szerz.összeg két részből áll, a saját megtakarításból (ami a befizetésekből, az Állami Támogatásból és a kamatokból tevődik össze) és a Lakáskölcsönből. (Egyik módozatcsoportnál ez kb 50-50%, a másiknál kb 40-60%)

AÁK-nál ezt a szerz.összeget kapja meg hitelként,

(tkp. mindazt, amit még be sem fizetett, se ÁT-t, se kamatot nem kaphatott, de hitelként megkapja mind! - ezért kell a megtakarítási idő alatt a pénz használatáért 8,1%-ot fizetni)

Tehát a befizetései a számláján gyarapodnak, mellette pedig fizeti az AÁK "árát"; a megtak.idő végétől pedig kezdődik a lakáskölcsön rész törlesztése, tarifa szerinti összeggel, és ideig.

Úgy is értelmezheti, mintha halasztott tőketörlesztése lenne: kap 3 millát, amit nem törleszt, csak a kamatait fizeti. közben havonta félretesz egy bizonyos összeget, amire ÁT-t és kamatot kap, az így összegyűlt kb. 1,5 mFt-tal egyösszegben "előtörleszt" és a maradék másik másfél millát a hátralévő években havi részletekben visszafizeti.

Nem volt túl bonyolult?

3184. viko03 (válaszként erre: 3183. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 20:56

Kedves nagycigi!

Új vagyok a fórumon, és láttam, hogy mindenki Önhöz fordul a kérdésével, ezért bátorkodom én is írni.

Én idén februárban kötöttem előtakarékossági szerződést a Fundánál. A havi megtakarításom 20.000 Ft. Lakásvásárláshoz most igénybe venném az AÁK-t, de nem tudom, hogy a már befizetett összeggel mi történik ilyenkor. Ennyivel kevesebbet kell visszafizetni a köcsönből?

Válaszát előre is köszönöm!

3183. nagycigi (válaszként erre: 3182. - 3897b97861)
2011. szept. 9. 19:02
Meglesz! Neked is...! :)
3182. 3897b97861 (válaszként erre: 3180. - Nagycigi)
2011. szept. 9. 18:52
Köszönöm a segítséget.Jó hétvégét!
3181. nagycigi (válaszként erre: 3179. - P.attila)
2011. szept. 9. 18:40

:))

Szívesen!

3180. nagycigi (válaszként erre: 3177. - 3897b97861)
2011. szept. 9. 18:39

Az adás-vételi szerzdésben szerepel, hogy mikor utalja a Funda a pénzt az eladó számlájára?

Mert ennek teljesülése eetén fogja a Földhivatal végleg bejegyezni a tulajdonjogodat a lakásra.

Szóval: ha már enélkül készült az AV, akkor át kell írni.

(kivéve, ha nyolc-éves a fundád, lejárt, és nem veszed igénybe a lakáskölcsönrészt, mert ez esetben nem kell a laksávcélt igazolni, a Te számládra megy a pénz, és azt csinálsz vele, amit akarsz)

Ha már előkészültetek a Funda kölcsön felvételére

(pl. ki van töltve a hiteligénylő, megvan a jöv. igazolás, és megvan az AV) akkor az AV-t el kell vinni a Földhivatalhoz, érkeztetni (pecsét!) megvárni (kb. egy hét) amíg széljegyként a tul.lapra kerültök, kikérni a tul.lapot (6.400.-) (családi ház esetén a helyszínrajzot is) ezek birtokában a SZEB kiküldi az értékbecslőt, aki felhív Téged, és egyezteti az időpontot.

(22.500.-)

Az értékbecslés eredményeképp a SZEB elvégzi az előminősítést, ha ott megfeleltek, akkor be tudja adni a hiteligényléseteket. kb. két-három hét mire elbírálják, kapod a tájékoztató levelet, majd a szerződés-összesítőt. Ezt aláírjátok (minden oldalon, a tanukkal is!) ha kell, közjegyzőhöz mentek, (3 mFt felett kötelező) egyoldalú kötelezettség-vállaló nyilatkozatért, befizeted a földhivatalnak a jlz. bejegyzés díját (12.500.-) mellékeled a csekket a szerződéshez, és visszaküldöd az összes papírt. HA minden rendben, semmi nem maradt le (pl. aláírások, dátum mellől a helység nev, stb) kb 10 nap, mire megérkezik a pénz - aZ ELADÓ számlájára...

Nagy vonalakban ennyi... és ezért a legjobb, ha az adásvételi szerz. dátumához képest három hónapban jelölitek meg az átutalás dátumát. Akkor nem érhet meglepetés.

Személyi bankárod mit mondott?

Ja... az előminősítést elvégezheti akkor is, amikor hiteligényt kitöltitek, de csak előzetesen, azért, hogy lássátok, a kondiciótok megfelelő lesz-e? Ilyenkor pl. az AV-ben szereplő vételárat írja be, és a becsült nettó jövedelmeteket, kiadásaitokat... és már ekkor látszik, hogy kell-e további adóstárs pl. a fizetőképesség javítása érdekében... A végleges és érvényes PreScoringot úgyis csak az értékbecslés után végezhetoi el.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook