Francia bulldog (beszélgetés)
Örülök:)
Az van + a "tüskés" nem tudom annak mi a neve:)
Szomorú, hogy idővel mennyire elkorcsosulnak az emberek a szakmájukban. :(, és azért valljuk be, hogy orvosnál ez sokkal fokozottabban jön elő. :S
2 nap... :) Huhhh, az itt van nagyon közel! Kedves anyuka! :) Minden rendben lesz, de persze az idegeskedés az anyukák privilégiuma. :) Hamarosan babázhattok! :O)
én is szomorú vagyok miatta, 15 éve hozzá járunk, anno fél éven keresztül hordtam hozzá minden nap a gyógyithatatlannak tünő nagy kutyámat és ő meggyógyitotta , s a végén egy büdös fillért nem kért, most meg??? nem mindegy, továbblépünk
mennyi van még, szerintem max 2 nap, én már ilyenkor sík ideg vagyok:)))))
Olvastam a naplódban az állatorvosotokat. F@sza doki! :S
Remélem a másikkal nem fordult meg a világ...
Mennyi van még szülésig a kismaminak?
Ooooooooooooooh:)
Pedig csúcs;)
Nem kinevettem:))))))csak megmosolyogtam:)
Ilyet nekem is szereznem kell majd :)
Persze, általános tanács nincs, ki kell tapasztalni. Nálunk a kis vakarék keverék nem tud kakálni a csonttól.
Viszont a bulldogom tele volt a bűzmirigye annak idején többször, most meg egy év után semmi. A doki teljesen megvolt lepődve, és kérdezte, hogy mit kajál. Régen nem kapott csontit, most meg kap alkalomadtán, és lám. :)
ok, én nem akarok veszekedni, csak tudod én igy gondolom, a kutya akkor érzi jól magát, ha kutyaként kezelik, és igen, a kutyának igen fontos a csont, tápérték??? azt nem tudom, de calcium az tuti, fogtisztitás is tuti, elfoglaltság az is tuti........
bocs, ha bántó voltam, nem annak szántam, csak az a bajom, hogy sokan teljesen félre értelmezik a kutyatartást, és a túlvitaminozott, kizárólag méregdrága tápot fogyasztó, mindenféle kence-ficékkel kezelt kutyákat látok mindenhol,akikkel folyton baj van, allergia, szőrprobléma, viselkedés gondok.
Ezt én ugy gondolom -természetesen a hozott génekkel nincs mit tenni- hogy sokszor annak a következménye, hogy hülyét csinálunk magunkból és leginkább a kutyákból. Ezt, általánosságban mondtam, nem céloztam senkire, a sokéves tapasztalatom alapján próbálok tanácsot adni, természetesen megfogadni nem kell........
Miért engem említettél?:)
Én azt azért ajánlottam, mert szeretik rágcsálni és a játékok közül csak ennek látom értelmét + leköti + nem tudja szétrágni 10 perc alatt.
Csontot mindig eszik a nagy kutyám, a kicsi meg
( a f.bulldi) a napokban születik meg, de ő is fog kapni.
szia!
én szeretnék neki csontot adni, de annyira mohó félek megfulladna..a dentastixet is egészben nyeli le..szted próbálkozzak azért?
nálunk mehet a csirke is, de csak módjával, imádja a farhátat, mellcsontot. Olyan volt már, hogy megette a másik kutyámét is, de nem volt baj, kihányta:))
Még valami, és most lehet többen a szivetekhez kaptok, nekem még soha egyetlen kutyámnak -pedig volt már néhány- nem nyomtak bűzmirigyet. Mancinál azonnal látom, ha bűzmirigy gondja van, -elkezd radírozni- akkor szoktam neki venni kutyaszalámit. Tudom, hogy ez egy elég gagyi kaja, viszont kb 80 százalékban apróra darált csont van benne, 100 százalékosan rendezi a bűzmirigy-gondokat és soha semmi bajuk nem volt tőle. Szerencsére ritkán van rá szükség, de havonta egyszer akkor is adok nekik, ha nincs gond.
Így van.
+ a csülökcsont nem törik szilánkosra, de jól tisztítja a fogakat, jó szórakozás, és például Spikynak nincs bűzmirigy gondja. 1 év után a kötelező oltáskor megnyomta a doki, és semmi. Kérdezte is, hogy mivel etetem.
Inkább csont, mint műtrutyi. Az egyik állatfelszerelés boltban mondták is anno, hogy ilyet, hogy műbőr csont, inkább felejtsem el.
Meg kell nézni a csontnál, hogy van-e utána valami gikszer, ha nincs, akkor mehet. Nekünk a keverék kutyánknak tilos, mert szorulása lesz tőle, és ki kell pucolni a kutyát. :S
A csirkére nem jött ki allergiája az enyémnek, de nem kísértem a sorsot, hogy esetlegesen telítődjön vele a szervezete. Persze Zsóó, mindenki maga dönti el, hogy mit ad a kedvencének, ez egyértelmű.