Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Főiskolai szülésznő képzés. fórum

Főiskolai szülésznő képzés. (beszélgetős fórum)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
433. Blaha Lujza (válaszként erre: 429. - Yoella)
2014. júl. 20. 13:28

De jó, hogy ezt írod, nagyon köszi! És ez fent van a honlapon is, valami nyilvános forrás, vagy csak bennfentesként lehetett megtudni? :)

Remélem, már nem fog változni, mert nekem elég fontos lenne, hogy fixen tudjam minél előbb...


Niki, köszi, hogy hangsúlyozod az anatómiát, egyébként is el akartam kezdeni nyáron, de így akkor tuti, hogy jóbarátom lesz a könyv (amúgy is szeretem, ha épp olyan hangulatomban vagyok)...:P


Egyébként most nézem, hogy ez csak három K hét, én azt hittem, decemberben is lesz még egy. De érdekes...

432. Blaha Lujza (válaszként erre: 427. - Amala)
2014. júl. 20. 13:26

Szia Amala!

Ez durva, ezek szerint - akár várostól függetlenül - már most érdemes lenne kapcsolatokat építeni, hogy majd legyen helyem gyakorlatra? :O Egyébként ez a 6-7 hétnyi gyak. hányadévben van?


Azért drukkolok, hogy közelebbi városban is találj lehetőséget, csak lesz közelebbi, mint Bp...:P Mondjuk itt meg sok a szülészet és ha tényleg ilyen arányú a lemorzsolódás...

431. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 428. - S.Nikolett1980)
2014. júl. 10. 09:18
Rosszul írtam, kevesebben maradtunk, mint a fele!!!
430. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 429. - Yoella)
2014. júl. 10. 09:17
Szia! Anatómiával kapcsolatban csak azt szeretném mondani, hogy aki soha életében nem került kapcsolatba vele, annak szerintem érdemes beleolvasgatni, hogy ne legyen annyira idegen. Nagyon gyorsan eljön a vizsgaidőszak és sok az anyag. Érdemes szerintem az atlaszt is nézegetni. Ez csak egy javaslat volt, mert nálunk sajnos az osztály 1/3-a csúszott az anat miatt, de úgyis mindenik magad dönti el, hogy neki mi a jó. ;-)
429. yoella
2014. júl. 9. 22:28

Sziasztok!

Megvannak a leendő első éveseknek is a konzultációs hetek időponjai ha már valaki nagyon kíváncsi :)

szeptember 22-26

október 13-17.

november 24-28.

Voltak kemény napok, és nem viccelek reggel 8 tól este 8 ig benn voltunk.

Élvezzétek ki a nyár minden percét, sztem elég ha szeptembertől ismerkedtek az anattal :)

2014. júl. 9. 14:55
Sziasztok! Gratulálok a sikeres érettségihez! Én meg végeztem az első évvel! A második félév nehezebbnek bizonyult, de voltak kellemes meglepetéseim. Például, hogy az anatómiára most csak négy napot tanultam és így is sikerült. :-) AZ élettan viszont nagyon nehéz volt. Két zh-t is kellett írni az aláírásért, utána még a vizsga. Viszont nagyon (és tényleg) nagyon hamar elment ez az első év. Most nagyon várom, hogy másodikos legyek. Már egy kicsit izgibb lesz a dolog, mert már lesz egy hét gyakorlat is. Így az első év végére több, mint a fele lett a légyszámunk. Amit nem győzök hangsúlyozni, hogy tényleg kezdjetek el ismerkedni az anatómiával a nyáron. Sok sikert a felvételihez. :-)
427. Amala
2014. jún. 26. 21:21

Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok :)

én is beadtam se-etk szülésznő szakra levelezőre, az érettségit tavaly letudtam. Pontjaim alapján elvileg bekerülök :)

Amin parázom már most, nem is annyira a tanulás, hanem, hogy hol fogom tudni a gyakorlatot elvégezni, helyben (Győr) már kerek perec kijelentették, hogy nem fogadnak :( Három gyerek mellett meg húzós lenne BP-re 6-7 hétre feljárni 12 órázni...

2014. jún. 8. 23:22

Hát az biztos, hogy sok múlik azon, hogy az embernek milyen családi háttere van, a többi családtagnak mennyire rugalmas a munkaideje, mekkorák a gyerekek, stb. De azért csak megoldják mások is, rengeteg a szülésznő, nem hallani, hogy hiány van a piacon (amit írsz is Andi, hogy kihalásos a rendszer).

Én sem tervezem pl hogy egyből, friss diplomásként elkezdek "praktizálni", de a GYED-es többletpontokkal most volt ideális jelentkezni. Aztán majd 4 év alatt még meglátom, annyi minden hozhat az élet!

Nekem ráadásul egyébként is jól fog jönni "háttértudásként" a jelenlegi szakmámhoz, amiből nem akarok még egy ideig váltani, de tényleg sose lehet tudni.

Meg mondjuk az én elképzeléseim annyiban eltérnek a megszokottól, hogy engem az osz érdekel és ahhoz, bár a szülésznői papír feltétel, de az ott megszerzett tudás édeskevés, nagyobb a felelősség, ott tudni kell önállóan dönteni, mikor kell kh-ba indulni, ha a helyzet úgy kívánja. Mo-n nem igazán van még ennek kiépült infrastruktúrája (sem a képzésnek, sem egyáltalán). Aki bábának akar tanulni, az vagy tutorial rendszerben teheti meg (már végzett szülésznőként egy engedélyes bába mellett) vagy egy külföldi, kimondottan bábaképző intézménybe jelentkezik és távoktatással tanul. Ami bár rugalmas, de rohadt drága és persze pörfikt nyelvtudást igényel.

2014. jún. 8. 21:04
Vacak, én emiatt tettem le erről. Már belenyugodtam és nem bánom a döntést. Kétszer szültem, csodás élmény, innen eredne az elhivatottság. Érettségizni kellett volna, de ha nem realizálom, mennyire nem családbarát szakma, ráadásul többektől hallom, hogy a szülésznőség az a csúcsok csúcsa, azaz a létra aljáról indulsz és mire eljutsz oda (kihalásos), mármint a szülőszobára..... Én osztottam, szoroztam és nem akartam azt, hogy mindenki hozzám igazodjon. Azaz mit kezdek egy éjjel jött szüléssel, ami másnap estig tart.... A gyerekeket vinni kell a dolgukra, a férjem is reggel 8ra megy melózni stb. Végül más irányt keresek, vagy vállalok egy 3. babát :)
424. VACak82 (válaszként erre: 423. - Blaha Lujza)
2014. jún. 8. 20:38
Tényleg így nem is hangzik olyan rosszul :-D Egyébként én jobban tartok attól mi lesz ha már tényleg az lesz a szakmám, azt akarom-e. Van egy kislányom és még egy tesót is szeretnénk, a szülésznői pálya meg nem biztos, hogy olyan jól passzol a családhoz. Vagy csak én aggódom túl?
423. Blaha Lujza (válaszként erre: 422. - VACak82)
2014. jún. 8. 13:13

Köszi. :)

Szerintem is kezdd el, legalább az ember lelkiismerete annyiban nyugodt lehet, hogy megpróbálta. Mindig csak egy K hetet nézz magad előtt, ne a 4 évet, hátha úgy könnyebb pszichésen! ;)

(Különben ha jól számolok, évi 8 K hetünk lesz, ugye? Így nézve nem is olyan sok, csak nem kell egyben rágondolni. :P)

422. VACak82 (válaszként erre: 420. - Blaha Lujza)
2014. jún. 8. 10:43

Gratula az írásbelihez!

Én csak a ponthatárokat várom és még mindig gondolkozok belevágjak-e, lesz-e elég segítségem. Tényleg akarok e váltani meg ilyenek. De azt hiszem megpróbálom, hogy ne kelljen 60 évesen azon bánkódnom miért nem tettem.

421. Blaha Lujza (válaszként erre: 360. - Yoella)
2014. jún. 8. 01:40

Ez volt az!


Köszi Yoella, hogy nem biosszal szívtam! ;)

2014. jún. 8. 01:32

Leérettségiztünk. :)

Nekem az írásbeli 70%-os lett (ami reális a belefektetett tanulást nézve), bár vicces, hogy pár pontot nem adtak meg amúgy jó válaszokra a szöveges részben. Nekem nem volt gázos, de egy lánynak, 16 évnyi szakmai tapasztalattal a háta mögött is csak 52 pont lett, mert olyan nyelvezettel válaszolt, ami nem volt benne a megoldókulcsban. Kicsit gáz, hogy a kulcs és a nyelvezet fontosabb, mint a válaszok helyessége, remélem, a fősuli nem ilyen lesz...:P

Csomóan óvtak is ugyanilyenek miatt.


A szóbeli ma reggel (már tegnap) volt, eredményt majd 26-án tudunk meg, legalábbis az én értesítőm ezt írja. Azzal is elégedett vagyok, bár nem is voltak nagy igényeim, mert az érettségivel csak az emeltért járó többletpontokra gyúrtam, na meg mondjuk hogy ne égjek be a 18 évesek előtt, ha hallgatják a feleletemet. :D


Ponthatárokat júli 24-én hirdetnek.


Ja, és most már nincs meg név (nick) szerint, hogy ki beszélt le a biosz érettségiről, de ezúton is nagyon köszi, mert az azért kemény dió lett volna ehhez a tárgyhoz képest, különösen, hogy a növénytan nem igazán izgat (amiből tök sok lett volna benne)...! :P

419. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 418. - Blaha Lujza)
2014. máj. 28. 08:01
szorítok nektek. :-)
418. Blaha Lujza (válaszként erre: 417. - S.Nikolett1980)
2014. máj. 25. 11:27
Szerintem júli végén. Úgy vettem észre, az utóbbi években mindig keddi napon hirdették meg, huszonvalahányadikán. Idén elvileg júli 22, aztán majd meglátjuk, mert az eügyi írásbeli se csütörtöki napra esett, ahogy eddig évekig, hanem pont keddre. Két napot tévedtem. :P
2014. máj. 24. 12:15
mikor derül ki, hogy felvettek e titeket?
416. Blaha Lujza (válaszként erre: 415. - Yoella)
2014. máj. 16. 20:19
Köszi! Akkor majd alakul...:)
415. yoella
2014. máj. 12. 18:34

Blaha Lujza:

KOnzihét, őszi félévben összevissza volt. TAvaszi félévben volt logika, mindig a 10.-i hét volt, adott hónap 10. napját tartalmazó hét, hétfőtől péntekig :)

2014. máj. 6. 12:34

Köszi! Ha esetleg lenne ötletetek hogy hová írjak még, szóljatok.A hasznalttankönyves oldalra már írtam.

üdv Mariann

2014. máj. 5. 23:12

Andi, szerintem van ilyen képzés, hogy csecsemősnővér, gondolom azt.


Mariann, Neked én még nem tudok segíteni, talán más igen! :)


Amit meg én kérdeznék azoktól, akik már nyomják a képzést; a hónap melyik részére esik a K hetetek? Van valami logika/szisztéma benne, hogy melyik évfolyamot hova pakolják a hónapon belül?

Kéne terveznem a munka miatt már most az ősszel, ezért próbálok puhatolózni...

Köszi!

2014. máj. 5. 06:12

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Lányom szeptemberben kezdi az egészségügyi szakközépiskolát. Ha van Nektek olyan szakmai tankönyv, amit nem használtok már, szívesen megvásárolnám reális áron. Pl orvosi latin, gondozástan, stb.

Előre is Köszi!

2014. ápr. 19. 11:18
Aha... Nem tudtam. Nem tudja megmondani valaki, hogy milyen végzettség kell ahhoz, ha valaki mondjuk a csecsemő osztályon szeretne csecsemősként dolgozni?
2014. ápr. 19. 09:56

Hepatitis B. Eügyben tanulók, dolgozók, szociális munkások számára általában kötelező meg gondolom, még "sokan másoknak".

Vagy ha pl olyan országba utazol, ahová ajánlott, akkor kérheted háziorvostól.

2014. ápr. 19. 09:11
Milyen oltás?
408. Blaha Lujza (válaszként erre: 407. - S.Nikolett1980)
2014. ápr. 18. 20:49
Köszi, akkor most még nem töröm össze magamat érte...:P
407. s.Nikolett1980 (válaszként erre: 406. - Blaha Lujza)
2014. ápr. 18. 10:54
Igen, én ma adattam be az elsőt. Kicsit ki fogok csúszni az időből, mert a harmadikat az első után fél évvel kell beadni. :-) Remélem a kettő már elég lesz, hogy elkezdjem a gyakorlatot. :-)
406. Blaha Lujza (válaszként erre: 404. - S.Nikolett1980)
2014. ápr. 18. 08:21

Köszi Niki, hasznos infók! :)

Ezek szerint az oltást a II. évf-ra kell csak, hogy meglegyen?

2014. ápr. 16. 08:17
Ja és könyveket ne nagyon vegyetek meg, mert baromi drágák, rengeteg anyagot be tudtok szerezni a felsőbb évesektől. Amit ajánlok, első körben a latin és az anatómia könyv, második félévre pedig az élettan (ami nagyobb szívás, mint az anatómia ;-)) Csináljatok majd egy facebook csoportot és ha beengednek, akkor keressetek rá a felsőbb évesekére is, általában nagyon segítőkészek. Lesz majd egy közös e-mail címetek is, amire a tanárok átküldik az anyagokat, vagy pl. a zh eredményeket.
2014. ápr. 16. 08:04
Sziasztok! Én most járok levelező szülésznő szakon az SE-ETK-ra, első évfolyamos vagyok. Ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok. Az anatómiát tényleg el kell kezdeni már nyáron tanulni. A Tarsoly Emil féle könyvből. Amit nagyon kell tudni, az a medence oda-vissza, az egyedfejlődés, Graaf-tüsző, ízületek, ezek nagyon fontosak. Az oltással kapcsolatban csak annyit, hogy én is ma megyek felíratni, a jelentkezéshez nem kötelező, hogy meg legyen, de a gyakorlathoz már kell, úgyhogy január, február környékkén már érdemes elmenni, mert a 3. oltást a második után fél évvel kell beadni. A konzultációs hetekre, akinek nincs egyéni tanrendje, annak kötelező bemenni, de majd tapasztalni fogjátok, hogy nem minden tanárnál van aláírás, vagy ha már jobban megismertétek egymást, akkor egymás helyett is aláírhattok egy-egy alkalommal. A konzi hetek nagyon húzóssak, főleg, aki vidékről még utazni is kénytelen. Általában reggel 8, fél 9 felé kezdődik és 7,8 órakor van vége.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook