Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fogszabályzó fórum

Fogszabályzó (beszélgetés)

2463. foximaxika (válaszként erre: 2445. - .Lilla.)
2007. okt. 13. 14:43

az adatlapodon van egy mókás jelenség, nemtom észrevetted-e :) a neved nem publikus, de az email címed igen.. amiből viszont kiderül a neved :)

na ezt csak úgy írtam, gondoltam szólok :)

2007. okt. 13. 14:39
na látom, ma nekem is nagyon megy a fogalmazás.. :D
2461. foximaxika (válaszként erre: 2445. - .Lilla.)
2007. okt. 13. 14:38

igeeen!!

:) kicsi a világ :D

amúgy meg nem ciki a fogszabályzó! ;)

a rágóra visszatérve, akinek nincs viasza, ideiglenesen tényleg megteszi a rágó! víz alá tenni, szétnyomkodni és egy dbig egész jó. én azzal kihúztam, nem mondanám, h feltörte a szabi a szám.. de a néhány fogam még mindig nagy fáj, ha harapni próbálok, vagy ha összekoccan az alsó/felső szomszéddal :(

2460. Casia (válaszként erre: 2459. - Gerisz)
2007. okt. 13. 10:32
Privi ment, de eszembe jutott, hogy talán újra kell majd csinálni a kezelési tervet... :-(
2459. Gerisz
2007. okt. 13. 01:51

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nincs időm végigolvasni a hozzászólásokat, de gondoltam itt hátha lesz valaki, aki segíthetne.

Lágy erőkkel működő fogszabályzóm van, viszont nagyon nem vagyok megelégedve az orvosommal, ráadásul messze is van. Szóval, ismer valaki olyan dokit Pesten bárhol, aki ezekkel foglalkozik és nem horribilis áron? Amiket neten találtam eléggé sokkoltak, 28.000 ft egy kontrollért...

Szóval, ha valakinek van egy profi és nem túl drága orvosa, nagyon megköszönnék egy telszámot! :)

Előre is köszönöm a segítséget!

2458. szyra (válaszként erre: 2457. - Casia)
2007. okt. 12. 14:29
Óóóó, én most már mindent értek... Elmegyógyi-drótháló-szökés-bigyi-bogyi... :D :D
2457. Casia
2007. okt. 12. 14:20

Ah, gyerekek! Pöckök, x-ek, szerkentyűk... nekem is lesz ilyesmim? Olyan fura, hogy olvasom, olvasom, elvileg az én számban is van, de.... igaz, minden Szabi egyedi. Az enyém abban, hogy lustálkodik. Már alig várom a jövő hónapban esedékes aktiválást (bár pont egy konferencia előtt 2 nappal lesz... :-P). Hátha történik valami.

P-ternek gratula. Gyorsan hozzá kell tennem, nem vagyok terminátor... csak szökés közben ki kellett rágnom a dróthálót a zártosztály ablakán! Tudom, Tasa, tudom: megyek az elgurult bigyi-bogyóm után... :-))

2456. Tasa (válaszként erre: 2455. - Szyra)
2007. okt. 12. 13:57

Olyan egy-antennásom van, mint Neked! Tudom, hogy nem komolyan gondoltad! ;)

Lehet, hogy csak ilyen antennás brekett volt raktáron a doktornénimnek. :)

2455. szyra
2007. okt. 12. 12:51

Sziasztok!

Mózsi, én is gratulálok! A "beszoktatási" procedúrán ezennel túl Vagy! :)

Kismo, én is megvizslattam a "pöckeidet" :D, nekem sincs olyan hurkos egységem, hanem gyárilag antennás brekik és sima brekik váltják egymást... :)) Nekem is látszanak a képeken :)

Meg is számoltam: nekem négy antennás brekim van (összes hármas fog :)), valamint az utolsó fogakon lévő brekik is ilyenek, csak azoknak nem egyenes antennájuk van, hanem kampós, így felül a gyűrűs brekiken kettő, alul pedig ugye nincs gyűrűm, tehát jobb alsó hatoson, és bal alsó hetesen (itt ugye nincs hatos fogam :( ) LENNE, de az elején leszereltük, mert annyira hátul volt, hogy teljesen kicsinálta a szájbelsőmet. Remélem értitek a levezetést... :D

Szóval én is értem ezt a keresztül-kasul gumizást, de még mindig ott a kérdés, hogy miért van Tasának pöckös brekije, ha csak felül van szabija? :D Persze, Tasa, én sem gondolom komolyan, hogy jobbra-balra fogsz gumizni :))), csak más nem jutott eszembe... :D

2454. kismo (válaszként erre: 2450. - Tasa)
2007. okt. 12. 11:03
Majd szólj ha megvizslathatjuk közelebbről a brekidet :P :)
2453. kismo (válaszként erre: 2451. - Mózsi)
2007. okt. 12. 11:01
Gratulálok a két hetes fordulódhoz :P :)!!!
2452. kismo
2007. okt. 12. 11:00

Na ugyi!! Ebből látszik, hogy mindenki egyedi eset, egyedi pöckökkel, brekikkel :D ...stb.!! És vannak olyan szerencsések - ugye Mózsi ;) - akinek még a száját se sérti fel, úgyhogy mindenki legyen büszke Szabolcsára, mert Ő egyedi és megismételhetetlen ;)!!

Komolyan mondom, lehet, hogy szerdán tényleg könnyes szemmel fogok búcsút inteni Szabinak, amint látom, hogy apró darabjait a tálkába teszik :P :D!!

2451. Mózsi
2007. okt. 12. 10:23

Sziasztok!

Képzeljétek, ma vagyok két hetes! Hurrá! El sem hiszem.

Nekem is vannak pöckök a brekiken (bár nem olyan, mint kismoé), a 3-asokon vannak a legnagyobbak, a többin csak kisebbek. Nekem egyáltalán semmi bajom nem volt velük, sehol nem kezdte ki a számat, ez a 2 hét alatt egyszer használtam csak viaszt, azt is csak a belső ívem miatt, és csak kb. 1 órát volt fenn. Szóval az én számat egyáltalán sehol nem kezdte ki semmi (nemtom, ... vagy én vagyok túl szerencsés, vagy valami spéci cucc a fogszabim... :-))

Már nem is érzem, hogy telepakolták a számat kütyükkel.

És a legjobb hír: úgy látom, hogy megmozdultak! Szemmel láthatóan máshogy áll már pl. a bal egyesem, tökjó. A családom 5 hetesen fog először látni fogszabival, majd akkor jól kikérdezem a véleményüket, hogy látnak-e változást. Remélem, addigra már nagyon szembetűnő dolgokkal villogtathatom rájuk az alakuló mosolyom! :-)

P-ter, gratula a levételhez!

2450. Tasa (válaszként erre: 2448. - Kismo)
2007. okt. 12. 09:59

Szép napot!

Nincs mit Kismo! :) Én is szülinapomra kaptam anyukámtól. ;)

Megnéztem a pöckeidet! :) Na, nekem teljesen más van. Gyorsan meg is néztem a tükörben. Szóval nekem, ha egy X-hez hasonlítjuk a brekit (úgy néz ki, nem?), akkor csak az X felső szárainak egyik oldalán van pöcök, vagyis az a szára hosszabb, mint a másik, nem úgy, mint Neked. Majd megpróbálom lefényképezni. Ez lehet, hogy csak a ligatúra rögzítéséhez kell, nem tudom.

Legalábbis remélem nem lesz olyan balról-jobbra, jobbról-balra gumizás, amit Szyra elképzelt! :))

Ami eredményeként az összes fogam jobb oldalról átvándorolna a bal oldalra és fordítva. :D

Jaja, fotókat kérünk P-ter! :)

2449. kismo
2007. okt. 12. 09:14
Jaa, a pöcökhöz még visszatérve :D!! A bemoldalamon ajánlom figyelmetekbe a "mókusgumi 07.16."-os képet! Ott van pöcök és hurok is :)!!
2448. kismo
2007. okt. 12. 09:09

Sziasztok!!

Tasa: először is köszi a linket, ez tényleg nagyon tutkó, azt hiszem este meg is mutatom az illetékeseknek, hogy fogszabilevétre ajándizzanak meg vele :P ;)

Na, és akkor a pöckös brekik :D!! Nekem minden hármason eleve pöckös, alul-felül (így van kialakítva), és ez tényleg a gumizás miatt van, de azok se féljenek akiknek nincs ilyenük, mert ez könnyen orvosolható! Ugyanis nekem pl. még anno a gumizások kezdetén az alsó 5-ösre, vagy éppen a felső négyesre (bal oldalról van szó) meg jobb oldalon alulra az 5-re tett mesterséges kampót :), azaz áttekert valami hurkos drótot, abból lett akasztó :) Ezeket kellett összegumizgatni, pl. bal oldalon a felső hármas-négyes alulra az ötöskéhez, azaz így egy fordított háromszög alakult ki! Ennek eredménye pedig a felső 3-as és 4-es közötti rés eltűntetése :)

Naaa, hát nem tudom mennyire voltam világos és érthető :)

A pöckös breki tény, hogy kikezdi a száj belső felét, én az elején ezekkel szendvedtem a legtöbbet, de a drótos kampó nem csinál semmit :D

P-ter: gratula a fogszabi levéthez, viszont én beelőztelek az okt.17-el :P

Fótókra majd kiváncsiak lennénk, ugye mindenki :)!!??

2007. okt. 12. 08:00

ÉLjen P-ternek nemsoká leveszik

Én meg ma vagyok négyhetes fogszabis el se hiszem

mosom a fogamat ezerrel jövőhét pénteken megyek vissza majd akkor kiderül mi is lesz

HÁt P-ter fogadd őszínte gratulációmat

2446. P-ter
2007. okt. 12. 04:32

sziasztok Terminátorok

Október 26.-án veszik le a fogszabályzómat:) Igazából el se hiszem.

Azoknak akiknek csak most rakták fel: én az első hónap után észre sem vettem, hogy rajtam van. Egyetlen negatívum, hogy így 2,5 év viselés után 5 fogtömést is sikerült begyűjtenem, pedig igyekeztem a legalaposabban fogat mosni. Úgyhogy vigyázzatok, mosni, mosni, mosni!

2445. .Lilla. (válaszként erre: 2433. - Foximaxika)
2007. okt. 11. 19:15
teis debreceni vagy? :)
2444. szyra (válaszként erre: 2443. - Cskata)
2007. okt. 11. 15:03

Hááát... ez tényleg elgondolkodtató! :D

Én még csak ovis vagyok a gumizás témában, mert sima alsó hatos-felső hármas produkció van, de ez tényleg érdekes, hisz Tasának csak felül van szabija! :)) Lehetséges (gondolom több antennás brekivel létezel, Tasa :)), hogy a "felső szinten" lesz csak gumizás jobbra-balra? :D

Szerintem Kismo kompetens ebben a témában.... :)

2443. cskata (válaszként erre: 2436. - Tasa)
2007. okt. 11. 13:24

ja, emlékeszem erre az ál-afta történetre a múltorról!

A pöckös brekit én sem értem Nálad.. mivel a kampócska (elvileg) az alsó-felső gumizáshoz kell.. vagy nem jól tudom? (Szyra, Kismo: help me!:D)

Viszont ezek után már nem szeretnék pöckös brackettet - úgy látom, csak a baj van vele!;)))

2442. Tasa
2007. okt. 11. 12:00

Kismo, pixmanián megint van szájzuhi, ha érdekel:

[link]

Szerintem nagyon jó itt az ára. Ne tévesszen meg, hogy fogkefe van odaírva, csak fordítási hiba.

Meg találtam mégegy oldalt is, onnan most az elektromos fogkefémbe rendeltem pótfejeket, mert hihetetlen, de egész Sopronban nem találtam!

Ez az az oldal :

[link]

Hátha találtok valamit, amire szükségetek van. :)

2441. Tasa (válaszként erre: 2439. - Korall)
2007. okt. 11. 09:26

Köszönöm szépen Korall! :)

Ez aztán mindenre jó! Azt hiszem mindenképp be fogok szerezni ilyet én is. Azt még nem tudom hogyan, mert forgalmazót nem igen ismerek, de majd utánajárok.

Egyébként találtam itt a fórumon is egy topikot róla, úgyhogy nem számít reklámnak szerintem, ha belinkelem:

[link]

2007. okt. 11. 09:16

Sziasztok

remekül vagyok tegnap beszéltem egy tanárral számomra fontos dologról és nagyon jól esett amit mondott nekem

a pasin már rég túltettem magam szóval most egyelőre egyedülálló vagyok ha valaki akar megtalál az iwiwen

2439. Korall
2007. okt. 11. 08:51
Tasa, Casia privi ment. Mára már nem fáj a hólyagom, érzem csak, hiszen a nyelvem az a fránya mindig ott kutakodik. Amúgy a hármason az a pöcök nekem is kitörtem már nem egyszer a szám belsejét és külsejét egyaránt.
2438. Casia
2007. okt. 11. 08:23
LELKEDDEL.... nálam még tart a reggeli diszgráfia...
2437. Casia
2007. okt. 11. 08:23

Jóóóó reggelt!

Látom, tegnap sok voltam kicsit... bocsi. Csak kezdek csírázni az olvasástól. Megfogadtam a tanácsod, Tasa, lepihentem. Aludtam is úgy 12-13 órát. Biztos még mindig a nátha...

Leaftásodtam, úgyhogy az aloevera-kence engem is izgat. Korall, az csak hólyagra jó, vagy bárminemű sérülésre, amit a vasak a szájban okoznak?

Foximaxika, ez csodás! Nagyon fürgén moccannak a fogaid (vagy csak az az egy?). Hajrá!

Fogszabis, és a lekeddel mi van?

2436. Tasa (válaszként erre: 2430. - Cskata)
2007. okt. 11. 06:57

Szép reggelt!

A kis kráterem olyan, mintha afta lenne, de nem az. Ezt kezeltem múltkor is afta elleni kencével, mikor rájöttem, hogy a hármasomon levő pöcök kezdi ki a szám belsejét, szerintem, ahogy megy hátrébb. Mondjuk azt nem tudom, miért van pöckös brekettem, mikor gumit mégcsak nem is láttam még.

Korall az az aloeás cucc engem is érdekelne. Nem tudod esetleg belinkelni?

2435. Vircus (válaszként erre: 2423. - Casia)
2007. okt. 10. 19:23
Öööö na szal öööö COOL!:DD
2434. Korall
2007. okt. 10. 18:42

Halihó! Annyira mondtátok ezt a szájcsipkelődéses sztorit, hogy reggelre egy nagy hólyagra ébredtem amit valószínű a gyűrűcském okozott. De befújtam a csoda aloeás kencémmel és már jobb.

A csajosommal most jöttünk a dokitól. Talán nem kell neki szabi, majd egy hónap múlva kell visszamenni. Egy fogacskája áll ki, azt mondta, hogy löködje a nyelvével. De ha nem javul, akkor kap készüléket alulra és fölülre is. Ja és megdícsérte a fogszabimat. Hozzá többnyire gyerekek járnak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook