Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Fogház, börtön, fegyház fórum

Fogház, börtön, fegyház (beszélgetés)

2015. márc. 20. 21:04
Ugy imádom ezt a fórumot, olyan jó, hogy vagytok! Itt legalább nem kell hazudozni és szégyenkezni sem! Imádlak titeket komolyan! Kitartást minden kedves sors társamnak! <3
1031. fb9f83fc55 (válaszként erre: 1028. - A4de1bd813)
2015. márc. 20. 21:02

Én azért ehhez egy valamit hozzátennék (bár lehet, hogy ez csak az én véleményem lesz majd),

ha valaki ide regisztrál akkor azt gondolom, hogy ha ráér, legalább egy pár oldalt olvasson vissza, ugyanis hiába új itt az ember a kérdéseit - nagy valószínűséggel - korábban már valaki feltette és nagyobb részt meg is lett válaszolva. Egy idő után én azt gondolom érhető, ha valaki - főleg aki a túlsó oldalt is személyesen ismeri - kicsit türelmetlenebb, ha többször feltett ugyanolyan kérdésre kell mindig válaszolni (pl. már többször is fel lett téve az a kérdés, hogy mit lehet beküldeni csomagban, amire konkrétan a törvényi hivatkozás is be lett ide másolva, ebből lehet kiindulni - itt nem arra gondolok, amikor egy konkrét termék mint pl. legutóbb a májkrémes dolog meg lett kérdezve, hanem ugye az általánosan beküldhető dolgok). Ha egy új tag pár oldalt visszaolvas már egy csomó mindennel tisztába lehet és nem biztos, hogy lennének kérdései.

1030. Liza88888
2015. márc. 20. 20:41
Koszi Peron! Koszi ezaz <3
1029. peron1 (válaszként erre: 1026. - SpiritB)
2015. márc. 20. 20:27
A stílusért és szövegért elnézésed kérem.Sajnos 9 nap dögunalom lesz.Hatos épületben van most.
2015. márc. 20. 20:25

Én ebben a fórumban azt szeretem a legjobban, hogy összetartás van, ami a mai világban nagyon nem jellemző. Hogy olyan emberek vannak itt, akik nap, mint nap meghallgatnak, akik átérzik, mit érzek, mert sajnos a valós életünkben, vagy nincs kinek, vagy ha el is mondod mi bánt legbelül, nem értik meg! (Liza88888 & vanilia75 <3 ) Ez a fórum szerintem sokunknak erőt ad, és úgy gondolom, hogy a sorsunk tényleg jól belénk rugdosott, de mint régen és most is csak ismételni tudom Önmagam, ettől leszünk erősek, tökössek! :D Mi itt kint ártatlanul várjuk azt, akit a legjobban szeretünk, és attól félünk mi lesz, ha eljön a nagy nap, hogy vajon milyen lesz újra, hogy minden tökéletes lesz, hogy működni fog? Aztán lehet egy tökéletes élet vár ránk, de mi van ha nem?? Szóval úgy érzem azért mi amennyi energiát belefordítunk, (magamból kiindulva) k**rva nagy rizikót vállalunk, de talán megéri! És az ilyen megjegyzések tényleg kicsit sértők, mert annál rosszabb nincs, mikor elviszik/bevonul az egyik szerettünk, és egy olyan világba kell csöppenünk ami ismeretlen… Speciel én húszas éveim elején ilyet élek meg… és én sem tudtam semmit, azt se tudtam mi az hogy mi a csurma, hogy mi az a szoktató zárka… sorolhatnánk… szóval mindenki nyugodtan félelem nélkül tegyen fel minden kérdést!!!! Ez az oldal tényleg ezért van! Itt semmi sem szégyen mint, ahogy eddig nem is volt ez jellemző! Szóval köszönet ezért a fórumért!

A mai lelkizésem is megvolt! :D

1027. Liza88888 (válaszként erre: 1026. - SpiritB)
2015. márc. 20. 19:47

En inditottam a forumot, lerendezem vele privatban! En kerek elnezest a neveben!

Ez a stilus ebben a helyzetben nem ide valo!

1026. SpiritB (válaszként erre: 1025. - Peron1)
2015. márc. 20. 17:33
Köszönöm a gyors válaszod! Nem kell kitépni a hajad! Bocsánat de azt hittem h ez a fórum azért van h az ember kérdéseket tegyen fel, informálódjon. Soha nem gondoltam h valaha érdekelni fog a téma mert érintett leszek, igy hát hiányos a tudásom ezzel kapcsolatban, de ne, légyszives ezért ne tépd ki a hajad... szép napot!
1025. peron1 (válaszként erre: 1023. - SpiritB)
2015. márc. 20. 17:20

Szia!Most nem is tudom hirtelen,hogy a hajam kitépjem vagy levágjam. Akkor sorolom:

1: Igen!Kötelező!

2: Igen!Mindig!

3: Zárkák 12 személyesek, általában annyian is vannak.

4:Nem kap enni! (Éhes voltam és reggelre már csak 11-n lettünk.) Természetesen kap enni.Felügyelet vonultatja ki őket étkeztetni.

5: Naponta 1 óra irányított séta van.Dolgozni majd körletről viszik amennyiben a BFB munkába állítja. Nem padon ül, hanem egy műanyag tetejű kisszéken (stokin.)vagy épp máshol mást csinál.

Szívesen a választ! Üdv: Peron

1024. peron1 (válaszként erre: 1021. - Magdiszabo87)
2015. márc. 20. 17:12
Általános csomag 5 kg. ha belefér 5 kilóig 10 darab akkor küldd !!!
1023. SpiritB (válaszként erre: 1013. - Peron1)
2015. márc. 20. 17:09

Szia peron1! Lenne még egy pár kérdésem ezzel a szoktatóval kapcsolatban.

1. Ez kötelező?

2. A 9 napot mindig betartják?

3. Sokan vannak ott? Mert azt tudom, h minél többen vannak, annál nagyobb az esélye a konfliktusnak. Pláne ha össze van zárva az egyszerű ember az idegbeteggel.....

4. Ott kap enni?

5. Viszik sétálni, vagy dolgozni? Vagy 9 napon keresztül ül egy padon és bámul maga elé??

Azt hiszem egyenlőre ennyi, és köszi a választ!

1022. SpiritB (válaszként erre: 1021. - Magdiszabo87)
2015. márc. 20. 16:58

Szia! Az én férjem még a gyorskocsiba volt mikor megkapta a csomagot és ott kidobták a májkrémet.... de szalámit raktam azt hiszem 8 vagy 9-et és azt megkapta.

Ahogy Liza88888 írta, én is valószínűnek tartom, h az ellenörző személytől függ, h ki, mit és mennyit kaphat. Mert mint írtam egyik alkalommal engedték, következő alkalommal kidobták. :-(

2015. márc. 20. 14:59
Sziasztok segitsen légyszi valaki. Most kuldok eloszor baracskara csomagot. Mennyi vakumfolias szalamit kuldhetek neki? Akar 10 et is ha belefer a csomagba?mert semmiből nincs meg a darabszám. majkremből a müanyag aludobozos az most jo vsgy nem. Mert eddig azt irtak hogy azt lehet küldeni, most meg azt olvasom hogy valakinek kidobaltak. Koszi a valaszokat.
1020. Alexafuli (válaszként erre: 1009. - Peron1)
2015. márc. 20. 12:52
Szia irnal nekem par sort Baracskaról ? A parom azt irja nem rossz...de en nagyon aggodom....ol,an szerelmes levelet kaptam...uh te jo eg...:( kerlek szepen irj privatba...koszi elore is...
1019. Liza88888 (válaszként erre: 1017. - SpiritB)
2015. márc. 20. 10:09
Én azt tapasztaltam, hogy sokszor ellenőrző személyen múlik az, hogy mit engednek be és mit nem. Én azt gondolom, hogy ezt a bentiektől kell megkérdezni, ők pontosan meg tudják mondani, hiszen a szabályzatot kvázi meg kell tanulniuk és abban benne van mit lehet küldeni és mit nem. Ezt jobb velük leegyeztetni. Nekem a párom lemásolta az elején a beküldhető listát és az alapján állítottuk össze az elején a csomagokat. Most már sajnos rutinból megy.
1018. Liza88888
2015. márc. 20. 09:55

Nálunk ugyanúgy van, ahogy ezaz-éknál. A menete ugyanaz!

Értem az orvosi papírt, de kétlem azt, hogy koffeint adnának fájdalomcsillapító mellé bent a börtönökbe ... azért ez korrekten visszaéléssel adhatna okot és nyilván nem is ezért küldené be a kérdező.

Nálunk pl. minden gyógyhatású készítményt kiosztanak naponta, meghatározott időben, nincs tartás ... bár ez fegyház és nem börtön.

1017. SpiritB
2015. márc. 20. 09:33
Köszönöm a válaszod! Azt nem mondom h nyugodtabb lettem... de legalább vki felvilágosìtott! A gyorskocsiból akár minden nap telefonálhatott és 10 percet beszélhetett. Itt mondta h 5 percet engednek és azt se mindig. A látogatásról is lemaradtunk. A csomagból kidobáltàk a müanyag dobozos májkrémet amit azért nem értek mert amikor bement vitt magával és engedték.... Kezd egy picit elegem lenni...
1016. peron1 (válaszként erre: 1015. - A4de1bd813)
2015. márc. 20. 09:25
Azért linkeltem egy oldalt,hogy mit küldhet be! Egyébként, ha dokumentálva van ORVOSI PAPÍRON,hogy neki az pl fájdalomcsillapító mellé kell szedni akkor automatice beküldik az orvos meg kiadja a tartásit,hogy felvihesse a zárkába. Ennyi röviden tömören. Koffeint amúgy fájdalomcsillapításra is használjuk a szakmámban pl Algopyrin mellé iv.
1015. a4de1bd813 (válaszként erre: 1006. - Átok)
2015. márc. 20. 08:45
Nálunk úgy, van hogy ha szeretnél valamit amit gyógyszertárban lehet megkapni, akkor azt kérvényezni kell és majd ők megveszik neked, az árát pedig a pénzéből levonják! Ők arra amit te küldesz be ilyen gyógyszereket, bármit gondolhatnak, így szerintem azt nem kapná meg!
1014. peron1
2015. márc. 20. 06:28
Ma pörgök ezerrel.Dobálom a NeszeCukrot! :D Még mindig várom a kérdéseket.
1013. peron1 (válaszként erre: 1012. - SpiritB)
2015. márc. 20. 05:57

Nem beszoktató, hanem szoktató zárkában van a szállító szinten ahogy mondta 9 napig.Neve tükrözi a jelentését.

Baracskán és minden más BV-ben ÓRÁNKÉNT 5 percet lehet telefonálni.

Baracska börtönviszonylatban kaja és ilyenek szempontjából jó.

Ott nincs az,hogy "szoszi a szütyőben?"Az 50-s kezű kinti világban talán félnek tőlük emberek is akkorák,mint bolha tökén a pattanás.

Kedvezményt könnyen megadják de amilyen könnyen adják olyan könnyen el is vehetik.Nem találtatja meg magát nem fogja bántani senki.Milyenek az őrök? Az is attól függ melyik őr melyik körletre megy.Ő majd jövő hét szerdán kb délután 14:00-16:00 közt kerül a 4-s épületbe ( Fogház körlet . Van saját sétaudvar,van Baracskán kis bolt is van. Talán azért nyomott, mert a szoktatózárka egy nem írok csúnyát...nekem megváltás volt amikor 9 nap után ki helyeztek.Szoktatón nuku tv,meleg víz meg stb ami egy körleten van. Kitartás és kitartás az őrök nem fogják engedni,hogy bármi is történjen.Biztonsági okokból a szoktatózárkák KAMERÁVAL FELSZERELTEK.Remélem kielégítő választ tudtam adni amennyiben lenne még kérdésed írj és megy a válasz! Üdv: Ádám

1012. SpiritB
2015. márc. 19. 21:56

Sziasztok! Annyira örülök, h végre találtam egy helyet ahol tudnak nekem infókat adni! Végre valami jó! A történetünk röviden: férjem fogház büntetését tölti szabálysértés miatt. Eddig a gyorskocsiban volt, viszonylag „jól érezte magát” a körülményekhez képest. Majd közölték vele, h átszállítják Baracskára. Azt mondta, h nagyon nem örül, mert rossz híre van a helynek és csak borzasztó dolgokat hallott róla. 2 napja vitték át, ma hívott 5 percre, h beszokatóba van 9 napig és nagyon megtört volt a hangja. Kérdéseimre keresem a választ, nagyon remélem h tudtok nekem segíteni:

Mi az a beszokató?

Milyen hely Baracska? Mennyire erőszakos?

Milyenek az őrök a nevelők? (azt hallottam felettébb szigorúak)

Lehet, h érdekesnek hangzanak a kérdéseim, de sohasem voltam még ilyen helyzetben, de még a környezetemben sem volt soha senki aki börtönbe került volna, úgyhogy elképzelésem sincs arról milyen lehet a férjemnek odabent és csak a szörnyűségekre tudok gondolni. A férjemtől soha nem fogom az igazat hallani mert inkább azt mondja h minden jó és tökéletes vagy ha kérdezek hallgat, csak ne idegeskedjek. De ez így sokkal rosszabb mert hallom a hangján h valami nagyon nincs rendben ott! Kitartok bármeddig, viszonylag jól kezelem a helyzetet, a fiúnk lelki világát is ápolgatom de a bizonytalanság teljesen kiborít és az az ami miatt teljesen össze tudok törni….Kérlek segítsetek, h tisztán lássak! A válaszokat köszönöm előre is!

1011. peron1
2015. márc. 19. 21:47
Bevonulni a BEJELENTETT lakcímhez legközelebbi bvbe kell...megtartanak vagy sem az BFB,hogyha nem akkor OPK döntése lesz kit hova helyez
1010. 3ca4645bfa (válaszként erre: 1003. - Bogarka19)
2015. márc. 19. 19:41
Az, hogy ki hova kerül elég relatív, mert ugyan a bevonulás vagy befogadás az valóban a lakhelyhez legközelebbi bv intézetbe történik, de hogy utána még hány helyre helyezik át és végül hol köt ki az ember az már kérdéses. A mi esetünkben ez úgy néz ki, hogy jelenleg a harmadik helyen van (már innen szabadul), ami sajnos 240km-re van tőlem a lakóhelyétől. Amúgy végre kézhez kapta a jogerős ítéletről a foganatosítást, így most már jöhet a kedvezmény tárgyalás! :-) már több, mint 4 és fél éve várunk erre.
1009. peron1 (válaszként erre: 1006. - Átok)
2015. márc. 19. 18:04

I. A csomagban beküldhető tárgyak:

A) Élelmiszerek, étkezési eszközök

B) Egyéb használati tárgyak

filteres tea, kávé granulátum

a vallásgyakorláshoz szükséges kegytárgyak

édesítőszerek:tabletta, kockacukor, folyadék

elemmel működtethető zsebrádió,fülhallgató

tubusos ételízesítők, konzervek

karóra

ételtartó doboz, és táska

tartalék elemek

merülő forraló (max. 350 W-os)

kártya, játék

konzerv- és palackfedél nyitó

kézimunka-felszerelés

készételek, nem romlandó húskészítmények

telefonkártya

nem romlandó sütemények, édességek

C) Dohányáruk

D) Ruházati anyagok

cigaretta, szivar, dohány

alsóruházat: nadrág, trikó, póló (fehér),

szipka, pipa

harisnya, zokni, stb.

gyufa, öngyújtó

lábbeli, papucs

E) Tisztasági felszerelések

F) Írószerek, papíráruk

tisztálkodási szerek és a tartásukra szolgáló eszközök: pl.: szappan, fésű, tükör, hintőpor, krém. sampon stb.

levelezéshez és önképzéshez használt eszközök

mosószerek: paszta vagy folyékony öblítő szerek

zseb- és kártyanaptár

fogápolási eszközök

fényképek, képeslapok, iratok, kivéve: értékpapírok és az azokat helyettesítők

izzadásgátló szerek, kivétel: hajtógázzal töltött palack

könyvek, napilapok, folyóiratok

körömápolási cikkek

ruha- és cipőápolási eszközök

Varrókészlet

törülköző, zsebkendő

borotválkozó felszerelés, villanyborotva, borotvakrém, kivétel borotvakés

vatta, tampon, egészségügyi betét

WC papír

hajápolási eszközök

:hajszárító, hajsütővas, hajcsavarók, hajcsipeszek, hajháló, zuhanysapka stb.

Tessék válogatni :)

1008. peron1 (válaszként erre: 1007. - Esthajnalcsillag)
2015. márc. 19. 18:00
Tiszalökre azok kerülnek akiket oda küldenek,visznek.
1007. esthajnalcsillag (válaszként erre: 1003. - Bogarka19)
2015. márc. 19. 16:12

Kiváltságosok?? Ugyan miért? Ugyanolyan börtön, mint bármely más az országban, nehogy azt hidd, hogy ott luxuskörülmények közt élnek a fogvatartottak.

Amúgy az kerülhet oda, akinek a lakhelyéhez ez esik legközelebb. De ez nem női börtön.

1006. Átok
2015. márc. 19. 13:28
Csomagba koffein tabletta küldhető Baracskara?
1005. Átok
2015. márc. 19. 13:02
Köszönöm a válaszokat.
1004. Liza88888 (válaszként erre: 994. - Átok)
2015. márc. 19. 12:30

Én Kőhidán így voltam családi beszélőn 2 hete a gyerekkel.

Nem ért ki a meghívó, a párom lebeszélte a nevelőjével, hogy mi a helyzet és gond nélkül beengedtek. Az legyen az első, hogy a párod beszél a nevelőjével, aztán hívd fel az intézetet.

1003. bogarka19
2015. márc. 19. 11:53
Tiszalökre kik kerülhetnek? Csak a kiváltságosok? :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook