Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯
22086. mazzag
2012. nov. 7. 17:46
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy valaki szoptatás alatt candida diétázott e? Vagy ez így nem megy? Az is valamilyen szinten hatásos lehet, ha csak bizonyos dolgokat mellőzök az étrendemből (élesztő, tej, cukor/ az anyatej miatt nem tudom,hogy ezt egyáltalán szabad e kihagyni/)
22085. Dzsulesz
2012. nov. 7. 15:22

Kedves Kiscsijke!

Megkérnélek küldenél nekem is egy listát, hogy mit mikor, hogyan lehet enni ;s szedni? Nagyon megköszönném!

anticandidozis@gmail.com

22084. b7df11fb4c
2012. nov. 6. 21:23

Nekem ez a 2. hetem, és mindezidáig sikeresen be is tartottam mindent, úgyhogy nagyon örülök.

Boldogságomat csak tetézi, hogy a folyásom szinte teljesen megszűnt, így érzem, hogy jó irányba haladok. Köszi az útmutatást!

Ezelőtt már kétszer is elkezdtem, de mindig ettem húst, meg az ellentétes infókból adódóan több olyan dolgot is, amit nem szabadott volna. Furcsállottam is, hogy honnan fogom tudni, hogy abbahagyhatom-e a szigorú időszakot, ha semmilyen panaszom nem enyhült. De ennek mostmár vége, és remélem hosszú évek után sikerül legyőznöm végre a candidát :)

22083. Kiscsijke (válaszként erre: 22081. - Naomei)
2012. nov. 6. 11:56

Szia!

Mindenképpen azt javaslom, hogy menj el vérvételre mert csak az mutatja ki teljes bizonyossággal hogy candidás vagy v se. Amit neked csináltak fogalmam sincs mi az de...furin hangzik. Ha a körzeti nem küld el, akkor Prolaborba kellene elmenned. ez maszek, de megcsinálják és jók. Én is ott voltam. Igaz 3500,-

Sajna azt kell mondjam, hogy TILOS! Szóval nem sokat ért eddig.

Igen

1. menj el vérvételre

2. a dokival iras gombaölőt. Ha nem ír akkor vegyél, van más alternatíva

3. küldtem listát mikor, mit, hogyan ehetsz és kell szedned!

4. TANULMÁNYOZD!

5. Csak utána kezd el a diétát, ha beszereztél mindent!

Várom a válaszodat!

22082. Kiscsijke (válaszként erre: 22080. - Dzsulesz)
2012. nov. 6. 11:51

:( Nagyon sajnálom, de igen. A kettő együtt hazsnál csak.

De nem receptgyűjtemény kellene neked, hanem hogy mit mikor szabad enni!

Mert hiába vannak receptjeid, ha eszel olyat is ami tilos!

22081. naomei (válaszként erre: 22079. - Kiscsijke)
2012. nov. 5. 21:46

Kedves Kiscsijke,

teljesen új vagyok, köszi hogy adsz tanácsokat. Nézelődtem már a fórumon. De lenne pár kérdésem. Nekem egy olyan teszten mondták h candidám van, ahol csak az ujjamra tettek vmit. Azt mondták 17 az érték 10 helyett. Fogalmam sincs ez micsoda. Két hete már nagyjából tartom a diétát, de ettem húst, krumplit, mert most láttam a fórumot. Ittam grapefruit cseppet. A tüneteim hogy rettentő gyenge vagyok, állandóan puffadok, fáj a csípőm, hullik a hajam. Nőgyógyászatilag nincs gond, inkább a hasam vészes. Most mintha már picit jobb lenne.

El kéne mennem vérvételre? Oda a körzeti küld el? A gombaölőszer miatt? És utána kéne kezdjem elölről? Mit tanácsolsz? És egy barátom ajánlotta a zabpehelydiétát candidára? Az segíthet?

Bocs ha hülyeségeket kérdezek. Nagyjából már lementettem, de azért átküldenéd nekem a legfontosabb szabályokat? snaomei@gmail.com hálás köszi

22080. Dzsulesz (válaszként erre: 22079. - Kiscsijke)
2012. nov. 5. 19:03

Most egészen elkeseredtem. Akkor ismét kéne gombaölő szert íratni??? Nem tudjátok receptgyűjteményt találok-e valahol? Ha valakinek van, légyszi küldjön.

Köszi szépen

22079. Kiscsijke (válaszként erre: 22078. - Dzsulesz)
2012. nov. 5. 16:40
Hát mivel olyanokat ettél amiket nem szabadna, így sajnos nem tudom nem mondani hogy ne kezd el elölről. Tudom sok minden eltérő dolgokat olvashatsz a neten. Nekünk van egy olyan listánk amit a mi tapasztalatainkból is és dietetikus...jött össze és bevált nagyon.
22078. Dzsulesz
2012. nov. 4. 18:47

Sziasztok!

Már 2 hete annak,hogy elkezdtem a diétát, és én eddig ettem grépfrutot, meg csirkehúst,meg avokádót.. máshol írták, hogy lehet, most ugye nem kéne szinte előlről kezdenem a diétát? Most fogyott el az orvos által adott gombalölő, szerintetek kezdhetném már a probiotikumot?

22077. cicaaa65 (válaszként erre: 22076. - Kiscsijke)
2012. nov. 3. 19:22
Köszönöm.
22076. Kiscsijke (válaszként erre: 22073. - Cicaaa65)
2012. nov. 3. 11:34

Nagyon sok tünete lehet..közülük pár:

A Candida tünetei

Emésztőrendszer

Főbb tünetek: bélgázok, gyomorgörcs, étkezés utáni hasi puffadás, váltakozó hasmenés vagy székrekedés, gyomorhurut, kínzó éhségérzet, túlzott édesség - és szénhidrátfogyasztás, fogyókúrás diéta ellenére jelentkező makacs túlsúly, élelmiszer-allergia.

Idegrendszer

Főbb tünetek: állandó fáradtságérzet, krónikus kimerültség, koncentrációs zavarok, alvászavar, hullámzó kedélyállapot, ingerlékenység, depresszióhajlam, fejfájás, migrén.

Bőr

Főbb tünetek: ismeretlen eredetű bőrkiütések, ekcéma, pikkelysömör, kiújuló csalánkiütés, különböző körömfertőzések, túlzott izzadás, háztartási vegyszerekkel szembeni túlérzékenység.

Húgyutak és nemi szervek

Nőknél a leggyakrabban előforduló problémák a változó intenzitású hüvelyi folyás, visszatérő hólyaghurut, húgyúti fertőzések, nemi vágy csökkenése, szexuális problémák. Férfiaknál elsősorban kiújuló prosztatagyulladás, kiütések a nemi szerven.

Belső elválasztású mirigyek

Az immunrendszer, az idegrendszer és a belső elválasztású mirigyek szoros kapcsolatban állnak egymással, a pajzsmirigynek és mellékvesének pedig ebben kitüntetett szerepe van. A pajzsmirigy-elégtelenség és a túlműködés is szoros összefüggésben állnak a gombák elszaporodásával.

Egyéb gombákkal is összefüggésbe hozható:

- krónikus nyálkahártya-gyulladás az orr és a garatrégióban, asztma

- nem tipikus izom- és ízületi bántalmak, merev nyak

- nehézlégzés, hörghurut, gégegyulladás, náthaszerű orrdugulás, fülgyulladás

- száraz bőr, zsíros haj

- tisztálkodás ellenére jelentkező kellemetlen testszag, lábszag

- lerakódás a nyelven, kellemetlen szájszag

22075. Kiscsijke (válaszként erre: 22071. - 1221bea)
2012. nov. 3. 11:32

Hát szoptatás alatt szerintem nagyon megterhelne, főleg hogy nagyon sok mindnent nem ehetsz és az pedig kell a babának..no meg szedni kell gombaölőt, béltisztitót...én nem ajánlom neked szoptatás alatt!

joghurtot ehetsz első szakaszban is. De,bár ártani nem ártasz hogy ezeket elhagyod, de helyrejönni nem fogsz. Viszont NE szedj semmit szoptatás alatt és javaslom ezek elhagyásáról szólj a dokidnak, nehogy ártson a babának.

A grapefruit csepp az jó.... a tejtermékekről nem kell lemondani, alább pár bejegyzéssel Warj belinkelte hogy miket szabad enni mikor.

22074. zizzencs90
2012. nov. 3. 09:40

Halihó!

Én már majdnem 3 hónapja csinálom a diétát. 52 kiló voltam amikor elkezdtem (szóval akkor sem volt rajtam szinte semmi felesleg) most viszont 47, 48, 49 kiló vagyok. Ezt azért írom így mert, ez tényleg napról napra változik, 2 kiló fel le járkál rajtam. Ez normális? Pedig táplálóbb ételeket eszem mint valaha, tönkölybúza buci sütök magamnak, köretből mindenfélét eszem:árpa , tönkölybúza, köles, hajdina, barna rizs, sok zabpelyhet eszem, rizstejet iszom, és persze rengeteg zöldséget minden formában. Inkább halat eszem mint húst, mert én azt vallom minél kevesebb a hús annál jobb.

Lehet, hogy a heti egy pulykamell szelet az kevés?

Lehet, hogy több húst kellene ennem? Mondjuk megvagyok nélküle.

De lehet, hogy csak arról van szó, hogy kilóban ennyit nyom az a sok szemét amit eddig megettem, és az átlagos 48 kiló a versenysúlyom?

22073. cicaaa65
2012. nov. 1. 18:56
A candida fertőzésnek mik a tünetei?
22072. 79d4c88a49
2012. nov. 1. 15:21

Az ugye nem normális dolog, hogy minden reggel úgy ébredek, hogy úgymond érzem az alhasamat? Mintha gyulladt lenne a méhem, vagy ilyesmi. Már annyira rá stresszelek. Arra sem emlékszem, hogy milyen az, a mikor már rendben vagyok.

Olyan mintha minden sanyargatást feleslegesen csinálnék... :(

22071. 1221bea
2012. nov. 1. 08:39

Sziasztok!

Még új vagyok. El akarom kezdeni a candida-diétát, mert a terhességem alatt nőgyógyászati gondjaim voltak, előtte hosszú éveken át urológiai. Persze az orvosokkal nem mentem sokra...

A kérdésem az lenne, hogy szoptatás alatt hogyan kezdjek neki a diétának? A cukrokról, fehér lisztről, élesztős dolgoról, tejtermékekről már lemondtam, a gyümöcsöket is hanyagolom. Teljeskiőrlésű liszteket használok, sok zöldséget eszem. Graperuit cseppeket is szedek. Sovány husokat, néha egy-egy tojást és kaukázusi kefírt egyáltalán nem ehetek az első hónapban? Kicsit tartok attól, hogy teljesen kiürül a szervezetem és elapad a tejem vagy megváltozik a tejem összetétele.

A válaszokat előre is köszönöm!

22070. keszani (válaszként erre: 22064. - Warj)
2012. okt. 31. 14:49
koszonom :D hétfon akartam elkezdeni szedni de akkor lehet kicsit kitolom még
22069. warj
2012. okt. 31. 11:39

Az újaknak

Az a módszer, amit ajánlani szoktunk egy általános esetre érvényes, minden eset más, és ezért minden esetben fontos lenne orvos által egyéni terápiát felállítani. Azoknak próbálunk segíteni, akik nem találják meg ezt a lehetőséget.

* * A candidiasból meggyógyulni teljes életmódváltással lehet és egy terápia végrehajtásával. Ennek a terápiának az a lényege, hogy van egy felkészülési időszak, amikor beszerezzük a megfelelő élelmiszereket, gombaölőszert, béltisztítót, kiegészítőket. Feltérképezzük, hogy mit hol lehet megkapni, felkészülünk arra, hogy mit hogyan tudunk elkészíteni. A terápiát csak megfelelően felkészülten célszerű elkezdeni.

* *

* * A javasolt terápia két szakaszra osztható.

* *

* * Első időszak: gombaölőszer (orvos írja fel) és béltisztító alkalmazása (ezt bioboltban meg lehet venni). Ebben az időszakban mentesítjük a szervezetet, ezzel is segítve a méreganyagok, elhalt gombák ürülését. Természetesen az elhalt gombák sem tétlenkednek, hiszen amíg a szervezetben vannak továbbra is mérget termelnek. Eben az időszakba elsősorban zöldségeket fogyasztunk, a megengedett köreteket, mint pl. barna rizs, köles, hántolt árpa, kuszkusz. Hetente egyszer ehetünk durum tésztát. A burgonya a magas keményítő tartalma miatt nem javasolt, hiszen a keményítőből cukor lesz a szervezetben, a cukor pedig kiváló táplálék a gombák számára.

* *

* * Zöldségek közül a babféléket nem fogyasztjuk, mert gázosítanak, csak a második időszaktól, a kukorica tilos végig a diéta alatt és a kukoricából készült termékek, mint pl. a kukoricaliszt, kukoricadara. Kivételt képez a lisztérzékeny candidás beteg ebben az esetben. Itt is látszik, hogy ezek általános dolgok, és fontos az egyénre szabott diéta. A sütőtököt is inkább a második időszaktól ajánljuk, mert magas a cukortartalma, de itt megoszlanak a vélemények.

* *

* * Gyümölcsök közül első időszakban csak a citrom ehető, az összes gyümölcs ki van zárva (ennek a lényege, hogy még a gyümölcsből nyert cukor élvezetét sem adjuk meg a gombáknak).

* * A citrom viszont nagyon jó, mert lúgosít. Ha a gyomra bírja az embernek, akkor reggel ihat 1-2 dl kifacsart citromlevet és utána erre vagy 3 dl vizet.

* * Ehető még az élesztőmentes kenyér általában Teljes kiőrlésű lisztből készül, de lehet vegyíteni zabliszttel, rizsliszttel stb. Ebből napi 1-2 szelet lehet enni.

* * Ehető még teavaj, natúr cukormentes joghurt, zabpehely, natúr müzli (zabpehely, lenmag, napraforgó mag, szezámmag, saját magunk is készíthetjük).

* * Ehetőek a magvak és a diófélék (vigyázni kell, mert a diófélék könnyen penészednek).

* * Kiváló nasinak a kölesgolyó (természetesen natúr).

* * Az első időszakban húst nem fogyasztunk, esetleg halat lehet enni.

* *

* * Az első időszakban az édesítő használatát is mellőzni célszerű, mert a candidiasban szenvedők általában nagyon kívánják az édességet, és ha édesen fogyasztják az ételeket, akkor még jobban kívánják. Ez egyszerű biológiai folyamat, nem tilos az édesítő használata, de könnyebb a diéta tartása, ha betartjuk. Használható a Stevia és a Nyírfacukor. Ezek természetes édesítők, nem tartalmaznak különböző adalékanyagokat, színezékeket stb. Az első időszakot2-3 hétig, maximum 1 hónapig tartjuk.

* *

* * Második időszak 3-4 héttől kezdődik: először is abbahagyjuk a gombaölő és a béltisztító szedését, és elkezdjük a probiotikum és a különböző vitaminok ásványi anyagok bevitelét. Nagyon fontos, hogy az első időszak ne tartson tovább, mert teljesen legyengül a szervezet, ezért fontos a bélflóra helyreállítása, a vitaminok ásványi anyagok pótlása. Sokan tévhitben élnek és hónapokig szedik a gombaölőszert és a béltisztítót, és csodálkoznak, hogy nem javulnak. Ez azért van, mert a szervezet teljesen legyengül és nem lesz képes regenerálódni. A probiotikum és a vitaminok, ásványi anyagok szedésének az első időszakban nem sok értelme van, mert a béltisztító alkalmazása mellett nem nagyon van ideje felszívódni, másrészt pedig a szervezetet meg kell tisztítani a méreganyagoktól, ahhoz, hogy a jót képes legyen befogadni.

* *

* * Ebben az időszakban vezetjük vissza szépen egyesével az engedett élelmiszereket, amiket eddig nem lehetett fogyasztani. Vagyis a savanykás gyümölcsöket, a fehér húsokat, a túrót, a feta és a mozarella sajtot, a tojást stb. Ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra elkezdünk mindent enni, hanem szépen fokozatosan 2-3 napig visszavezetve egy-egy dolgot. Én mindig az alma példáját szoktam említeni. Tehát első nap eszünk egy gerezd almát, ha nincs semmilyen panasz (puffadás, kiütés, hasfájás, hasmenés stb. ), akkor másnap egy felet és harmadnap egy egészet ehetünk. És jöhet a következő élelmiszer.

* * Azért fontos, hogy óvatosan és egyesével vezessük vissza, mert így ha panaszt okoz, tudjuk melyik élelmiszer okozott panaszt. Ha mindent összeeszünk, nem tudjuk melyik volt az amelyikre a szervezet még nem készült fel. És a gyomrot sem terhelhetjük meg ennyire, hiszen hetekig nem ehettük ezeket a dolgokat. Természetes, hogy ha egyszerre több dolgot eszünk, akkor hasfájás, hasmenés vagy puffadás okozhatunk saját magunkra.

* *

* * A terápia elve tulajdonképpen ez, de ez egy általános leírás, mint már említettem, mindenkinél személy szerint más és más. A panaszoktól függően más és más kiegészítőt ajánlhatunk. Pl. a fáradékonyságra Q 10 szedését, de mást ajánlunk egy nőgyógyászati panasz esetén és mást egy bőrprobléma esetén.

* *

* * Első időszak

* *

* * Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)

* * Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.

* * Gabona félék és csíráik:

* *

* *  barnarizs,

* *  búzacsíra,

* *  retekcsíra,

* *  hagymacsíra,

* *  köles,

* *  zab

* *  rozs

* *  hántolt árpa

* *  hajdina

* *  korpatermékek

* *  kusz-k usz

* *  bulgur

* *  vöröslencse

* *  lencse

* * &# 8226; sárgaborsó

* *

* *

* * Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető

* * Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).

* * Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.

* * Tejtermékek: aludttej, joghurt,

* * Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

* * Fűszerek.

* * Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

* * Húsok: halat

* * Kenyér és tészta:

* *  durumliszt,

* *  rozsliszt,

* *  rizsliszt,

* *  teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,

* *  tönkölybúza,

* *  Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

* *  durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

* *

* *

* *

* * Második időszak

* *

* * Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).

* *

* *  alma,

* *  málna,

* *  áfonya,

* *  csipkebogyó,

* *  eper,

* *  szeder,

* *  ananász,

* *  kivi,

* *  citrusfélék,

* *  gránátalma,

* *  csonthéjasok (pl dió)

* *  fenyőfélék

* *

* *

* * Tejtermékek:

* *  aludttej

* *  natúr joghurt,

* *  sovány túró (lehetőleg házi)

* *  feta,

* *  mozarella,

* *  gomolya

* *  kecskesajt,

* *  juhsajt (brindza),

* *  svájci cheddar,

* *  rizstej,

* *  zabtej,

* *  szója tej

* *

* * Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

* * Fűszerek.

* * Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

* * Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.

* * Tojás (heti 1-2 alkalommal).

22068. warj (válaszként erre: 22054. - 79d4c88a49)
2012. okt. 31. 11:33
próbáld meg teában egy csésze teában szerintem elvész az íze
22067. warj (válaszként erre: 22057. - 79d4c88a49)
2012. okt. 31. 11:33

ha második időszakos vagy, és saját magad préseled a narancsből a levet akkor nem

mi simán csapvizzel ittuk és ugyanezt használtuk, bár később ökoneteset

22066. warj (válaszként erre: 22058. - B7df11fb4c)
2012. okt. 31. 11:31

Az első időszak lényege, hogy a szervezetet méregtelenítsük. Ez egyrészt a béltisztítóval érhető el, másrészt pedig a táplálkozással. A táplálkozás segít a méreganyagok minél előbbi távozásában, ezért fontos, hogy főleg zöldségeket egyél az első időszakban, mert ezek könnyen emészthetőek.

Másrészt fontos még a méregtelenítés kapcsán tudni, hogy ezzel készíted elő a szervezeted a jó befogadására (második időszak probiotikum, ásványi anyagok, vitaminok táplálék és tabletta formájában).

Ahhoz hogy az első szakasz megfelelő legyen a táplálék is úgy van összeválogatva, hogy segítse ezt a folyamatot. A húsok, az ehető tejtermékek nehezebben emészthetőek mint a zöldségek, ezért nem ajánlott a fogyasztása csak a második időszaktól.

Nagyon fontos a visszavezetésnél is a mértékletesség, hiszen 3 hétig tehermentesíti valaki a szervezetet, utána hirtelen össze eszik mindent ami a második időszakban lehet, vagy akár egy félét, de többet mint amit a szervezet bír, és egyből panasza lesz (puffadás, hascsikarás stb). Erre úgy kell gondolni mint ha egy kicsi baba lennél, annak is először csak egy falatot adsz, és megnézed nincs e pl kiütése tőle, ha nincs másnap már kicsit többet mersz adni, harmadnap meg még többet.

22065. warj (válaszként erre: 22049. - Vigike)
2012. okt. 31. 11:24

Helyesítenék a leírtakkal kapcsolatban.

Májat az egész diéta alatt nem lehet fogyasztani, burgonya az egész diéta alatt nem javasolt, haladó candidásoknak (3-4 havi diéta után) havi egyszer. Húspástétom nem tudom hogy készíted, de első időszakban tuti nem lehet, a másodikra akkor tudok nyilatkozni ha láttom miből áll a pástétom.

Vajkrémet nem lehet enni.

A fogyasztható vaj a biomargrin, teavaj, sütézhez liga vaj.

A diéta alapjai nagyon lebutitva tényleg ennyi, de ha valaki nem jól csinálja a diétát, akkor olyan mintha nem is csinála semmit. tudom segíteni akartál azzal amit leírtál, de nem biztos, hogy így is sikerül. Az új diétázók általában priviben át szokták küldeni recept ötleteiket a régieknek (jelen esetben Kiscsijének), korábban nekem küldték. És ha van benne valami ami nem jó, akkor mi azt kijavítjuk, és így a helyes dolgok kerülnek fel.

22064. warj (válaszként erre: 22063. - Keszani)
2012. okt. 31. 11:16

a fiam ezt szedte, mi reggel ittuk, és semmi gondja nem volt. Javaslom, hogy hétvégén kezd el, és hétfőig azért már láttod a hatását.

Válaszoltam a leveledre.

22063. keszani
2012. okt. 31. 09:15

sziasztok! ismét itt :D:S

kérdésem: colon cleanse okozott vkinek hasmenést v oylan állapotot, hogy kellemetlen volt munkába v nyilvános helyen?

22062. Babóca87 (válaszként erre: 22049. - Vigike)
2012. okt. 30. 20:03
ne haragudj, de mivel új vagy itt, még nem olyan jó dolog, hogy recepteket, javaslatokat teszel ide fel szoktuk javasolni, hogy először privátban el kell küldeni az ilyesmit egy a fórumon lévő már ezeréves, vagy ex candidásnak. pl Warj, kiscsirek, nekem , vagy angel nek is lehet ilyet, mert mi mind végig mentünk már ezen. nem érdemes az első időszakban ilyeneket, vagy más oldalakat reklámozni. nekünk is megvan a saját módszerünk. Aki ide látogat vállalja, hogy e szerint étkezik, nem engedhet meg magának semmi kihágást, ha itt van ( az alábbiakat, csak jó indulatból írom, senkit sem szándékozom ezzel megbántani)
22061. Babóca87 (válaszként erre: 22020. - 79d4c88a49)
2012. okt. 30. 19:51
ehetsz napi töbször is, mondjuk rágcsálni valókat légy kreatív, sajnos ehhez az életmódhoz sok kreativitás kell. magokat süss ropogtatni valókat
22060. Babóca87 (válaszként erre: 22054. - 79d4c88a49)
2012. okt. 30. 19:47
én tamási féle grape cseppet használok az sem keserű, és nem olyan drága
22059. Babóca87 (válaszként erre: 22058. - B7df11fb4c)
2012. okt. 30. 19:47
azért mert puffaszthat, nem egy könnyű étel
22058. b7df11fb4c
2012. okt. 30. 16:06

Sziasztok!

Zab vagy rizstej miért nem iható az első időszakban? A házi készítésűre gondolok.

Hisz barna rizst meg zabpelyhet tartalmaz, azokat meg ugyebár lehet enni.

22057. 79d4c88a49 (válaszként erre: 22056. - Kiscsijke)
2012. okt. 30. 14:00
Én a Dr. Chen - félét használom. A dm-ben találtam meg legolcsóbban. Az nem probléma, hogy egy kevéske narancslében iszom meg a 20 cseppet?
❮❮ ... 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook