Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a grapefruit mag csepp és a kapszula között van-e különbség? A kapszulát szívesebben bevenném, mint a cseppen. Főleg azért, mert ugye az íze miatt narancslében ittam eddig, de elvileg az is tiltott. Pont most fogyott el a cseppen és el szeretnék menni venni, csak nem tudom, hogy melyiket.
Köszi előre is :)
Az első időszakban nem lehet szárnyasokat sem enni!... halat viszont igen. :)
Májat sem lehet enni, se a többi belsőséget.
Illetve a tojás sem megengedett az első időszakban! Így az első időszakban a ránotta is kilőve.
többféle köret van még, amelyeket ehetünk, pl: bulgur, kuszkusz... ezenkívül durumtésztát is ehetünk, de hetente csak kb egyszer :)
A nudlit és a gombócot nem ajánlanám, ugyanis mi nem eszünk krumplit, ebból az egyszerű okból kifolyólag, hogy nagyon magas a keményítőtartama, mint tudjuk, és az pedig szénhidrát. Más oldalakon engedik a krumplievészetet :D, viszont a mi diétánkból ki van húzva. :)
Van olyan palacsintarecept, amelyhez nem kell tej, helyette natúr joghurt, azonban ez is tojásos, tehát csak második időszakos étel.
Ajánlom, hogy a fórumon keressétek meg a diéta leírását, vagy ha megadtok e-mailcímet elküldjük ezt. Sokunknak megvan, illetve többször közzé lett téve a fórumon is. :) Így elkerülhetőek a fentiekhez hasonló pontatlanságok. :)
De miután megvan a lista, az egyik legfonotsabb szabály, hogy minden terméknek meg kell nézni az összetevőit!!! Én nem ismerem a szezámmagos Rivercote-t, de ennek is ellenőrizni kell az összetevőit, mert nagyon sokszor előfordul, hogy nem csak teljeskiőrlésű lisztet használnak, azonban ezt fel is tüntetik.
Ha a továbbiakban receptötletekre lenne szükség azzal is szolgálhatunk, illetve a fórumon is van fennt néhány a receptek menüpont alatt, receptek candidásoknak kategóriában :)
Sok sikert!
Vigike!
nekem is az étrendváltoztatás segített nőgyógyászati dolgokban, de én még szeretem a betadinos hüvelykúpot is használni!
keress rá neten! amugy meg vagy 700-800ft a 14 darab! legolcsobb a gyogyszerek közül, és nekem csak ez vált be az étrendváltoztatás mellett!
Szia Csillag! :)
Én is új vagyok még ebben a témában. Én három napja kezdtem el olvasni ezt a fórumot az elejétől. Lesz mit olvasnom még jó sokáig! :) Rengeteg fontos információt találsz az elején! Én elkezdtem jegyzetelni egy papírra. Én már a harmadik napja diétázom bár megmondom őszintén, hogy szigorúbbra kellene vennem mert fogyasztottam olyat is amit még nem kéne csak 2-3 hét után.
A lényege a diétának a lúgosító étrend és száműzni a savasító dolgokat. Ennek utána tudsz nézni a neten.
Főbb tiltott dolgok:
- élesztő, sütőpor
- cukor (kivéve xilit, stevia) (az édesítőket sem szabad használni mert fruktózt tartalmaz)
- fehérliszt (tk. lisztet lehet használni)
- savanyított ételek pl. káposzta
- ecet, mustár
Az interneten találsz még segítséget ha rákeresel a candidára vagy candida étrendre.
Amiket olvastam még róla:
1. étrend megváltoztatása (lúgosítás!)
2. gombairtás (pl. grapefruitmag csepp)
3. méregtelenítés, salaktalanítás (én lucerna teát fogok venni, keress rá a neten, hogy mi mindenre jó!)
4. immunrendszer erősítése (természetes antibiotikum = olajfalevél kapszula)
5. bélflóra helyreállítása (probiotikum kúra)
Orvosokra nem lehet számítani! Nekem elég volt most, hogy egyszer felírtak hüvelykúpot és kapcszulát ami nem használt! Mikor visszamentem mondtam, hogy nem használt erre fel akart írni egy másik gyógyszert. Mondtam, hogy köszönöm nem, inkább megpróbálom magamat kezelésbe venni. Kérdeztem tőle, hogy nem lehet, hogy az étrenden kéne változtatni. Erre azt mondja, hogy ő nem hisz az étrendben. No comment!
Szóval azt tanácsolom, hogy ezt a fórumot te is kezd el olvasni az elejétől mert nagyon sok okos dolgot találsz! Sajnálok minden lányt, nőt akik teleszedik magukat gyógyszerrel, antibiotikummal! Minden betegség alapja a rossz étkezés!
A Lidl-ben lehet kapni szezámmagos Rivercote-t ami nagyon finom. 2-3 hét után szerintem eheted vajkrémmel. Addig is ehetsz hozzá saját készítésű húspástétomot, májat, rántottát. Én reggelire zabpehelykekszet sütök. Nagyon finom és laktató! Ahhoz nem kell sütőpor, hanem szódabikarbóna. Lehet variálni a receptet pl. le is darálhatod lisztnek vagy keversz hozzá köleslisztet (én azt is ledarálom, így olcsóbb!). Zöldségeket ehetsz, gyümölcsöt még nem. 3 hét múlva is csak a megengedett gyümiket szabad enni a fruktóz miatt. Kávét nem ihatsz mert savasít. Nem olyan vészes egyébként csak egy kis fantázia kell a kaják elkészítéséhez. Én is kétségbe voltam esve! Ebédre köretként lehet enni kölest, barna rizst, árpát.
Én azzal nem vagyok teljesen tisztában, hogy az elején lehet enni baromfihúst vagy csak 2-3 hét múlva? Mert abból is lehet készíteni pl. töltött káposztát. Rizs helyett árpát teszel hozzá. Ebédre ehetsz még nudlit vagy gombócot. Megfőzöd a krumplit, teszel hozzá margarint, sót, tojást és zabpelylisztet (én mindig darálom!). Nudlikat formálsz belőle vagy kis gombócokat és kifőzöd. Később rakhatsz bele olyan gyümit ami engedélyezett. Meghempergeted pirított zabkorpában, megszórod darált xilites fahéjjal. A zabpehelylisztet nagyon sok mindenre fel lehet használni! Pl. süthetsz palacsintát is mondjuk rizstejjel. Vagy csinálhatsz gofrit vagy muffint persze szódabikarbónával. Ha helyettesíted a sütőport szódabikarbónával akkor a sütőpor mennyiségének a felével kell számolni! :) Egyelőre most ennyi jutott az eszembe. Nézelődök az ismerőseim naplójában recepteket és vannak amiket tudok hasznosítani. A lényeg, hogy ebédnél helyettesítsd a fehér rizst, sertéshúst, tésztát.
Sziasztok, kedves fórumozók, még nagyon új vagyok itt, ezért kérném a ti segítségeteket. Legyetek szívesek magyarázzátok el nekem hogyan is műkökik a candida diéta, hogyan vághatnék bele. Annyi mindent olvastam,néhol teljesen ellentétes dolgokat, és ez teljesen összezavart.
Már teljesen el vagyok keseredve, végigpróbáltak rajtam mindenféle antibiotikumos csodakúrát, mégsem jöttem rendbe, sőt az immunrendszeremet is teljesen taccsra vágták, úgyhogy úgy döntöttem száműzöm a gyógyszereket és belevágok a diétába.
Előre is köszönöm a segítséget
Itt ezen az oldalon azt írják, hogy a laktózt szacharózzal helyettesítik.
A fruktózt honnan tudod, hol tudnék utánanézni?
Szőlőcukor? Komolyan? Ne máááár! :(
Engem a sima tej felpuffaszt, ezért váltottam laktózmentes tejre amitől nincs ilyen gondom. Viszont semmiféle cukrot (még a szőlőcukrot sem) tudok megemészteni mert nem tudja lebontani a szervezetem csak a természetes cukrokat (stevia, xilit) amiktől nincs bajom.
Ha a laktózmentes tejben van szőlőcukor, akkor attól miért nem puffadok?
mert a laktz mentesben szölőcukor van ami talán rosszabb mint a tejcukor!
Az első időszakban csak is ezek ehetőek:
aludttej
* joghurt de csak natur (Pl: Bakonyi, Danon aktivia pille)
* Teavaj,
Sziasztok!
Én most csatlakoztam a fórumhoz. Nekem már több éve vannak panaszaim(főleg nőgyógyászati, urológiai). Nálam a fogamzásgátló szedésével kezdődött minden, amit kb 4 hónap után abba is hagytam, de azóta sem sikerült megszabadulni a candidától.
Olyan kérdésem lenne , hogy tudtok-e olyan orvost, természetgyógyászt aki nektek segített a gyógyulásban?
Sziasztok!
Én mától kezdtem a diétát.
Nagyon megoszlanak a vélemények a krumplival, tojással, tejjel kapcsolatban.
Én azt nem értem, hogy pl. laktózmentes tejet miért nem lehet fogyasztani a szigorú diéta alatt? Mi van benne ami miatt tilos? Ki van vonva belőle a tejcukor, akkor miért nem lehet? Bár olvastam valahol, hogy a tejcukor az egyetlen amivel a gomba nem tud mit kezdeni. A diéta a lúgosításról szól és lehetőség szerint kerülni kell vagy nagyon minimálisan szabad csak savasító ételeket enni. A laktózmentes tej hová tartozik? A másik kérdésem pedig a juhtúró. Na ezt sem értem, hogy miért nem szabad enni!
* Tejtermékek:
* aludttej (házi tejből)
* sovány/zsírszegény túró (lehetőleg házi)
* feta
* mozarella,
* gomolya
* kecskesajtok (amik 6 hónapnál nem tovább érleltek)
* juhsajt (brindza),
* svájci cheddar,
* rizstej (natúr)
* zabtej,
* szója tej
* kókusztej
* tojás (heti 1-2 alkalommal).
Sziasztok!
Nekem lenne pár kérdésem a tejtermékekkel kapcsolatban. Valaki lenne olyan kedves és elmagyarázná nekem, hogy a diéta második szakaszába mi ehető a tejtermékek közül. Én már jó ideje a második szakaszban vagyok, de még nem ettem semmi tejterméket, de egyes információk szerint teavajat lehet enni, és túrót is, sőt a túró állítólag kifejezetten könnyen emészthető. Mi a helyzet a joghurttal, kefirrel?
Valamint bár nem tejtermék, de natúr holland kakaót miért nem szabad enni? Persze nem tejjel gondoltam...:)
Szia, nem gond, be fog indulni, minden szervezetnél más. Főleg ha drasztikus volt a dolog.
Milyen béltisztitót szedsz?
Miket eszel most?
Enni kell! EZ FONTOS!
A székrekedés oka lehet még a teljes kiőrlésű liszt is. Amíg a szervezet megszokja előfordul, hogy kevesebb a széklet is. Próbálj olyan zöldségeket választani, amelyek segítik a széklet ürítést. Pl. paradicsom (leves, nyers formában). Bár lassan már a kertben nem nagyon lehet paradicsomot találni, én még a hétvégén tudtam leszedni néhányat. A bolti meg lassan inkább méreg.
Sok folyadékot kell inni, szedni kell a béltisztítót, sok sok zöldséget kell fogyasztani, főzelékeket, ezek mind segítik a megfelelő bélműködés beindulását.
Szia!
Béltisztítót is szedsz?( attól képtelenség, hogy ne menj wc-re napokig...) Azt is fontos szedni az első időszakban, hogy kihajtsa az elpusztult gombákat.+ Sok-sok folyadék!!!!
Sziasztok!
Most kezdtem a candida diétát, ez volt a 4. napom. Mindent az itt összegyűjtött információk alapján csinálok természetesen, amikért nagyon hálás vagyok nektek!
Egy problémám van, amióta diétázom még nem volt székletem (3 napja) remélem ez csak időleges és távoznak majd az elhalt gombák. Valaki másnál is fordult ez elő??? Nincs nagy bajom? Hozzá kell tenni, hogy számomra elég drasztikus volt az étkezésemben való változtatás, mivel ezelőtt nagyon egészségtelenül táplálkoztam (fehér lisztes dolgok, csoki, sütik stb..).
Előre is köszi a választ.
Sziasztok!
Szerintetek a patikában kapható candida teszt valóban kimutatja a candidát? Esetleg van valaki, aki ki is próbálta?
Sziasztok!
Nos én 2 és fél hónapja diétázom, persze sokkal többnek tűnik, mindent úgy csinálok, ahogy az le van írva a legnagyobb kihágásom eddig a fehér lisztből készült pászka volt...és mégis hiába várom a javulást. De az is lehet, hogy már megőrültem és akkor is bajt érzek amikor nincs is...lehet, hogy igazából gyógyulok mélyen legbelül, csak néha még "fellobban a dolog" úgy mint máskor?
Normális, hogy még nem érzek jelentős javulást? Vagy valamit rosszul csinálok? Ugye a mustármag kúrával nem tehetek rosszat?
Most ezt csinálom a 2. szakaszban: mustármag, tejsavas bélflóra helyreállító, grapefruit csep+ olykor maga a gyümölcs is és a 2. szakaszos diéta, nagyon-nagyon kevés pulyka vagy csirke hússal, és két hetes ciklusokban fűzfakéreg tea.
Sajnos amit írsz az nagyon nem elég nem lesz eredményes.
Ha küldesz nekem egy mail cimet akkor küldök egy olyan listát amit az itteniek szedtünk össze és már nagyon sokan meggyógyultunk a betartásával. Természetesen dietetikusok is közre játszottak és a sok tapasztalat.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Norbi Update programja - tapasztalatok
- Mellkisebbítés tapasztalatok
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Ajakfeltöltés tapasztalatok