Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ex-candidások tapasztalatai fórum

Ex-candidások tapasztalatai (beszélgetés)

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯
22116. Vica93 (válaszként erre: 22115. - Kiscsijke)
2012. nov. 10. 23:11

Köszi megint a válaszokat!

Hát, csak ezt az egyfajta olajat használom, meg olajos magvak vannak a kenyeremben, így csak ezekből megy be. Vagy miből kellene még?

Ilyen a joghurtom: [link] Próbáljátok ki ezt is, szerintem nagyon finom. És tényleg csak az a 2 össztevője van amiket írtam.

Még egy kérdés: saját készítésű kenyérből mennyit lehet enni? Mert pl. most 4 szeletet ettem meg, persze egy nagy tál zöldséggel, vajjal meg padlizsánkrémmel, de végül is ez is liszt, és lejjebb írtátok, hogy napi 1-2 szeletet lehet enni. Így kicsit lelkiismeretfurdalásom van. Ekkora egy szelet: [link]

22115. Kiscsijke (válaszként erre: 22111. - Vica93)
2012. nov. 10. 19:45

Milyen joghurtot vettél? Ebben a diétában nem számít a ch!

Inkább mindig az összetevőket olvasd el! Ha ott nincs hozzáadott cukor és "E"-k, adalákok, akkor eheted!

Ha olyan van hogy "ebből cukor" az nem baj, mert az nem hozzáadott, hanem az adott alapanyagból adódó cukor, itt a tejcukor!

Amúgy miért csak az olívából viszed be a zsírt? azt írtad valahol, hogy csak abból tudod! MIÉRT?? Nem értem!

22114. Kiscsijke (válaszként erre: 22108. - Vica93)
2012. nov. 10. 19:42

Ami ehető első időszakban is akár pirítva akár nyersen:

* Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők)

*  Diófélék, olajos magvak

*  kesudió,

*  paradió,

*  napraforgó mag,

*  szezámmag,

*  lenmag,

22113. Kiscsijke (válaszként erre: 22104. - Vica93)
2012. nov. 10. 19:40
Csak a xilitolos, xylovit engedélyezett és csak a 2 időszaktól!
22112. Kiscsijke (válaszként erre: 22107. - Vica93)
2012. nov. 10. 19:39

Nem lehet túl sokat enni! Amik engedélyezettek azt edd! De miért csak nyers zöldségeket eszel? Mást miért nem??!!!

Nem csoda h éhes vagy

22111. Vica93
2012. nov. 10. 10:17
És natúr joghurtból mennyit lehet enni? Az enyém csak pasztőrözött tejből és élő joghurtkultúrából áll, de az van ráírva , hogy szénhidrát 3,9 g, ebből cukrok: 3,9 g. 100 grammban.
22110. Vica93
2012. nov. 10. 09:41
Köszi, de a bolti pörkölt, sós miért nem jó?
22109. Babóca87 (válaszként erre: 22108. - Vica93)
2012. nov. 10. 09:03
lehet a magokat pirítani, de csak otthon és nem a bolttit enni. egyébként a magokban pirítatlanul is elég zsiradék van. De vigyázz mert puffasztanak, ha üres a hasad
22108. Vica93
2012. nov. 9. 23:44

Jaj folyamatosan jutnak eszembe a kérdések.. Ne haragudjatok.

A pirított, sós magvak miért tilosak (szotyi, mogyoró)? Hiszen önmagában a pirítás is megengedett eljárás, és a sót is használhatjuk. Nekem nagyon jó lenne, mert csak olivaolajjal tudok bevinni valamennyi zsiradékot, mert fogyni nem szeretnék.

22107. Vica93
2012. nov. 9. 22:47

Köszi a választ megintcsak!

Annyi kérdésem lenne még, hogy lehetséges zöldségből túl sokat enni?

Mert a mai vacsim: 2 paradicsom, 2 paprika, fél fürtös uborka, egy piros retek 2 kis szelet SK kenyérrel, amire padlizsánkrémet kentem. Tele a hasam de még éhes vagyok :( Olyan kevés tápláló volt benne, csak a kenyér... De többet nem merek már enni.

22106. Kiscsijke (válaszként erre: 22104. - Vica93)
2012. nov. 9. 12:58
A 2. időszaktól lehet de csak a xilitolos xilovit félté. Orbitot nem .s ilyeneket!
22105. vnoncsy (válaszként erre: 22103. - Kiscsijke)
2012. nov. 9. 08:53
:) köszi
22104. Vica93
2012. nov. 8. 22:11

Köszi a választ!

Tényleg és a rágózás ugye megengedett? Végülis valamennyi édesítőszer abban is van.

22103. Kiscsijke (válaszként erre: 22098. - Vnoncsy)
2012. nov. 8. 21:51

A candidát csak a vérvétel mutatja ki rendesen, azt javaslom ezzel kezd és ragaszkodj hozzá.

Hát ha elhagyod amit írtál abból bajod nem lesz, de ahogy írtad ez nem a diéta. Ha rendesen eszel akkor nem gyengülsz le! Természetesen fogsz fogyni de az nem jelenti, hogy legyengülsz. Csak enni kell!!!!

Ezt sokan elfelejtik, pedig az első időszakban is sok minden van amit lehet..

22102. Kiscsijke (válaszként erre: 22100. - Vica93)
2012. nov. 8. 21:47

Sajnálom, de ebben a diétában nincs kompromisszum. A kis tápanyag is tápanyag a gombáknak, szóval nem jó amit szedsz.

Nem lehet még kicsit sem bevinni főleg az első időszakban. Nem véletlen hogy a gyümölcs is tilos, a gyümölcscukor miatt.

Nem, a lencse engedélyezett, edd nyugodtan

A kölest és hajdinát, bulgurt is úgy kell megcsinálni mint a rizst, max a vízmennyiség változik. De keress rá a neten, hogy készítik.

Viszont arra nagyon figyelj hogy enni kell,mert ha nem akkor legyengülsz nagyon.

Egyél sok halat, joghurtot, bulgurt, kenyeret (amit magad csinálsz! soha sem boltit, még ha az van ráírva hogy candidások is ehetik)

nasinak ehetsz kölesgolyót de natúrt csak vagy magokat.

csinálj főzelékeket, levest, sült és roston halat..salátákat..vizbe zabkása....

22101. Kiscsijke (válaszként erre: 22099. - Mielo)
2012. nov. 8. 21:39

Semmi értelme nincsen sajna főleg a szigorú időszaknak. Várj míg megjön az eredmény és szeded a gombaölőt és mellé a béltisztítót is. Nem véletlen kell egyszerre....

Sajnálom...

Az igazság hogy lehet nem táplálod azzal hogy elkezdted a diétát de nem is űzöd ki a szervezetedből.

Annyit csinálj hogy kerüld addig a lisztet, cukrot , élesztős dolgokat.

Addig mérd fel a terepet mit hol kapsz és ilyenek.

22100. Vica93
2012. nov. 8. 21:31

Sziasztok!

Nemrég kezdtem a diétát és sokat olvasgattam is. Ma vettem béltisztítót, amit a bioboltban ajánlottak. NaturCare Isabgol a neve, de most vettem észre, hogy van benne glükóz. Ha napi kétszer eszek belőle egy evőkanálnyit, azzal kb 7 gramm glükózt viszek be. Ez ugye még elhanyagolható mennyiség? Sok helyen olvastam, hogy minimális édesítőszert amúgy is lehet használni, mert a 0 már a ló túloldala. De amúgy ezen a kis glükózon kívül csak Steviával édesítek. De azért érdekelne a véleményetek, hogy 7-8 gramm egy nap ugye még nem a világ vége?

És még az lenne a kérdésem, hogy nagyon megörültem mikor láttam, hogy az 1. szakaszban is ehetek lencsét, sárgaborsót. De ezekben nem túl sok a keményítő?

Még egy kérdésem/kérésem lenne. Igazi tápláló ételként még csak a kenyér és a barna rizs van a tarsolyomban, ami igazán el is veszi az étvágyamat. Írnátok még pár ötletet a szigorított részre? Vettem már pl kölest és hajdinát, de nem tudok velük mit kezdeni :(

Nagyon köszönöm ha valaki segít!! :)

22099. Mielo (válaszként erre: 22096. - Kiscsijke)
2012. nov. 8. 16:14

Nem szedek még gombaölőt, mert pár napja voltam vérvételen. Most várom az eredményt, de addig is próbálom a diétát. Vagy nincs értelem addig mig ki ne derül, hogy tényleg szükséges-e ?

A tüneteim ami miatt a Candidára gondoltam: visszatérő hüvelygyulladás, nem fáj igazán a gyomrom, de mostanában nem az igazi, puffadás, gyakori hasmenés, lábkörömgomba ami folyamatosan kiújul.

22098. vnoncsy (válaszként erre: 22093. - Lego.andi)
2012. nov. 8. 11:52

nekem a kulccsontom felett van egy csomó, így ju tottam el az orvoshoz, aki természetgyógyász is. (addig egy orvos se nézett rá, hogy mi lehet az egyáltalán)Kikérdezett, és kiderült, vannak tüneteim, amiket addig "normálisnak" tartottam.

Szerinte nem kóros, de egy ultrahang beutalót kell kérjek a háziorvostól (ő nem tud írni, mert szülési szabin van) és egy vérvételt.

teljes vérképet és vizelet vizsgálatot kellene kérnem, ebben nézik azt a két értéket is,ami a candidát kimutatja?

Addig is míg eljutok az orvoshoz, azt javasolta, kezdjem el a diétát, bajom nem lesz tőle, ha kerülöm a cukrot és a fehér lisztet (tudom, nem csak ennyi a diéta)

Küldött ő is egy listát, de az is engedékenyebb, mint a kiscsijke által küldött verzió.

A másik kérdésem, hogy mennyire gyengül le az ember az első két hét alatt? érdemes nem dolgozós időszakra időzíteni az elkezdését? (fúvós hangszeren játszom, ez a munkám, tehát színpadon állva tartogatok egy kb.5 kilós hangszert, és azt gondolom nem mutatna jól, ha összecsúsznék, például:)

bocs, hogy rengeteg hülye kérdésem van :)

22097. Kiscsijke (válaszként erre: 22089. - Porcsinka)
2012. nov. 8. 11:46
gombaölő szert orvos írja fel, vagy pl ha nem vagy érzékeny rá ezüstkolloid amit szoktunk javasolni
22096. Kiscsijke (válaszként erre: 22095. - Mielo)
2012. nov. 8. 11:43

Milyen béltisztítót szedsz?

De amúgy nem baj ha nem fosod össze magadat, ez nem gond, de kellene menned!

Mit szedsz?

És milyen gombaölőt?!

22095. Mielo
2012. nov. 8. 11:35

Sziasztok !

2 hete csinálom a diétát.Igaz véreredményem még nincs kész, -5100,- Ft-ért csinálták a Prolaborban - de gondolom addig sem árthat a diéta. Máris jobban érzem magam, megszüntek a gyomorprobláim, nincs hasmenésem. Általában jobb a közérzetem. A problémám viszont éppen az, hogy nincs hasmenésem :-) Átment a másik végletbe. Pedig eszem rengeteg zöldséget, natur joghurtot.

Mit tudtok ajánlani ?

Ja, köszönöm a segítséget amit eddig is kaptam emailben és a fórum olvasása során :-)

22094. Thetisz72
2012. nov. 8. 10:01
Én csak sejtem a nőgyógyászati tünetekből, hogy nekem is ez van. Korábban kimutatták, de sokszori gyógyszeres kezelés hatására valamelyest javult. elegem van már az ideiglenes megoldásokból. Szedem a grapefruitmag-olajat. Szeretném a diétát megcsinálni, de több aggályom van. Egymásnak ellentmondó (mit lehet enni és mit nem lehet...) ajánlásokat látok...és félek belekezdeni, mert így is nagyon vékony vagyok. Küldene nekem valaki bevált receptet? Előre is köszönöm!!!!
22093. lego.andi (válaszként erre: 22092. - Vnoncsy)
2012. nov. 8. 09:33
Nekem a torkomban volt,nagyon szörnyű volt,de hála Kiscsijkének és ennek a fórumnak,most tünetmentes vagyok(7 hónap után)
22092. vnoncsy
2012. nov. 8. 08:39

Sziasztok!

Nekem még vissza van több vizsgálatom, hogy biztosan kiderüljön, candidám van-e, addig istájékozódnék, Kiscsijkétől kaptam már listát, amit ezúton is köszönök :)

A kérdésem az lenne, hogy volt-e már valaki, akinek a "szokásos" tünetek mellett megnagyobbodott nyirokcsomó is jelezte a candidát?

22091. mazzag (válaszként erre: 22090. - Iemma)
2012. nov. 8. 08:28

Köszönöm a válaszod! :)

Igazándiból nálam "csak" hüvelyi problémaként jelentkezett a dolog.

Először terhesség utolsó szakaszában, ill. most 7 hónappal a szülés után.

Bevallom, nemigen figyeltem oda az étkezésemre, sok finom pékáruval és cukros teával adtam magamnak ;).

Most legalább az élesztőt, cukrot kihagynám a menüből... megnézem mi történik.

A grapfruit mag kivonat tejapasztó? Az gáz, mert tegnap elkeztem iszogatni (napi2x15 csepp)

Jó egészséget a gyermekednek és persze neked is! :)

22090. iemma (válaszként erre: 22086. - Mazzag)
2012. nov. 7. 23:54

Én is szoptatok még és csak ha abbahagytam, akkor fogom elkezdeni a diétát. Egyrészt egy szoptatós kismamának nem megfelelő étrend a c.diéta, másrészt a méreganyagok miatt sem. + pl. a grapefruitmagcsepp tejapasztó hatású.

Élesztőt, tejet elhagyhatod és cukor helyett is lehet mondjuk nyírfacukrot, finom lisztes dolgok helyett rizs, hajdina, kukoricadara köretnek... Én odafigyelek az étkezésre és jobban is vagyok, alul heti 1 tejsavas kúpot használok és eddig még nem volt tünet ott sem, pedig előtte szenvedtem rendesen. A tejsavas kúp amúgy is ajánlott szoptatós anyáknak, mert ilyenkor még könnyebben felborul a hüvelyflóra egyensúlya.

21 hónapja szoptatok és a gyermekem is makkegészséges.:-)

22089. porcsinka
2012. nov. 7. 22:30

Illetve lenne még egy (pár száz) kérdésem... beleolvastam a hsz-ekbe és nagyon érdekelne, hogy gombaölő szer van-e olyan, ami "természetes", azaz nem gyógyszer?!

bocsi, télleg csak beleolvastam, nincs időm most, lépnem kell.....holnap/később jövök

köszi előre is minden segítséget

22088. porcsinka
2012. nov. 7. 22:18

Sziasztok :)

Azt szeretném kérdezni, hogy hallott-e valaki Keles Angéla: Természetes kezelések, hogy megszabaduljunk a Candidától 48 órán belül című könyvéről? Vagy valakinek van valami pozitív (vagy negatív) tapasztalata róla?

Előre is köszönöm

22087. Kiscsijke (válaszként erre: 22084. - B7df11fb4c)
2012. nov. 7. 21:18

Gratulálok, csak így tovább.

Mindenképpen tartsd be a dolgokat, és időben kezd a 2. időszakot!

❮❮ ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook